Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

1. viltis

viltis Well-Known Member

Відповідь: Наші досягнення першого року

А чому не хочете??? До речі, коли дитина повзає, в неї розвиваються м"язи, які попім допоможуть "Тримати" спину і при ходьбі. А щодо перевірки гасла: мій Ярчик повзати почав місяів в 7 і повзав як шалений весь час ...що не мішає йому в рік вже навіть на вулиці ( а зважтк, що то зима) самому ходити.

2. zajunya

zajunya New Member

І ми вже третій деь повзаємо. До того були якісь спроби дотягнутися до іграшки чи до дивана, але позавчора почав повзати по всій хаті, навіть через поріг (в 7 місяців і 9 днів)

3. viltis

viltis Well-Known Member

Хотіла написати в маленькіф генії, але не думаю, що то вже так геніально (хоча для мене то був шок)

Ярчик сам прибирає і мене заставляє. Коли щось треба викинути і я кажу, що то "кака", він бере то в руку, несе в кухню, відкриває дрерки за якими смітник і викидає ту "каку" в смітник, закриває двері і каже "ма как " (нема каки...)

А ще, Ярко вміє орієнтуватись по годиннику. Коли я йду на роботу, то кажу : "Дивись, коли на годинничку буде 18 00 мама прийде" І бабуся каже, що до 6 малий спокійно бавиться, а як я запізнююсь, то стає біля дверей і кличе "мама"

4. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

А моє чудо повзати почало ще давно, а зараз вже встає біля опори - спочатку стає на коліна, а потім спинається на ноги. Думаю, ходити почне дуже скоро:)
    Прорізується другий верхній зуб. Але навіть своїми 2,5 зубками вона дуже вправно гризе яблуко та моркву!
    А ще як на півроку, Магда дуже вправно їсть, тобто як їй даєш кашу, вона її наче жує, а потім ковтає, і з ротика нічого не тече.

5. snegok

snegok New Member

От і ми маєм нарешті довгоочікувані два верхніх зубчики і бачу наступні лізуть!::girl_cray:
    Ми вже вмієм відкривати тумбочки і там мамі робити порядки.:girl_in_dreams:
    Дівчата,в кого така ситуація,коли беру доню за ручки,щоб походила,вона пройде пару кроків і садить дупцю на підлогу і повзе,нехоче ходити,але на ногах сама добре стоїть.

6. skystar

skystar Well-Known Member

В мене така ситуація:girl_bye2: Причина, я думаю, в тому, що сісти і доповзти до мети легше і скоріше, ніж скеровувати того хто "веде" в потрібному напрямку.

7. Муська

Муська Well-Known Member

Наші досягнення: перші свої три кроки сам зробив в 11 місяців,на сьогоднішній день тільки то і робить що ходить,на місці може всидіти максимум 5 хвилин:8:
    Мене-маму називає-нана:girl_crazy:,тата називає-та,діда-ніяк не називає,бабу кличе-бама або маба:girl_haha:. На сміття каже бе і ка і несе його викидати. Про шухляди і шафу промовчу:girl_crazy:. Любить дуже танцювати,присідає,крутиться в різні боки і притупцює ногою. Чистить собі зуби,зачісує собі волося(тобто ті "два п"юрка"),намагається натягнути собі на голову,все що знайде з одягу і нятягнути на ноги топіки.Навчився непогано тримати ручку в руці і "малювати". "Складає" пірамідку,кубики,сортер. Помагає мамі на кухні помішувати зупку чи кашу.
    Ой так вже всього багато ,що не перерахувати...
    Але ,що найгірше навчився вмикати і вимикати комп(і часто так невчасно це робить:girl_cray::girl_crazy:
    О ще чуть не забула,сам п"є з горнятка і їсть ложкою:girl_claping:

8. Natalia

Natalia Well-Known Member

Хтось знає випадки, коли зубки починають прорізатись в місяць? Я або з чимось плутаю, або у нас прорізається нижній зубчик. В принципі нам казали педіатри, що наша малявка в 2 тижні поводилась як 3-місячна дитина і в пологовому казали, що вона дуже розвинута, але щоб так швидко зуби???
    І говоримо ми "и" і щось середнє між "а" і "о" з 3 тижнів.

9. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

читала, що є такі випадки і в місяць можуть прорізатись зубки, навіть дитинка може народитись з зубом
    а в нас ще і не пахне зубками

10. Arika

Arika Well-Known Member

В моєї знайомої доця народилася вже із зубчиком, всі в пологовому будинку дивувалися, а в подруги в синочка зубчик виліз в 3 місяці, хоча і такі випадки рідкісні, але все-таки трапляються!

11. Natalia

Сьогодні у нас був наш педіатр і підтвердила, що то дійсно зубчик росте. Ото нагриземо ми маму!!!

12. Arika

Arika Well-Known Member

Наша донечка Анастасійка також народилася 23 вересня 2009 року на Джамбула, здається тільки ми вересневі. Розкажіть, досягнення вашого синочка, цікаво порівняти! :) Настуня народилася 3150 гр, 53 см, в 5 місяців важила 6450 гр, 64,5 см, ми повністю на ГВ, має вже 2 нижніх зубчика, постійно перевертається через спину і живіт, лежачи на животі піднімає голову і плечі десь на 30 градусів, тягнеться ручками за всім і звичайно ве пхає до ротика :).

13. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Софійці вже два місяці. За той час вона вже досить непогано тримає голівку. Має файний апетит, любить купатися. На свіжому повітрі гарно засинає. Як добре виспиться і не голодна, то дуже гарно посміхається. Впізнає голос. Дуже любить, щоб з нею розмовляли і особиво співали. Вже трошки підспівує. Зранку любить поговорити, видає купу звуків, які не є плачем. За кожен місяць росла на 3 см. Народилась 53 см, тепер має 59. Вагу набирає по стаханівськи :) За перший місяць з 3570 стало 5200, а за другий 6,200. Отаке воно ГВ ;) От!

14. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Ого!
    А я думала, що то ми нахом"ячили з 3500 до 5900, а ви перегнали. Молодці :)

15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

О, а я щось мислила чи то не задуже, але бачу, що Софійка не один такий важкенький кльоцок :girl_in_love:

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

17. Arika

Arika Well-Known Member

Коли писала про донечку, то мала на увазі, що вона піднімає тулуб лежачи на спині, а не на животі, просто я одним оком дивилася, коли писала, а одним оком дивилася за малою, щоб з ліжка не впала :) , на животі вона піднімає голову і плечі десь з 1,5 місяця, а на спині з 4 місяців :)

---------- Додано в 07:31 ---------- Попередній допис був написаний в 07:27 ----------

Наша доця також перші 2 місяця добре набирала вагу, при народженні 3150 гр, в 2 місяця 5100 гр, а потім..... в 5 місяців 6450 гр, з кожним місяцем набирає все менше і менше, за 5-й місяць набрала всього 300 гр :), просто дитина стає все більше і більше рухатися, тому поправляється менше :)

18. Natalia

Саме так. А сьогодні я помітила, що прорізаються ще 2 верхні. :girl_mad: І її це трошки турбує, пхає собі рукавичку до рота і смокче во всю. Добре, що хоч на нічний сон то не впливає. Іграшку ще в ручках тримати не вміємо, тому славнозвісні зубогризки не помагають. :girl_sad:
    А ще вона сьогодні так класно зі своєю іграшкою говорила, так до неї посміхалася, що ми з мамою і собі так тішились!
    А ще ми дуже любимо з татком говорити. Тато каже: "скажи и" і вона відповідає. Сьогодні вже й "агу" почала говорити.

19. Natalia

І мою Юстю до ваших пампушків записуйте. За перший місяць з 3150 до 4900! На 1750 г поправились!

20. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

то тільки циця?