Відповідь: Народжуємо вдома! недавно відкрила для себе таку новину:розмовляла з своєю бабусею про дом.пологи,а вона раптом каже що виявляється крім того що вона крім своїх перших пологів(їх прийняли в лікарні) всіх інших діток (7)родила вдома сама,так ще й крім того сама приймала у багатьох вдома пологи.я прибалділа.впринципі після її розповідей і після прочитаного тут -скажу чесно я вже нетак категорично відношусь до ДП.Просто треба знати що вибір Є,а вже що вибрати то справа кожного виходячи з власних міркувань і стану здоров"я.
Відповідь: Народжуємо вдома! Мені просто видається, що за тими світоглядними дискусіями головного не видно!!! Мусить десь бути кількісний показник тих, хто народжував вдома!
Відповідь: Народжуємо вдома! От як можна писати такі речі, не маючи зеленого поняття про протилежну сторону медалі? У всіх так? У всіх страшно і великий ризик? Це за Фройдом чи як? Не допомога, а втручання. Нє, ну от чесно скажіть, чим іще відповідати, як не цитатами Жванецького? Так шкода, що люди себе зі сторони не бачать. :confused: У цій темі, на жаль, нижчі слова треба ставити як кредо, бо ті, котрі починають свої дописи з того, яка то благословенна річ ПБ, а яке "повшехне" зло ДП, виключно це й говорять: Дільничні взагалі "сплять і бачать", як би то пошвидше вагітну в лікарню запроторити, аби руки вмити. Про які домашні може бути мова в такому випадку?
Відповідь: Народжуємо вдома! Та мені то мій лікар, котрий пологи приймав, сказав. У першу чергу сказав "зняти пояс і не затискати бідну дитину ще до народження, ще натерпиться в житті" (я була на 7-ому небі). :xaxa: А тоді, аби я не піддавалася на провокації дільничних, лягати в лікарню мені нема потреби. І взагалі сказав, що мало-кому є потреба, просто на них простіше відповідальність скинути.
Відповідь: Народжуємо вдома! Все залежить від обставин. :xaxa: Коли мій малий отруївся і я відмовилася їхати в інфекційну, наша педіятр вимагала підтвердити, що то все буде виключно на моїй відповідальності. Так що слово, в принципі існує.
Відповідь: Народжуємо вдома! Ага .Крилата фраза Зав. ЖК,сказана особисто : "Мені спокійніше,коли усі мої вагітні на підтримках лежать"
Відповідь: Народжуємо вдома! Ну ничего себе крылатая фраза, а наивная думала, когда меня за пару недель до родов пытались в патологию запихнуть, "Неужели врач не понимает, что мне с нормальтной беременностью, там делать нечего"
Відповідь: Народжуємо вдома! На рождество звонила подруге, давно с ней не виделись не слышались, у нас старшие дети одного возраста, она тоже дома рожала первого без акушерки сама акушерке уже на потугах позвонили, и потом на потронаж позвали (я тоже с этой же акушеркой рожала). А сейчас еще новость, она говорит "Ой как классно, что позвонила, у нас с тобой общая акушерка и на вторых родах. Мы родили двойню". Так как роды вторые, пошли легко и быстро, просто слушала себя и детей, пока акушерка доехала она уже двоих родила и плаценту одну. И говорит растерялась, что дальше руки заняты, но тут акушерка уже пришла. Так что для домашних родов двойни дома, было достаточно: опыта первых домашних родов и занятия с акушеркой перед родами, которая обьяснила как тужиться и другие ньюансы, которые не уловили при первых родах.
Відповідь: Народжуємо вдома! Уявляю картину: бабуся (тиск, як американські горки) з дідусем (в якого паніка - то друге ім"я), двома дітьми + чоловік, який працює на другому кінці нашого закоркованого міста - і я народжую вдома. Нє, nie w tym wcieleniu. (c) Моя сім"я до того просто не готова,переконувати їх всіх - собі дорожче. Мої попередні пологи обійшлись без крапельниць, непотрібних ліків та уколів. Ніхто мене в лікарні без потреби не тримав. В принципі, якщо це примінимо до наших реалій - то я мала пологи з "человеческим лицом" (с) І буду в Бога просити, щоб і цього разу таку мені ласку дав - народити без ускладнень і непотрібних втручань. Не вважаю, що народжувати вдома, то якийсь надзвичайний героїзм, то просто свідома і підготована, обгрунтована позиція сімейної пари. Не думаю, що на ДП відважиться хтось в останній момент, без знань та підготовки, ту і є ризик. А коли люди готувались, слідкували за перебігом вагітності і все тримали під контролем - то нічого непередбачуваного у них не буде, бо всі варіанти прораховані і рука "на пульсі".
Відповідь: Народжуємо вдома! Згадалося "візьми козу в дім..." А що? Коли Оленка народжувалася - Данило і племінниця спокійненько спали. А потім розділили з нами радість. Та йой, можна подумати, попередні пологи він "працював в хаті"... Ви думаєте, тут як з СЄ (до прикладу) треба кокесь проповідування/переконування? Достатньо мати в друзях домашників, троха інформації отримати про реалії ДП.
Відповідь: Народжуємо вдома! Мої перші пологи теж не були дуже вже страшними...Але вдруге я хотіла зовсім не так...Головне-шоб нікого стороннього не було! Тому варіант акушерки теж не розглядався. Я дуже хотіла, аби старший був присутній, коли я народжуватиму. Шкода, що довелося його на кілька годин віддати няні...Але найбільшою проблемою для мене було б 3-денне перебування у ПБ, коли є ще одна дитина, бо мені навіть день важко морально без нього...не те шо 3! Я не роблю з ДП якогось героїзму, для мене це абсолютно нормально і ПРИРОДНЬО! Я завжди проводжу аналогії з природою...І зрештою, природа створила жінку такою, щоб вона могла сама без проблем народити...
О, я вже з Романом про це говорила. Була цікава його думка, бо деякі знайомі тут теж говорили про "вмирають, катастрофа, біда!!!" Помешкання для нас затишне, своє, нікого зайвого, тільки ми. Так що, якщо щось, то будемо готуватися саме до домашніх пологів. Ми і до перших готувалися досить серйозно, були там разом, все пройшло доволі швидко та легко (зовні виглядало, що я взагалі безболісно народила), за винятком розтинання, про яке нас не попередили заздалегідь, але за 2 секунди до самої справи (через то мала купу проблем ще тоді, а шов і досі відчуваю). Я давно думала, як би то з ним поговорити про такий варіянт, переживала, що не підтримає, але під час розмови відчула виключно підтримку й готовність свідомо готуватися саме до такого варіянту. Тут нема такого закону, як у нас. Якщо все гаразд, жінку відпускають додому через 12 годин після пологів. Кого кесарять, ті можуть бути 2-3 дні в пологовому, але палата тоді - як прохідний двір, а не КПЗ.
Відповідь: Народжуємо вдома! Переглянули ми відео про домашні пологи та шпитальні пологи (у Штатах). Фільм явно "продомашній", але показують усе без домальовування, просто - як є. Акушерки тут зовсім не ходять по хатах із рушником і мискою, як повитухи у фільмах про давні часи. Вони мають навіть балони з киснем, якби раптом якісь неполадки, то поки швидка приїде, вони усім забезпечать породіллю, чим потрібно. У шпиталях обладнання круте, але тим воно і страшно. Щаслива жінка, котра приїде туди вже з повним відкриттям або котрій води на порозі відійдуть. Там теж усе за інструкцією, до вагітної - як до хворої... А вдома однозначно спокійніше. Ходи, де хочеш, роби, що хочеш, народжуй, де зручно. І відсоток смертності у шпиталі вищий, бо жінок форсують на КР, є потреба чи ні. Що цікаво, тут акушерські клініки теж обладнані так, що можна переходити пологи у них, тільки умови зовсім не шпитальні, привітні дуже. Крім того, цей фільм дав усвідомити ще більше всю шкідливість анестетиків. Погана то штука й зовсім непотрібна жінці під час пологів, бо лиш усе сповільнює та ускладнює. Єдине питання в нас так і залишилося без відповіді: а де під час домашніх пологів знаходиться старше дитя?
Відповідь: Народжуємо вдома! Там, де Мама і Тато вважають кращим. Домашні пологи рідко супроводжуються жахами.. То й необхідності ізолювати дитину від сімейних переживань ТАКої немає. Навпаки, отримується важливий досвід.
Відповідь: Народжуємо вдома! Ну, не знаю. Кожен по-різному народжує. Ми щось переживаємо, аби старша дитина до молодшої не відчувала ненависті, що мацьопе так маму мучило. Я ніби не з крикливих, але все одно... Після перших пологів маю дуже чутливий шрам (спасибі тим, хто різав), тому навіть не уявляю, як він дасться чути на других пологах.