Молодіжні субкультури

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Грильяжка, 8 Травень 2009.

1. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Відповідь: Молодіжні субкультури

Мда. Хотіла спочатку сказати що "субкультури" як такі тут не при чому. Подумала і не скажу.

• Подобається Подобається x 1
  2. marmelad

marmelad миється в бані

хмм...готи, ну не люблю я їх, вони якісь надто закомплексовані, заганяють себе в рамки, ненавидять більшість, що на них не схожа, це все не від хорошого життя...я точно знаю, досить багто маю знайомих готів...у всіх щось негаразд з кукушкою. Одна, наприклад, щотижня вночі ходить на цвинтар, коли папа Римський помер, виклач в аудиторії попросив всіх підвестись і пом"янути хвилиною мовчання, а ця готесса такий крик підняла...Господи..., навіть, мусульманка промовчала, а та...така вся, блін віддана своїй субкультурі, закохалася у звичайного сихівського "мена-гопніка", комедія..хм...

• Подобається Подобається x 2
  3. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

А можна детальніше?

4. Virginia

Virginia Well-Known Member

Можна! Знаю, що в неї в сім"ї було 4 дітей і всі приблизно одного віку, вона була найстаршою. Вчилась вона добре! Мені завжди з нею було цікаво поспілкуватись і вона була такою що піддавалась на розмову! Один раз жалілась що батьки не хочуть купити їй гади (це таке взуття), і що бабуся пішла з нею в магазин "Трактор" і купила їй їх! Знаю, що батьки подарували їй комп"ютер на останній день народження! Все що їй заважало в житті, хоча вона думала що це сенс її життя, це було її оточення, її друзі, знайомі!
    Може вас щось конкретніше цікавить?

5. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Знаю схожий випадок який трапився цьогоріч на сам Великдень. Це в готів ритуал якийсь чи що поясніть ?

6. nattsol

nattsol Well-Known Member

наскільки я знаю, в готів не існує ритуалів самогубств... :confused: (я вже згадувала, що в мене світогляд наближений до готичного, хоча готом я себе ніколи не вважала, бо я - це я), а мої знайомі-готи - цілком нормальні життєрадісні люди.

"філософія" готів полягає в тому, що смерть буває прекрасною. яскравий приклад прекрасної смерті - кліп "Where the Wild Roses Grow" (до речі, як не дивно, сама пісня - теж зразок готики, вслухайтесь в текст), де образ мертвої красуні у воді все ж таки чимось зачаровує; але це не заважає любити і цінувати життя.

колись по УТ-1 я бачила передачу, здається, "Батьки і діти", так там була одна дівчина-готесса, яка, як на мене, дуже ясно і мудро пояснила хто такі готи (навіть знайшла спільну мову зі своїм опонентом). Якщо десь знайду бодай уривок з тої передачі, то закину сюди, обіцяю.

ще, що речі, існують т.зв. бейбі-готи (діти років 13-16), які стають готами, бо це круто і це "тру"; ходять на цвинтарі, бо це "тру"; ріжуть собі вени і поклоняються сатані, бо це круто і це "тру", а про погляди готів насправді нічого не знають. серед отих "трушних" дівчат-готес ще чомусь дуже популярно корчити з себе лесбіянок :bad: отакі псевдоготи перевернули все з ніг на голову :girl_devil:

а справжні готи - це дещо депресивні філософи, які, до того ж, є страшними пацифістами (хіба що я щось пропустила); які не стільки думають про смерть, скільки розуміють, що життя швидкоплинне і що смерть потрібно поважати, бо від неї ніхто не втече.

ще одне: не всі сатаністи - готи; не всі готи - сатаністи. і не всі готи бояться сонця :)

як невеличкий підсумок: діти, що кидалися під колеса електричок в Київському метро хіба теж були готами? :confused: як на мене, справа таки не завжди в субкультурах. просто складається таке враження, що коли на себе накладає руки "звичайна" дитина, то шукають проблеми в сім'ї, оточенні; якщо це представник готів - винен чомусь саме світогляд субкультури, про який, насправді, мало хто знає (до речі, вважається, що вени собі ріжуть не готи, а емо, бо в них все мусить бути під впливом емоцій; це мене більше лякає)

"я знаю, що я нічого не знаю, та й інші цього не знають" (с)Сократ; я на рахунок того, що ми насправді не знаємо що саме спонукало дівчинку до того вчинку, це могла бути навіть елементарна зрада з боку когось із друзів (особливо, якщо врахувати, наскільки вона ними дорожила), хоча напевно стверджувати не буду, бо мене там не було...

• Подобається Подобається x 8
  7. La esposa

La esposa Moderator

nattsol, у Вас гарний, цікавий, змістовний допис! Повністю з Вами погоджуюсь! Ви відразу поставили все з голови на ноги! Дякую!

• Подобається Подобається x 1
  8. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

Справжні ідейні неформали насправді незавжди кидаються в очі. Вони живуть для себе за своїми баченнями і насправді це люди освічені і начитані. Ті ж самі готи.
    Те, що зараз видно на вулицях - це мода, вимахування, показ. Тому часто готами, скінами, ким завгодно стають задля стилю і не маючи абсолютного поняття про культуру, яку вони сповідують...

• Подобається Подобається x 3
  9. marmelad

marmelad миється в бані

а до чого тут розумні і начитані, не бачу зв'язку???

10. Sophistication

Sophistication New Member

Щодо інформації про субкультури, то її можна знайти в одному з номерів журналу Ї. Зі свого досвіду скажу, що неформали не є такі страшні, як їх описують. Маю багато друзів серед металістів і готів, і всі вони є вихованими, розумними та приємними людьми. А одяг та аксесуари - це бажання виокремитись... Щодо музики, то її зміст не є невинним, але це не означає, що всі це сприймають буквально і наслідують. Коли я в студентські роки ходила на рок-концерти та багато часу проводила з такими людьми, то діставала масу задоволення. Я і зараз із ностальгією згадую той час)) Чесно кажучи, не у кожній компанії чоловіки стримують себе щодо матюків, а у компанії металістів, я, будучи єдиною дівчиною, не почула жодного лайливого слова.Це вже багато про що говорить.

11. zaderyshka

zaderyshka Member

Я теж не розумію, чому у всіх бідах підлітків треба звинувачувати їх приналежність до якоїсь субкультури. Людина старається самовиразитись і та чи інша культура крще підходить їй, колом однодумців, способом поведінки.
    повністю згоджуюсь! Якщо прислухаись, то в попсі теж є купа дивного тексту, з досить суїцидальними чи іншими нахилами.
    А схильність до суїциду залежить далеко не від субкультури, хіба мало "неприналежних" підлітків стрибають з даху чи ріжуть собі вени? тут дійсно nattsol пояснила все дуже добре
    НЕ слід все грунтувати на субкультурі.

12. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Та по-моєму Менсон сотоваріщі хай зі своїми текстами сховаються поряд з класичними творами української літератури, які, на хвилиночку, в шкільну програму входять )))

13. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Додам кілька слів від себе. Починаючи ще зі школи я приблизно 5 років гордо називала себе ГОТЕССОЮ:girl_yes2: Мабуть, все почалося з того, що батьки мене запхали у приватну гімназію, де всі були такі багатії, що мені було соромно за свій одяг, телефон, те, що я додому йду пішки і взагалі за своє існування.. Тому почала виділятися не грошима, а субкультурою. Слід зазначити, що на той час знайомих готів не було, а обрала я саме цю субкультуру, бо захоплювалася різною містичною і філософською літературою (у 8 класі), і тут раптом на якомусь російськомовному сайті надибала, що більшість моїх улюблених авторів відносять до готики) І зацікавилася.. Позитив у тому, що відчула себе не такою самотньою, захищеною і особливою, що так потрібно у підлітковому віці. Після того як мої батьки розлучилися, я пішла вчитися у державну гімназію, де знайшла групку неформалів з якими було весело)) Але проблеми почалися з іншого боку. Моя мама на мене дуже тиснула, навалилося купу обов"язків по домогосподарству і молодший братик, за якого мусіла дбати, бо хто як не я До чого це все.. Пам"ятаю, як різала руки, бо було морально дуже важко, навіть раз таблеток наковталася, але все закінчилося добре. Проте після того, як мене мама у черговому скандалі вигнала з домі і Я ПІШЛА, в мене почав поступово зникати інтерес до цієї субкультури. І все, що залишилося з того часу, це пірсінг у брові, 3 тату, самостійне доросле життя і коханий чоловік, який закохався в мій чорний одяг, довге темне волосся, ошийник з шипами і гади:girl_emo: ну і ще цінний досвід і веселі спогади про рок-концерти і фестивалі, на яких відчуваєш себе вільною від будь-яких рамок. Вважаю, що цей період до 20 років у мому житті був дуже драйвовим і ніколи ні про що не пошкодувала!!! Для більшої переконливості закину своє старе фото:girl_wink:

14. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ух ти, клас! ))

15. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

у мене подібна історія. під час навчання в школі я була зразковою дівчинкою з купою комплексів. я старанно приховувала свою інакшість, не дай бог щоби мої вподобання були не такі,як у однокласників.
    після вступу в універ я нарешті знайшла однодумців.позбавилась комплексів. стала абсолютно інакшою людиною.я стала собою.
    раніше не вилазила з гадів (це такі жахливі черевики на тракторній підошві) і чорного кольору. моя мама була в шоці. мене постійно намагались знову зробити "нормальною"

я абсолютно не вживаю алкоголь, не курю і не колюсь. мій пірсинг-це мій пірсинг.він нікому не заважає,а ,якщо не подобається, то це не моя проблема.
    вдягаюсь тепер вже значно стриманіше,але в душі і переконаннях майже нічого не змінилось.
    але тепер я - це справді я.

п.с.. мамам,які переживають за своїх неформальних дітей.
    якшо є розум в голові,то дурниць не наробить ким би він не був.
    і зрештою,коли ж можна показати свою індивідуальність, як не в підлітковому віці)