Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

1. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

Відповідь: Наші досягнення першого року

після народження зразу. якщо дитині подобається, то можна надовго. маля так вчиться тримати голову і розвивається багато мязів

2. natiok

natiok Member

...а моєму чуду позавчора виповнилося 7 місяців...так от вміє вона вже багацько: сидить без підтримки, але ще сама не сідає, треба трішки притримати ніжки, повзає, принаймі пробує так, що вже з ліжка буцьнула, в ліжечку підтягується за ручки і встає на ніжки, видає звуки : ба, дя, тя, ля інколи ма, їсть з ложечки, п"є з горнятка... зубчиків нема,але ми всі дуже вже їх чекаємо=)))

3. Logos

Logos Member

Нам скоро 3 місяці вміємо перевертатись з коників і вліво і вправо при цьому дуже сміємось, любить говорити посвому до своїх пальчиків, головку вже добре тримає і дуже любить смоктати пальчики, але ми з тим боримось :) вже появився інтерес до іграшок і активно бавимся слоником

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

нам завтра 2місяці... і здається, в нас ріжуться зуби!
    в старшого почали різатись у 3 міс, тому не дуже дивуюсь. Тільки сподіваюсь, що цей процес не буде дуже болючим...
    перевертається з животика на спинку, правда, в один бік сам, а в інший - з моєю допомогою.
    сміється, гукає :)
    як швидко час летить..

5. Valensia

Valensia Well-Known Member

А ми вчора вперше ніжками гуляли на вулиці. Ірусі страшенно подобалось, все пробувала руками, збирала сміття, а сьогодні годували голубів :)

6. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

прорізався другий зуб:girl_tender:
    зявляеться лепетання на своїй мові)
    навчилася стукати іграшками, шкрябати пребмети. Щиро дивується -чому ляльки не рухаються (то такий подив на обличчі, бо старша сестричка постійна бігає, пригає, говорить, а ляльки чомусь ні:sad: )

7. Valensia

Valensia Well-Known Member

Що день - то нові навички. Навчилась включати іграшку кнопкою, щоб музика грала, приносить свої капці, коли попросити, розрізняє де бабусині тапки, а де мамині, шукає їх по хаті, коли сказати "а де мамині тапочки?", і приносить. Вчора сама пробувала натягувати колечка на пірамідку, але тільки два. Коли гризе печенько або яблучко, то пригощає всіх.
    А вчора стільки було сміху - гуляла з татом на вулиці, і побачила мене на балконі (4поверх) - то так кричала з радості, і ногами тупотіла, і руками махала, і робила па-па, і тосі-тосі, і сміялася, аж перехожі дивились чого то дитина так тішиться :)

8. nattsol

nattsol Well-Known Member

Оріяся вже сама бігає по хаті, а щоб не перечепитись через пороги, старанно їх переповзає :)
    любить ділитись іграшками і їжею, звісно ж по принципу "я тобі на секундочку, а ти мені потім віддай назад" :)
    мавпує міміку і жести оточуючих.

9. Dog

Dog New Member

Скажіть а коли діти самі голову починають тримати? нам 2 місяці і ще ми не тримаємо, а я вже так того чекаю!)))

10. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

частіше викладайте на животик, щоб тренувались м"язи спинки і шиї. прийде час і буде тримати :)

11. nattsol

nattsol Well-Known Member

12. Dog

Dog New Member

Я то знаю! тільки не любить вона в мене на животику лежати(( кричить!

13. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

14. olangel

olangel Well-Known Member

дуже любим говорити з дзеркалом, дуже кумедно намагається повзти, але щось не виходить і дуже тому дивується, бо у ванні так легко перевернутись на животи і поплисти :)
    А ще навчились не знаю як то називається))) коли беру на руки, Маркуся міцно мене обнімає, притягує до себе і присмоктується до лиця, або до шиї))))) то може він так цьомає?! Тааак тішиться від цього)

15. Dolche

Dolche Well-Known Member

16. olangel

olangel Well-Known Member

17. Marinaku

Marinaku New Member

Ой в мене теж на животику лежати не полюбляє! Я навіть стала хвилюватись, а зараз заспокоїлась трохи)

18. Molecule

Molecule New Member

Моє чудо вже вміє сидіти без підтримки, вимовляє склади,ма,ба,ля , а кожен ранок будить мене таким чарівним словом-дзісь,пошепки. Гарно гамає з ложечки,вміє проситися на ручки. Ходить з підтримкою. До всіх голосно посміхається,а коли злиться,то чомусь вимовляє рррррррр :)

19. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

В нас вже два зуби, якими ми вкусили маму за цицю! Я плачу - а вона регоче!:girl_haha:
    Стоїмо гарненько, танцюємо. Має улюблену рекламу, і коли бачить чи чує її, одразу пританцьовує. Робить тосі-тосі. І дуже любить машинкою іздити і казати "бжжж".

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Ми сьогодні зробили перші два кроки!!!