Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. olegignatenko

olegignatenko Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

В малої на двох зубчиказ з"явились такі темненькі ниточки - ми зуби чистим кожен день , з цукерок їмо тільки Жувілендики
    Що це таке може бути ? Дзвонила до стоматолога -вона сказала не хвилюватись , прийти в четвер на огляд
    Як до того четверга дожити - хвилююсь страшенно , що не вберегла :sad:

2. Vероніка

Vероніка Never give up

Якщо в річної дитини немає проблем з зубчиками, доцільно було б використовувати пасту без фтору.
    Елмекс містить фтор у кількості 500 ррм - це немало, маленькі дітки ще можуть випадково ковтати її.
    В Лакалут менше фтору 250 ррм, можна її спробувати.

Так, в аптеках, а Рокс купляла на візках з хімією у КК.

3. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

То була наша перша паста, поки двоє стоматологів не сказали, що вона "ні до чого", тоді купили Елмекс.

4. Муська

Муська Well-Known Member

В нас Elmex Kinder Zahnpasta, ось така німецька з мишкою. (ще бачила Colgate ельмекс для дітей, але це зовсім інша)
    і про пасту

5. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

що, прям отак з перших зубчиків? бо я ото збираюсь купити щітоку для перших зубчиків, а про пасту думаю чи треба...

6. Logos

Logos Member

Ми також користуємося Elmex, моя Настя дуже любить нею чистити зубки, а то з гелем від тої ж фірми не склалось, хоч зубки почали далі псуватися, і тепер не знаю що робити, після використання того гелю треба 3 години не їсти, а я тільки намащу Настя кричить мама сіся

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

наша дитяча стоматолог теж рекомендувала Елмекс. Оскільки у нас половина вже постійних зубів і половина ще молочних, то радила користуватися вже дорослим Елмексом . До 7 років використовується дитячий Елмекс, після 7- дорослий. Рекомендована ця паста вже з огляду власне збереження постійних зубів ( які почали псуватися)

8. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

+мульйон!!! лікар від Бога...підхід до діток - бомбезний..за 10 хв. перебування в кабінеті жодного крику, скривленого личка чи ще чогось поганого...один позитив і радість....запломбували зубчика, попереду ще 3,але ні Марко, ні ми вже не маємо страху до такої процедури...

моя старша дитина після походу (правда до іншого лікаря) теж "перекваліфікувалась" у стоматолога...тепер тільки ним "хоче стати"...якщо так буле і з молодшим, сімейний бюджет за -надцять років не витримає 2науки" 2 діток у меді:girl_cool:

9. сніжна

Тарас був першим стоматологом, до якого нам довелося звернутися власне за лікуванням зуба. Враховуючи те, що цей перший раз був пов язаний із видаленням нерву і пломбуванням каналу у молочному зубі ( процедура не з приємних), дуже переживала, як після цього малий буде відноситися до візитиів до стоматологів ( сама з дитинтсва їх боялася). Ніякого негативу. Зараз ми зуби лікуємо у іншого дитячого стоматолога ( на жаль, Тарас, незважаючи на те, що є дитячим стоматологом, не береться лікувати постійні зубки). І мені дуже приємно було почути вчора від іншого стоматолога: " Як класно і зовсім без страху дитина щоразу сідає в стоматологічне крісло" . Тому, великий респект Тарасу, що зумів "привити" дитині відчуття того, що лікувати зуби- це не страшно.

10. Nusja

Nusja Well-Known Member

Теж хочу приєднатися до усіх похвал Тараса з Рікоти. Звернулися саме до нього через хороші відгуки (дякую усім, хто тут його рекомендував). Мені було найважливіше не налякати малу, бо це наш перший візит до стоматолога, а доця трохи скандалістка, тому трохи переживала. І скажу чесно, не вірила, що ми сядем в крісло і покажемо зубки без криків і плачів. Але доця чемно відкрила рот, дала все подивитись, і каже, що хоче ше до такого лікара, шо зубки їй рахував. Ми нічого не лікували, але при потребі точно підемо до нього.

11. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

ох, я сьогодні така пригнічена через ті молочні зубчики:girl_cray:
    в ту емаль забивається наліт і він (наліт) погано вичищається, а сьогодні взагалі шматочок емалі з зуба зійшов і так на двох зубчиках зверху тобто від десен, я як побачила ледь не плакала...
    а та плямка стала світлокоричневою ямою, ніби зуб зсередини вибрали...
    Тарас з Рікоти казав, що все з зубками в нормі і то було 2 місяці тому, і я не знаю чи то я даремно переймаюсь чи то вони почали так псуватись, але страшне переживаю... ми йшли до нього, бо мені зуби малого не подобались, але він нас заспокоїв, що все нормально і я не знаю...

12. сніжна

тут і я мушу додати нюанс, який мене теж тривожить: менш ніж рік тому ми потрапили до Тараса вперше. І вперше у нас виникла потреба запломбувати 2 молочних зубчика.Зробили ( до речі, пломба з одного вилетіла вже за кілька місяців, правда, я це списую на те, що дітям ставлять пломби з матеріалу, який не служить роками). На постійні наші зуби Тарас казав, що все там гаразд. Хоча мене насторожували білі плями на верхніх різцях та 6-ках молярах. Два місяці тому ми пішли до нього, щоб запломбувати ще один молочний. На наші постійні Тарас знову сказав, що там на кутніх є початкова стадія карієсу, але він за них не береться, а може лише записати до їх інших стоматологів. На передні- що там нічого страшного, можливо варто пройти у них курс процедур реміналізації або користатися Тус мусом.В решті ж молочних проблем теж не вбачав. За три тижні з переднього зуба відколовся маленький шматок. Я записала сина до дитячого стоматолога у ту клініку, де лікую зуби сама. В результаті, тут мені підтвердили те, чого я і застерігалася і у чому Тарас не побачив проблеми два місяці тому- гострий карієс усіх передніх ( а не гіпоплазія емалі)+ гострий карієс молярів 6-ок + 2 маленькі дірочки у нижніх молочних. І от зараз я теж думаю- чи то Тарас не побачив проблем, чи то наші зуби так швидко попсувалися

13. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

В нашому випадку Тарас пояснював, що поки не буде пломбувати, бо доведеться забирати більше здорової тканини зуба, ніж є того карієса...

14. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Сніжна, ви вмієте заспокоїти ггг я орієнтуюсь по своїх відчуттях і мені стан зубів малого не подобається :sad: повернемося і підемо до стоматолога. точно вирішила, що не чекатиму тих пів року

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ой, не лякайте мене так.
    В нас 17 зубів нарощено-пломбовані, і хочу вірити що доживуть до зміни.
    Вже більше 2-х років все тримається міцно, незважаючи на польоти Роміка зубами вперед, гризіння сухарів і т.д.
    Правда консультацій і чистки в стоматолога не пропускаєм.

16. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

в нас з стадії"ледь помітна цяточка"до стадії "величезна коричнева діра" пройшло не більше місяця

17. Ная

Ная Well-Known Member

призначається візит через певний термін при умові якщо не бачите проблем. В нас огляд що три місяці але ми ні разу стільки не чекали, бо проблеми з"являлися :)
    Щодо швидкості псування зубів, то раз на раз не випадає, ми були на огляді трохи більше місяця тому - в Софії все було добре, а кілька днів тому вже виникла потреба пломбувати зуб. А от на 5-ках в неї є темні плямки, то так і тримаються вже два роки, не збільшуються і лікар їх не чіпає, бо здорового зуба при лікуванні треба буде забрати більше.

я так думаю, що справа не лише в якості матеріалів, а в тому, що вам лікували під наркозом і лікарі могли під пломбу все добре вичистити, висушити і т.д. В нас пломби на передніх зубах в меншої періодично випадають але ,думаю, по причині того, шо вона ідеально чемно в кріслі не сидить і стоматологу не завжди вдається все зробити як належно.
    І ше про Тусмус. Ми довший час ним активно користувалися згідно правил використання, тепер вже більше як півроку не використовуєм - різниці я не помітила жодної, що тоді не стало краще, що тепер не стало гірше.
    І про пасти. Нам найкраще підходить Дентолюкс, вона недорога але дуже добре зчищає наліт. Я навіть собі пробувала чистити нею, нальоту не відчувала протягом дня, чого не можу сказати про інші дитячі пасти (я часто забуваюся і замість дорослої можу взяти дитячу :))

18. Vероніка

Vероніка Never give up

Мені вже давно дитячий стоматолог наголошувала, що на молочних передніх зубках марно ставити пломби, вони все-одно вилетять. Я маю на увазі маленькі пломби, а не глобальне нарощування при критичних випадках.

А де можна придбати, який там рівень фтору - ррм ?

19. strochka

strochka Member

дівчата чи знає хтось - ми вживаємо припарати заліза і зубчики потемніли:girl_cray:, а були такими білесенькими! чи відновиться колір емалі згодом?

20. Ная

Ная Well-Known Member

500 ррм, пошукати можна де продають німецькі товари, в магазинах з побутовою хімією.
    шодо марно, то не погоджусь, якби не ті пломби то в нас на передніх зубах вже були б самі пеньки. А так час від часу переставляєм і зуби більш-менш тримаються.