Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

1. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Відповідь: Наші досягнення першого року

Моє чудо навчилося рачкувати! Правда, на невеликі відстані. Якщо десь дальше треба добратися, то далі на животі плазує, або йде ніжками (якщо реально попри меблі чи стіни туди дійти).

2. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

який молодець! мому на днях 11 місяців, то от тільки-тільки дойшло до нього як це робити:).
    Мій малюк, нарешті розговорився)). Так кумедно: питаєш його "а де ти", а він каже "а де я":).Ще мамає, татає, бабає, пробує повторити як каже песик і лепече по свому ще купу всього, але повторювати поки більше нічого не хоче..Чекаєм:)

3. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Розкажіть мамі хлопчика, яка має маленьку дівчинку, як це дитина має сама сісти? Просто піднятисяті сісти чи як? З хлопчиками було простіше - іх можна садити...а з дівчатками як?
    Наша доня тепер лежить тільки з піднятою головою :) і бавиться так. А сьогодні вхопилася за стіл (вона лежала біля краєчку стола) і почала підтягуватися і то так міцно, що я думала вона всядеться....

А взагалі вона лінива у мене :) Перевертається лише з живота на спину і то дууууже рідко,бо на животику вона любить лежати. А так кумедно перекидається: сильно впирається рукамив ліжко і вигинає спинку, потім розгойдується і перевертається з такою швидкістю, що сама не розуміє, що з нею робиться.
    Коли тосяємо з нею вона регоче, дуже ій подобається, але сама ще не тосяє. Діма перший раз тосяв у 5 місяців (було це 8 березня - мамі подарунок).
    А ще доця обожнює татка. В мене таке враження складається, що вона коли його бачить то перестає дихати. Тато це для нас все. Навіть мами не треба. От ще якби в татка циця була :haha:

Отправлено с моего kf026 через Tapatalk

4. invisible

invisible Well-Known Member

Panadolka, я звичайно вибачаюся, але хто сказав, що хлопчиків можна садити?? Я розумію, що ви маєте на увазі, бо й сама чула, що дівчаток садити не можна, бо буде щось там з маткою. Це однозначно в перли. Садити дитину, яка сама не сідає, шкідливо незалежно від статі, бо це шкідливо для хребта! Дитина має сісти сама. Сідають дітки по різному. Зазвичай з пози навкарачках припіднімаються на ручках, хтось з положення лежачи на спині, допомагаючи собі однією ручкою, а хтось взагалі спочатку встає на ніжки і з цього положення вчиться сідати. Основне, щоб це відбулося самостійно, садити не можна, принаймні в вашому віці. (я свою стала потрохи садити, коли вона вже могла рівно і міцно тримати спинку, але в нас були певні проблеми і їй на той час вже було 9 міс.)

5. Panadolka

Ні, я не маю на увазі посадити дитину, щоб вона сиділа повноцінно, як колись це робили за допомогою подушок. І сина я так не садила звичайно. І про шкоду і навантаження на хребет я знаю і розумію чудово.
    Під час годування сина тримала в напівстдячому положенні і це вже йому було 6-7 місяців. Тому я й питаю як це виглядає у дівчаток так само чи ні? Якщо дитина не сідає до 9 місяців (наприкла, як у Вашому випадку) як відбувається процес годування?
    Ну і звичайно, що доню я незбираюся садити, тим більше у нашому віця.

В знайомої донечка у 7 місяців сидить вже і бавиться, коли я в неї спитала як вона сама сіла і як це виглядало, вона мені відповіла, що вона ще САМА сісти не може, але вже сидить....Тому в мене і виникло таке питання як це все відбувається.

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Ну от на днях сіла моя Дарця - з пози навкарачках підтягнулась ручками і тоді попою набік. З моменту як вона почала перевертатись, то ми "жили" на підлозі, тому можливостей для тренування в неї було купа.

7. Vika

Vika Well-Known Member

і в нас так само сів.
    зараз вже так прикольно повзає. на пузі переважно ніби гребе і підтягується, хоча на четвереньках вільно стоїть.
    вже збитки робить-сильно його тюнер цікавить, він не високо стоїть, вже 2 рази його 1 рукою діставав і довольний тарабанить зверху.
    багато говорить різні склади. і ма-ма

8. invisible

Panadolka, в напівсидяче я звичайно садила раніше. Наприклад в 6,5 міс. ми почали прикорм, то вона сиділа в годувальному кріслі в напівсидячому положенні. Ну і на руках напівсидячи могла тримати. Все так само як з хлопчиками :)

9. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Ми так само з карачок: спочатку почав лягати на бочок, бо не розумів, що треба руки підтягати. Тепер підтягає руки і сідає на дупцю, але поки ще не вертикально, а опираючись на одну руку. Спочатку почав робити так на один бочок, а ось вже два дні як і на другу сторону.

10. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Ми в муках народили другий зуб.

11. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

мій мацьопик вже стає на ноги при кожній зручній нагоді, тільки бачить біля себе опору

12. Panadolka

Моя донечка з кожним днем видає щось нове. Вчора почала казати "ба-ба-ба", а сьогодні "ма-ма-ма". І це так голосно, ніби кличе :).

І ще. Поклала я іі спати в обід, а сама пішла на кухню. Я думала, що доця спить. Ага, яке там. Незнаю скільки вона так лежала, бо коли я зайшла в кімнату, донечка вже спала і лежала не посеред ліжка як завжди, а поперек ліжка :) Тепер буду боятися іі лишити саму коли спить. Тож треба собі так перекрутитись.
    А ввечері донечка нам показала, як вона крутиться по колу,але на животику.Така кумедна, повзати невміє, а по колу як раз все добре видно :)

Отправлено с моего kf026 через Tapatalk

13. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

До 9 місяців напрацювали 2 зубчика, навчились тупцяти вздовж дивана, стола, тупцяти за ходунцями (використовуємо, як штовхачі, хоча маємо звичайні), багато бурчимо: "ма-ма-ма", "да-да-да", "дя-дя", "бу-бу-бу", граємо пальчиками на губі, сердимось і протестуємо. Ну і далі тосяє, майже без втрат п*є з горнятка, повзає з шаленою швидкістю, смикає всі дроти:girl_cray:, їсть всі журнали, серветки, книжечки...

Останнє редагування: 27 Березень 2014
  14. invisible

Підкажіть, а що то за штовхачі? Щоб дитина вчилася ходити тримаючись за них? Якісь спеціальні?

15. Людок

Людок New Member

Це, не ходулі
    Принцип той самий, що і з табуреткою.

---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ----------

типу таких, Мирось

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ага, ми вже давненько таке лепечим, а ще "та-та-та"
    А нещодавно додалось "паво", коли щось падає, "ам"- то так кричить на цілу хату, коли хтось їсть, або йому їсти дають. "Цицццць"- це вже трошки давніше. Коли питаю де циця, шукає і показує, горнеться. Моя пташка.:girl_in_love:
    Коли вкакається, може протяжно затяггти: "буууууррр")):girl_blush2:
    Ще кажемо щось типу "дай", правда без "й", але коли щось хоче і тягнеться, кричить "да-да-да"...

17. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

а ми навчились вередувати, підповзає до мене хапає за ноги, свариться і чеберяє нозями, іноді це супроводжується слізьми (маю таку ручну дитину:girl_crazy:)... але як тільки візьму на руки, так зразу обнімає і тулиться ніжно до мене :girl_in_love:(і сліз, як не було:girl_dance:)...
    Навчились самі сідати десь тижнів 2 тому, впевнено повзаємо і вперед, і задом, вже встаємо біля опори і гицаємо, стоячи на колінах також витанцьовуємо(певно танцюристка росте:girl_dance::dance:)...
    Нас цікавлять розетки, дроти, самі відкриваємо шухлядки і дістаємо звідти все, що можна погризти і падає на підлогу голосно.
    Маємо 2 нижніх зубчика, волоссячко конкретно підросло (скоро буду заплітати малечу:girl_flirt:), пісяємо на горщик :girl_claping:
    ...загалом дітки так швидкооо ростуууууть...:girl_in_dreams::d25:

18. Gybka Bob

Gybka Bob Member

В нас сьогодні дійшов до кінця 4-й місяць, і в результаті доця вміє повертатись і лежати на боках, з положення на животику вміє перевернутись на спинку (але це так...несвідомо ще)), просто так деколи виходить). Ще лепече аууу, иии, іййй, геее і коли має настрій то пищить, переважно всі ці звуки зранку і перед сном.
    Навчилась вже впевнено хапати, тримати іграшки, руку татка, волосся мамине...:girl_cray:
    І улюблена забавка для неї - гола попа і ніжки в ротику:girl_haha: а і ще! Тянеться сідати, коли її за ручки тримати. Ось так і ростем...:girl_claping:

19. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Ой а в нас такі «дивні» досягнення – навчився в шезлонгу перевертатися на живіт (то при тому що той шезлонг не набагато ширший за Влада і по боках має досить високі бортики) потім потрохи сповзати з нього вперед попою аж поки не стане колінами на підлогу, а ліктями на кріселко, ну а далі вже «з’їжджає» на підлогу і втікає.:8: У возику аналогічно – гуляємо в прогулянковому з розкладеною спинкою – то тепер Влад теж перевертається на живіт і пробує вилізти за бортик. Тому тепер ні на секунду ні у возику ні в шезлонгу не лишаю без нагляду непристебнутим.
    Ще коли має гарний настрій то співає «тя-тя-тя-тя-тя» (тато аж розквітає як то чує) або чомусь «капук-пук-пук-пук»:girl_crazy:

20. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Не пройшло і двох тижнів, а у нас вже 3 зуби - нижній самотній :) і два верхніх вже прорізались. А ще ми вже майже місяць, як какаєм і пісяєм через раз в горшок - вирішила спробувати і нам ""пішло на ура". А ще робим тосі-тосі, показуєм як скаче коник (причому ще десь з 5 місяців це вмієм), як рибка "каже" і ще багато всякого. Вже третій день без перестанку каже "та-та", причому з такою ніжністю це говорить :girl_in_dreams:, "ма-ма" каже тільки коли хоче їсти і спати. Неймовірно пишаюсь нашим вже 9 - місячним синочком!