нащо дитині тато або дитина "для себе"

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Маріка, 10 Жовтень 2008.

1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: нащо дитині тато або дитина "для себе"

прошу дати відповідь...якщо вмирає раптово хтось з батьків в молодому віці, залишаючи по собі дитинку, то ця дитина автоматично переходить в ранг "неповноцнних калік"..чи як?

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Сиротою ще називають, жаліють.
    а що?

3. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

це коли і батька і мати нема,а так напівсирота

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Бувають ще на чверть. І шо?

5. Leila

Leila Well-Known Member

Та може не так різко Улянко, просто, батько теж багато чого дає дітям особливо в дитистві, а в неповній сім"ї нажаль діти просто не можуть отримати те що могли б якби сім"я була повною. хоча все залежить від характеру людини, оточення і багато чого іншого. Серед знайомих людей багато хто немає батька, але люди хороші, дуже хороші, сильні особистості, звичайно не каліки, але їм би дуже хотілося мати батька, але мама за них зробила вибір

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Протягом теми хотіла це написати, але думку згубила.
    Власне таке мислення робить "народжену для себе" дитину ще більше нещасливою в дорослому віці.
    Навряд чи в такому власницькому сенсі, як те, що мала на увазі Лейла. Хоча буває...
    А дослідження є?

7. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

і ні шо!
    (левандівка нинче уххххх:girl_crazy:)

8. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Всі дивляться і я дивлюся.
    І бачу, що якщо дитина росте без тата-мами, то це не дорівнює, що вона неповноцінна.
    Цей ярлик на неї вішають "співчутливі" людоньки.

Пригадалося (сподіваюсь, що не сприйметься за флуд): "В тебе мама-тато є? Чого тоді злий, як собака?"

9. levandivka

levandivka З яйцями...

То чо флудити?

10. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

та ніщо? так до слова...уточнити хотіла....

ти таке мені пишеш, ніби я того, Олю, не розумію....не факт, що де є "повноцінна" сім"я діти не виростають моральними каліками....ті підлітки, що влітку 2007 року вбивали людей на Дніпропетровщині були з повноцінних, заможніх і славних сімей...і що?

11. Liliyah Romanova

Це вже пізніше. У дитини характер ще не сформований. Зрештою, він і в дорослому віці може певні зміни переходити.
    Не треба переносити мої слова про калік на дорослих. Мені йшлося саме про психічну неповноцінність дітей. Дорослі вже самі себе довиховують, якщо на це здатні, звичайно.

12. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Подруга в 35 років родила "для себе".
    Вона незаміжня. І мала в носі, що за її спинами бабки будуть шушукатися, і що для деяких "дуже небайдужих" вона з дитиною - неповноцінна.

Вона тій дитині стільки любові, турботи і уваги дає, що не кожна мама з "повноцінної" сім"ї своїй дитині дає.

13. Leila

Leila Well-Known Member

Я розумію, що про дітей, у дитинстві характер якраз і формується. все залежить від людини і її вміння працювати над собою.
    Те що я не можу про це говорити, бо не знаю, як ті заможні, славні батьки виховували своїх дітей, скільки уваги вони їм приділяли, і взагалі що то за люди.

14. Анута

Анута Well-Known Member

таки бачу що тема відхилилась від початково заданої. А спочатку було те, що "народити для себе" диктується егоїзмом і не схвалюється таке робити, оскільки дитині потрібно отримувати енергію і жіночу, і чоловічу, бачити стосунки чоловік-жінка, аби згодом моделювати їх в майбутньому або зробити висновки і дещо змінити.
    Сім"ї бувають повні і не повні, але неповноцінними можуть бути як одні, так і інші.
    Свідомий вибір в сторону неповної сім"ї (як було задано в темі спочатку) особисто я не схвалюю, бо якщо жінка йде на такий крок, напевно керуючись міркуванням "всі чоловіки - козли", то цілком не виключено, що таку ж модель вона передасть дитині. Якщо дівчинка - вийде закореніла феміністка, якщо хлопчик - закомплексований і загнаний, який буде себе краще почувати в жіночому образі.

Касю, ви зачепились за вислів про моральних калік. Не надто приємний вислів, я вас розумію. Дайте мені відповідь на запитання: коли ви росли в неповній сім"ї мама вам "втовкмачувала" позицію про прилежність чоловіків до козлового племені? Чи виховали у вас засудження батька і чоловіка?

Уляночко, у вас теж зіграла особиста образа. Але я переконана, що після смерті батька вам навряд чи говорили про нього без належної поваги, так? Та і при житті думаю теж.

Є різні обставини, є коли сім"я є неповною, але свідомий вибір заздалегідь в сторону однобокого перекошення особисто я не схвалюю, нічого хорошого з того не вийде.

а що вона каже дитині коли та питається Чому в мене немає тата? - Я народила тебе для себе, чи як?
    собі як іграшку, чергову забаганку? як?

15. Kasia

Kasia Well-Known Member

ні звичайно.

а от описану вами позицію я ж розглядала - то не дитина неповноцінна. а мама. їй треба свій пунктик, про відсутність батька викинути з голови, от тоді й не буде привчати дитину до комплексів і її дитина буде нормальною завжди.

16. Liliyah Romanova

так-так, головний аргумент - зустрічний напад. :xaxa:

17. Анута

Анута Well-Known Member

ну то про те мова! коли я хочу "для себе, без чоловіків", то вже зовсім інша позиція з якої ця тема і починалась.

погодьтесь, що неповноцінна мама навряд чи виховає повноцінну дитину. Ій спочатку свої бзіки розгребти треба, а не перекидувати їх на дитину...

18. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Природою задумано, що для народження дитини потрібні і батько і мати. Це нормальна сім"я. Звичайно, якщо стається біда і хтось з батьків помирає, то тяжко. Але він був, про нього будуть дитині розказувати... І звичайно, є ситуації,коли краще не мати батька (матері), ніж мати тирана-алкоголіка. Але це винятки.

19. Liliyah Romanova

О, це те, що я писала. Діти з такої сім*ї матимуть нездорове сприйняття оточуючих, протилежної статі, відповідно більша ймовірність, що вони стануть гомосексуалістами.

20. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

І щодо виховання дитини. Дитина має знати, що норма - це сімя "батько-мама-діти". І А як дитині пояснити, що от я тебе народила сама, бо хотіла, але це не нормально? Дитина ж вчиться не по сказаному, а по зробленому.
    Крім того, що таке "хочу дитину"? Це егоїстичне бажання. Я теж багато чого хочу. А якщо та жінка через кілька років перехоче дитину... А захоче мавпочку? Чи зустріне нарешті кохання і вирішить, що зробила помилку...
    Я розумію, що це звучить жорстоко по відношенню до тих, хто не знайшов другої половини, але...
    До речі, я також проти одностатевих шлюбів і всиновлення ними дітей!