Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Молочні зубчики

емаль на новопрорізаних зубках ( що молочних, що постійних) є дуже "ніжна". Вона ще до кінця не мінералізована. Тому це може бути нормою. Просто мусите слідкувати за зубками пильно- в нормі вони з часом мають стати однаковим по кольору ( тобто не має бути білих плям чи навпаки- прозорих кінчиків). А поки доглядати за зубками та слідкувати, щоб дитина не травмувалася зубками ( бо оці ніжні ділянки можуть легко кришитися при падіннях чи необережних ударах)

2. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

а протягом якого часу має колір вирівнятись?

3. arkka

arkka Well-Known Member

брала в ашані, на острівцях з німецькою хімією. 46 грн. зараз хочу замовити з фармео вона там десь 1.5Є коштує.

4. сніжна

то індивідуально- у когось за кілька місяців, у когось- за рік

5. Amarillis

Amarillis New Member

Маю таке питання, знайома говорила що в малого до 10 місяців не росли зубки і їм прописали якийсь дитячий кальцій і зубки почали рости. Хто з таким стикався? Що воно за звір такий і чи варто таке взагалі давати дітям?

6. Almariel

Almariel Well-Known Member

то якийсь брєд. прийшов їхній час і зубки виросли.
    виростуть у всіх)

7. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

теж думаю, що співпадіння по часу. Маю кілька знайомих діток, які в рік не мали ще жодного зубчика, а потім всі виросли без проблем (і без кальцію аптечного).

8. jMoondance

jMoondance Member

В моєї цьоготижня така нервозність появилася, як схопить іграшку чи палець то відразу в рот і гризти і так трохи нервово, та ще бульки пускає зі слюньок, аж навколо ротика мокренько, трохи нитіком стала. То можливо зубки не загорамми? Чи то ще пару місяців та буде?

9. Рибка

Рибка Well-Known Member

В такому віці як у вас, зубки починають різатись в яснах... це також у мацьоп провокує вами описаний стан. А вже скільки місяців таке триватиме... по-різному.
    В мого наймолодшого в нецілих 3 міс. почались слюнки, руки в ротик.. а перші зубки вилізли в рік. А буває, і в 5 місяців...

10. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

у нас перший зуб виліз у 11 міс і нічо))
    зараз вже маємо майже 16 шт( якраз два прорізались), всьому свій час...

11. сніжна

в 2 місяці у діток активно починають працювати слюнні залози.підвищене слюновиділення пов язано в першу чергу з цим. Крім того, процес прорізування перших зубок теж триває не один день і навіть тиждень. У нас слюні просто рікою були з 2 місяців ( причому такі активні, що хоч рушничок підв язуй). А перший зубчик показався у 4 місяці.Так що
    А коли точно- то вже побачите самі- чи в 4, чи в 6, чи 8 і т.д. місяців

я от думаю: яким чином дитячий кальцій міг посприяти росту зубів? Укріпленню емалі- ще погоджуся. А росту? Зачатки зубчиків закладуються вже внутрішньоутробно. Час їх прорізування - у кожного свій, часто зумовлений генетично ( якщо у батьків зубчики пізно прорізувалися, то є ймовірність, що і у їх малюка перший зубчик з явится пізніше). У деяких малюків перший зуб показується лише в рік. Зате потім за кілька місяців йде активне "наздоганяння" .

12. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Скажіть, не знаю де написати. Малий смокче пальці, і вже так (пов`язую з тим, що може десь зачатки зубика є) скусав собі, що палець аж припух, і червоний (вказівні обоє). Чи то не шкідливо? Бо прибираю, а він знов тягне, вдягала щось на руки - та постійно скидає, ще і мокре зразу.

13. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

а нас таке якраз на зубчики було. от і маємо в 3 місяці і 20 днів -перший зубчик. а за 2 тижні другий:girl_cool:
    я зовсім не була готова до цього. якось так "запрограмована", що зубчики з8являються в пів року і т.д. а тут так швидко. та ще й майже невідчутно той наш перший зубчик "вискочив" :)

14. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

І я маю питання про перші зуби. Нам скоро 4 міс і десь останній тиждень я підозрюю що то таки починається – дитина нервує, сам не хоче полежати вдень і 5хв – тільки на руках, підгинає нижню губу всередину, тримає так по пів дня і мичить, пальці не просто смокче а щось там длубає під нижньою губою, позавчора цілу ніч не випускав груди з рота (і їв і спав так – тільки я починала забирати – крик) і какає по 6 раз на день. Нижні ясна такі ніби ямки мають на вершинах (там де передні 2 зуби). Запитання – то зуби лізуть? І скільки часу вони ще можуть вилазити, бо видно що дитина нервує, а зубів не видно.:umbrage:

15. invisible

invisible Well-Known Member

Akina, у нас подібна нервозність почалася теж в 4 міс., а перший зуб виліз в 5 міс. і 3 тижні.
    А зараз от восьмий зуб лізе вже місяць. Підпухло, біліє, а ніяк не проріжеться. На жаль, то не дуже швидкий процес...

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А я в розпачі. В старшої сріблені 4 верхні. Чому сріблили, бо після фторування до двох місяців часу двійки скришились. Мусіли щось терміново робити. Були на огляді в Тараса в Рікоті, то крім отих 4 всі решта цілком здорові. Тобто сріблення нам зупинило ту біду. Зараз нам 4 роки, думаю вже так і дотягнем до зміни передніх. Чистить гарно, чистимо елмексом.
    І тепер та ж історія з меншою. Чистить гарно і сама і ротик відкриває. Їй 1,4 міс. І що, 4 передніх руйнуються на очах. Нам наркоз по перше зарано, по друге в силу певних причин не можна. Тарас каже мазати тус-мусом. Якщо не полегшить стан, то каже, що посріблить, хоч вже 4 роки того не робить. Але емалі на зубках реально нема. Списати на гв? Бо я інших причин не бачу. Словом, я не знаю що робити. Лікувати вона ясно що не дасть.
    Де той тус-мус можна купити?

17. Margarett

Margarett Well-Known Member

Замовляла у свого стоматолога (в держ. полік.), тобто лікар його у дистриб"ютора замовила. Я лише прийшла і забрала. Півроку тому (десь серпень-вересень) платила 150 грн.
    Думаю, що можна ще пошукати/попитати в Медіституті на стоматах чи в обл. стоматологічній поліклініці (внизу є аптеки зі всякими стоматолог. матеріалами...), що навпроти самого універу (як йти в діагностичний).

18. Vероніка

Vероніка Never give up

Можна тут замовити, там і Елмекс є.

19. сніжна

часом він буває і в самій Рікоті. Або в обласній стоматології на Пекарській.

20. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Ми купували в Заблоцького 160 грн, ще там купила зубну щітку, таку щоб собі на палець одягати, нею краще зубчики вичистити. Взагалі лікар наголосила, що зуби дитині до 10 років мають чистити батьки.
    Які ціни на фторування в інших кабінетах? Бо щось 70 грн. за зубчик кожні три місяці, трошки дорогувато.