Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

1. Іруня

Іруня Well-Known Member

Відповідь: Наші досягнення першого року

А в нас нарешті показався перший зубчик! На підході вже другий.
    А ще ми швиденько повзаємо, гарно бавимося з сестричкою, показуємо і кажемо "па-па", робимо "тосі-тосі" (рідко), кричем тата, бабу, а маму лише як плачем:girl_crazy:. Деколи виходить сказати ля-ля, ка-ка. Важимо 8500 і 70 см. Так швиденько ростем:girl_in_love:!

2. mamaMari

mamaMari New Member

синок почав цього тижня казати ба-ба, стоє на рівні ніжки, опираючись на мою ногу і може самостійно без опори постояти на колінцях трішки.

3. tancia

tancia New Member

Наш Олекса (9 міс 9 днів) вже 4 дні показує і говорить па-па (в прямому сенсі говорить, не знаю, як у нього це виходить :) просто каже па-па-па-па-па і махає ручкою) та вже 3 дні робить тосі-тосі; класно ходить, тримаючись за одну руцю, дуже смішно швідко повзає, однією ніжкою як веслом відштовхується, а другу волочить :)

завтра зважу і поміряю, бо цих даних не маю, бо чось дааавно не фіксую :)

4. Alonka

Alonka New Member

А ми, а ми нарешті робимо тосі-тосі:girl_dance: Всьго-навсьго 1.5 тиждні я усилено тосяла і ураааа!:girl_cool::girl_in_love:

5. Gemmy

Gemmy Member

Моя манюня вже може самостійно пройти з десяток кроків, але найбільше її забавляє вставати з сидячого положення без підтримки, сьогодні на прогулянці тільки тим і займалася, що ніжки тренувала. А ще недавно почала дуже мило сваритися-жалітися, раніше лише хникала, коли щось не подобалося, а тепер дуже смішно і жалісливо лопоче. Недавно брат мій навчив її корчити рожу типу "здивований Альф", це в нас називалося "як дядя Вася робить" (хто ж дитину чогось доброго навчить?). І наша мавпуся дуже раділа, що всі навколо з цього сміються (на жаль, сфоткати не вдалося, зате відео дуже кумедне вийшло, не дивлячись на те, що в оператора руки від сміху тряслися)

6. Natalia

Natalia Well-Known Member

А моя мама вчить Юстю тосі-тосі і дивується чого в неї не получається?! :girl_crazy:

7. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Мій синочок вже має вісім зубчиків, робить тосі - тосі, каже дядя, тятя (чи щось з цих двох слів) і ще багато всякого патякає - інколи дяй - але без подальшого прохання чогось - просто так. Сидить вже супер і за опору може трішки постояти. На ходунах їздимо вбік або назад, а вперед лише тоді, коли бачить ціль. Повзати, напевно не буде - не розуміє він цього.
    Важитись будемо в 9 місяців, тоді і розповім про вагу.

8. Nyny

Nyny New Member

Моє золотко вже має два зубчики )) але ще сидіти сам не хоче ((

9. veronka

veronka зла друзя

Маргонька порпається у піску, потім посміхається, дивиться чи усі бачать яка вона чемна і тре ручкою ручку (струшує пісок))):girl_tender:

10. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

моя говорить -ка- на різну каку
    ще ми почали встидатись:girl_blush2:
    натискає на іграшку-пищалку і одночасно з нею пищить:lol:

11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ой з тим встиданням то в нас ціла комедія. Роман, як дівчинка очка корчить, і відвертається, ніби заграє:girl_crazy:
    А ще мавпує. Якщо до нього щось говорити, намагається повторити, звісно нічого не виходить, але він вперто бубнить то слово під ніс. В під"їзді обожнює ехо. Як тільки виходим з квартири, починає гекати, і слухає звук:girl_cool: Стоїть сам по декілька хвилин, допоки не згадає, що то ж він не вміє, і треба падати:girl_crazy:тоді акуратно сідає на дупцю. Ходить тримаючись за пальчик, або за мамині штани, або спідницю. Троха боїться пуститись ))), але думаю то добре, бо боюсь я його тоді вже не впіймаю...:girl_crazy:

Останнє редагування: 7 Липень 2010
  12. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

І ми вже встидаємось. То так кумедно виглядає!:connie_pull-pigtail

13. Vitaminka

саме так моя :girl_blush2:
    це я давно помітила, але тепер постійно так:shy:

14. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В нас це десь в 7 місяців почалось. Але зараз переросло в боязнь незнайомих. Не знаю, чи то радіти, чи сумувати. Може плачем зайтись, якщо хтось до ручки доторкнеться. Признає тільки мене з татком і мою маму. От до чоловікових батьків відноситься з насторогою, може розкричатись. А всі решта родичів-друзів, то взагалі без слів. І це при тому, що ми постійно між людей...Мо переросте:girl_cool:

15. Vitaminka

переросте, не переживайте:girl_wink:
    моя не боїться/не плаче, коли баче незнайомих їй людей, донечка спочатку завстидається, відвернеться-посміхнеться, через пару хв. вже тосі-тосі робить-вона так радість показує, але на руки йде не до всіх-тільки до знайомих їй людей:girl_in_dreams:

16. Adelaida

Adelaida Active Member

Мамусі, а скажіть, що розуміється під "дитина почала повзати"? Коли саме це починається? :)) Сорі за дурне питання :girl_crazy: Мені дитячу книгу заповнити треба :girl_cool:
    От, прикладом, спочатку доня навчилась розкачуватись вперед-назад, потім, стрибати вперед як жабенятко із поперенім упором на голову, потім рачкувати назад, а тепер поревертається-повертається навколо пупочку та "повзе", спираючись на голову, не на руки :)
    Тобто все це вже можна рахувати, що вона повзає? Бо в мому розумінні повзати, це коли вона зможе цілеспрямовано проповзти вперед метр чи більше за допомогою рук. От ми з чоловіком і бабусею сперечаємось, повзає вона вже чи ні :) Згідна, дурне питаю, але цікаво стало :)

17. Vitaminka

ось читаю і не можу зрозуміти -як це-, бо моя так не робила
    тобто повзе на колінка, але спираючись на голову, не на ручки? а де в цей час ручки? таке цікаве перусування у вашої малої :)
    повзати в моєму розумінні - це пересуватись на колінках, спираючись на ручки

я так зрозуміла, що вона у вас поповзла назад на колінках

18. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Напевно, то ще не повзання:) Бо для мене повноцінне повзання - то коли дитина на чотирьох ганяє по хаті за лічені секунди:) Ну принаймні в мене дітиска так повзали - дуже різко набирали швидкість і прожогом переповзали кімнату і далі по хаті.

19. Alonka

Alonka New Member

ми досі так робимо, а руки або в сторони або в перід до іграшки. А назад рачкуєм спираючись руками, руки сильні а попа тяжка! І так смішно як вона тягнеться до іграшки, а замісь того відповзає на метри 2-3:D:D:D:, і здивовано дивиться на іграшку, ну що такеconfused:?
    А ще додумалась до нового методу пересування до цілі, перекручується з живота на бік, а потім знов на живіт, але під інакшим кутом, потім на інший бік...так кумедно:girl_crazy:

20. LILY

LILY Well-Known Member

наш Вiталька iдентично, тыльки тато,мама,баба,дiдя i мою сестричку признаэ а от з незнайомими теж насторожено дивиться а коли хочуть взяти на ручки кривиться.я впевнена що переросте.
    а от тосы-тосы ми ныяк ынколи ныжками)))