Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

І мені то не дуже, але хоч щось а робити треба, бо інакше розсипляться зовсім.

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

і в нас почалась проблема з зубками.. в 9 міс почали вилазити а зараз 1,5 р. то передній чорніє, і на інших маленькі цятки зявляються.. радили посріблити, але тут читаю, що ефекту мало ще й зубки чорні будуть.. хочу фторувати, шукаю лікаря, який би то файно зробив..

3. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

десь читала, що можна пастою Тус-мусс лікуватися. попитайте-може, це теж непоганий спосіб... бо срібло-то зло! моя мала як людям посміхається, то вони аж ніяковіють....

4. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Наю, в мене самої так з купою зубів сталось - стоматолог пояснила, що це "вторичный кариес" , тобто, коли карієс саме під пломбою....Я переробляла всі пломби. Лікарка сказала, що це буває в випадках. коли пломбу погано поставили, або, коли зуб не сприймає сам матеріал пломби..

5. LILY

LILY Well-Known Member

нам наша стоматолог казала що від сріблення по-маленьку відмовляються, бо не дуже ефективно, постійно щось нове з"являється.

ми в четвер відвідали стоматолога, прошло все чудово, синуля сидів тихенько навіть не рухнувся. фторували чотири зуба, герметизували один, і пломбували (не бор машинкою, а металевою гострою палочкою(я її саме більше боюсь), зішкрябала все чорне і запломбувала звичайною пломбою).

6. maryshunka

А ми нарешті вилізли з гіпсу і записалися на прийом до лікаря-будемо зубчики до пуття приводити!

7. Guapa

Guapa Active Member

Пішов мій чоловік нині з донечкою сріблити зубки. Сріблимо чотири кутні зубки і сьогодні вже третій день. Ще є плямка на верхньому передньому зубі, але лікарка казала, що його сріблити не буде. І я зразу не хотіла його сріблити, бо то передній зуб і буде чорний.
    Яке було розчарування і здивування чоловіка, коли він посадив дитину в машину і побачив, що чотири верхні зуби чорні. Він тримав дитину на колінах і не бачив, що лікарка в роті робить. А вона нічого не сказала.
    Я прийшла ввечері з роботи, побачила ті зуби, насварила на чоловіка і зразу подзвонила до лікарки, щоб запитати для чого вона посріблила ті зубки, ми ж так не домовлялися. А вона мені сказала, що посріблила тільки зсередини і ззовні вони просто замазалися. Чи можна їй вірити? Зубки дійсно очистяться чи так і залишаться чорними? Не хочу, щоб моя дитина була з чорними зубами:girl_cray:
    Можливо, треба чистити якоюсь спеціальною пастою?
    Порадьте, будь ласка, що я маю робити.

8. Vероніка

Vероніка Never give up

Наскільки знаю, срібло дуже глибоко проникає в зуб, зчистити його практично неможливо.
    Дійсно дивно, як могли помилково передні 4 зуби бути посріблені.

9. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

У всякому випадку звичною щіточкою точно не можливо. Ми посріблили ще в червні-липні і зубки чорні-чорні((( (правда лише на тому місці де емаль надщерблена була, тобто під самими яснами, а далі зубчики біленькі).
    Можливо якщо ті зубчики здорові то відчистяться. Пробуйте.

10. Svitlanka

Якщо емаль здорова - то з часом зійде, якщо ж є хоч трохи пошкодження - то залишиться. Скоріш за все, це просто випадково розтекся розчин срібла, чи разом зі слюнками потрапило.
    Мені дивно інше - чому Вам кутні сріблили? Перший раз таке чую. Бо вони до 12 років стоять.

11. Guapa

Guapa Active Member

Напевно, в тих криках лікар забула що вона має робити.

Вони почали псуватися. Не треба було сріблити?

12. Svitlanka

В стоматологів різні погляди на сріблення. Одні вважають, що кращої альтернативи поки що немає, інші - що це вже "в минулому" і зараз намагаються лікувати-пломбувати. Нам посріблили перший раз в 1.5 рочки, бо були дуже зіпсуті, надщерблені. Раз на півроку -рік (нам так порадили, може, від зубчиків залежить) треба цю процедуру повторювати.

13. Guapa

Guapa Active Member

Нам лікар сказала - кожні три місяці.
    До речі, наші зубки відчистилися:girl_in_love: Ще є легкий жовтуватий відтінок, але це вже не так страшно виглядає. Мабуть, дійсно лікар їх не сріблила.

14. maryshunka

Як і обіцяла, звітую про наш похід до стоматолога. Фото згодом, а зараз сам текст. ;)

15. Balu

Balu Member

У нас десь після року з’явився на нижніх зубках чорний наліт. Нічим він не зчищався. На протязі півроку він все збільшувався. Але, коли ми поїхали на море на два місяці літом, він повністю зник, і тепер зубки білосніжні. Що ж такого на морі малий отримав, чого немає тут? Може, козяче молоко свіже пив кожен день :scratch_one-s_head:

16. Ная

Ная Well-Known Member

я би того не витримала... і то не називається "лікування без насильства":girl_nea:.
    Нам теж доводилося Таюсю тримати насильно,бо потрібно було зняти ліки, а вона відмовлялася навіть рота відкрити, бо злякалася шуму бормашинки потім треба було нерв вже вбитий витягти, потім канал запломбувати і зуб, ой, мені навіть згадувати то важко... хоч то було тримання насильно по дві хвилини максимум і розтягнуте на кілька візитів. І добра з того лікування не вийшло, під пломби попадала слина і вони не трималися, тепер то все переробляємо щоб врятувати зуб, ну і багато праці треба було щоб дитина знову пішла до лікаря і погодилася на добровільне лікування, зараз ніби все нормально вже, хоча успіх буває перемінний. Після того лікування зубів насильно мені дитина на деякий час почала пісятися, зробилася нервовою, а мені скільки то коштувало нервів! Тому я тепер би дооорбе подумала чи тримати насильно щоб полікувати зуби дитині. Переконалася, що з дитиною таки можна домовитися, треба тільки мати терпіння, бути послідовним і не спішити. Ми почали лікування в рік і 10 міс. , зараз лікуємо знову ті самі зуби але дитина підросла і вже то лікування сприймає більш свідомо і розуміє для чого воно потрібне. Якби я тоді зачекала, думаю, що гіршою ситуація в нас би не була.
    Але то наш досвід.., дуже б хотілося щоб ваші зусилля не були марними і в дитини будуть здорові зуби.

17. maryshunka

дякую!
    Наю, Ви пишете, що ставили ліки на нерв і витягали його... У нас, ттт, до нерва ще не дійшло і чекати рік в нашому випадку було ризиковано: зуби кришилися по чорній силі-за 2міс. до половини позточувалися...:girl_cray:
    Так, насильство з мого боку було неминучим, бо домовитися про терпіння в такому віці нереально. Зате нерви зубні цілі, та й мала від стресу в момент відійшла: вибрала собі з кошика 2 іграшки "за труди" і повнісю переключилася на них. :)

18. maryshunka

Ну а тепер, як і обіцяла, візуальна частина епопеї...:girl_spruce_up:

19. Ная

Ная Well-Known Member

В нашому випадку був цілий біленький зуб з коричневою плямкою зсередини і аж ніяк він дитині не болів, чому лікар вирішила що треба видаляти нерв-то питання мене мучитиме ще довго, і якби ми того зуба тоді не чіпали, то ситуація точно гіршою на теперішній час би не була.
    Я вирішила питання краси відкласти до того часу поки то стане потрібно самій дитині ( по старшій бачу що то років в 5 :) ), зараз лікуєм лише те, що необхідно аби зуби не псувалися далі, плямки пігментації я наразі думаю без потреби не чіпати. Розказую дітям казки про принцес з білими красивими зубами, про каріозних монстрів і про лікарів-чарівників, котрі мають чарівні інструменти, про те, що ті в кого хворі зубки не можуть їсти солодощів:)

оо, моя дитина за дві хв. часу була така ображена, що жодних іграшок їй не треба було (((.

---------- Додано в 00:06 ---------- Попередній допис був написаний в 00:00 ----------

в нас перші два візити в такому ж як ваш віці - один пломбування, другий коли ставили ліки щоб вбити нерв були цілком добровільними, дитина сиділа дуже чемно, в нас домовитися виявилося реально але то великий труд, якби ще й лікар докладав достатньо зусиль по роботі з таким маленьким пацієнтом, то все могло б бути добре.
    Але всі діти різні.

20. maryshunka