Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

Дівчата почали ходити після 5р. А Васько з 3 міс, в нас була проблема з вуздечкою, ну і ходим постійно з дівчатами коли вони лікують. Привикаєм до лікаря, показуєм зубки. Якраз були сьогодні, маєм маленьку чону цятку в зубі. лікарка казала чистити зуби і мастити тусмусом.

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

у доні один нижній зуб (що посередині) криво виріс: так ніби повернутий на градусів 20-30 навколо вертикальної осі. то ніяк не повпливає на кривину постійних зубів? бо так хочеться, щоб в неї рівненькі зубки були...

3. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Підкажіть, Тусмус можна купити тільки в стоматклініках? в аптеках його не буває?

Мій малий часто вночі скрегоче зубами, я помічаю останнім часом, що можливо від цього верхні передні зубчики у нього скришуються. Думаю потрібно показатись стоматологу, укріпити якось зубчики.

---------- Додано в 12:18 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

Думаю, якщо проблем з зубами не бачите, то все одно краще водити на проф.огляди регулярно.

Я от пішла з малим в 3р, бо зубки були здорові, але на деяких кутніх - чорні цяточки. А виявилось, що під цим чорним нальотом є вже досить глубоченька, хоч і маленька в діаметрі дірочка. Тоді поставили пломбочки на 3 зубчика.
    Шкодую, що не пішла раніше до дитячого стоматолога.

4. Андріана

Андріана Well-Known Member

І ми були перший раз у стоматолога цього тижня зі старшою, жалілася на зуб, реагував на солодке. Був з чорною крапочкою, виявилося під нею дірка і ще між зубами, запломбували. Лікарка казала, що решта зубів здорові, але варто раз в рік показуватися.

5. Рибка

Рибка Well-Known Member

Може хтось підкаже..
    Малий ( 2 рочки) зламав верхній передній зубчик. І як торкається до нього, то плаче, Так виглядає, що той край чутливий ... То так може бути? І що лікарі з тим роблять?

6. Муська

Муська Well-Known Member

В мого меншого місяць тому, зламався зуб передній верхній (але додам, що в нього ще гіпоплазія емалі і вона вже практично "злетіла"). Зубчик зламався до нерва, то став чутливий до твердої їжі (наприклад шкурки з хліба). Лікар казав, поки що чекати, поки нерв сам загине. А вже потім буде пломбувати канали. Чекаємо(наразі малого не турбує, виключно на тверду їжу).

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

для чого чекати? адже якщо згниє нерв, можна отримати загноєння. І тоді біль у дитини буде гострою. лікувати при цьому- ще важче, а вже діватися- нікуди. Плюс інфекція у ротовій порожнині. Дітям кладуть на нерв ліки, ставлять тимчасову пломбу. Потім за тиждень спокійно виймають нерв і пломбують канали. Нічого складного для хорошого дитячого стоматолога у цьому немає.

8. Іруня

Іруня Well-Known Member

А в нас почав хитатися вже другий молочний зуб ( на місці першого вже є постійний ). І ось суботу Настя в черговий раз мені його показує. Я заглядаю, а там ззаді молочного, в другий ряд, вже показався постійний...:girl_sad: Ми, не відкладаючи, побігли до лікаря, де нам цей молочний зубчик забрали. Тепер от сиджу і переживаю, чи стане постійний зуб на місце... Боюся, щоб не ріс криво!:girl_impossible:

9. Galya

Galya Well-Known Member

Стане-стане. В нас таке було з першим молочним зубом. Як казав наш стоматол - це змінний прикус і все ше виправиться.

10. сніжна

стане. У нас перші постійні зубчики росли- я думала, що узагалі будуть кривенькі. А вилізли, вирівнялися і немає жодного з поки 8 постійних, які б не вирівнялися.

11. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ой, дівчата, дякую! Заспокоїли... А то так хочу, щоб в малих були гарненькі і рівненькі зубки! І одночасно, так мені не подобаються ті брекети!

12. lapocka

lapocka Well-Known Member

Поділіться контактами такого хорошого дитячого стоматолога, були у половину львівський стоматологів, коли приходить справа до діла всі чомусь кажуть , що все не так просто...варто почекати...ітд

13. сніжна

ми лікували у Тараса Музики в "Рікоті"- він там єдиний дитячий стоматолог і приймає по понеділках і четвергах

14. Рибка

Рибка Well-Known Member

Були у лікарки. Щось там вона пробувала тою голочкою, сказала, що нерв вже мертвий. Але толком то й не зрозумієш, малий плакав.. рухають чи ні...не хотів ротик відкривати.
    Сказала стоматолог, що ліки й нема на що ставити, він зламав близько до ясен. Чекати.. по-любе припухне трошки, тоді полоскати ротик, ранка все випустить і все.
    Спитала, чому ми не сріблили... а то так швидко в малого розвинулось, місяць часу і вже темна полоска на зубчиках. І якось в моменті він його зламав.. То лікарка підтвердила, що воно так швидко розвивається, і треба звертатись, як тільки темна цяточка з"явилась.
    За тиждень підемо ще раз.

15. tann

tann New Member

в мого синочка в неділю прорізався перший зубчик, нам 7,5 місяців..

16. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

я купувала в стоматолога (в КАС за 170грн), але так той тюбик і не відкрила
    бачила в аптеці медінституту (здається 150 грн коштував)

і наш срегоче і ікла вже зовсім не ікла, ті краї гострі постесував:girl_impossible:
    а він у вас довго вже скрегоче? постійно чи періодами?

17. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

і вмого постесувались вже трохи. Він скрегоче від маленького, як тільки з"явилась можливість певно.
    Скрегоче якось так періодами, буває, що підряд кілька ночей скрегоче, а потім - якийсь навіть довший час затишшя.

Всі зразу кажуть, що причина - глисти. Але в нас не виявляли глистів ніколи, та і більше жодних симптомів ураження глистами немає. Тому я в це не вірю.

Все чекаю, що переросте.
    Як буде далі скреготати, коли матиме постійні зуби (малому зараз 5,5р.), то буду діяти, бо стеше і ті.

18. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

ну скреготання і глисти не пов"язані
    я знаю що то або стоматологічна (ростуть зуби) або неврологічна проблема
    читала що до років 7 проходить, не знаю

19. Рибка

Рибка Well-Known Member

В старшого таке було ...як родичі діставали глистами... хоча не було нічого, та й апетит..рухливість..
    Переріс в років 8 напевно... зараз йому 9,5 - не замічала вже..
    Лікарка казала - нервове...тобто багато емоцій, дитина рухлива , шустра...все хоче... ну щось таке.

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Я в відчаї! впала мала в вівторок, відлетів той один нарощений зубчик. сьогодні сходили в заблоцького, корінчик м"який, підгнив, біля нього запалені ясна. нічого зробити вже не можна. мабуть того і злетіла пломба. треба видаляти ( при цьому вводитимуть в той медичний сон(типу наркоз але не наркоз). заодно полікувати четвірки нижні які вже підросли. сиджу і реву цілий день! так хотіла уникнути того наркозу і на тобі!
    скажіть щось!