Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики .

зуби таки темніють,рішилась на серебріння,бо вже так надламалис,що половинка зуба зрівнялась з десною.Малий тверде ними кусати не може.Лікарка казала серебріння зупинить процес

• Подобається Подобається x 2
  2. дашулька

дашулька Well-Known Member

Дівчатка,нам тільки 9 місяців та вже маємо 10 зубів,при чому лізуть по 3-4 відразу. Масю вони ніби тільки трошки непокоять,іноді поплаче й все! а зараз дивлюсь не встигли ці вилізти,як зверху ще два намічаються. У нашіх ровесників по 1-2,а ми вже такі зубаті. напевно,дурне питання,це норма? і коли привчати зубки чистити?

3. Natalya

Natalya Well-Known Member

Немає норми :). У нас тільки прорізується 8-й зуб.
    А привчати чистити треба з першого зубчика.

4. Лянка

Лянка Well-Known Member

Думаю те, що зубки так швидко ростуть не проблема. В кожної дитини це індивідуально. В малого моєї коліжанки в рік було тільки 4 зуби, а потім виросли всі майже одночасно. В моїх малих в 9 місяців по 4 зуби було.
    А чистити, думаю потрібно починати як-тільки з"являться зубки. З старшою я опустила це і тепер ми маємо каріес на 4 верхніх зубах. Меньшій вже чистимо її 4 зуба.

5. дашулька

дашулька Well-Known Member

Але вона цю зубну щітку сприймає як іграшку,пробує показувати на власному прикладі,а вона сміється...:girl_crazy:але сама чистити не дається. постійно протираю зубки ватно палочкою,але чистити поки що категорично відмовляється.

6. poputochka

poputochka Well-Known Member

Є в Тигрисі ще така щіточка, яка мамі на палець одягається - це якраз для чищення перших зубчиків,їх чистить не дитина, а мама.

7. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Тут як і у всьому дуже важливий власний приклад — я переконався.
    Наш раніше грався щіткою як іграшкою, а коли ми кілька разів чистили зуби разом (я свої чистив, а він дивився) то тепер намагається імітувати той процес :).

8. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

а нам і цене допомагає. Як його привчити не знаю,почистить язика і будь здорова

9. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Наша теж пасту висмокче, пововтузить по роті, а коли я саам починаю чистити їй-то пручається, таки поїду в Тигрес за тою штукою, бо один зубчик в нас вже з конкретним нальотом.

10. olerusya

olerusya sweet candy ;)

допоможіть мені визначити симптоми прорізування перших зубів? як себе поводить дитина? бо моє мале вже 3-й день дуже ниє, і ніби іншої причини на то нема. пальці з рота не вилазять, і дуже ясна собі шкребе, але ніби нічого підозрілого не видно! я переживаю чи це все-таки зуби, чи може щось інше болить, бо найбільше плаче якраз під час їди! порадьте щось!

11. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Можуть бути і зубки...У нас зараз аналогічна поведінка, від грудей відмовляється, одразу в плач, як тільки даю...Годуємось з ложечки, ак груди уві сні. Але подивіться на ясна. Якщо намічаються зуби, на яснах буде видно такі наче тріщинки. У нас ті тріщинки вже є, лізе одразу кілька зубів...Але малеча не дуже капризна, слава Богу!

12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

мабуть і я так буду робити! дуже дякую за пораду!

13. In4a

In4a Well-Known Member

Дівчата, може дурне питання, але: за скільки часу вилазить один зуб?:girl_crazy:

14. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

у кожної дитинки по різному.
    в мого деякі зубки за пару днів, а з деякими тижнями мучився.
    В результаті 16 зубів за 11 міс.

15. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Маєте на увазі час від початку прорізування до того коли вже добряче видно?
    То ще напевно треба знати коли він почав лізти. Ми перші зубчики всі ложечкою пробували щоб почути ну коли вже почне цокати :)
    п.с. Швидкість прорізування залежить від того що дитина гризе (різні гризунці, іграшки, сушки-сухарики, тощо :).

16. Bilenjka

Bilenjka New Member

А в нас за зростанням: перший виліз за два тижні, а кожен наступний за більше часу, ніж попередній. Тепер лізуть ікла - вже два місяці, як стирчать ті ґулі, тобто розперті ясна (спочатку були верхні, потім і нижні додалися) - вже неймовірних розмірів! - і лише на днях на одній з ґуль показалася вершинка зубчика :girl_claping: Малий геть утратив сон (нічний) - щогодини прокидається, деколи помагає обезболюючий гель, але частіше просто тре гойдати і співати пів години і більше :girl_cray:
    Чекаємо на решту зубчиків!!! :girl_cray:

17. dusja

dusja New Member

Хороша темка :girl_smile:, а хто може мене просвітити в питанні щодо молочних зубів:чи вважається нормальним ,коли дитині 1рік 8 місяців, а зубчиків тільки чотири, в той час коли однолітки вже мають по 12-18 зубів? чи є підстави для хвилювання в такій ситуації?:confused:

18. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

в мене перший зуб виліз в 1 рік і 5 місяців

19. kucheryaska

kucheryaska миється в бані

Зуби- це абсолютно непередбачувана штука,на яку ніяк не повпливаєш,бо генетично заложені. В моєї знайомої задні (жувальні) зубки полізли в 3(!) роки.Це до того ,що зазвичай вони лізуть швидше ,ніж ікла. Так шо викиньте собі це з голови...:girl_crazy::dance:

20. nadjusja

nadjusja Well-Known Member

Хелп!!! Нам лише три місяці практично а в нас лізуть зуби. Мала марудна страшно, слинить, не може нормально взяти груди, ...а сьогодні заглянула їй до ротика- а знизу вже біліє, причому є вже маленька крапочка прорізу. в когось зуби були так рано? :wacko: