Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Люша

Люша Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

Добралася до теми, полікували малому зубчики. Мали ось такий карієс на 4 передніх верхніх, та чотирьох четвірках . Першого числа з'їздили, завдяки Олійній розповіді, до Києва та за годину полікували всі 8 зубів. Маємо гарні зубчики - не можу сфотографувати, щось сталось з фотоапаратом - але ідентичні до тих, що на фото у olangel. Уря, уря, уря.

2. Sumpatylka

Sumpatylka New Member

А у Львові немає клініки, яка б робила це саме???

3. olangel

olangel Well-Known Member

Є, але процедури роблять під загальним наркозом.

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

А розкажіть, як лікували верхні одинички? Знімали оте темне? То ж не плямка просто, а по цілій площині зуба.
    Бо в нас так само, тільки гірше, лікар наша мене переконувала (ну і поки що переконала) що такий круговий карієс лікувати неможливо.

5. Натуля

Натуля Well-Known Member

От і ми були у стоматолога Тараса в Рікоті і нам так само сказав лікар. Розповідав, що експериментально лікував дітям знайомих і пломби не тримаються бо зубчики маленькі і після зачистки залишається мало основи для пломбування.
    В Діми аналогічні зубки як на останньому фото і там непросто плями, а пошкодження є:sad:

6. Люша

Люша Well-Known Member

Так повністю знімали все темне, я дивилася - але глибоко у нас було тільки на одному зубчику, вона знімала, знімала а все темне було. В решті зубів карієс був не глибокий - але в нас він і з'явився тільки 2 місяці як. Тобто у нас не запущена ситуація була. У 1,6 я помітила перші плямки - відразу пішла до стоматолога - але обійшовши багатьох - отримувала такі ж відповіді як і ви - або чекати до 4 років, або наркоз.
    Додам, що нам не робили взагалі ніякої анестезії. Верещав мась лише коли свердлили - але як мені здалось то не від болю, а від тої води, бо вона попадала на обличчя, носик. В процесі ставлення пломб була тиша і спокій. Лікарка весь час шепотіла на вушко віршики дитячі, монотонно але це дуже заколисує.

Останнє редагування: 5 Червень 2013
  7. Sumpatylka

Sumpatylka New Member

А де у Львові ви б порадили такі процедури для малечі???? Нам 1 рік і 8 міс. і уже проблемки!!!!!!:cry::cry::cry:

8. olangel

є.на пекарській стоматологія, в ту ж саму Рікоту, але...
    ніхто вам у такому віці без загального наркозу нічого робити не буде.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Тарас з Рікоти не прихильник будь-якої анестезії для діток. ТОму не знаю, чи візьметься за таких малючків під загальну анестезію. До нього приводять навіть у тих випадках, коли у ін. закладах рекомендували лише загальний наркоз. Він якось умудряється з тими малюками "домовлятися". Щоправда, тим діткам більше 2 років ( наприклад, коліжанчиному малому було 2.4).ПРи мені колись лікував 5 зубів дитині, чия мама- сама стоматолог і вони обійшли вже усіх можливих, які давали одну рекомендацію- або видаляти, або загальний наркоз і лікувати. Щоправда, у тому випадку , коли у присутності мами дитину "вмовити " не вдалося, бо вона банально істерила- маму попросили вийти. І хвилин за 10 у кабінеті стало тихо ( чим вже там вмовляли- не відомо), і всі зубки дитині поліковано. Правда, не кожна мама наважиться залишити один на один з лікарем дитину, яка істерично верещить на той момент.
    аналогічно батькам мого племінника колись говорив інший хороший стоматолог.

10. olangel

та от то ввк такий(( Ми теж де тільки не консультувались :sad: щось за таких малявок ніхто не хоче братись

11. BlackSheep

BlackSheep Active Member

Дівчата,з якого віку ви почали чистити зубки дітям?

12. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

марлею як тільки вилізли, силіконовою щіткою десь з пів року, звичайною щіткою і пастою десь з 10-12 місяців. моя вже плювала тоді.

13. Люша

Люша Well-Known Member

як тільки виліз перший зуб, у 8 міс. спочатку без пасти, потім з 10-11 з дитячою пастою - теж вмів вже плювати-полоскати, зараз з 1,6 електро-щіткою чищу йому.

14. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

а чим взагалі стоматологи пояснюють такий ранній карієс у діток? чи з чим ви його пов'язуєте? і ще одне: а у ваших діток швидко зубки полізли?
    Моєму малому скоро півтора буде, страшно переживаю за його зубки (в нього поки лиш 12), чистимо двічі на день (поки без пасти), заглядаю постійно в той ротик) цікаво ,чого варто берегтися, щоб запобігти чи хоча б відтягнути цю проблему.

15. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Нічим не пояснюють, точніше, наводять багато факторів, по одному відкидаємо, і в результаті причин не знаходимо. Я схиляюся хіба що до води, бо якось не ставилися серйозно до її очищення.
    Перший зуб виліз десь в 6,5 міс, зараз лізе 17-й.
    Сподіваюся, до 3-х років вже буде весь набір :)

16. Люша

Люша Well-Known Member

у старшого перший зуб виліз у 4 місяці - я не чистила зуби йому років до 2, взагалі - і карієс перший у нього знайшли у 7 років - зараз має 2 пломби, він смоктав пляшечку до 3 років, пив солодкі компоти, їв різноманітні солодощі, але це не спортило йому зуби.
    У малого у 8 міс. перший зуб, і відразу чистили, компотів не п'є, солодке не їсть.
    Стоматолог сказала, що це проблема покоління - у різних людей, з різним достатком, водою, способом життя - одна й та сама проблема. А з тих варіантів на які "грішу" я - це те що у мене на 15 тижні був гайморит, лікувала його без ліків - проколами, але один раз у пазуху мені ввели ампулу антибіотику Сентаміцин - ну бо я вже просто ледве жива була, по ідеї так менше всього шкоди було, що у пазуху, а не в кров. Ось на нього і думаю.

17. сніжна

майже як у нас: два перших зуби вилізли у 4 міс, зуби відмовлявся чистити узагалі років до 3, користувалися пустишкою з перших днів фактично і до року ( не постійно, але досить часто); з пляшки суміш їли з 7 місяців. Щоправда солодкого узагалі не пробував до 3 років ( за вийнятком дитячого спец. печива чи бубликів-сухариків), їжу і напої я йому не солодила. Першу пломбу на молочному зубі поставили у 8 років і 7 місяців. Двоє племінників були до 2 р. на ГВ, зубчики чистили одразу, сосок-пляшечок не знали. Тим не менше- чорні передні пеньочки.
    схиляюся теж до такої думки.

18. Натуля

Натуля Well-Known Member

Антон мій має підпсуті передні зубки. Але я постійно за ними слдікую і скоріш за все ми дотягнемо до постійних зубів без лікування. Перший зуб прорізався в 6 міс і далі щомісяця по парі росли. Зіпсувались вже після відлучення від гв. В діми перший зуб прорізався після 7-ми місяців. Одинички виросли до половини і повністю вилізли разом з двійками. На сьогодні у нього є лише 7 зубів. І ще одна нижня двійка доростає. Його зубки вже росли нездоровими. Десь місяць назад я побачила бороздки під яснами і буквально за тиждень вже покришилась емаль. Лікар каже, що можливо при вагітності в час закладання зубів я перехворіла чимось. Але то щось занадто масово в таких малесеньких дітей проблеми із зубами

19. Sumpatylka

Sumpatylka New Member

Дівчата, а хто чув про Клініку Авторської Стоматології Мар'яни Мельничук, що на Франка? Саме про дитячого стоматолога там....

20. сніжна

там один дитячий стоматолог- Юлія Олександрівна. ТОму у цій темі є відгуки дівчат про КАС. Ще потрібні відгуки знайдете у темі "Хелп. Хороший стоматолог для дитини"