Нас залякують?

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Annjutka, 29 Жовтень 2009.

1. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Відповідь: Нас залякують?

і в нас чорниці скуповують, і на ринку, і зразу з автобусів, так що, дівчата, ніц ту не докажеш... рулетка.

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

.

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

саме так як ви кажете! Всі люди в цей сезон ходять по чорниці в гори, і навіть дуже далеко, десятки км. ,а потім здають перекупщикам і досить дешево, щоб не їхати з тими відрами у місто, і ягоди там дійсно екологічно чисті! Можу багато розказати, бо сама там виросла у сусідньому селі!

4. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Не знала куди написати, вирішила сюди: подивилась передачу про хліб - "враження в шоці" - показує, як на правду. Навіть то що сама печу хліб, ще нічого не означає... Людоньки, що ж ми їмо!!?

5. bora

bora Well-Known Member

А другу частину бачили? Бо я - тільки першу.
    Вже давно казала, що 30% ринку невідомо ким і як виготовляється. Щороку перевірки про то свідчать.

6. МарянаК

Та я тільки другу і бачила. там про грибки розказували, як хліб цвіте в кульочках (сама таке бачила, і не раз), про токсини , шкідливість, і як правильно хліб вибирати і його зберігати.

7. LILY

LILY Well-Known Member

і як саме?

8. МарянаК

там казали: - хліб має бути "правильної" форми повністю весь (без вмятин всяких)
    - при натисканні має пружинити а не злипатися
    - скоринка має бути хрусткою і добре пропеченою
    А, і саме основне, хліб саме краще зберігається в глиняному посуді - в кульку не можна взагалі

9. kristas

kristas Well-Known Member

так, цих передач зараз багато. Колись дивилась, тепер стараюсь уникати, бо я це все розумію, але виходу не бачу?і взагалі думаю, що це трохи все перебільшено - таке собі інформаційне насильство...комусь це вигідно...і рейтинги в таких передач хороші....
    якби то вони показали, і влада реагувала, щось змінювала, а так подивляться люди, поналякуються, а пригнічений стан, стрес, ще більше вбиває імунітет....я таки надіюсь (може я фантазер-оптиміст), що то все ще не так і погано, і тут не поймеш чого боятись. і як вберегтись, ну спечу я хліб сама, так без консервантів, але інградієнти (їх якість) мені не відома.... і ще я плекаю надію, що ми (люди), живучі і по маленько пристосовуємся до всього)))

---------- Додано в 22:57 ---------- Попередній допис був написаний в 22:36 ----------

іще пригадався недавній концерт проти СНІДУ "Битва за майбутнє". Все розумію і підтримую, те що людина повинна знати про свій діагноз, підтримувати здоров"я. Наголошується на тому, щоб зупинити поширення захворювання потрібно відмовитись від наркотиків, займатись безпечним сексом!ТАК!все ТАК!а як щодо неякісної медицини, (в більшості випадків через відсутність коштів), коли людям вливають заражену донорську кров, та що там вливають, при звичайним лікарняних маніпуляція заражають, і самі ж працівники заражаються...

10. bora

bora Well-Known Member

Правда і неправда. Бо в когось будуть діти здоровіші за рахунок того, що свідомо відмовлять їм у завідомо шкідливих чіпсах, колі та бургерах, а в когось дитина не матиме імунітету, бо не навчена культурі їжі, бо їй не підбиратимуть раціон, а купуватимуть все підряд за логікою - все недобре.
    А чи є правда в таких програмах - знайдіть хоч одного виробничника і він вам скаже - що є навіть гірше, ніж показують. І не тому, що так на УСІХ підприємствах, а тому що купа підприємств у тіні і саме їм байдуже що знайдуть в продукті, бо не знайдуть їх місцезнаходження. А журналісти часом перебільшують де підстави такої немає, а часом пропускають ще жахливіші факти.
    Так приміром обирати хліб по скоринці і т.д. - сумнівно. Якщо він на хімікатах то якраз буде виглядати краще за натуральний хліб, і пружинитиме краще.
    Я за те, щоб не купувати у кіосках і сумнівних магазинах продуктів невідомих виробників. Порошки вожу вже з-за кордону, ковбаси не їм (дід працював на м"ясокомбінаті), воду привозимо і проганяємо через фільтри, овочі беремо в родичів, які не визнають хімдобрив тощо. І ці заходи ні часу не забирають, ні стресу не додають.

11. kristas

kristas Well-Known Member

Все так, але ніхто і не говорить, що снідати чіпсами, обідати сосисками з майонезом, а вечеряти вафельками з кольоровою водичкою....але я не вірю, в те, що дитина ніколи не попробує шкідливої їжі, так не вдома, не при батьках, але десь на вулиці (я говорю про шкільний вік), тому що всі їдять....а коли забороняють, то ще більше хочеться...я згідна, по можливості треба обмежити шкідливу їжу до мінімуму, але я говорю про те, що по ідеї не мало б бути шкідливим (то й же хліб), і тут не поймеш де купувати, тому що і всюди можуть бути недобросовісні працівники, чого варто лише те, як вони той хліб привозять, розгружають- повна антисанітарія. А ковбаса, шо там ковбаса, моя знайома пішла на таку собі екскурсію на макаронну фабрику, так після того, внрмішельних виробів не вживає...
    а якщо не секрет, звідки воду возите??? (доречі, минулого тижня по каналу Зік, була дуже пізнавальна програма про воду...
    (В мене самої один бзік таки є - це купання у водоймах типу озер, ставків, річок, не можу і все:sad:)

12. bora

bora Well-Known Member

Возимо з джерела по дорозі до Брюхович. Але ми її також очищуємо фільтрами.
    І я не купаюсь у наших водоймах. Тільки в карпатських річках або в морі.

Це радянська пропаганда - що хліб наше всьо.)) Бо найдешевше народу пельку таким чином закрити.)) Він такий самий продукт як макарони та молоко. Й мені дивно чому журналісти того не розуміють. Бо така сама програма могла бути про будь-який інший продукт. Всі ті ж хвороби. А ніжки ростуть з влади, зашкарублого законодавства - чиновникам вигідно, щоб існував підвальний бізнес, бо саме звідти - тіньові кошти та хабарі. В підвалі сьогодні роблять все.
    Але насправді страшно коли підробляють навіть ліки від важких хвороб...

А це - низька свідомість нашої нації. (Хліб купую вже пакований, бо як подумаю хто його мацав перед тим - то недобре стає). Я знаю випадок коли працівник спеціально до продукту харчування запихав дріт! І психічно не хорий був. Оце загадка - чому в нас працівники займаючись таким з метою якоюсь особистої помсти або за дорученням конкурента не думають, що такі самі недоробки можуть підсунути щось подібне і їхнім дітям. На великих підприємствах вже ставлять камери і працюють служби безпеки, щоб таких відловлювати. Але в голові просто не вкладається як можна до того опуститись.

13. Анута

Анута Well-Known Member

якось випадково клацаючи натрапила сьогодні на "інфошок".
    один сюжет: розповідають про комету-планету Нубіру, котра вріжеться в Землю 21 грудня 2012 року і усе...
    другий сюжет: про сміттезвалища і те, що за 50 років не буде де жити, матимемо екологічну катастрофу

логічно напросилось питання: якщо ви кажете що в грудні 2012 з Землі ніц не лишиться то яка різниця де складати сміття за 50 років?
    питання сміття для мене особисто більш реальне, але оте місиво сюжетів... короче хто що хоче те і обирає

14. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Просто скоро серед тої екранної агресії вже не можна буде відрізнити, де журналісти роздули сенсацію, а де дійсно реальна загроза. І то найбільша біда.
    Відомий випадок, коли нас лякало ТСН, що в Україні буде страшний землетрус і десятки людей, що повірили в це ночуваали на вулиці.

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А я в газеті читала,що вже науковці спростували кінець світу у 2012,відклали його до 2029 року здається,в той період має щось на Змелю впасти і вже вчені продумують,чи можна цьому запобігти.Але то все атка маячня.Ми того не зможемо знати.Воно і завтра може статися.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ----------

це десь в лісі? в Брюховичах є джерело.

16. bora

bora Well-Known Member

А зараз показують маніпуляції з продуктами в супермаркетах. 1+1. Ну коли вже з цим порядок наведуть.

17. bora

bora Well-Known Member

А ось звичайні результати перевірки (без журналістських розслідувань).
    Повна версія