Молочні зубчики

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by dimalozz, Dec 17, 2008.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Молочні зубчики

в кожної дитини по різному. То навіть нам Тарас в Рікоті казав. В одних- кілька місяців, в інших- і 2 роки.

2. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Впала сьогодні моя малявочка і вибила більшу частину переднього зубчика-одинички, а те, що залишилось увігнулось до середини, якось якби ясна викривились :sad:(( Ми в паніці не знали куди податись, що робити, все в крові. Погнали до найближчого приватстоматолога, він обнадіяв, що можна поки якось вирівняти, а згодом, то вже я собі надумала, наростити і відправив в дит. стоматологію в медіститут.
    Там хірург просто посміявся чомусь, ну бо молочний зуб і що тут такого. Пішли ми до терапевта в сусідн. каб - вона нам лише трошки "підпиляла", щоб не травмувався язик, губки. І з тим ми прийшли додому. Сиджу і плачу.:girl_cray:
    Зубки здорові, не кришились, ще й толком не виросли. А тепер вигляд такий, ніби того зуба зовсім не має. НЕвже нічого не можна зробити?!

Last edited: Nov 4, 2014
  3. Натуля

Натуля Well-Known Member

я колись у півторарічному віці так вдарилась, що передні два зуба так само ввігнулись. З часом стали на місце. Думаю і у вас вирівняються.
    І так, я теж ревіла коли меншому сину одинички в півтора роки видалили. І двійки вже другий раз обломались - по половинці кожного стирчить.:girl_sad:

4. rununkulos

Буду надіятись! Бо так мене то болить, що не вберегла. Зараз вона бідолашна так спухла, що капець, губа чорно -синьо-фіолетова. А як тільки посміхнеться.........я ревлю як дурна..моя посміхушечка, завжди весела і до всіх багато сміється. Ну не змирюсь так просто, що тепер та посмішка буде такою((

5. invisible

invisible Well-Known Member

Що ж ви зробите? Хіба нарощування під загальним наркозом, бо в такому віці навряд чи зроблять без. Але чи варто, якщо зубки здорові? Або чекати, поки підросте, і дасть зробити без наркозу.

---------- Додано в 00:30 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ----------

Розумію вас, але мусите якось заспокоїтися. Тож один зубчик надломлений, дітки часом собі і вибивають молочні не раз. Мені тоді взагалі вішатися треба - в моєї попсовані і покришені 8 (!!!) передніх. Емалі немає, тільки жовті нерівні пеньки... Якось наразі змирилася. Нам світить хіба нарощування під наркозом, але я до того поки не готова. Тим більше, що потенційно колись доведеться гульки на повіках оперувати. А два наркози в такому віці... Ех, голова пухне.

6. rununkulos

та мабуть, може то не так страшно буде виглядати, коли позаживають рани, удари. Бо зараз це жах, розпухло все навколо ротика, носа, губ певно втричі і чорніє на очах.
    Ще й пан-дохтор щось таке торочив, як напротязі 3-4 днів буде боліти зубчик (цікаво як я це маю дізнатись???) треба просверлити і витягти нерв:confused: Я щось взагалі не пригадую, щоб молочні зуби, особливо передні, боліли, та й все думала, що там аж таких страшних нервів не має.
    ой, та де. Сама боюсь того. Сьогодні ж нам якось підбуровувати гострі кути, то ніби терпимо, та й звісно, що не зараз я б нарощувала. Можливо в 2р.,а можливо змирюсь, бо як не вирівняється корінчик, то й не буде що ростити((

7. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

у нас вже другий рік

я так розумію, якщо він все ще стоїть, то й зуб під ним цілий - інакше б вже давно викришився той герметик

---------- Додано в 04:04 ---------- Попередній допис був написаний в 03:59 ----------

нерв є, звичайний, такий, як і в постійних зубах. Він поступово атрофується (так мені колись пояснила наш стоматолог), коли той молочний зуб починає хитатися, готується випадати.

8. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Були сьогодні в стоматолога - на нижніх двох зубчиках гіпоплазія емалі (дефект при формуванні зубів під час вагітності):girl_cray:
    Зробити нічого не можна, просто чекати коли викришаться... І ще не знати які сусідні вилізуть (сказали що швидше за все теж погані будуть). А ми ще поки і так лише 4 зуби маємо :girl_impossible:
    Ага, "порадувли" ще що якщо таких поганих зубів буде 4-6 то просто чекати постійних, а якщо штук 10 і дитині не буде чим жувати - тоді будуть нарощувати під загальним наркозом :girl_sad:

9. Akina

Вичитала я в неті що є ще якісь препарати для ремінералізації зубів щоб укріпити емаль. Що воно таке? Бо я сьогодні видивилася що та вм’ятина у Влада в зубі якась уже наче більша ніж була, та й на сусідньому ще тиждень назад ніби не було нічого…
    Знайшла фото – у нас схоже на нижніх зубах, тільки меншого діаметру (такі ніби заглиблення в емалі поскредині зуба).

Сходити ще до іншого стоматолога? (ми були в Зазаденті). Бо просто чекати поки ті зуби геть розсиплються я щось не можу… Хоч для власного заспокоєння треба щось робити. Порадьте щось :girl_flag_of_truce:

10. invisible

Сестро...:sad:
    У нас таких 8 передніх. Верхні майже вже все, нижні ще тримаються наполовину.
    Були теж в Зазаденті. Ще ходили на кафедру стоматології і робили фторування. Гелі для ремінералізації - певно тус-мус, ми мажемо, але ефект сумнівний. Ще маєм серветки для зубів. Ну і гігієна, щоденне чищення, полоскання водичкою після їжі. Ще можна в Рікоту сходити, або в Заблоцьких. Та навряд там щось інше скажуть, окрім чекати, а потім при потребі нарощувати :sad:

11. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

Маю питання, нам сказали в поліклінці що треба давати дитині таблетки глюконат кальцію, 10 днів - щоб зуби швидше росли) Бо, як каже наша лікарка, в рік має бути вже 8 зубів!:khomyak:

12. raspberry

raspberry Well-Known Member

Ага, а щоб в два рази швидше виросли, то треба 20 днів подавати:girl_wink: Я в шоці з тих лікарів:girl_devil: Як генами закладено, так і виростуть. У Влада аж в 10 міс. виросли перші зуби, одночасно 4. І все, поки більше не ростуть, хоч сир щодня ість, ще й кефіром запиває:)
    І те, що в дітей зуби кришаться абсолютно не залежить від того як часто іх чистити, це знову ж все гени винні і ніякими кальціями, пастами тут не зарадиш.

13. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

А як викришиться, то що далі? Я десь на тижні помітила, що в нас один верхній боковий різець почав кришитися.. І що то робити? Можна якось запобігти тому чи ніяк?

14. Akina

нічого :sad: Так і ходитиме до 7 років без зубів. А потім ще й треба буде йти до стоматолога щоб ті пеньочки виковиряв (бо самі вони не випадуть) коли почнуть постійні зуби рости...

15. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

з нами гуляє дівчинка, якій у віці 3 роки наростили чотири верхні передні зубчики. Через місяць їй буде 6 рочків. Дуже гарно виглядає, непомітно. Робили нарощення під місцевою анестезією. Це мене дуже обнадіяло, бо в молодшого викришуються передні зубки. Сподіваюсь, якось дотягнемо до того віку, коли можна буде обійтись місцевим знеболенням (а не заг.наркозом) і зробимо таку красу (ну бо це не тільки естетична привабливість, це можливість нормально їсти і розмовляти).

16. invisible

А де робили?
    Ех, тільки задоволення це дуже недешеве, наскільки я чула.

17. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

добре, ну не вірю, що у всіх дівчат, хто мами тут такі погані гени і зуби, що в діток ледве не через кожного 3-го зубки псуються. На мою думку це їжа-вода і повітря (екологія) сучасна так впливає спочатку на мамин організм, коли виношує, і певно в той час, як зуби зароджуються, чи як то сказати, щось там дає збій.

18. invisible

Та мабуть, бо в нас в сім'ї ні в кого нема глобальних проблем з зубами... А зараз справді дуже багато діток із подібними проблемами.
    Як сказала мені одна стоматолог, то все наше "безладне ГВ":)))

19. Gorda

Gorda Well-Known Member

В малої у 11 місяців є 6 зубів, а про то щоб давати їй ще таблетки, щоб швидше виросли, чесно кажучи у шоці чути.

20. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

не знаю, де тій дівчинці робили)), але нам робили в клініці авторської стоматологої, на Франка. Старшому в травні 8 буде, стоять добре ( недавно, правда, так ретельно чистив ниткою, що якось зачепив і трохи "зняв" того нарощеного на одному зубчику). Всього нарощено 4 зуба - верхні різці. У меншого така сама ситуація, 4 верхніх різці, але у нього процес псування був скорше ( за віком) і швидше розвивався. Як результат - 3 стоять добре, а один періодично відламувався.

---------- Додано в 05:28 ---------- Попередній допис був написаний в 05:26 ----------

десь бачила інформацію, що то Магній Б6 так згубно діє на зачатки зубів. А гінекологи його люблять призначати при найменшому натяку на тонус.

---------- Додано в 05:32 ---------- Попередній допис був написаний в 05:28 ----------

не знаю, чи зуби швидше будуть рости ( то так ірончно-риторично), але проблеми з нирками точно швидше виникнуть. Краще пошукати-погуглити щодо продуктів, які містять багато кальцію ( бо це не лише сир-молоко-сметана), і з розумом підкоригувати раціон дитини.