Відповідь: Народжуємо вдома! Після прочитання Юлиної розповіді поспішила поділитись нею зі своєю подругою із зх. Європи, абсолютною прихильницею всіх досягнень медицини, пологи -то наша вічна дискусійна тема, була впевнена, що вона після такої розповіді вона подивитися на деякі речі інакше. Але реакція була: "жах, жах, який ризик, як так можна...". Я дозволю собі зацитувати що я їй на це відповіла і з чим чи не вперше в житті у цій темі вона погодилась. Вибачте, Юля, що обговорюємо Вас і робимо якісь свої висновки, але ця тема просто не залишає байдужим нікого і про це хочеться говорити. Прийміть моє щире захоплення!
Відповідь: Народжуємо вдома! Щодо народження на кухні. В тому нічого страшного нема. Акушерки розповідають, що жінки родять у таких закамарках, як туалет, ванна, комірчина. Домашні пологи передбачають у першу чергу комфорт саме для жінки. Юлечко, ще раз вітаю!! Ще ніби недавно я розпитувала в своєї акушерки чи бували в її практиці домашні пологи після двох КР, а тут вже ви стали стали знаменитою на весь Львів домашницею! Нехай Господь береже вашу сім'ю, а ваша історія надихне інших жінок!
Відповідь: Народжуємо вдома! хороша стаття, досить тепла і позитивна. так, є нюанси - типу назви, чи переховування в палаті, але то все дрібне. в загальному - позитивно) Юля просто суперсько виглядає, навіть в голову не приходить про малалєтку, яка не в собі, ітд
Відповідь: Народжуємо вдома! Юля, ти молодець! а от мені не вистарчило сміливості дати науці факт, що тижневий "безводний" період - це теж нормально і після нього природньо народжуються чудові здорові діточки
Відповідь: Народжуємо вдома! В пологовому той факт дати не вдасться...не допустять...в них "протокол". А от як бути впевненим чекаючи вдома, що малятку нічого не загрожує той тиждень? Питаю, бо то є наш попередній сценарій, який ні до чого хорошого в ПБ не призвів? Можна ж було і інакше?
Відповідь: Народжуємо вдома! А що малятку може загрожувати? Розберіться з страхами. Чого саме боїтесь?
Відповідь: Народжуємо вдома! Мене теж ціікавить скільки малятко може бути в мамі, коли води відійшли? Чому я всюди дочитую, що воно може задихнутись, якщо вказано що у дитини плацентарний тип дихання, топто "дихає" воно через пупвинну кров? До чого тут навколоплідні води? Як їх відсутність може зашкоджувати дитині?
Відповідь: Народжуємо вдома! та, ясно, що не дадуть і навіть те, що по протоколу, не дадуть я не знаю, як бути впевненим, я орієнтувалась по самопочуттю і рухах дитини. +певні застережні заходи (напр., не лазити "туди", інтенсивніша гігієна, багато пиття) між відходженням вод (баааагато, літра два) і народженням соломійки пройшов тиждень і кілька годин (вона народилась вдома) ---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:53 ---------- крім того - що таке "відсутність вод"? вони ж поновлюються кожні кілька годин (і я тому доказ, бо після відходження великої кількості вод, вони ще цілий тиждень підтікали так, що я з дому вийти не могла)
Відповідь: Народжуємо вдома! Я з Меласею теж відчула, що навіть коли вод відходить дуже багато, то вони далі поновлюються, бо коли манюня народилася, з нею разом вихлюпнуло ще кілька літрів води, хоча дві години перед тим вилився цілий "ніагарський водоспад", як сказала моя акушерка. На жаль, лікарі не цікавляться природними процесами, тому знають про них радше поверхнево. Звідти й усі ті протоколи та інструкції.
Відповідь: Народжуємо вдома! Дівчата вже написали. В ПБ не дають більше 6-ти годин, бо тоді (за їх інструкціями) збільшується ризик інфікування (ага, стерильна лікарня з бактеріями, стійкими до антибіотиків), а відтак КР як рятівний захід відпадає.
Відповідь: Народжуємо вдома! Тоді по логіці, при ДП після відходження вод і постійному їх підтіканні, краще виключити можливість перечікувати перейми в наповненій ванній, адже ризик інфікування буде присутній.
Відповідь: Народжуємо вдома! Я щось логіки не прослідкувала. Якщо вже перейми йдуть такі, що їх треба проживати в воді, то скоро народиться дитина. До речі, люди в ванну моську сіль додають для знезараження.
Відповідь: Народжуємо вдома! вчора мене в 125й раз питали, чи не було в нас акушерки. НЕ БУЛО!! офіційно заявляю, на всі ДП!!! а ще телефонувала журналістка ВЗ, питала чи можна дати наші координати журналістам СТБ. Знаєте, дівчата, ми з чоловіком відмовились. Не хочеться та і все...
Відповідь: Народжуємо вдома! я щось ажіотажу навколо акушерки не розумію. В кого була, той про це і писав прямим текстом. правильно зробили
Відповідь: Народжуємо вдома! ажіотаж в тому, що більше 4 кг без розривів, дитя без гематом - як же так, хтось допомагав! я собі щось як уявила - телевізійники у нас в хаті зараз, коли нарешті вже стухає той ажіотаж з боку поліклініки... ні, не хочеться. Кому треба - в неті прочитає. була в поліклініці нарада з нашого приводу. Поговорили та і розійшлись. Стільки шуму, зрозуміло, через те, що після 2КР.
Відповідь: Народжуємо вдома! Ото вірно зробили. Все їхні поради щодо дітей дослуховую і диву даюсь. То чолівіка на роди в жодному разі не брати, інакше з нього буде овоч, а не людина. То, не дай Боже, дитину годувати довше року, то ж потім страшний стрес для дитини і матері. А як показують в новинах тих дівчат, що вдома народжують, то мій чоловік всё їх за ненормальних безвідповідальних дур сприймає; якісь такі дуже двоякі ті репортажі- ніби і молодці, а ніби- шото вам модних пологових не вистачає, де і в вовді, і хоч на стелі народжуй.
Відповідь: Народжуємо вдома! покажіть мені ПБ у Львові, де можна народити навприсядки. Якби я лежала на потугах, чи півлежала, ціла би не була точно. коли в ПБ оглядали Вірусю, то дивувались з того, що в неї не зламана ключиця. Бо "якщо на передпологовому УЗД бачать широкоплечу дитину більше 4 кг, то часто профілактично ламають ключицю в родах - щоб пройшла точно". В лялі голівка посередня- 36 см, а от грудна клітка-плечі - широкі. Коли розповіла чоловіку той коментар про нашу доцю, він був в шоці. Ламають ключицю... а нам ті плечики так мякесенько вислизнули... ---------- Додано в 11:53 ---------- Попередній допис був написаний в 11:51 ---------- про те, давати чи не давати догану в трудову книжку дільничному Г і акушерці за те, що "не встежили". Вроді не дали, я не хочу, щоб вони мали проблеми Зате тепер були з Дмитровими вушками на процедурах, їдемо в ліфті, а за спиною "шушушу"