Молодіжні субкультури

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Грильяжка, 8 Травень 2009.

1. Mokka

Mokka Well-Known Member

Відповідь: Молодіжні субкультури

Якщо хтось дивився фільм "Стиляги" - там якраз є натяк на різні субкультури. Вони свій зовнішній вигляд саме так і пояснюють: "це ж добре, коли ти - такий, я - такий, вона - інакша. Так веселіше і цікавіше!"

• Подобається Подобається x 4
  2. Alias

Alias Well-Known Member

дам, мені не жалко60Тільки в них стояти добре, а ходити...то такий екстрім:))чисто як корова на льоду!
    Яїх і сама лише один оаз вдягала для фотосесії.

• Подобається Подобається x 6
  3. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

Ой, а в мене молодша сестра (виповнилося щойно сімнадцять) своєю субкультурою доводить маму до інфаркту.
    Почалося все в 15.
    Одяг - чорний, всі аксесуари - з черепами, очі замальовані так, що :8:...
    Гуляє з такою ж бандою півночі або й взагалі вранці вертається. На науку "забила". До школи ходила тоді, коли вже "не було що робити" і "навіть виспалася". Розмови не діють, вмовляння, зацікавлення, "угоди" - все марно.
    Але(!) вона не курить і не вживає алкоголю (навіть пива)! Єдина в тій "районній тусовці"! :clapping:
    Це її спосіб самовираження, чи пошук себе. Напевно брак любові :umbrage:
    Якщо тиснути, то замикається в собі.
    Коли розійшлася з хлопцем, порізала собі руки (не вени, а з тильного боку). Кажу:"І що не могла щось інше порізати? То ж твої руки, одні, а шрами на все життя" - "добре, більше такого не робитиму". Нещодавно посварилася з новим хлопцем. Била боксерську грушу...без рукавиць, знов руки постраждали. Питаю:"Чому не вділа рукавиці? І так тобі боляче, а так ще тіло болітиме." Здивовано каже:"А ти казала - бий грушу,а про рукавиці не сказала" :no: Ну і що тут скажеш?
    Відстоює свою думку. Проявляє характер де треба і не треба. Ніби доросла, а деколи таке дитя...

• Подобається Подобається x 9
  4. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Може хоче побільше уваги?

• Подобається Подобається x 1
  5. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

Може. Тільки від кого?
    Мама зараз працює добами. Перед тим майже 2 роки не працювала, боялася, що мала когось до хати приведе чи ше шось витворить.
    У мене сімя, дитятко. Звичайно запрошую до себе, але найчастіше вона має "важливі справи". Тому бачимося рідко.
    А від хлопців у неї ніколи не було відбою. Вона ними крутить як хоче. Ото тільки через тих двох мучилася, певне почуття таки...
    Все-таки думаю, що шукає свій шлях. Або в тій компанії чується впевненіше.:confused:

• Подобається Подобається x 4
  6. bora

bora Well-Known Member

А може зайняти її чимось? не було раніше справи якою б вона хотіла ще зайнятись? Може музикою? А в таких місцях звісно коло спілкування трохи зміниться, навіть відношення до одягу може стати іншим.. А може поставити якусь мету най заробляє промоутерством на річ дорогу чи щось таке? Часто молодь просто не знає куди себе подіти.

О! До речі! Як це я забула. Була в суботу з подругою на площі Ринок. Там практикують вечірки сальси під відкритим небом. Гарнюче то як!
    Молоді хлопці та дівчата так запалювали всіх. Я остаточно вирішила що запишу себе і чоловіка до того клубу! І видовище і по очах бачила - море емоцій в танцюючих. І танцюють же не зі своїми парами - запрошують там один одного. Суперськи. Вартує 100 грн на місяць. Може показати цей клуб дівчинці? Але заохотити тра саме на площі - щоб вона побачила що це "круто", що там цікава спільнота збирається.
    В Європі сальса-клуби надзвичайно популярні. Вони є поза віком, національністю чи статтю - всі їх люблять. тішить що і до нас дійшло.

Останнє редагування: 13 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 3
  7. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А я думаю тре з психологом поговорити.

• Подобається Подобається x 2
  8. Alias

Alias Well-Known Member

Навряд чи допоможе, цим треба перехворіти якщо не затягує з головою.Якщо затягне - біда..тоді важко з того болота вилізти.

9. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

У мене тінейджерка. Проконсультувалась мама і значицця так: емо - нижче плінтуса. Готи є "нармальні" - то ті, що лише зовнішній антураж, а так спілкуватись можна ( тут і далі переклад мій :)), "класні" - зовнішній вигляд "готський" але дуже стильний, начитані, захоплюються не цвинтарями, а особистісним вдосконаленням для ... наступного життя (ну готи все ж таки!), у якому мають стати великими людьми; "прикольні" - досить недалекі, для яких весь смисл піти на кладовище вночі і потім місяць тим пишатись і всім розповідати про враження; " готи" (тут важлива інтонація - напівпрезирлива) - то вже ті, які ходять весь час у одному одязі, з немитими головами і зневажають усіх інших. То про готів все.
    Моя дитина, я так зрозуміла, до того не належить, в них якась своя тусовка із "Арією", штанами в клітинку, джинсами, табу на рожевий і чорний колір, кедами, і ( плюс то який!) спілкуванням не лише рідною, а й англійською мовами. Ну та й мала ще вона, не знаю що буде до 16.

• Подобається Подобається x 15
  10. Яруська

Яруська Well-Known Member

Мій "тиняйджер" то саме казав про ті всі субкультури. В нього фєеєчки плетені, кульчик і оселедець на голові:suicide: На гітарі гамселить без кінця і з пластунами по лісах гонить...:ninja: а до якої то течії віднести,я не знаю:confused:

• Подобається Подобається x 10
  11. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

До течії "справжній козак"

• Подобається Подобається x 2
  12. nattsol

nattsol Well-Known Member

як на мене, у самих субкультурах нічого страшного нема (хіба що не сприймаю емо), все ж таки все залежить, в першу чергу, від людини. нас із чоловіком можна сміливо віднести до "неформалів": слухаємо метал, захоплюємося готикою (і як архітектурним стилем, і як субкультурою) мій чоловік має довге волосся, кульчик у вусі, завжди носить чорний одяг (іноді щось темно-синє:girl_smile:), я завжди ношу на руці напульсник з шипами, понад усе взуття люблю "гади", проте ми не палимо (ніколи і не пробували), практично не вживаємо спиртного (хіба трохи вина або пива), захоплюємося мистецтвом, непереборні оптимісти (кілька знайомих вже казали, що ми переробили їх світогляди, допомогли їм бути більш відкритими)... звісно ж страшно, коли 14-15-річні думають про смерть, ріжуть собі вени і т.д., проте таке, на жаль. не залежить від того, чи вони належать до якоїсь субкультури, чи ні :sad:

13. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

nattsol, а ми, я так підозрюю, знайомі з Вами через ЖоЖо

ну а це ілюстрація молодіжних суп-культур,
    я два роки тому:)

Останнє редагування: 27 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 10
  14. nattsol

ага) до речі, можна і на ти, просто в ЖоЖо я разом з чоловіком :)

15. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Повістю згідна з тим що не в субкультурі справа, а в особистому світогляді. Рік тому познайомилась з двома готами з Київа - з групи Інферно - Фріцем та Діанкою. Абсолютно адекватні та дуже цікаві люди. Навіть незручно якось їх оцінювати. Ну смаки свої мають, так мені цікаво було познайомитись, щось для себе зрозуміти. Я б хотіла бачити їх серед своїх друзів. :girl_cool:

• Подобається Подобається x 5
  16. nattsol

думала запостити в родинні фото, але сюди це, мабуть, пасує троха більше
    п.с. в чорному я не завжди ходжу, а так, під настрій :)

• Подобається Подобається x 9
  17. Virginia

Virginia Well-Known Member

Раніше я тут писала що у мене є студентка готка, про те що вона розказувала різні мраки і т.д. Так от вчора я дізналась що ця дитина покінчила життя самогубством! 7 липня біля Метро бо стрибнула з новобудови! Це мені її одногрупники розповіли! Батьки її говорять що це був нещасний випадок! Особисто я схиляюсь до першої версії, знаючи які в неї були погляди на життя!
    Дуже мені шкода цієї дівчинки, вона була дуже розумною і приємною! Вічна їй пам"ять!
    Після цього я не знаю як можна нормально ставитись до тих всіх субкультур!?????

18. nattsol

Чесно кажучи, мені здається, що в дівчини просто були доволі серйозні психологічні проблеми (ви тоді писали, що вона жила заради своєї подруги і мріяла померти до 35 років), можливо, в неї були напружені стосунки з батьками? Те що вона належала до готів, схоже, було її протестом проти чогось, а не причиною загибелі (до речі, в статті про неї писали, що напередодні загибелі вона посварилася зі своїми батьками)

В мене був колись один дуже хороший знайомий (дуже приємний і хороший хлопець), який був... сатаністом і теж вірив, що довго не житиме. Його теж вже нема на світі (загинув в автокатастрофі :sad:) Сатаністом він називався, щоб допекти своєму батькові. Там взагалі була складна ситуація: мати померла, батько пив, а їх було 4-ро хлопців, які виявилися нікому не потрібні.

апдейт: в мене в самої був період, коли не хотілося жити, але тоді я навіть не задумувалась над тим, що існують якісь субкультури (були складні стосунки з однокласниками в школі); а так, я слухаю те ж саме, що й готи, люблю чорний одяг (хоча ношу, зазвичай, кольоровий), срібло; цікавлюся міфами, легендами, магічними ритуалами; люблю нічні прогулянки... але, незважаючи на це, я життєрадісна людина, а поряд зі мною коханий чоловік (патлатий і постійно в чорному); а разом ми плануємо жити довго і щасливо та мати купу гарненьких діточок.

Останнє редагування: 4 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 5
  19. Virginia

Virginia Well-Known Member

Мені студенти казали, що ця стаття не правдива! Там писали, що в неї є брати і сестри по 1-2 роки, а це не правда, бо в неї вже дорослі брати і сестри! І батьки її любили, можливо не зовсім її розуміли, але погодьтеся що в такому віці всім здається що їх батьки не розуміють!

20. nattsol

цілком погоджуюсь, що непорозумінь у такий період виникає дуже багато (хоча мені вже скоро 26, а моя мама досі страшно не любить, якщо я з голови до п'ят у чорному, а мою улюблену музику взагалі на дух не переносить).

Шкода мені тої дівчинки :sad: Хоч я її і не знала, все одно так хочеться щось змінити, а розумію, що нічого не вдієш :sad: