Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

2. Magnolia

Magnolia Active Member

Я вже ніби писала, що категорично проти сріблення зубів.Прикладом тому мій племінник, якому посріблили зубки, які потім почорніли і стесалися в чорні пеньочки. Добре, що зараз вже є постійні зуби. Думаю, що сріблення зубів - це вигода лише для лікаря: посріблив, і не панькаєшся, бо з малою дитиною треба бути не лише лікарем, але й артистом, щоб забавити її.
    У старшої доці були жовті плями на передніх зубах, які пізніше почали перетворюватися в дирки, теж пропонували посріблити, але ми їх запломбували і сяяли білосніжною усмішкою аж до зміни зубів на постійні.
    У молодшої недавно знайшли чорну плямку на кутньому зубчику. В стоматолога вже були, в кріслі сиділи, в дзеркальце заглядали, ляльці зуби лікували - але дальше того справа не пішла. Зараз вдома "просуваю" тему про бджілку, яка дзижчить, залітає в ротик і виганяє з зубчиків вредних мікробів. Побачимо, що з цього вийде.

maryshunka, результати вражаючі, як то кажуть - "на лицо". Думаю заради того варто було помучити доцю 1 годину в стоматологічному кріслі.

3. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Дівчата, чи хтось звертався до дитячого стоматолога в клініку Пародент? Чи десь інше лікував дитині зуби озонотерапією? /погортала останні сторінки, не бачила, читати всю тему нема часу/
    В малого /1р 5 міс/ між верхніми передніми дірка, виглядає мені на карієс. Хочу звернутись в цю клініку, рекомендувала родичка

4. irushka

irushka Well-Known Member

Мами старших діток, скажіть, будь ласка, чи може прорізування постійних зубів бути болючим? Катя вже довший час вечорами плаче, що її болять ясна в кількох місцях, зуби там здорові, ніяких дефектів ясен теж не бачу, але вона каже що болить і віддає їй той біль деколи у вухо і око. Оскільки в нас вже один молочний серйозно хитається, то я пов`язую це саме з ростом постійних, але ніде в інтернеті не знайшла що таке можливо. Чи то їхати до стоматолога з тим?

5. Irusya

Irusya Well-Known Member

Може, в моєї Марти майже усі прорізування постійних супроводжувалися "блукаючими" болями. Молочні зуби, котрі повипадали були в ідеальному стані, тому ми ці болі таки пов"язували з прорізуванням...

6. marianast

marianast Well-Known Member

Дівчата, поділіться досвідом в кого як було. В малого температура 38.5-39 тримається з понеділка. Лізуть зуби, один кутній вирізався,другий спух. Пальчик постійно в роті. Були в ОХМАДИТІ, здали аналізи, ЗАК : лейкоцити -14,2, РОЕ -14, решта в нормі, ЗАС добрий. Намовили там провірити нирки- теж все ок. Але в температуру від зубів , особливо таку тривалу вони не вірять. Прописали антибіотик Цефікс, я не давала ще.
    Перших 4 дні з температурою боролись обтиранням, питтям, малинкою, зараз збиваю Нурофеном. Малий втомлений, а після жарознижуючого оживає трохи,хоч поїсть. Чоловік переживає, щоб ще чого окрім зубків не було і переконує мене хоч три дні давати антибіотик. Я дуже не хочу.... В когось так довго трималась температура при прорізуванні?

7. marife

marife Member

І в нас таке:girl_cray:. Одні пеньочки. Почалось з того, що почали крошитися зубки. Стоматолог порадив посрібнити, мотивуючи тим,що вони перестануть ламатись. Зубки в результаті
    Я в розпачі. Дитині 2 роки і пів рота чорних зубів. Ті зуби там добрі чи погані? До стоматолога після посрібнення не ходила. Малий панічно боїться

8. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

[/COLOR]
    якщо не робитимете ніяких дій, точно стануть поганими. срібло карієс не зупиняє. потрібна локалізація інфекції-спиляти срібло, зчистити попсутий шар, продезінфікувати, пломбувати...
    як на мене, краще раз дитину помучити і полікувати, бо до зміни зубів будете на нервах постійно та й вигляд то має неестетичний.... згадую, як Євиної усмішки всі шарахалися..(

9. marife

marife Member

Навіть не знаю як його заманити туди:girl_impossible:

Невже маленька дитина з поганими зубами то привід АЖ для шарахання?

10. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Не знаю....нас багато лікарів запевняли, що зі срібленими зубками можна до зміни на постійні доходити. Я розумію, що лікування, то краще, але, по-перше - вік дитини, по-друге- не факт,що добре зроблять

11. marife

marife Member

Це напевне про нас. він після процедури посріблення панічно боїться лікарів, білих халатів і невідомих йому приміщень

12. Raven

Raven Мама малятка

Це як про мене написано. Результат - вже енний рік маю пародонтоз, плюс зуби починають кришитися. Краще тою проблемою зайнятися змалечку, бо в дорослому віці будуть великі проблеми.

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а може, спробувати змінити лікаря і обстановку? Бо інколи дитина боїться вже конкретного місця. У мене у знайомої у звя зку із поганим станом зубів дитина обійшла 5 стоматологів. Боялася вже жахливо, а ситуація потребувала негайного втручання ( оті посріблені пеньки призвели до ситуації, що 5 зубів мали йти під видалення ).І лише 6 стоматологу вдалося дати лад із зубами , щоправда він спочатку більше години шукав підхід до дитини.

Тут ще така ситуація: якщо дитині вже принаймні 4 рочки і сріблення потребують лише передні зубки, на цій процедурі ще з горем пополам можна дотягнути до часу зміни зубок. Але якшо дитині 2-3 рочки, а в роті- чорні пеньочки, лікувати треба обов язково. Бо це не лише постійне джерело інфекції ( а звідси і проблеми з горлом-носом), а й реальна можливість того, що постійні зубки будуть прорізуватися псутими або потім швидко псуватимуться ( інфекція із зіпсутих молочних зубчиків по висхідній руйнує зачатки постійних зубів, які знаходяться у кістці)

14. marife

marife Member

Можливо. На жаль, чи на щастя не було потреби в стоматологах. Треба розпитати дівчат.

15. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

у мого малого вилізли майже 4 верхні зуби. я замітила, що на зубках є маленькі білі плямки, схожі на горошинки. що то може означати?

16. Ная

Ная Well-Known Member

ми в тому переконалися на власному досвіді :)

не думаю що до заміни зубів обходиться одним разом, навіть якщо за той один раз полікувати всі зуби...

17. Iwka

Iwka Well-Known Member

казала мені стоматолог що це ознака браку кальцію в організмі.
    і обов"язковов стежте чи не будуть псуватись.

18. Galin Max

Galin Max Member

моя знайома лікувала малому зубки в клініці Заблоцького. дитині ще й 3 років не було. казала, що там є багато відволікаючих речей і дитина дала зробити всі процедури. звичайно, задоволення недешеве :)

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а чим чистите чи протираєте зубенятка до рочку?
    В нас трохи наліт... Дмитрові вже починала пасту давати, але потім часто думала, що зарано. Та і зубів у Сергія всього 6...

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

є спеціальні щіточки для таких дрібонь...

Можна бинтиком змоченим в кип"ячену водичку.