На закупи до Польщі (Перемишль, Жешув)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ritamadonna, 12 Листопад 2011.

1. MisPolly

MisPolly Active Member

Говорять, що це через саміт НАТО, ніби поляки посилили контроль. Але я їхала в неділю, нікого при мені не обшукували - так, візуальний огляд. Стояла майже 6 годин. Не розумію, чому так довго зараз.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Тому що у поляків "італійський страйк". Це типу роблять, але дуууже повільно..

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Megan

Megan Well-Known Member

Мені особисто польський прикордонник сказав що час на огляд щораз буде збільшуватись, так "унія каже"... посилюють контроль з нашого боку.. (

4. Mashulia

Mashulia Well-Known Member

Ми раз в кілька місяців їздимо. Не бачила жодного разу, щоб когось ретельно обшукували. Лише один раз водію буса сказали кудись переїхати, але це на нього собака зреагував, дуже його обнюхував.

5. Megan

Megan Well-Known Member

Ми їздимо в рази частіше, тому досвіду більше. І не лише авто, але й автобус, бус, пішки.. Справа не в собаці, а в тому, що перевіряють вже самі не знають що.
    Зі свіжого - цієї середи перебирали валізи, просто перекидали одяг, пів години, потім звіряли номер кузова з номером у техпаспорті, 4 особи їхали в аеропорт.. що шукали? А нічо... зате годину "працювали".. (((

6. karioka

karioka Well-Known Member

:) от-от , вчора так дивився нас поляк... але добре що ми поїхали через Грушів,на 11 вечора перед нами одна машина на Україну була (і на Польщу теж було пусто!). Просто ідеально Перед тим телефонували знайомим на Шегині,то казали черга на в`їзд до Укр. вееличезна і (цитую) "поляк нічого не робить"...:sad:

7. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

З таким відношенням зовсім нема бажання іхати у Польщу. Ми полюбляли туди махнути на закупи, і відпочити пару днів, погуляти. А зараз ну зовсім не хочеться. Дуже сподіваюсь, що вони відчують недозаробіток))). Зараз чекаю на дитячі візи, як отримаємо - треба буде прокатати, а так не хочеться! Терпіти не можу зверхнього відношення!

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Знаєте, ви пишете про подяків, а нам вчора українська прикордонниця заявила- шо ви всі їдете сюди з дітьми, літаком не пробували? ( з такою ухмилкою хамською на лиці). Курка, сорі...

9. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Ну особисто я не уточнювала які саме прикордонники ведуть себе зверхньо. Але тепер уточню - усі!!! Не бачу різниці жодної! Це взагалі виглядає як послуга, яку вони нам роблять. Та це іх робота! І з хамством теж треба боротись! Я себе останнім часом стримувала, але не знаю як буде цього разу. До речі, два тижні тому їздили у Будапешт на вихідні. Бачила як угорські прикордонники рились у валізах наших людей. То виглядало ну дуже принизливо! Я розумію, що така іх робота, але то можна робити якось делікатніше. Як би то була моя валіза, то мій погляд їм би то доніс))). Я вважаю, що будь-якій ситуації треба вести себе гідно, і не давати терти об себе ноги. Навіть якщо це митник, навіть іноземний.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Через який кордон менші черги Грушів чи Рава?

11. Mashulia

Mashulia Well-Known Member

Раніше на Грушові. Але цього місяця всі мої знайомі які їхали через Раву стояли в чергах навагато менше, ніж ми на Грушеві. Їхали в той самий час, приблизно.
    --- дописи об"єднано, 17 Липень 2016 ---
    В нас та сама історія. Раніше часто їздили в Краків, Варшаву - погуляти, по магазинам походити. Мені завжди в Польщі дуже подобалось - як сама країна так і люди. А після тих всіх історій вже якось і не сильно хочеться...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Hermi

Hermi Well-Known Member

це лотерея ;)
    Раніше найменша черга була на Грушеві. Зараз...Важко сказати, буває дуже по різному.

Це точно! Але бувають різні прикордонники, і коли надивилась як часом наші (тобто люди, які перетинають кордон) себе поводять, тоді все стає ясно чому така поведінка. Як ви до нас, так і ми до вас.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  13. MisPolly

MisPolly Active Member

Я не часто перетинаю кордон, десь раз на місяць-два місяці. Ніколи до нас ні в кого жодного питання не було. Але теж чула від знайомих, як обшукують, погано ставляться до наших поляки. Питала якось однокласника, він працює на митниці, від чого це залежить - кого обшукують, а кого ні. Говорить, в кого звичайні шопінг-візи, як правило, не рухають. Більше обшукують тих, в кого бізнес-візи і хто більше одного разу в місяць кордон перетинає. Але, говорить, деколи поляки людям пів машини розбирають і не відомо з якої причини.

14. Gala

Gala Well-Known Member

А в які дні краще перетинати в будні чи вихідні? І в який час дня?

15. Megan

Megan Well-Known Member

За моїми спостереженнями після обіду менші черги, але не ввечері, в годині так 22.00 назбирується багато автівок "п'ятиденників".
    Ну і в будні менший рух.
    Але то лише мої враження.

16. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

В четвер їхала зі співробітником, який має авто на польських номерах, українські прикордонники тримали чергу з 10 машин більше 2-х годин. Оскільки в товариша це був останнїй день перетину, а документи в нього взяли по дванадцятій, хоча за шлагбаум ми заїхали десь в 22, то наша прикордонниця з ухмилочкою заявила "пане, ну виж розумний чоловік, знаєте, що потрібно зробити у такому випадку. Ну подумайте"

17. MisPolly

MisPolly Active Member

Капец! І чим то закінчилось? Поляки, принаймні, своїх співвітчизників поважають. А наші своїх же принижують.

18. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Трохи потріпала нерви, але пустила,
    колега нічого їй не заплатив.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

19. maavka

maavka Well-Known Member

Чоловік буде в Польщі по справам і буде мати можливість щось купити. Купить каву, какао.
    А що ще варто купити? Дівчата, що ви купуєте, як їдете на закупи?

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

20. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2