нащо дитині тато або дитина "для себе"

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Маріка, 10 Жовтень 2008.

1. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Відповідь: нащо дитині тато або дитина "для себе"

з всього вище написаного можна зробити висновок шо моя Яна в силу певних обставин вже росте з хибами у психіці і розвитку і т.д.
    БРЄД.
    це від сім*ї залежить. Я сосбисто почасти мріяла аби в мене тата не було і зараз безмежно тішуся шо цієї людини нема поряд і більше ніколи не буде. Батько батькові рознь!
    і це абсолютна неправда шо у сім*ї де у дітей є лише мама виростають якісь неповноцінні діти. Знаю доволі багато таких сімей. Єдиний недолік шо дітиска троха розбалувані бо матері хоч і люблять за обох, але дисципліну тримають материнським серцем.

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Даруйте, але раз Вам подобається ТАК перекручувати - нічим не порадиш. Перекручуйте і самоображайтеся далі.
    Стаття троха про інше. І не пропонує нікому "здавати в дєтдом".
    Стаття пропонує РОЗУМІТИ. (якщо опція доступна)

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Говорилося радше про дитинство. У дорослому віці всіляко буває, то вже від самої особи залежить.

4. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Складається таке враження, що більшість наших людей вважає так: раз сім"я неповна (читайте "без чоловіка")- значить, така сім"я однозначно погана, дитині там страх як зле, жінка з тараканами в голові і ті свої таракани на дитину переносить, дитина недоотримує того-то, жінка - того-то. Ну, не без того, ситуації бувають різні. Але...

На 100% погоджуюся з нижченаведеним і дозволю собі проілюструвати його, як кажуть, зі своєї власної колокольні:
    1. Маю двох сусідок. В одної батьки розлучилися, коли вона була ще немовлятком, і свого тата вона майже не бачила і не знає, виховували її дуже молода мама і мамині батьки. В іншої тато пив по-чорному, закривався в квартирі і бив її маму, так що всі наші сусіди бігали грюкати в їхні двері і погрожували викликати міліцію, щоб припинити це неподобство, а дівчинка в той час була там присутня і плакала. Врешті-решт мама забрала дитину, подала на розлучення і переїхала жити окремо. Так от, негативи від відсутності тата на них зовсім не позначилися - впевнені в собі, розумні, веселі, врівноважені, розкомплексовані і задоволені життям тепер уже молоді жінки, спілкуватися з ними для мене одне задоволення, ніяких невротических нарушений і, Боже упаси, противоправного поведения. Одна вийшла заміж, має чудового чоловіка і двох красунь-донечок, друга - не менш суперового чоловіка і донечку.

2. Я народилася і виросла в повній сім"ї. Сусідські бабки охають і ахають: ой, всі навколо розводяться, гуляють, а твої батьки вже стільки років разом живуть, і він у неї первий муж, і вона у нього перва жена, порядошні люди, ой... Справді, ой.
    Свіжий приклад. Сьогодні довелося мені викинути у смітник маленький шматок ізоленти. Виявляється, той шматок був татові потрібен, а я не знала, що то його і потрібен. Реакція: ізолєнти в хаті нема - і викинула в мусорник, руки чешуться, нема чим занятися! Ще раз щось без спросу викинеш - я тебе саму з балкона викину!
    То була реакція тата на те, що дочка викинула шмат ізоленти. Дешевої ізоленти. Викинути з балкона. Причому сказано (ні, не сказано - виплюнуто в лице) то було при моїй п"ятирічній дитині. І це не одиничний випадок - подібні "чудеса" супроводжують мене все свідоме життя.

Я не жаліюся. Я просто констатую факт, що не кожна неповна сім"я - зло, і не кожна повна сім"я автоматично повноцінна і неодмінно щаслива.

5. levandivka

levandivka З яйцями...

Адріясе!
    Пропоную зупинитися зі своїм "Я".
    Якщо почнемо розбирати Ваш випадок, згадаємо Ваші діалоги з Вашою мамою - дійдемо до висновку, що не лише про тата ТАК тепло Ви можете сказати. І ще купу всього про Ваше "Я".
    Оно нам з Вами треба?

Ну-у-у, ТААААК!
    Якщо порівнювати сироту з дитиною кілера - сироті пощастило. Адназначна!

6. Liliyah Romanova

Ні, враження складається одне: думати не хочуть, а роблять поспішні безпідставні висновки, підозрюю, що через власні болячки.

7. levandivka

levandivka З яйцями...

Я б казав, "випади". "Наших б'ють"..?

8. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

дозволю собі себе процитувати -

погоджуюсь, ніхто в цій гілці цього не стверджує. йдеться саме про проблеми дитячого віку та про вибір жінок народити дитину "для себе"

9. Яська Березнева

Не зрозуміла.

10. Liliyah Romanova

Левандівка просто вказав на те, що впадати в крайнощі - не аргумент.

11. levandivka

levandivka З яйцями...

Трудно...
    Ви порівнюєте "чорне з ще чорнішим" і виводите чорну формулу.
    Давайте порівняємо "чорне з білим" - неповну сім'ю з повною (повна - де тато Є, виховує а не калічить).
    тоді й висновки іншими стануть.

12. Яська Березнева

ОК, дякую:girl_smile:.
    Він би ще вказав, ДЕ я в них впала:confused:.

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Не буду оригінальним, вкраду юліне:
    Він вказує. Він - це Левандівка
    (скоромно шаркаючи мештом)

Останнє редагування: 3 Листопад 2009
  14. Liliyah Romanova

Уже вказав.
    У дискусії йшлося про те, що дитина без батька є вділена, має брак важливого (навіть дуже важливого) складника виховання. Ну така дитяча психологія, що мусять бути обоє в процесі виховання - чоловік і жінка. І не конче біологічні батьки, зрештою.
    Йшлося про те, що народжувати дитину для себе - зло по відношенню до дитини.
    Розрізнялося, що якщо дитяча психіка є розхитаною, то в дорослому віці людина сама може налагодити винесені з дитинства комплекси.

А негативний приклад сім'ї буває всюди. Десь на сусідній темі говорилося про те, що в сім'ї, де мама - домінанта, а тато під пантофлем - найбільш сприйтливий ґрунт для вирощення гомосексуаліста.
    Відповідно, напрошується висновок, здорова психіка в тих дітей, де тато й мама знають та виконують призначені їм природою ролі.
    У решті випадків дитяча психіка потребуватиме коригування, як не за допомоги сторонньої людини, то власними зусиллями.

Щодо закомплексованості та розкомплексованості, то і одне, й інше є негативним, бо це дві крайності. ЗАкомплексованість - це внутрішнє поневолення, а РОЗкомплексованість - це свавілля (людина не хоче чути про свої комплекси й вдає, що в неї їх нема).
    Свобода ж у тому, аби бути свідомим своїх комплексів і з ними боротися.

15. Яська Березнева

З цим не згідна.
    Ну, на тому я не надто розуміюся:confused:. Знаю тільки, що мій чоловік і його брат абсолютно нормальні:girl_smile:.
    Я мала на увазі не в тому значенні, як ви щойно ці два поняття витлумачили. Хотіла тим сказати, що от жіночка низенька, повненька, довгоносенька, дрібнозубенька і тонкорота, і абсолютно з цього приводу не комплексує, що нав"язаним "модельним стандартам" не відповідає:girl_smile:.

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Тобто?
    Ви берете для порівняння сім'ю, що розпалася-розійшлася та другу, яка практично не існує. І на основі порівняння виводите:
    Оно в цій темі до чого?
    Порівняйте неповну люблячу сім'ю і повну люблячу - буде кокимось аргументом.
    А так - чорний оффтоп.

17. Яська Березнева

А навіщо? Адже і та, і та любляча. Що порівнювати? Чи справді люблять більше в одній, ніж у другій?
    Я брала для порівняння неповні сім"ї, в яких виросли ті жінки, і повну, в якій виросла я, і на основі порівняння вивела.

18. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ну трохи звичайно не так, але шось в тому є. Жінка в таких сім'ях виконує роль мами і тата, і тому десь дитині ОДНОЗНАЧНО чогось бракує. Мені нічого не бракувало. Але ж я дивлюсь на речі реально. Мене мама виховувала в рівному відсотку з своїми і татовими батьками. Я була на морі місяць з татовими батьками, місяць на Дрогобиччині в колєгів маминих батьків з ними ж, і ще й мамин тато давав гроші на наш відпочинок з мамою на морі, а татові батьки купували квитки туди і назад, бо маминої зп вистачило б я навіть не знаю на що.
    До речі, перші сутужності почались в нас, коли ми власне лишились самі з мамою, і з нами ще жила паралізована мамина мама, котра була паралізованою 14 років!!!!
    тобто, я для себе зробила висновок, вийду заміж нехай в 25, нехай в 30-35-40 - НЕВАЖНО!!! Я хочу мати сім'ю, хочу мати дітей і моя сім'я має бути повноцінною, наскільки це можливо, бо це дуже-дуже ВАЖЛИВО в першу чергу для тої дитини/тих дітей.
    Яська Березнева тут подає невдалі приклади, як на мене, про неповноцінні сім'ї, бо наскільки я розумію, в темі йшлося про "НАРОДИТИ ДЛЯ СЕБЕ", а отже, завідомо ніякої сім'ї бути не мало б...
    згідна на всі сто відсотків. Якщо я правильно розумію, то це і є вдалий вислів по темі. Тобто народити дитину для себе з назви теми для мене особисто означає, що жінка завагітніла і народила, а не обставини, зустрічались-залетіла-він не захотів, чи розійшлись, коли дитині 2 роки було, з тих чи інщих обставин... В житті буває всяке.
    Але саме народження для себе, бо мені вже скількісьтам років і я вважаю себе не зреалізованою в плані заміжжя, але дитину мати треба - я це вважаю ідіотизмом і власне ЕГОЇЗМОМ та легковажністю.

19. levandivka

levandivka З яйцями...

Поб'ють, ой поб'ють... :cowboy:

20. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

не так легко в теперішній час знайти нормального мужчину і багато з них максуються під нормальних і як шось то в кущі.
    але в мене назріло запитання: якщо жінка не може знайти отого єдиного коханого іт.д. їй уже за тридцять, якщо не народжувати зараз то вже ніколи (хоч з банку сперми зачаття брати). То виходить шо така жінка приречена на довічну самотність? (а хто цвітуйочки на могилі посадить? та всяке таке) Мені жиро шкода тих жінок, що не можуть з тих чи інших причин мати діток, але я таки вважаю що народити дитину для себе то не так вже й жахливо.
    Може є в тому троха егоїзму, але завдяки тому егоїзму на світ може появитися лікар який врятує тисячі життів, видатний вчений що виведе ліки навіть від СНІДу. Чому всі зразу думають про погане і шо такі діти мають бути наркоманами, вбивцями, непослухами, загрозою для соціуму і т.д.
    Кожна жінка має право на щастя бачити посмішку своєї дитини і бачити як зростає то маленьке щастячко. Двічі щасливими є ті кому пощастило знайти чоловіка, друга, хорошого батька, але так є далеко не завжди. Тому одиноких матерів не слід засуджувати. Не суди і не судженим будеш.