На закупи до Польщі (Перемишль, Жешув)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ritamadonna, 12 Листопад 2011.

1. smilee

smilee New Member

Відповідь: На закупи до Польщі (Перемишль, Жешув)

О люди!
    не то мала на увазі...
    Кому? Торгують собі люди, мають клієнти і живуть за ті гроші.

так але і її так гордо прикривають митники

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

кому???? та почитайте тему про черги -це ж завдяки тому "бізнесу" такий жах там твориться, що по кілька годин треба стояти), про нерви на кордоні. Нам всім вони заваджають. А як вони себе нагло поводять на кордонах, як в себе вдома! Я то все автобусами їжджу, може не так то мене торкає, хоча все через якихось таких торгашів ми довше стоїмо, бо перевірки-знаходять сигарети, а ми всі чекаємо на то. А на піших то жах, що робиться. І не розказуйте, що вони собі просто тихенько гарно продають. Культури там зеро....

а що ви мали на увазі? Поясніть нормально, а то кинули фразу про закриття кордону і все, от і зрозуміла я то так...

Я колись захищала навіть тих торгашів. Сестра з чоловіком в свій час пішими йшли , щоби трохи гроші зекономити, коли їхали до Львова і назад. То чоловік її все кричав, яка то наглота, як вони себе поводять, що говорять, як штовхають так, що може впасти там. Але я все казала-що так вони заробляють гроші, мусять ж якось жити. Але от коли нещодавно мені розповіли, як мою племінницю, 18ти річну дівчину молоду там з ніг до голови облили таким брудом ні за що, бо просто вони попросили митника їх пропустити, вони студентки, додому на канікули їдуть. То вибачте я думку змінила. Людям гроші очі заполонили, то вже не люди, там ні грама культури, поваги , чи розуміння до інших...

3. smilee

smilee New Member

Я зрозуміла - питання знято =)

4. Зануда

Зануда Well-Known Member

Що означає закривають кордон? А як дістатися до країн, шлях до яких лежить через Польщу? Як таке можливе? Я навіть ніколи не чула, щоб хоч один перехід закрився на якийсь час. Хоча, думаю, що таке можливе, принаймні теоретично.

5. smilee

smilee New Member

для вивозу товару масою більше 5 кг. Я так розумію то сухий закон для торгашів. Бо первірки сидять ще з минулого вівторка.

6. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Дівчата, хто знає: в неділю можна взяти фактури для шопінг візи наступної в Галереї Сановій в Перемишлі, наприклад? Останніми днями такі шалені черги? А то нам треба прокататися , може то відкласти ту поїздку?

7. invisible

invisible Well-Known Member

Так, в неділю там дають фактури. І в Теско теж.

8. dak

dak New Member

В кінці липня маю забрати паспорт.яку візу краще робити?

9. bobryha

bobryha Well-Known Member

Найпростіше- шопінгову)))) але першу шопінгову дають на 1 в"їзд, а наступну(як пощастить) то вже на рік

Хоча, якщо маєте можливість- то зробіть угорську(її можуть дати на 5 років відразу)

10. Fast

Fast Well-Known Member

Ги, класне питання :), а маєте можливісь будь-яку зробити? в будь-яку країну?
    А посуті, для чого вам віза, куди плануєте їхати, як часто. Від відповідей на ці питання будете знати, яку краще відкривати, ну або порадити можна буде щось

11. dak

dak New Member

Це залежить від того,що ви маєте на увазі(якщо маєте можливість)

---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

Планую поки що для себе на закупи їздити в польщу

12. bobryha

Я багато від кого чула що угорську візу дають восновному на 5 років. її можна зробити купивши тур на екскурсію в Будапешт наприклад . А можете проїхати в Ужгород виробити собі угорську візу. але я не мала можливості ні їхати на екскурсію ні їхати в Ужгород за візою, тому особисто для себе відкрила шопінгову шенгенську візу. але як я уже і казала в ній є свої нюанси

13. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Планую ще раз їхати в Польщу, враховуючи попередній досвід(не позитивний) шукаю точний перелік що і в якій к-ті можна ввозити в Україну на 1 людину через піший(ну або чого категорично не можна везти)

14. bobryha

Офіційно можна ввозити продукти 1 пачку одного виду на людину , а якщо вагове-то 2 кг. побутова хімія - 1 пачка на людину одного виду, одяг- щоб не було ростовок і кількох однакових речей, техніка щоб вартість не перевищувала 500дол одної речі, навіть якщо в машині їде багато осіб. не можна ввозити флору, наркотики, зброю, є обмеження в алкоголі не більше літра вина і 2 літри пива на людину, є обмеження на сигарети(але їх з польщі точно ніхто не везе:)))

---------- Додано в 20:42 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ----------

Але те що я написала- то офіційна інформація, насправді , наприклад якщо купити 4 пачки однакових макаронів і порозпихати по різних кульках- біди не буде

Останнє редагування: 13 Липень 2013
  15. Masterpiece

Masterpiece Member

То на пішому у Вас таке було?
    Бо я завжди думала, що на пішому не дуже чіпають.. Принаймні,мене ніколи не рухали, на щастя, та й не бачила я, щоб інших перевіряли. Чи то просто така зміна лінива попалася)) Одного разу попереду мене несла жінка в руках, навіть не приховано, орхідею, то ніхто нічого не казав. Я думала теж наступного разу взяти, але читаю у темі, що з квітами можуть бути проблеми.. Певно, як пощастить...

16. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

так на пішому, і не лише зімною, орхи не пропустили жодної
    Чоловік йшов з орхою після мене, то мені в сумки не дивились взагалі! а його запримітили, хоч ми квітку замотали кульком

17. Burberry

Burberry Well-Known Member

Дівчатка,а хто купував у Польщі щось для ремонту?цікавить все, від розеток до сантехніки,що вигідно,на яку суму можна купувати,де саме,чи є якісь гуртовні?

18. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

ми придивлялись там ламінат. по цінах виходив дешевше, але нам весь не поміщався в авто. купили там лампи в квартиру (одна лампа вийшла нам 500 грн, а в нас в практікері така 1500 грн). крани там вигідно, але вже мали куплені, аксесуари в ванну-туалет, текстиль і декори накупили. в касторамі була на знижці мийка гранітна бланко - 1800 грн, в нас близько 3500 грн. на людину можна на суму 500 євро купити. ми оформили такс фрі, наступної поїздки заберемо гроші.
    пару км за перемишлем є величезна гуртівня світла - там стільки ламп, що очі розбігались і багато на знижках. її відразу видно на дорозі посеред полів :)

Останнє редагування: 13 Липень 2013
  19. Fermina

Fermina New Member

а на скільки злотих має бути тих фактур?

20. bobryha

на будь-яку суму. то не грає ролі