нащо дитині тато або дитина "для себе"

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Маріка, 10 Жовтень 2008.

1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: нащо дитині тато або дитина "для себе"

дитина однозначно потребує і маму, і тата....і бабусю, і дідуся...і родичів, і друзів....
    коли ти втрачаєш когось з батьків, то це місце НАЗАВЖДИ залишається пустим..ніхто і ніщо не заповнить таку порожнечу...
    я не дискутую, що втрата когось з батьків залишається непомітною для дитини..просто не можу погодитись з висловлюванням "моральні каліки"..от і все...

2. Анута

Анута Well-Known Member

якщо дитина неотримає "моделі" жінки чи чоловіка в сім"ї, вона буде брати її з інших джерел: найпростіше з яких це ТВ. Чоловіча модель це будуть фільми в стилі Чоловіча робота і т.п. і саме сумне, що підростаючий хлопчик буде вважати це крутим, стильним і нормальним.
    Я не кажу, що в усіх сім"ях все прям райдужно та ідеально...

Стільки думок крутиться в голові, але якось не вкладаються в послідовні речення :sad:

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та то я загостро висловилася. Я вже потім пояснила. :shy:
    Мені йшлося про те, що дитина почувається незахищеною, не довіряє суспільству, сприймає світ насторожено й зі щитом. Вона боятиметься бути собою, відкритися...
    Подібний розлад має дитина, батьки якої б*ються, чи де тато б*є маму. Там теж тоді світ завалюється.
    А чим брутальніша поведінка одинокої мами щодо чоловіків (говорення на зразок "всі хлопи сво...чі" тощо), тим більшої шкоди буде завдано дитячій психіці, котра й так уже неврівноважена, через відсутність "мозочка".

4. Анута

Анута Well-Known Member

це саме із-за втрати близької людини :sad: Зазвичай діти схильні звинувачувати у всьому себе. Найпоширеніше таке загострення у тих діток, в яких, не дай Бог нікому, мама померла при пологах або в дуже ранньому віці малятка. При розлученні дітки також можуть перенести "центр обвинувачень" на себе - тут вже треба з батьків хороших психологів аби пояснити дитині, що вона в тому не винна

5. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Kasia, дякую за питання, справді вибрала неточне слово – мала на увазі не в окремих випадках, а – обов’язково будуть розвиватися (матимуть місце) комплекси чи психологічний дискомфорт.

Дитина – це не примха і не чийсь каприз, а людина, що виникає обов’язково! із союзу двох людей. Таким чином, вже на біологічному рівні дитина потребує як матір, так і батька.

Мені дуже подобається фраза – «Бог дав дитині дві руки – одну, щоб триматися за маму, другу, - щоб триматися за тата!»

Як я вже писала, те, що дитину виховує одна тільки мати (або один тільки батько) ще не означає, що виховання її приречене на провал або що розвиток дитини піде по невірному шляху. Просто виховання в умовах неповної сім’ї дуже складна справа і таїть у собі великі труднощі в дитячому віці. Психологія, як наука, говорить, що в усіх! дітей, котрі ростуть у неповних сім’ях виникає відчуття психологічного та родинного дискомфорту, знижується рівень психологічного благополуччя, зростає рівень тривожності, а також залежно від моделі виховної поведінки мами чи тата, - ряд комплексів, пов’язаних з неповноцінністю, прихованою самотністю, відсутністю внутрішньої гармонії, психологічні зрушення по відношенню до створення в майбутньому власної сім'ї, а також нестандартні гендерні уявлення.

У різному віці діти по різному реагують та виражають свій дискомфорт, є окрема класифікація як виражаються прояви такого дискомфорту у 2-3 роки, 4-5 років, підлітковому віці і т.д.
    Дитина на підсвідомому рівні відчуває відсутність батька чи мами, навіть якщо не виражає відкрито свої почуття, і її психіка однозначно страждає!

6. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Так, чи банк сперми... жінка найде найоптимальніший, у її розумінні, спосіб. Якраз, як ви говорили "бик-заплідник" чи невідомий донор... інших варіантів не уявляю :)
    От чесно, абсолютно вірю у таке "зривання даху", бо тож МАТЕРИНСТВО, воно сидить всередині і потребує вирватися на волю і віддати усю непотрачену любов.
    Наголошую, я не виправдовую, а констатую факт.

7. Mary

Mary Active Member

З власного досвіду знаю що таке сім"я без тата:
    Чи я почувалася обділеною? - Так. Мама не могла мені купити куклу Барбі на початку 90х. Це напевно єдине в чому я була обділена. Пам"ятаю часи коли навіть хліб був за щастя, і тоді "егоїстка-мама" працювала день і ніч щоб таки купити той хліб і ще омріяну куклу Барбі.
    Пройшов час, життя налагодилось, закінчила університет, маю чудову роботу, чудового чоловіка, а він в свою чергу маю чудову тещу.
    Чи бракує мені батька?- Так. Хочу подивитись йому в очі, і подякувати за те що його не було біля мене. І не тому, що я неповноцінна, чи закомлексована. Ні. Краще бути без батька, ніж з поганим батьком.
    І мені здається що в такій ситуації треба шкодувати не дитину, а маму. Якби ви знали, як важко їй буде відпустити свою дитину від себе, коли та подорослішає.

8. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Знаю з власного досвіду. Підтримую повністю.
    І ще - дякую Богові за те, що моя донечка має такого чудового батька.

9. Люша

Люша Well-Known Member

Я виросла без батька. Моя мама присвятила своє життя мені. Я ніколи тепер її не покину, ні я живу окремо з чоловіком, але я знаю, що я їй потрібна.
    Чи хотіла б я побачити батька. Так - щоб спитати чому він приховав що у мене є рідна сестра - вона те саме хотіла б спитати у нього, але він до нас не хоче...
    Чи було нам з мамою важко - так. У мене теж не було барбі, і іноді не було хліба у тих самих 90 -х. Але повірте я зовсім не думала тоді про батька. Я ніколи не почувала себе обділеною чи неповноцінною. Я це говорю не з гордощів, я дійсно такого не відчувала.
    Я знаю лише одне, у моєї дитини повинен бути батько - бо це нормально. Але якби Бог дав так, щоб я не вийшла заміж, то я впевнена у 30 років я б народила собі дитинку. Не знаю де б я її взяла, напевне зорієнтувалася якби захотіла. Я вважаю - що дитина це головне для чого у світ приходить жінка. Все решта - пусте.

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Я б казав, зятя треба шкодувати. Йому, бідаці, доведеться вчити жінку правилам поводження з чоловіком. Мама ж не дасть тої науки...

Гм-м-м.
    Якби про курку подібне сказали - погодився б! Курка для того "приходить в світ", щоб наносити троха яєць, потрапити в борщ.
    Людині ж пан Бог троха більше завдання вділив.
    Я ТАК думаю.

Якщо ж виходити з "народила собі" - ок. :agree: Але давайте договорювати до кінця:
    народила собі подібне, не здатне (зазвичай) створити/втримати щасливу сім'ю.

Останнє редагування: 2 Листопад 2009
  11. Люша

Люша Well-Known Member

не буду спорити, це моя думка і все... Цікаво для чого у світ приходить півень :)

12. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ви мене неправильно зрозуміли, я писала проте, що материнство відноситься до поняття "жіночого щастя", це не означає, що Батьківство для чоловіка не є тотожним поняттям.:)
    ви вибачте але для мене ця фраза є виявом чистої води егоїзмом. Вам не видається що народжуємо ЛЮДИНУ, а не забавку.
    До речі, якщо по-вашому, дитина це головне для чого у світ приходить жінка, то що жінка - монахиня, чи жінка, що неодружена і тим не менше бездітна, вони не виконують оту місію свого існування на землі. НЕЛОГІЧНО...

фраза дуже гарна, і мені наприклад, шкода, що тата в мому житті було по-мінімому, якщо взагалі так можна сказати, того і горджусь своїм чоловіком, бо він такий ТАТО:), всім татам ТАТО;)

13. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Ого! А де такі правила є? :girl_crazy:

Чому так категорично?:girl_crazy:

14. Neverland

Neverland Well-Known Member

Тут багато писали що дитина з родини де нема батька виросте неповноцінною, а ті хто з таких родин стверджують що це геть не так. Взагал слово "неповноцінна" далеко не означає морального урода чи щось таке. Просто декі речі закладаються на підсвідомості і свідомістю їх функцію оцінити неможливо. Наприклад різні фобії, особливо клаустрофобія зумовлена родовою травмою, хіба ж свідомістю це ми розумієм? Ні. Так само і з родинами де немає чи то тата чи мами. На рівні свідомості ми почуваємось цілком нормальними і адекватними, але підсвідомо існує "прогалина", в чому саме залежить... Це дуже і дуже впливає на життєві цінності і пріоритети. Зрештою такі штуки як фемінізм - це результат такої "прогалини". І далі по ланцюговій реакції, бо підсвідомість все всмоктує - шалений процент розлучень, нешанування жінки і її гідності... Всі думують одне, а в критичній ситуації діють ой як інакше. Через такі речі і деградація в певному смислі суспільства. Але як це зупинити? Бо зрештою нещаслива родина так само впливає негативно як і неповна, різниця тільки в тому що на різні аспекти характеру це впливає. Тут треба з двох зол менше вибирати. Але всеодно це замкнене коло, і це сумно:girl_sad:

15. levandivka

levandivka З яйцями...

Добре.
    Спеціально для Вас коротеньку статтю принесу сюди:

16. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Мої діти вчаться в класі чи не найкраще. А старший, то взагалі, на "Кенгуру" отримав найвищий бал з усіх класів, і на конкурс Яцика обрали саме його, а не дитину з повної сім"ї. Як же так? Про поведінку: вчителька жаліється на деяких дітей з повної сім"ї набагато більше, ніж на моїх. І "невротических нарушений" не замічала за ними.
    А повні сім"ї таких проблем на мають?
    П.с. уважно прочитайте два останні абзаци.
    П.п.с. Поганими чи добрими виростуть наші діти в більшій мірі залежить від того, як їх виховують, і чи взагалі виховують, і в меншій мірі те, скільки батьків їх виховує, один чи двоє.
    Є такі батьки, які зовсім не займаються своїми дітьми і це набагато гірше для дітей, ніж неповна сім"я.

Останнє редагування: 2 Листопад 2009
  17. levandivka

levandivka З яйцями...

Гууля повела мене до інших джерел з більш точними формулюваннями:

Є. Погоджуюся.
    А ще є водоспади і моря, корови і кози.
    Наявність вищевказаного не є аргументом за "я собі народжу без тата"
    Не йде мова про поганий/хороший.
    Мова про обділенсть важливими навичками, яких сАма любляча й щедра мама не встані дати.

Є пісня:
    Код:
    Папа может, папа может
    Все, что угодно,
    Плавать брассом, спорить басом,
    Дрова рубить!
    Папа может, папа может
    Быть кем угодно,
    Только мамой, только мамой
    Не может быть!
    Только мамой, только мамой
    Не может быть!
    ~`~`~`~`~`~`~`~`~`
    Папа в доме - и дом исправный,
    Газ горит и не гаснет свет.
    Папа в доме, конечно, главный,
    Если мамы случайно нет!
    ~`~`~`~`~`~`~`~`~`
    И с задачкою трудной самой
    Папа справится - дайте срок!
    Мы потом уж решаем с мамой
    Все, что папа решить не смог!
    Не може тато бути мамою, а мама - татом.

Останнє редагування: 3 Листопад 2009
  18. OxankaF

А може цю тему переіменувати в "я собі народжу без тата", щоб я (тай багато інших) більше сюди не хотіла заходити

19. levandivka

levandivka З яйцями...

А в чому фішка?
    Є багато тем, в які я, наприклад, не заходжу. І шо?
    Хочете - заходите, ні - ні.
    От оффтопити "бо я зайшла і більше можу не захтіти" - не думаю, що правильно.
    Гілка окреслена. Досить чітко.

20. OxankaF

Поки тема звучить так, як звучить зараз, я вважаю, ще це саме про мою ситуацію, отому й заходжу, щоб почитати. Поки що ніхто з "опонентів" не написав, що я (тобто такі як я) зможу виростити нормальних, повноцінних дітей. Тому й прикро. Старалася, виховувала, душу вкладала, а ви всі пишете, що ні!, не вийде з твоїх дітей гарних людей, за статистикою (чи то дослідженнями) діти будуть неповноцінні і погано вчитись, і не знати моделі стосунків і .... т.д.
    Що ж мені їх в "детдом" здати........, бо пишуть у статті, що з них гарних людей не вийде.....