Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

А якщо дитина, не хоче чистити зуби, то що робити? Прошу кожного ранку, вмовляю, кажу, йдем з мамою-татом зубки чистити - не хоче. Навіть, коли зацікавиться трошки, то, як вдасться шітку запхати до рота, зразу язик висуває..

2. olangel

olangel Well-Known Member

Мій робить натяк на те, що він чистить :) переважно то запхана щітка до рота і він звідтам висмоктує пасту. Періодично йому даю електрощітку, тоді діло є :)

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

в нас були моменти. чистили насилу. ну бо треба.але потім якось сама давалась. спочатку даю їй щітку, чистить сама, а потім вже я.

4. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Аналогічно було спочатку. Наполегливо чистила постійно приводячи аргументи чому так треба. А як виходили з ванної, усі хвалили які чисті зубки. Допомогло за кілька раз. Зараз сам біжить і просить почистити)

5. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

До цього часу чистили зубки Веледою, але зараз вже подумую підібрати щось інше. І так і не можу розібратися з тим фтором у пасті - для дітей після 2-х років він там потрібен чи ні? Яка ситуація з фтором у воді тут - не знаю, але мої зуби тут якось швидко псуються (може, через ГВ, не знаю). Які пасти можете порекомендувати або хоча б просвітити, чого не мало б бути у складі. Буду дууже вдячна.

6. Відповідь: Молочні зубчики

Хочу вперше завести дитину до стоматолога. Є проблемка з передніми зубками. Порадьте, куди краще піти. Знайомі дуже рекомендують клініку Заблоцького.

7. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Хтось сріблив діткам зуби? Відчули ефект? Ми тільки-но посріблили, зубки в місці плямок каріозних потемніли(((. Чекаємо ефекту))). І ще - скільки Ви за це платили? Ми за сріблення щілинки між передніми верхніми зубами заплатили 150 грн. Це нормально? Чомусь таке відчуття, що обдерли))). Процедура тривала рівно три секунди і полягала у змащуванні тієї щілинки двома розчинами.

8. olangel

А для чого сріблили?! Воно ж темніє і потім має жазливий вигляд (

9. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

В поліклініці на Пекарській безкоштовно.
    Дуже я пошкодувала, що сріблили, дійсно вигляд бажає кращого. А псуються потрошки й далі. Більше б такої помилки б не повторила. А тепер мусимо чекати постійних(.

10. zetta

zetta Well-Known Member

дівчата от маю таке питання, скільки росли, сусідки народжували, коліжанки нівкого в дітей не було чорніння та кришення зубів. вперше я таке побачила в 2005 у похресників, вигляд тих посріблених пеньків жахливий був. То так все бувало чи шось змінилось в природі що таке стається?

11. Rodionochka

Та якось мені той каріес на передніх спокою не давав, бачила, що потроху прогресує. Прийшла старшому пломбу ставити, мене й намовили))). Щоб трохи призупинити той процес))). В нас страшної катастрофи нема, але я з тих мам, що "мусять щось з тим зробити"))).
    То не про нас, маємо лише чорну лінію між передніми верхніми. Не дуже естетично, але і з каріесом не дуже гарно було.
    Потім ідпишусь чи дало то якийсь ефект.

12. olangel

Але є ж всякі варіанти фторування, мінералізації. Нам взагалі покривали зубчик самою тою речовиною з якої пломби роблять(соррі, за пояснення :) ), тобто той зубік який мав намір зіпсуватись і були до того завдатки, покрили ніби захисним шаром. І зубік білий гарний і в одночас захищенний.

13. Rodionochka

Та мантелепа я, мантелепа))). Мене переконали, я і повелась))). Та і робила не моя лікарка, а інша. Та що вже зробиш... Добре, що молочні))). До речі, зі всіма решта все ОК. Думаю, що причина нашого такого раннього карієсу те, що малий дуже багато пив на ніч солодких компотів. Ми чистимо зуби від самої їх появи 2 рази на день. В солодкому теж обмежені. Вже перевела його і на несолодкий компот, але коли завершили ГВ (десь в 1,3 - мали на то вагому причину), вимагав тільки підсолодженого пиття. В старшого зуби вже мають дзюрочки, але такого раннього каріесу не було.Сподіваюсь, що так швидко псуватись не будуть.

14. olangel

Ну просто на майбутьнє ;) знайте, що є і інші варіанти. А то так шкода тих малявочок коли чорні зубки :sad:

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

то залежить від різних речей, в т.ч. і від стадії. У мене у брата- найкращі товариші стоматологи ( один-дитячий) і то свому малому передні зуби сріблили, бо вищеназвані методи не дали б вже ефекту ніякого. Взагалі, і фторування і мінералізація дають ефект ще на стадії "білої плями" ( мелового пятна по рос.- не знаю. як буде правильно по українськи). Якщо карієс вже не на стадії "крейдяної" плями, мінералізація не допоможе. Це нам колись підтверджував і стоматолог у "рікоті". Аналогічно із фторуванням- все залежить від стадії

16. SmailDream

SmailDream New Member

Допоможіть будь-ласка. хто своїм дітям лікував зубки під загальним наркозом. в мого сина (2,5рочки) сильно скришились передні зубки, посріблені з 11 місяців!!! (з'явились білі плямки, і стоматолог посріблив). Також є чорні плями на жувальних різцях, інколи коли вкусить щось солоденьке, наприклад печеня (ми не знаємо, що таке чупа-чупси, шоколад ітд) каже, що болить. Ми з Тернополя і в нас нічого не роблять, кажуть, що поки не болить, запалення нема, то нічого робити не будуть, тільки сріблити, а від того сріблення тільки гірше :sad: Толку нема. Зуби чистить, і пасту спльовує, десь з 1,10 року, але нічого не рятує від карієсу:sad: Розкажіть будь-ласка, як проходило лікування, і чи нарощують передні зубки? яка приблизна вартість, та скільки часу дитина під наркозом? Як відходить? Бо і треба лікувати, а сам він точно не дасть, ще показати покаже, з коли руки пхають то пальці повідкусує:))

17. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Ми сріблили доці четвірку, десь в чотири роки, то результат був. Зуб протримався допоки сам не вилетів при зміні на постійний.
    Як на мене дорогувато, в поліклініці на Симоненка приблизно 20-30грн. Але то таке, не шкодуйте, головне щоб дитині допомогло.

18. Rodionochka

Просто залишилось відчуття, що взули))). Якось не приємно.

19. marife

marife Member

І ми з таких малявочок:girl_cray:
    У 1,5 року почали кришится зуби, стоматолог порадив оте сріблення. Чесно кожучи інформацією про інші методи не володіла на той момент, та й лікар не пропонував. Я чомусь думала, що гірше не буде. Картина така: коли срібнили передні зубки, верхні, то вони були цілі, але починали кришитись знизу (1.5р) тепер залишились одні чоні пеньки, зуби зовсім зкрошились(2.9р), роблю з цього висновок, що нам не допомогло(((. Верхні зубки-суцільні чорні пеньки. Нижні здорові, біленькі, але на задніх зявляються темно коричневі плямки, напевне карієс.І з солодощами ми також мало знайомі

20. olangel

як мені пояснювали, нижні мають меньшу ймовірність псуватись із за того, що у роті є постійно слина яка не дає можливість на тих передніх зубках розмножуватись бактеріям.