На закупи до Польщі (Перемишль, Жешув)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ritamadonna, 12 Листопад 2011.

1. zabawa

zabawa Member

Відповідь: На закупи до Польщі (Перемишль, Жешув)

2. Lyudamama

Lyudamama Member

Ми восени купляли техніку в магазині Мега Маркт, що навпроти Теско. Там нам оформили Тах-фрі на старому бланку в якому до 8-ми позицій і сказали після відмітки на кордоні приїхати до них і вони повернуть нам 23%. Ми все відмітили і в лютому були в Польщі, то заїхали в цей магазин з проштампованим бланком і нам повернули 23% Тах-фрі.

---------- Додано в 10:05 ---------- Попередній допис був написаний в 09:57 ----------

В Польщі ще дійсні на ряду з новими і старі бланки Тах-фрі. Різниця: старі - мають 8 позицій і повернення відбувається в магазині, де Ви здійснювали покупку (це мінус, але плюс, що повертають всю суму VAT); нові (по системі Global Blu) - 20 позицій і можливість повернення у банках цієї системи (тільки частини VAT).

3. Just me

Just me Member

Пасує в цю темку якнайкраще. А головне, що інформація з таблички - святісінька правда.

І це, собі зауважте, без акцій та знижок, при тому, що заходячи в будь-який польський супермаркет мінімально на 2-3 позиції із того списку будуть акції (і продукти нормального терміну придатності, а не як часто в нас буває). Я, до прикладу, на м"яско без кісток частенько потрапляю і по 10 злотих, помідорчики бувають і по 2 злотих, на печериці ціна явно завищена - переважно по 4,5 злотих. З нашими зарплатами тільки в Польщі й купувати.

4. marycherry

marycherry Member

Мою теж! Приватбанк одним словом :)

5. Xlopak

Xlopak New Member

Мож схтось в курсі щодо шопінгових віз, у п.31 візової анкети є пункт "* 31. Прізвище та ім’я особи чи осіб, яка(-і) запрошує (-ють) з держави-члена. Якщо не стосується, назва готелю(-ів) або адреса місця чи місць проживання заявника в державах- членах зони Шенген"

треба бронювати готель?

і друге: якщо до того були шенгенки (бізнес-віза, їздили неодноразово) і є фактури з магазинів (з останньої поїхдки), то можна одразу отримати мульти шенгенку шопінгову, а не 7 днів, а потім мультик?

дякую.

6. invisible

invisible Well-Known Member

Нічого не треба, просто в цих пунктах пишете n/a (не стосується) або щось аналогічне.

Правила для всіх однакові, незалежно від наявності віз. Це ж зовсім інший, новий тип візи. Спочатку дають одноразову на 7 днів, потім привозите чеки, і вже тоді дають річну мульти. В мене до того теж було декілька шенгенських віз, і річна мульти була, але все одно мусила через ту всю процедуру проходити.

7. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Що таке такс фрі (це іменний чек чи щось інше) ?

8. SEPTIMA

SEPTIMA миється в бані

Такс фрі цу ПДВ.
    А на рахунок цін, то в Польщі, звичайно дешевше ніж у нас, але на хороші якісні товари ( маю на увазі продукти і побутову хімію) різниця не така велика. Там вказано про сири твердих сортів, то за таку ціну, як там хіба десь колись можна купити і то акційний товар. Пишу із власного досвіду. Вже цілий рік 2 рази на місяць їздимо на закупи до Польщі.

9. volchica

volchica New Member

На вихідні збираємось на закупи до Перемишля, маршруткою доїдемо до залізничного вокзалу. Хочемо купити одяг (джинси, футболки, блузи, взуття..), щоб якісно і недорого. Підкажіть, будь ласка, назви магазинів Перемишля в яких це краще всього зробити, їх адреси та як і на чому до них добратися від залізничного вокзалу? Також буду дуже вдячна за інформацію де там можна смачно і недорого перекусити :girl_wink:

10. enigma

enigma Well-Known Member

Дівчата, підкажіть в Жешуві цілодобові магазини, бо буду їхати в пятницю ввечері і вночі вертатимусь. Теско цілодобове?

11. invisible

Ми завжди скупляємося в Galeria Sanowa (http://galeriasanowa.home.pl/index.php - там є адреса і мапа доїзду). Щось типу нашого Кінг-Кросу, багато різних магазинів, від дешевших до дорожчих. Є декілька класних взуттєвих. Я в цьому ТЦ завжди на півдня пропадаю, так що інших магазинів ми і не шукали, та я й сумніваюся, що є щось більше, адже Перемишль не такий вже й великий. Думаю, там і поїсти можна нормально, але от щодо цін в кафе не підкажу - ми завжди беремо з собою бутерброди:haha:)
    Якщо завернути за вокзалом і піти вулицею Коперніка, то можна хвилин за 15 пішки зайти.

12. Golgy

Golgy Member

ціни там дуже доступні (дешевше ніж в самій звичайній пецерії Львова) і якість їжі досить добра.

13. SEPTIMA

SEPTIMA миється в бані

Так Теско цілодобове. Більше, на скільки я знаю не має цілодобових.

14. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

передивилась але не знайшла там продуктового супермаркету - його там таки нема? І якшо нема - то чи є десь в межах досягаємості пішки?

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

такого не буває, та й там є Kaufland
    http://galeriasanowa.pl/pl/kaufland
    ось де
    http://galeriasanowa.pl/pl/mapa-galerii?mapa=26

16. invisible

Так-так, там є Kaufland, досить хороший і великий супермаркет, по величині трохи менший ніж Ашан. Ми вже там 2 рази продуктами скуплялися. Ціни нормальні.
    Неподалік від вокзалу також є гіпермаркет E.LECLERC, він здається більший ніж Kaufland, наступного разу плануємо туди піти.

17. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

аналогічно, також недавно в Мега Маркеті купляли електром'ясорубку, і оформили такс фрі, то ціною, яка у нас вийшла на неї, ну дуже задоволені :girl_claping:
    я з батьками, правда це було вже декілька років тому, закупили класні речі в магазині BigStar, нам тоді ще дали хорошу знижку

18. Нюта

Нюта Well-Known Member

Підкажіть будь-ласка, гуртовні чи склади де продають побутову техніку? Бо в таких звичайних маркетах, виходить майже так як у нас.

19. alkali

alkali Member

Знаю точно, що багато підприємців, що займаються продажем техніки купляють її в Ярославі, там є гуртовні біля кінотеатру. Можна легко помітити бо там багато машин з нашими номерами, Ціни дійсно майже такі як у нас але Ви повертаєте такс фрі а це 23%, тобто в сумі на відсотків 30-35 зекономите в порівнянні з нашими інтернет магазинами, але врахуйте ще те, що можуть бути ньюанси на митниці, тому все добре зважуйте.

20. Dnepro

Dnepro New Member

ми купляэм техныку в Перемишлы на проти Теско э магазин касторома, з техныкою, там цыни: пралка яка у нас у Львовы коштуэ в Фокстроты 6200, в ынтернет магазины 4200 в Польщы 3600+ повернення такс-фры!!!