Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

Дівчата, хто був? Я була на 15:00, але...була одна :) мала віп-лекцію ;).
    Які враження? Бо в мене двоякі.

2. natorella

natorella Well-Known Member

ану , поділись
    цікаво

3. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Наталю, вгадай, що вона казала про грудне вигодовування та карієс ?;)

Спеціалізуються вони на пломбувані під наркозом, як я зрозуміла. Наркоз різний, обирає, який саме, анастезіолог. Прибамбасів в клініці повно. І томографія, і прицільний ренген відразу в операційній, ну і різні монітори з мультиками, окуляри дитині, ну то вже багато де. Цікаве розповідла за стерілізацію інструментів . З нового, що раніше взагалі не знала - що молочні зубки можна відправити на виділення з них стовбурових клітин.
    З сумного - казала, що з операцій по видаленню молочних зубів 1 на 7 операцій - видалення разом з зародком постійного зуба.....

4. natorella

та шо вгадувати, я знаю їхню політику

про то я не хочу наіть чути
    поки саша їв цицьку, то зуби ше якось тримались
    як тільки відлучився - почали летіти(((

5. Galin Max

Galin Max Member

моя знайома в них малому зуби лікувала - для них то був єдиний вихід, бо дитина була дуже мала, а з зубами катастрофа. Казала, що ті мультики і тому подібні відволікаючі процедури реально допомагали.
    В нас вже один зубчик псується, навіть не знаю куди податися. Мабуть для початку спробуємо поліклініку, а там буде видно

6. arkka

arkka Well-Known Member

я була на 11 год. було ще три мамочки крім мене. Багато було самореклами (ну впринципі для цього і організовувались безкоштовні лекції), дитяча клініка відкрита менше року, сама Олена Заблодська не є дитячим стоматологом, тому і лекція була, як на мене досить "поверхневою". Чесно кажучи стикнувшись з проблемою зубів в своєї дитини вже багато перечитала і в інтернеті і переконсультувалась в лікарів. Могла б і сама таку лекцію прочитати, ну хіба ораторського мистецтва мені не вистачить ;) Коли почала ставити конкретні питання, які мене цікавили, конкретної відповіді не почула (може тому, що така послуга в них коштує 200грн). Ну позиція про шкоду ГВ, це теж ззакордону (тої самої Польщі) вона привезла. Але ж первинний карієс буває з таким же відсотком і в дітей на ШВ.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

так, мені це теж не сподобалось при наявності великої кількості
    можна трохи постаратись і обійтись без цього ІМХО.
    а тут справді страшно, це статистика їх закладу!

7. KitiKet

KitiKet Member

Расскажу как мы сегодня сходили в клинику Заболоцкого.
    В шесть месяцев у нас вылезло две единички. Неделю назад заметила что появились желтоватые разводы на зубках. А вчера что они уже желто-коричневые. Подумала что лучше не затягивать с визитом (у моего брата и мужа зубы очень плохие). Времени перечитать всю тему не было, но по отзывам поняла что у многих стоматологов мнения расходятся кардинально и какой-то одной хорошей клиники нет... Usmishka писала про Заболоцкого и я решила сходить в разведку )))
    Атмосфера там супер. Мне очень понравилось. И игрушки, и отношение персонала, самого врача (и то что предлагают чай/кофе/латте - мелочь а приятно :) ). Сначала заполнила анкету, потом прием. Врач сказала что это у нас налет. Посоветовала чистить зубы бинтиком (детской щеткой) и водичкой (можно и пастой R.O.C.K.S. или Weleda).
    Так же говорила что ГВ одна из причин кариеса (помимо заражения от родителей, сладкого, смесей и т.д). Особенно ночью.
    Я уже напряглась: - То что вы предлагаете не кормить ночью???
    Она: - Боже упаси! Просто зубки нужно защищать более тщательно. Чистить утром и перед сном, фторировать...
    Предложила глубокое фторирование. Мы согласились. Помазали чем-то белым зубки. Два часа сказали не кормить. Процедуру рекомендовали проводить каждые три месяца, а после 1,5-2,5 лет раз в полгода. Так как зубы еще не сформированы полностью до этого времени...
    На ночь втирать уже всем известный Тус-Мусс.
    А так же не давать сладких напитков - только воду или чай/компот без сахара. До трех лет не давать шоколад. Ну и максимально здоровое питание.
    Сказали еще что наш налет должен счиститься.
    Я уже немного расслабилась, так как со вчерашнего дня не могла найти себе места (очень боялась что придется лечить зубки такому малышу... перед глазами картина как в поликлинике в очереди к невропатологу стояла, а в соседнем кабинете кричал ребенок маленький у стоматолога... минут 40... да так сильно, что волосы дыбом вставали у всех кто там был... мне аж плакать хотелось...).
    Теперь будем активно заниматься профилактикой, чтоб насколько можно оттянуть лечение (а может и вообще избежать :girl_in_dreams: ).
    Насчет цен (не знаю можно ли писать на форуме, то спрячу - если что модераторы удалят):

8. alterna

alterna New Member

Ой йой скільки корисного:girl_in_love: Донечці 1рік 2 міс.на грудному годуванні. маємо 10 зубчиків. Чистимо зубки силіконою щіткою з водою. Але вже хочу купити зубну пасту Weleda, бо дуже не хочеться карієсу. :girl_nea: а коли треба діток стоматологу показувати? підкажіть будь-ласка:girl_in_love:

9. KitiKet

KitiKet Member

Нам сказали как зубки появятся и даже если у вас все ок - каждые 6 мес профилактический осмотр. То есть вам можно уже показаться и потом просто следить за ситуацией.

И кто знает недорогую аптеку чтоб купить зубную пасту Weleda?

10. Kazkarka

Kazkarka Member

мій стоматолог сказав, що в 4 роки (якщо немає хвилювань щодо стану зубчиків)

11. natorella

за шо подобається лікар до якої я з сашком ходила - не радила конкретного виробника

12. kitka

kitka Well-Known Member

Я не доганяю. Двом зубкам є неповних два місяці (судячи з лінієчки). Як на них може з'явитися і так міцно закріпитися наліт, та ще й жовто-коричневий??? Нє вєрю.

13. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

може, повір мені. в нас з"явився наліт, потім потріскала емаль і скришились наніц!

14. natorella

підозрюю шо не так аж міцно, просто лікар вміє правильно *лікувати* на всі гроші

15. kitka

kitka Well-Known Member

А скільки часу пройшло від і до?
    Я так розумію, що то проходить якась реакція в самій емалі, чи що.... Бо в моєму розумінні наліт - це те, що зовні, на поверхні.

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А в таке що зуби лізуть вже дефектні повірите? В рік і шість мали всі 20 зубів, а в два роки вже не було що рятувати... Нерви повитягувані, канали попломбовані...Три своїх зуби залишили, решта винищено наніц. То не в один день, звичайно, але всеж...ніхто, ні один лікар не дасть толкового пояснення: чому, як, що пішло не так і коли саме почалось - в мами в животі, чи вже при наявності того ж зуба...

17. algo

Прорізались в 6 міс. приблизно, десь з 8-ми був наліт зчищання не помагало. приблизно за місяць почала тріскати емаль. Двійки прорізались одразу з дефектами і так і не виросли ні на міліметр. четвірки вже ростуть з дефектом.

18. natorella

то гіпоплазія, як в нас?
    в саші одинички і двійки верхні вилізли вже з проблисками дентину - емалі не було
    я сама винна = не пішла зразу
    але нічого смертельного нема
    зараз процес зупинено
    ті шо за рік почнуть випадати, законсервовані
    а2 кутніх отримали зелену і оранжеву пломби

19. algo

так, гіпоплазія. але нам не вдалось законсервувати. сріблення не помогло.

20. KitiKet

KitiKet Member

нам сказали что можно и просто водичкой, а если пастой, то такой которая подойдет для таких малышей до года и привела пример что есть. Мне понравилось что не предлагали у них купить ) А ищите сами в любой аптеке.

Может это и не налет... Но малыш хорошо рассмотреть зубки не дал (хотя и не плакал, просто закрывал ротик, крутился). Сказать что это проблемы с эмалью, пока тоже рано. Думаю дальнейшие осмотры и время покажут. Будем пробовать принимать меры, если будут ухудшения. А насчет того что крепко закрепился, так мы до этого еще не пробовали даже чистить зубки, поэтому сложно сказать... Разводы небольшие, если не присматриваться при хорошем освещении, то не заметно. Ну и налет бывает не только белый... Может поэтому стоматолог так решила.