Морозиво

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Wanderlust, 29 Червень 2009.

  1. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Морозиво

     
  2. IndigoChild

    IndigoChild New Member

    Відповідь: Морозиво

    дівчата, порадьте хорошу мороженицю, до 500 грн. як її вибирати? на що звернути увагу? хочу мамі на день народження в подарунок взяти. чи хороші ті, що разом з йогуртницею, чи краще просто морожениця? до ДН все менше часу, а я без подарунка(((
     
  3. mysha

    mysha New Member

    Відповідь: Морозиво

    І ми собі придбали мороженицю. Робила морозиво з чорної смородини (можна з будь-яких ягід-фруктів).
    200 г чорної смородини перекіп"ятити 1хв. з 100-150 гр цукру.
    Розтерти блендером. Коли вистигне - додати 300 мл вершків близько 30% жирності. Вилити у включену мороженицю хвилин на 20.
    Смачно і корисно!
     
  4. Dzvinkalviv

    Dzvinkalviv New Member

    Відповідь: Морозиво

     
  5. mysha

    mysha New Member

    Відповідь: Морозиво

     
  6. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Відповідь: Морозиво

    а це морожениця-йогуртниця? хочу таку , порадьте хто маэ
     
  7. Kofein

    Kofein New Member

    Відповідь: Морозиво

    Ми робили домашнє морозиво, але воно мене трохи розчарувало. Після заморозки в ньому відчуваються крупинки льоду і вже перемішувала майже не кожних п*ять хвилин, не допомогло. Через ті крупинки не морозиво виходить, а просто смачний десерт.
     
  8. mysha

    mysha New Member

    Відповідь: Морозиво

    ні, це просто морожениця. Йогурницю купувала окремо.
    У морожениці в мене виходить однорідне, без крупинок льоду. І самій перемішувати не треба взагалі.

    ---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ----------

    Класичний пломбір

    200 мл вершків (35:wacko:
    100 мл молока (3,2:wacko:
    6 ст. л. цукру
    2 яйця
    Ванілін

    У мене морожениця об"ємом 1,5л, тому в кого менша – зважайте на кількість продуктів. Змішуємо молоко та вершки і збиваємо їх міксером з 1/3 цукру у стійку масу. В іншій ємності збиваємо жовтки з 1/3 цукру і ваніліном до білого кольору. І в третій ємності збиваємо білкі з залишками цукру у міцну піну. Обов"язково весь цукор повинен розчинитися. З"єднуємо три маси, ретельно перемішуємо і переливаємо у включену мороженицю на 20-25 хвилин. У морожениці маса гарно схоплюється, ніякої рідини на дні не залишається. Завершуємо заморожування у морозилці у іншій ємності з кришкою. Смачного!
     
  9. Bursukanja

    Bursukanja Well-Known Member

    Відповідь: Морозиво

    Я колись давно робила фантастичне морозиво за рецептом Д. Цвек, і без морожениці, до речі. Виходило дуже файне.
    Складники:
    1 л молока
    5 жовтків
    1 білок
    250 г цукру
    ванільний цукор
    Приготування:
    Молоко закип’ятити. Жовтки збити із цукром, поступово додаючи до молока, підігріти все це на водяній бані. Додати ванільний цукор. Охолодити. У холодне додати збитий білок, легенько вимішати
    Далі робимо так (моє власне напрацювання:: із заморожувача вигрібаємо майже все, тобто робимо місце для каструльки з нашим морозивом. Ставимо її туди, приблизно за хв. 20 виймаємо і збиваємо міксером на найвищих обертах. Знову у заморожувач, за певний час - знову збиваємо. Тобто, не даємо утворитись льоду на стінках каструльки. Перестаємо збивати, коли морозиво однорідне і майже замерзле.
    Виходить жовте, густе, дуже смачне морозиво, яке тане повільно, а коли розтане - то отримуємо не водичку, а крем:nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Дівчата, а для морозива можна використовувати вже перекип"ячене молоко? Чи то конче має бути свіже?
    Хочу завтра себе чимось повеселити :girl_crazy:, надумала зробити морозива.
     
  11. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    А в мене питання щодо вершків. Де їх купити? Бо бачила в магазині хіба що від Простоквашино, але чи вони нормальні?
     
  12. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Ем, мені якось увесь час натрапляють на очі "Селянські". І вони точно добрі, збиваються на раз-два, думаю для морозива те шо треба.
     
  13. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    Це в магазинах є? Скільки відсотків жирності?
     
  14. олюся_зі_львова

    олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

    моє "фірмове" морозиво- бананове, просте до неможливості і смачне, а головне, що можна дати навіть малюкам без шкоди. Я беру великий банан (або півтора менших), краще переспілий, він більш ароматний, перетираю в блендері, потім додаю вершки 20% майже цілу маленьку упаковку, трошки цукру (на смак) і далі збиваю блендером до однорідності. Ту всю масу виливаю в мороженицю десь на 2 години (дивитися по густині морозива)- і маємо м"яке морозиво, як його ще на пару годин в морозилку- буде тверде. Я пробувала без морожениці, просто заморозити ту вершково-бананову масу- теж смачно майже як морозиво. :girl_wink:
    Ще як мала заморожену чорницю, то замість банану давала чорниці - морозиво виходить схоже на плодово-ягідне :)
     
    • Корисно Корисно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  15. Mylen

    Mylen Мандаринка

    Смачнішого морозива ще не куштувала :girl_crazy:, правда цукор замінила згущонкою.
     
  16. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Навчіть мене хтось, як півгодини варити 400 мл вершків, щоб не кипіли... Бо мені збігає:sad:
     
  17. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    на водяній бані.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Так і надумала вчора, (поки плитку драяла:) ), але вже зробила з того, що було, то нічо так, смачно . Та все ж наступного разу постараюся точніше дотриматися рецепту, цікаво, чи дуже відчутна різниця буде.
     
  19. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Я роблю найпростіше: ягоди (найкраще йде полуниця в нас)+ трошки цукру, блендернула і в форми. Кладу в морозилку і за кілька годин - нямка. Фоми маю конусоподібні з асда джордж, їх там зараз немає, але бачила в ікеа трохи інші.