Відповідь: Морозиво дівчата, порадьте хорошу мороженицю, до 500 грн. як її вибирати? на що звернути увагу? хочу мамі на день народження в подарунок взяти. чи хороші ті, що разом з йогуртницею, чи краще просто морожениця? до ДН все менше часу, а я без подарунка(((
Відповідь: Морозиво І ми собі придбали мороженицю. Робила морозиво з чорної смородини (можна з будь-яких ягід-фруктів). 200 г чорної смородини перекіп"ятити 1хв. з 100-150 гр цукру. Думаю, кіп"ятити не обов"язково (все-таки вітаміни втрачаються). Головне, щоб розчинився цукор. Кількість цукру залежить від ягід-фруктів. Розтерти блендером. Коли вистигне - додати 300 мл вершків близько 30% жирності. Вилити у включену мороженицю хвилин на 20. Хто любить м"яке - можна їсти відразу, хто твердіше - перекласти в іншу посудину (бо в морожениці замерзне на камінь і потім довго чекати, щоб його відколупати) Смачно і корисно!
Відповідь: Морозиво Ми робили домашнє морозиво, але воно мене трохи розчарувало. Після заморозки в ньому відчуваються крупинки льоду і вже перемішувала майже не кожних п*ять хвилин, не допомогло. Через ті крупинки не морозиво виходить, а просто смачний десерт.
Відповідь: Морозиво ні, це просто морожениця. Йогурницю купувала окремо. У морожениці в мене виходить однорідне, без крупинок льоду. І самій перемішувати не треба взагалі. ---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ---------- Класичний пломбір 200 мл вершків (35 100 мл молока (3,2 6 ст. л. цукру 2 яйця Ванілін У мене морожениця об"ємом 1,5л, тому в кого менша – зважайте на кількість продуктів. Змішуємо молоко та вершки і збиваємо їх міксером з 1/3 цукру у стійку масу. В іншій ємності збиваємо жовтки з 1/3 цукру і ваніліном до білого кольору. І в третій ємності збиваємо білкі з залишками цукру у міцну піну. Обов"язково весь цукор повинен розчинитися. З"єднуємо три маси, ретельно перемішуємо і переливаємо у включену мороженицю на 20-25 хвилин. У морожениці маса гарно схоплюється, ніякої рідини на дні не залишається. Завершуємо заморожування у морозилці у іншій ємності з кришкою. Смачного!
Відповідь: Морозиво Я колись давно робила фантастичне морозиво за рецептом Д. Цвек, і без морожениці, до речі. Виходило дуже файне. Складники: 1 л молока 5 жовтків 1 білок 250 г цукру ванільний цукор Приготування: Молоко закип’ятити. Жовтки збити із цукром, поступово додаючи до молока, підігріти все це на водяній бані. Додати ванільний цукор. Охолодити. У холодне додати збитий білок, легенько вимішати Далі робимо так (моє власне напрацювання:: із заморожувача вигрібаємо майже все, тобто робимо місце для каструльки з нашим морозивом. Ставимо її туди, приблизно за хв. 20 виймаємо і збиваємо міксером на найвищих обертах. Знову у заморожувач, за певний час - знову збиваємо. Тобто, не даємо утворитись льоду на стінках каструльки. Перестаємо збивати, коли морозиво однорідне і майже замерзле. Виходить жовте, густе, дуже смачне морозиво, яке тане повільно, а коли розтане - то отримуємо не водичку, а крем
Дівчата, а для морозива можна використовувати вже перекип"ячене молоко? Чи то конче має бути свіже? Хочу завтра себе чимось повеселити , надумала зробити морозива.
А в мене питання щодо вершків. Де їх купити? Бо бачила в магазині хіба що від Простоквашино, але чи вони нормальні?
Ем, мені якось увесь час натрапляють на очі "Селянські". І вони точно добрі, збиваються на раз-два, думаю для морозива те шо треба.
моє "фірмове" морозиво- бананове, просте до неможливості і смачне, а головне, що можна дати навіть малюкам без шкоди. Я беру великий банан (або півтора менших), краще переспілий, він більш ароматний, перетираю в блендері, потім додаю вершки 20% майже цілу маленьку упаковку, трошки цукру (на смак) і далі збиваю блендером до однорідності. Ту всю масу виливаю в мороженицю десь на 2 години (дивитися по густині морозива)- і маємо м"яке морозиво, як його ще на пару годин в морозилку- буде тверде. Я пробувала без морожениці, просто заморозити ту вершково-бананову масу- теж смачно майже як морозиво. Ще як мала заморожену чорницю, то замість банану давала чорниці - морозиво виходить схоже на плодово-ягідне
Так і надумала вчора, (поки плитку драяла ), але вже зробила з того, що було, то нічо так, смачно . Та все ж наступного разу постараюся точніше дотриматися рецепту, цікаво, чи дуже відчутна різниця буде.
Я роблю найпростіше: ягоди (найкраще йде полуниця в нас)+ трошки цукру, блендернула і в форми. Кладу в морозилку і за кілька годин - нямка. Фоми маю конусоподібні з асда джордж, їх там зараз немає, але бачила в ікеа трохи інші.