На закупи до Польщі (Перемишль, Жешув)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ritamadonna, 12 Листопад 2011.

1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: На закупи до Польщі (Перемишль, Жешув)

Вчора курс в Польщі, був приблизно такий як і внас - всередньому 3.55. Курс євро - 4.07 злотих, на долар не звернула уваги.
    Вигідно розраховуватись карткою, бо тоді рахують усереднений курс по нацбанку, але все залежить від виду вашої картки, банку-емітента та умов договору, але і тут є нюанси - вчора у двох людей не прийняло до оплати картки ощадбанку як visa, так і mastercard. В мене райфайзен, проблем не було.
    Як зручніше - сама незнаю, ніби карткою, але деякі банки, і мій в тому числі знімають комісію вкінці місяця і важко вловити різницю курсу, бо за місяць він міняється. Або міняти вже там євро чи долари.
    Все-одно треба бути готовими до того, що ВСІ товари дорожчі на 30%, якщо перевести ті ж речі чи продукти по сьогоднішньому курсу в гривні - особливо польські продукти зараз в нас, коштують так само, як і в Польщі - наприклад я купую польську фету у нас за 11 грн, в Польщі вона 3.2 злотих * 3.55 курс = 11,36 грн. Печалька...

2. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

1 березня в Tesko по карті привату, курс був 3,586, а 2 березня на вокзалі купляла квитки то по курсу 3,6(з карти). А 3 березня злотий у Львові можна було купити по 3,45, так що зараз тяжко вгадати. Хоча завжди було вигідно розраховуватись картою.
    Приват ніби не знімає, принаймі я не зауважила.

Саме так.

3. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

ви маєте на увазі, що зараз однаково, як в Польщі, коштують ті товари, які раніше були завезені?
    Бо бачу, що вже і у нас подорожчали польські продукти. Польський фасований мікс салатів був 19 грн на базарі на Сихові, то вже сьогодні взяла за 22 грн.

4. Katrine

Katrine Member

думаю старі запаси ще можуть мати нижчу ціну, але ті, які будуть привозити найближчим часом, зростуть в ціні однозначно, бо ніхто не буде працювати собі в збиток.
    можу порівняти по ціні на масло оселкове, бо завжди його в нас купувала по 25 грн., тепер середня ціна 28 (в Польщі в бєдронці 7,19 зл. (при курсі 3,55 буде 25,5). цього тижня чоловік купував печінку в теско по 6,5 зл. *3,55 виходить 23 грн., в родинній ковбасці - 28, фарш з індичого м'яса був по 6,7 зл. за 0,5 кг, теж досить вигідна ціна. але то треба порівнювати кожен продукт, бо щось таки може бути по вищій ціні, тому тут вже треба їхати зі списком, і орієнтуватись в цінах в Україні. з досвіду можу сказати, що в Польщі однозначно вигідніше купувати памперси, побутову хімію, м'ясо, часто фрукти є по хороших цінах. залежить на які товари орієнтуватись.
    ну і все залежить від курсу злотого, маєм надію, що трохи опуститься

5. Smerfetka

Smerfetka Well-Known Member

Підкажіть, будь ласка, де у Перемишлі/Жешуві є стокові магазини та секон-хенди із одягом/взуттям! Можливо є якісь відомі мережі таких магазинів?

6. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Зараз напевно вже і в нас дорожче, коли писала свій допис, то орієнтувалась по старих цінах на продукти.

7. Krysya

Krysya Well-Known Member

Дівчата, а може хто був у Варшаві і підкаже в які торгові центри туди їхати? Знаю, що найбільший Аркадія - але жаліються на форумах, що він безтолковий, бо великий і нелогічний. А хочеться щоб все на шоппінг потратити 3-4години, не більше

8. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Підкажіть ще для чайника щодо розрахунку в Польщі карткою, бо я ніколи за кордоном ще таке не практикувала. Яка то має бути картка? Чи підходить звичайна зарплатна Віза від Юнікредит (гривнева)?

9. Katrine

Katrine Member

теоретично має підходити, бо ми без проблем розраховувались зарплатною карткою від ощадбанку, приватбанку, наші друзі - від укргазбанку.
    але найкраще за день до виїзду подзвонити в банк і попередити, що Ви будете закордоном, і плануєте розраховуватись карткою, щоб Вам її не заблокували .

10. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

всього лиш декілька сторінок назад то питання обговорювалось - пробували пошук? Я для себе вибрала Galeria Mokotow. Чим мені сподобалась - зручний доїзд: декілька видів транспорту туди іде; є гардероб - платний. Все з себе скидаєш і ходиш як людина по магазинах. Шопінгом залишились дуже задоволені. Особливо полюбили магазин American Eagle Outfit - третя річ безкоштовна. І натрапили на магазин якісного взуття з величезними знижками виробництва Бразилії.
    Коли вибирала в який саме поїхати, то заходила на їхні веб сайти і дивилась які бренди там представлені та наскіки він громадний чи ні. Якось так.

11. arushka

arushka завжди досягаю мети

а яка там піцца, мммм:nyam2:
    Маю підозру, що для мене першим аргументом їхати в Мокотув є італ. ресторан, а не магазини:girl_crazy:

12. Alex Shtangey

Alex Shtangey New Member

Підкажіть будь-ласка , де в Перемишлі можна купити корм для собак котів, насамперед фірми Purina Pro Plan, а то був і в TEsco і в Kaufland і незнайшов, може є там якісь спеціалізовані магазини?Наперед вдячний.))

13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

в галереї мав би бути спеціалізований магазин для тварин. Ну або в реалі, чи теско, але не в самому магазині, а в тому приміщенні, окремий магазин.

14. Alex Shtangey

Alex Shtangey New Member

а галерея то де?

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

в Перемишлі напевно :), галерея це торговий комплекс магазинів, так як у Львові Кінг Крос

16. Roman Svystun

Roman Svystun New Member

У вівторок 01.04 їду у Варшаву в одну сторону, бажаючих за тел. 0504607089

17. nonstop

nonstop New Member

Підкажіть будь ласка, де в Перемишлі або Жушуві є великі магазини або супермаркети з дитячими товарами, зокрема цікавлять візочки.

---------- Додано в 00:52 ---------- Попередній допис був написаний в 00:37 ----------

В Галереї Сановій ми були, то нема там візків

18. fiesta

fiesta Well-Known Member

Десь в період Паски (до чи після) в Польщі є великі розпродажі, такі, як на Різдво, чи ні?
    Як є, то коли саме?
    Дякую.

19. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

І мене цікавить, чи є до Пасхи в Польщі якісь знижки? Якщо є, то в який приблизно період?

20. iriwa

iriwa Особлива мама

Теж прийшла то питатися :)