Відповідь: Народжуємо вдома! не знаю, не пробувала . Але я все більше вчитуюсь до цієї темки. Як згадаю лікарку Бонцаревську - то вже краще дома..
Відповідь: Народжуємо вдома! Вони не дуже турбують. Ми по телефону викликали дільничого сімейного - 1 раз. Також, заходила гінеколог дільнича, щоб я написала відмову від госпіталізації - 1 раз. Мій гінеколог, в якого я була на обліку (старенький дядько) прислав акушерку, щоб написати пояснюючу, що я не маю ніяких претензій до них - 1 раз. Дільнича медсестра 2 рази (повинна би більше приходити на патронаж). ---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ---------- Якщо будете родити самі, бажано домовитись з кимось, щоб оглянув дитину. ІМХО З поліклініки викликайте не раніше 3 днів, хоча, якщо не боїтеся повоювати, то можна й швидше але нема потреби...
Відповідь: Народжуємо вдома! ну то файно ой нє, такого щастя нам не треба ---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ---------- а нащо їх взагалі викликати?
Відповідь: Народжуємо вдома! до мене після лікарських пологів патронажна медсестра приходила 1 (!) раз і користі з неї було реально небагато
Відповідь: Народжуємо вдома! Медсестра зобов*язана робити патронаж до новонародженого. До АНжеліки приходила спочатку 2 р в тиждень, після місяця 1 р/міс. Вони записують розвиток дитини в карточку. Викликати треба, щоб поліклініка видала вам довідку для реєстрації (це замість виписки з пологового) і завести мед.карточку.
Відповідь: Народжуємо вдома! Ну і добре! А то розвивали тільки свої творчі навики в написанні оглядів. ---------- Додано в 18:28 ---------- Попередній допис був написаний в 18:25 ---------- Можна, акушерка нам так радила. Але то зима, там купа народу..., я не хотіла. Якщо вам так зручніше буде, то чому ні. Зайти зразу до всіх, понаписувати що треба, а чоловік потім зайде забере довідку.
Відповідь: Народжуємо вдома! В першу чергу до дільничого сімейного. Він має оглянути дитину, оформити вам справку і мед.карту. Тобто, вам головне отримати від них довідку для реєстрації дитини. І до гінеколога, бо в них там теж звітність, щось попросять написати. В нас була домашня київсько-ужгородська акушерка. Про львівських не знаю, їх нема, на жаль...
Відповідь: Народжуємо вдома! вкотре чую, прикро Патронаж і раніше не був ОБОВЯЗКОМ. У виписці з пологового була графа: чи потрібен патронаж. Сімейний лікар, на мою думку, взагалі жахливе нововведення. До нього майже завжди купа людей, і няких тобі "днів грудничка" тощо. Дійсно, краще викликати додому...
Відповідь: Народжуємо вдома! я з нею родила- маю лише найкращі відгуки та спогади. Саме пологами з нею та акушеркою Лесею у мене не залишилося негативних вражень від пологів у пологовому . Скоріше навпаки.Кому як .
Відповідь: Народжуємо вдома! Краще не ходити в полУклініку зайвий раз. Най вони ходять на ВАШУ територію, де Ви встановлюєте правила і ставите вимоги. І послати їх з дому буде простіше, ніж у їхньому кабінеті
Відповідь: Народжуємо вдома! залежить від ситуації. Деколи легше в їхньому кабінети дверима гримнути і піти... Але про "свою територію" - сто відсотків.
Відповідь: Народжуємо вдома! Щойно в розповідях про пологи прочитала, що пробивають води. Що коли води брудні, можуть попасти в легені, і дитину кладуть "під кисень". Для чого взагалі ті води пробивають в пологовому? Часто кажуть, що тому, що води брудні. Чи є у цьому потреба? Що буде, якщо не пробити води у тих випадках, які описують (думаючи про домашні пологи...)?
Відповідь: Народжуємо вдома! Галюсік, що за прікол - "пробивають, тому що брудні" Неможливо визначити, які води, поки не проколють міхур. Брудними просто так - без окситоцину, синестролу і решти хімії, якою можуть стимулювати пологи - води майже не бувають. Хіба що у випадку СПРАВЖНЬОГО переношування. Після проколу вод перейми стають нестерпними, тяжко і жінці і дитині. у ПБ цю процедуру роблять майже всім, щоб "прискорити" процес. Хоча насправді що-що, а пробивання вод нічого не прискорює, а тільки посилює муки роділлі у кіліька разів На сайті московського домашнього акушера М. Фоміна одна акушерка розповідає, що деколи і в домашніх пологах без пробивання вод не обійтись. Щоправда, вдома необхідність такого втручання (як і взагалі - втручань) мінімальна. В нормальних пологах плодовий міхур сам тріскає при розкритті шийки матки на 6-8 см, або дитина родиться "в сорочці" - при потугах спочатку показується плодовий міхур, а тоді вже голівка дитини. Але знову-таки, на російському сайті домашніх акушерів говорять про те, що ДУЖЕ рідко, але буває кількашаровий плідний міхур, який навіть від потуг не тріскає, і його тре пробивати. Отака інформація (власний досвід початку пологів з відходження вод плюс те, що читаю про домашні пологи). Хай авторитетні досвідчені форумляни виправлять мене.
Відповідь: Народжуємо вдома! Капець... І після того йти до тих мучителів? Як то - проб'ють води, організм може ще не готовий до пологів, а тоді стимулюють і т.п.
Відповідь: Народжуємо вдома! Вот это и главное , потому, что пока воды не отошли время не ограниченно, и частота и интенсивность схваток не показатель начала настоящих родов.
Відповідь: Народжуємо вдома! Багатошаровий плідний міхур трапляється дуже рідко. А сам міхур у пологах пом'якшує розкриття шийці матки, допомагає голівці дитини просуватись. Якщо він не порветься, то дитина народжується у "сорочці".