Молочні зубчики

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by dimalozz, Dec 17, 2008.

1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

в нашому випадку так і є, бо відколи не користуємося нічим гірше не стало, а коли активно користувалися теж якогось помітного ефекту не було.

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

напишу свою думку: коли у дитини зуб вже болить, тоді лікувати, звісно, що просто вкрай необхідно. Але, як на мене, до цього варто не допускати. Тому що коли є реальний глибокий карієс, то :
    -пульпіт може початися у будь-який момент і лікувати зуби при гострому болі- це не те саме, що пломбувати в період. коли ще не болить і не турбує;
    - глибокий карієс руйнує зуб зсередини , впливаючи і на зачатки постійних зубів. Особливо. якщо вже дійшло до стадії, коли зубки зруйновані- тоді у роті постійне джерело інфекції.Це може призвести до запалення ясен, від постійного джерела інфекції у роті страждає носоглотка і шлунково-кишковий тракт.
    Тому , якщо у дитини на зубках є навіть найменший карієс ( поверхневий)- за ним треба пильно спостерігати. І як тільки стадія"просувається"- лікувати. Краще зайвий раз сходити на огляд до стоматолога. при потребі- проконсультуватися з іншим. Тобто не чекати, поки зуб зруйнується. І не сподіватися на те, що це молочний і все-рівно вилетить.
    процедура сріблення зубів може зупинити карієс і руйнування, якщо вона проведена на початковій стадії і далі 2-3 рази на рік повторюється. Якщо карієс запущений чи зуб вже почав руйнуватися- ця процедура може виявитися малоефективною. Срібло має антибактеріальний ефект. Відповідно, вбиває бактерії, які є на поверхні зуба і руйнують його емаль.Крім того, сучасні препарати для "посріблення", кірм власне 30% сібла містять ще фтор, який зміцнююче діє на емаль. Тобто дія посріблення:створення антибактеріальної тривалої плівки на зубчику, яка знищує вже наявні бактерії при поверхневому карієсі та захищає зуб від розвитку бактерій в подальшому. При сильному руйнуванні зуба, глибокому карієсі, сріблення не проводиться, бо може шкідливо вплинути на пульпу.

Нам не було потреби сріблити зубки, тому про власний досвід не скажу. Але ось мій племінник має сріблені зубки власне на початковій стадії. Це+ постійний контроль стоматолога в принципі вже 3 роки верігає від сильних руйнувань. ТОбто до 5 років вони на сріблені "дотягнули" наразі.. Але, повторююся, першу процедуру йому зробили на початковій стадії і власне за порадою ж батьківських друзів-стоматологів
    ( власне вони Тус Мус теж чомусь неефективним вважають. Сріблили+ рекомендації до ретельного чищення зубок і обов язкового полоскання ротика після кожного прийому їжі)

Тус-мус- це крем, який покликаний зовнішньо насичувати емаль фтором і кальцієм. Тобто він мав би нейтралізовувати кислотність і збагачувати емаль речовинами. Але на практиці дитина не може дотримуватися всіх інструкцій по його застосуванню у точності: тобто за правилами його треба узагалі наносити на зубки тампончиком, розприділяти по всім зубкам і ще 30 хвилин не злизувати. І так щодня. Якщо зубки вже зруйновані- він неефективний. Це скоріше метод додаткової профілактики для здорових зубок.

3. arkka

arkka Well-Known Member

ми вже більше року ним користуємось, кожні три місяці ходимо на консультацію до Тараса в Рікоту і спостерігаєм. Останній раз були восени сказав прийти весною. Я вже раніше писала, що почалось з білої плями на двійці. Лікар побачив, що зсередини на цій же двійці вже була коричнева пляма, яку я не бачила. Так от за рік користування Тус мусом білої плями (яка є початком карієсу) вже нема. Коричнева ніби не збільшилась, Тарас каже, що вона замінералізувалась і що якщо така динаміка буде і далі то ми без лікування дотягнемо до постійних.

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я тут начиталася ужастів і сиджу думаю - коли ж то нам чистити зуби починати? пробувала вже, марлею ніби краще, ніж щіткою, але холєра, викручується страшне.
    як ви діток такого віку "задурювали"? чи не страшно буде почекати до року-півтора? в нас просто на 2 перших є невеликий наліт, ну або щось таке, просто вже не такі білюські.
    і про солодке - то взагалі-взагалі дитині не давати чи домашні бісквіти-печенька краще ніж магазинні цукорки?

5. Almariel

Almariel Well-Known Member

я не чистила, поки не почала в мене вимагати мою щітку. правда, коли дала свою, то вона її більше жувала, ніж чистила, але і давалась, щоб я почистила. це вже було точно після року. до того часто давала їсти яблуко. до цих пір чисти мо зуби не часто, точно не кожен день. поки проблем нема.
    солоке даю своє домашнє, не часто (бо не часто печу). правда іноді і магазинне їй перепадає - не бачу великої біди в тому - головне, щоб складникик були більш менш нормальні, але все ж таки намагаюсь, щоб їй на очі солодощі куповані не потрапляли.

6. invisible

invisible Well-Known Member

Надя, і я сюди ж з цим питанням:) Дівчата, в малої є 7 зубів, 8-й на підході. Не чистимо, бо марлею не дає. Може купити щітку і дати хай гризе? Просто побачила, що на деяких зубчиках є шершавий наліт жовтуватий, типу зубного каменя. Таке буває в таких малих діток?? А на одному взагалі спереду якась темна плямка :sad:

7. Лія

Лія Well-Known Member

Моя гризе з задоволенням щітку - гірше точно не буде.

8. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я дала насадку до елктричної, ну то на тиждень зацікавлення.
    чесно, він не бачить як я чищу зуби, бо тоді постраждає пралка, труби подачі і відведення води, тен, переноска, короч, ванна в нас не дуже безпечне місце. на руках - ніяк, пробувала.

не їсть взагалі.
    і ніц такого не гризе.
    йому м"ясо-рибу подавай. ну і хліб))

9. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Чистити на кухні? Принаймні один раз в день

10. silvia

silvia Well-Known Member

ми теж гриземо і то як лиш почує, що йдемо чистити зубки- жене до тумби, відкриває і дістає щіточку. Разом чистимо зубки. Переважно він гризе, почистити мені дає лиш на пару секунд.

11. сніжна

зубного каменю у малих діток не буває. У них інша кислотність слюни, ніж у дорослих. Тому якщо ви бачите жовтий колір на зубках- покажіть лікарю. Це може бути ознакою гіпоплазії. Інколи емаль може трішки змінювати колір, наприклад, під впливом "фарбуючих" ягід ( чорниць, вишень). Але то з часом проходить. Якщо такий "наліт" є постійно, то краще лікарю показати. Бо може бути пов язано з проблемами емалі, особливо враховуючи

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

поступово звикне
    я малому зубки чищу десь з того віку як він почав твердо на ногах стояти, і також крутився, виривався, ну але якщо йому не подобається це ж не значить що зуби не треба чистити. Зараз вже чемно стоїть і рот відкриває.
    от власне старшій зуби почала чистити десь після 1,8, але в неї зубки як в рекламі зубн.пасти, і наліт не утворювався взагалі. А в малого бачу якщо день не почищу наліт утворюється, не страшний але присутній, тому йому почала чистити зубки значно раніше.

13. arkka

arkka Well-Known Member

сходіть до лікаря, бо то може бути наліт, а може бути карієс. В моєї малої був такий період, коли вона не давала чистити нижні зубки, то десь за пару тижнів біля ясна з"явився наліт, який ніяк не зчищався. Лікар сказав, що це наліт, який зчиститься і він не перейде в карієс, просто в малої такий склад слюни. Але десь пів року я немогла зчистити той наліт. Чистили веледою, марлею, електричною щіткою. Прочитала тут дівчата писали про елмекс, спробували, все гарно відчистилось.

14. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Нам теж тільки елмексом вдається відчищати наліт.
    От два тижні як закінчився і не можу знайти ніде.
    Буду вдячна за наводку.

15. Януся

Януся Well-Known Member

На Верхньому Шуварі біля входу у торговий центр якщо стояти лицем зліва є зелена палатка, там була вчора. Правда я не звернула увагу на який вік.

16. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

а чому ні? нехай гризе. я почала чистити десь, коли мав 6 зубів, тобіш десь від 10 місяців. Звичайно, то було нерегулярно, часто мені не давався почистити, зате сам щось там шурував і гриз, що вже було позитивом. Після півтора року почала чистити з пастою, бо зубів уже було багато і сильно переживала за можливий карієс. от тільки малий пасту так і не випльовує, що почищу і вигорну, а що і ковтне (тож з малиновим смаком). Взагалі зараз проблем з чищенням немає, от тільки те ковтання. Правда, на пасті написано, що безпечна при ковтанні (Лакалут для дітей до 4 років). А якими пастами ви користуєтесь і чи ваша дитина ковтає пасту, як навчити, щоби не ковтала (бо вона ж йому добра на смак:)?

17. сніжна

нам цю пасту теж рекомендувала лікар, оскільки теж маємо схильність до підвищеного утворення нальоту

---------- Додано в 18:25 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

Сільпо на Науковій. При вході там є оті "острівці" з парфумерією- побутовою хімією. Останній острівець- з німецькими товарами. Ось там є багато різної зуб. пасти, в т.ч. Елмекс. Вартість була десь біля 50 грн ( може вже дорожча)

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ого.
    Я востаннє ще по 30 грн.купувала.

19. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Я купляла на кідстафі недавно за 30 грн.

20. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

ух, в мого малого вже 10 зубчик виліз повністю і ще два вилізли частково, певно вилазили всі три майже водночас, можливо тому малий дуже довго мав нежить.
    маю питання - в малого на деяких зубчиках на краю, точніше на кутиках деяких зубів поверхня ніби трішки біліша. Це нормально?