На закупи до Польщі (Перемишль, Жешув)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ritamadonna, 12 Листопад 2011.

1. Gentle

Gentle Well-Known Member

Відповідь: На закупи до Польщі (Перемишль, Жешув)

Не раджу обольщатися, що поліції не видно, вона "завжди поруч" в Польщі.

Але грошей їм не раджу пропонувати))) - краще обережніше їхати.
    Багато поляків мають такі рації - по яких водії між собою обмінюються інформацією, особливо далекобійники, але не виключно.

2. Alicia

Alicia Well-Known Member

Я думала, що у них водії не блимають фарами одне одному, як у нас для попередження. Але от читаю в блозі, що таки маякують, особливо якщо наші забувають включати ближнє світло фар вдень (за це штраф 100 злотих).

3. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Ото Вам пощастило попасти на добрих поліцаїв. Це так звані "темники", нас про них попереджали друзі,які живуть у Польщі, навіть якщо ви щасливо оминули камери, вони можуть оштрафувати. А ще можуть занести дані авто в базу даних і якщо не сплатити штрафу, то авто не випустять з країни - наш знайомий так "поперевищував" по Європі, що лишав авто,їхав додому автобусом,потім повертався платив штраф і забирав авто з Польщі.
    А ще була свідком того, як на самому кордоні! поляки оштрафували мужчинку на бусі, бо він став в ряд для легковиків, а мій чоловік ледь не заробив штраф за розмову по мобільному за кермом, хоча рухалися в черзі на митниці 5 км/год! У них з цим строго, тому треба бути чемними.
    І ще радили не пропонувати хабаря, бо можна ще більше дістати.

4. kolybeljka

kolybeljka New Member

06.02. вирішили поїхати на закупи в Жешув (Міленіум) і глянути що залишилось на остаточну знижку- залишились або шмати або взагалі нічого. На Краківці були о 05.00- черга з 40 машин що рухалась повільно,на польській стороні попали на перезмінку. 7.30-виїхали з кордону,злі. Зайшли в Бедронку і Карефур, потім находились по Міленіуму- нічого цікавого для себе не знайшли. 17.30 підїхали під польський кордон- так зраділи що перед нами 10 машин (даремно раділи) як потім вияснилось наші зловили два буси і кілька легкових з контрабандою, приїхали спец загони і тут ми зрозуміли що це надовго,наші митники навіть не думали нічого робити щоб хоч якось пропускати машини.Всі сигналили без перериву-було враження що бойова тривога.22.00 злі як пси пройшли кордон. Чим далі тим менше хочеться туди їхати.

5. Masterpiece

Masterpiece Member

то саме в Перемишлі в Сановій, у більшості магазинів.В Резервді взагалі залишки лежать великою купою, як на секонді, і народ собі риється. В Дайхмані до 2 пар у подарунок третя, можна шось вибрати, але мені не вдалося. Закупилися добре лише продуктами і побутовою хімією. Найсмішніше було, що в Теско акційного товару не було взагалі ( а акція тривала 3 день всього лиш), видно, наші перекупщики в перший же день вигребли все. По Теско гуляєш - як по Арсені, всюди українська мова):girl_smile:
    А кордон ми дуже швидко пройшли - туди через Краківець, 40 хв зайняло. Назад - Шегині, 1, 5 год. Певно тому, що була неділя, все-таки.

6. Wonder

Wonder New Member

а в Перемишлі є магазин з продукцією Karcher?

7. Alicia

Alicia Well-Known Member

В суботу о 6 ранку вже були в Краківці, машин було багато, не те слово. Постійно хтось їхав без черги тим коридором, що для автобусів, а потім нахабно ставав в лівий ряд черги (лівим більше ніколи не поїдемо, він найповільніше просувається).
    Словом, ми щасливчики, і прям перед нами почалася перезмінка о 8.00:girl_crazy:. Але вже десь о 8.20 почали знову пускати машини, далі вже все швидко відбувалося, особливо поляки швидко пропустили.
    Заїхали в Korczowa Dolina, там повно наших на закупах, але магазинів ще небагато, з того, що я побачила, то тільки puma autlet.
    Також заїхали в ашан красне, порівняли з нашим, ціни подивилися, і вирушили на Краків.
    Машини то розганялися до 100 км/год, то різко починали зменшувати швидкість до 40-50, бо був знак з фотофіксацією порушень. Всі чемно їдуть по правій стороні, рідко хтось обганяє. Потім ми виїхали на автомагістраль, і там вже все змінилося - поляки гнали так, що ми тільки дивилися на наш спідометр (150 км/год) і боялися уявити, з якою ж тоді шв їдуть вони.
    За весь час побачили чотири машини поліцаїв, які зупиняли машини, і навіть був випадок, коли нам якийсь чоловік в Кракові показував щось на мігах, розмахував руками, і виявилося, що муж забув ближнє світло включити. Приємно так, що люди небайдужі там.
    В Кракові були на закупах в Ікеа (у нас готель був через дорогу :girl_claping:), в Bonarka (там заблукали в підземній парковці. Поставили машину, як в нашому КК, а потім вийшли десь з іншого боку, а там кінця і краю не видно, шукали машину десь під години), і в галереї краківській. (заїхали ще на пару хв в теско і костораму)
    В неділю на кордоні були о 23:00 - було дві машини всього, проїхали непомітно швидко.
    Висновок - наступного разу будемо виїжджати ще в п'ятницю ввечері, ще раз добре подивимося карту, бо кілька разів таки заблукали (навігатор не мав карти того нового автобану).

8. OrestL

OrestL New Member

Добрий вечір. Підскажіть на рахунок телевізора з Польщі. Вартість 470 Євро, вага 15кг. Для відшкодовування Такс Фрі потрібно проїжджати червоним коридором? На українській стороні обов"язково заповнювати письмово декларацію? Митники допомагають задля правильного заповнення? Пропускають з телевізором для особистих потреб без проблем? Дуже дякую.

9. alkali

alkali Member

Заїжджаєте на такс фрі, після проходження польського кордону в'їжджаєте на наш кордон і вибираєте зелений коридор, оскільки дозволяється перевозити до 500 євро на людину. Зверніть увагу, що це не поширюється на неподільний товар, тобто якщо Вас двоє , а телевізор коштує 505євро, тоді треба декларувати і їхати на червоний. У Вашому ж випадку їдете на зелений, митникам показуєте лише чек, що сума покупки до 500 євро. Нічого заповнювати не потрібно.

Останнє редагування: 14 Лютий 2013
  10. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Чоловік має їхати в Польщу. А мені треба візочка для меншої. Чи вартує там купувати, чи в нас ціни не дуже відрізняються? І може підкажете де купляти?

11. lawyer

lawyer Member

Просвітіть мене на тему такс-фрі:girl_blush2:
    Отже, зробила закупи в Польщі, попросила, щоб виписали документ для повернення податку, мені видали чек, де вказали ім'я, прізвище, мою адресу
    Під'іжджаючи до кордону, вирішили, як не буде великої черги, попробувати встати в потрібну чергу. І справді було лише 4 машини перед нами, прочекали десь з 40 хв, а потім польський митник сказав, що нічого не вийде, бо то недобрий документ для такс-фрі:girl_nea:
    Що ж тоді нам мали дати в магазині і як їм треба було то пояснити? Бо здавалось, що вони нас зрозуміли і дали те, про що ми попросили:girl_in_dreams:

12. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А може то митник вредний був? В магазині точно знають який має бути чек на такс-фрі, нам писали такий на подвійному бланку, щоб друга копія залишалася в магазині, дані брали з закордонного паспорта.
    І ще десь писала що чек має бути на певну мін. суму 200 чи 400 злотих, непамятаю і не більше ніж 8 одиниць товару в одному чеку, це мені вже в Ікеї казали, як виписували.
    А знайомим один чек митники проштампували, другий ні, пояснивши це тим, що нехочуть і досить і одного...

13. lawyer

lawyer Member

Те, що ви описуєте про бланк - то нам таке виписували в іншому магазині (фактуру) для наступної шопінг-візи. А в цьому випадку це був звичайний чек тільки з моїми даними.
    Сума була значно більша, ніж мінімальна, одиниць товару - 2:girl_sad:

14. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ми вчора прокатались до Польщі. Так само попросили виписати такс-фрі на всяк випадок. Аналогічно, черги на тому коридорі не було, на відміну від звичайних коридорів. В нас був т.зв парагон їхній з прикріпленим чеком і печаткою. На кордоні нам поставили там ще шось 3 печатки без будь-яких проблем. Ми виграли принаймні на тому, що об"їхали величезну чергу.
    З точок закупів шо можу порадити. Ну Бедронку з Теско не обговорюю, то всім ясно. Купила файнюткі чоботи ЕССО собі в Sarafis в тому, що по дорозі до Жешова (є нет-магазин, де можна все собі оглянути, але неточно власне там буде, бо то база всіх магазинів http://www.sarafis.pl/). Там нам ту фактуру на відшкодування VAT і дали. Відповідно пообідали в Корчмі, що поруч - це вже в нас ритуал! Їхні ребра в капусті, то просто смакота і флячки добрі і журек і бігос.
    Були в Галерії Сановій, але то бігом, бо чоловік вже знудився. В deichmann купила собі ще мештики-скороходи, на які ше влітку дивилась і не було розміру мого навіть в Італії. І тут чудо - заходжу і мій розмір!!! :girl_in_love:
    Загальний час поїздки в нас був 12 год, з яких по 2 год зайняв кордон туди і назад (наших митників би повбивала!!!) тому на магазини дуже часу не було ну і я вже була задоволена в Sarafis.
    Тепер маю питання, бо моя віза закінчується вже. І намовляють мене "туристи" на поїздку в Словаччину, що мол відкривають на 5 років візу Шенгена. Хтось бачив живу людину, кому реально відкрили так надовго? Чи то заманюють турагенції?

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

а хіба мають право митники не повертати VAT, бо їм ся не хоче???

16. Colomiat

Colomiat New Member

Перший раз йдемо до Польщі на закупи - відкрили шопінг візу. Підкажіть, будь-ласка, хороші магазини недалеко від Медики, які дають рахунки-фактури! Можливо хтось візьме двох пасажирів в термін з 25 лютого до 3 березня (відшкодуємо дорогу)! Порадьте чи є якійсь нюанси, тонкощі із шопінг візами! Дякую!

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:28 ----------

І мене то дуже цікавить!

17. invisible

invisible Well-Known Member

Їдьте в Перемишль, то хвилин 10 від Медики. Там є великий ТЦ Galeria Sanowa, фактури дають в будь-якому магазинчику (є все - одяг, взуття, техніка, продукти). У самій Медиці є Бедронка, але то такий собі не дуже великий продуктовий супермаркет, типу нашого Барвінка. Можна ще поїхати в ТЕСКО на від'їзді до Перемишля.

В принципі нема ніяких. Митник питає мету поїздки, то кажете "на закупи до Перемишля/Медики". Можуть ще спитати, чи є кошти при собі.

18. Delikatna frukta

Delikatna frukta New Member

О-о, так. Мала честь пару хвилин тому розмовляти з такою людиною! Це мій тато. Отримав 4-річний Шенген. Купив 3-денний лижний тур до Словаччини у Мості.

19. Lyudamama

Lyudamama Member

Підкажіть, будь ласка, чи у нічний час можна виписати фактуру у цілодобову Теско, що у Перемишлі?

20. Loyal

Loyal Well-Known Member

Оце вже сумніваюсь. В нічний час там взагалі самообслуговування. Хоча... як я набрала цілий возик, то до мене підбіг дядько файний і все пробив. Правда доступ до печатки може бути обмежений і в нічний час може його взагалі не бути. Краще не ризикувати, як конче треба фактуру