Молочні зубчики

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by dimalozz, Dec 17, 2008.

1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

В Таюсі поки що лише 12 зубів, буду мати на увазі...

2. Adelaida

Adelaida Active Member

А чому обовязково?

Молочні неболючі, мій останній я вирвала минулого року :) Ну хіба може трошки неприємні відчуття були, коли канали робили. Але ж дітки можуть злякатись і найменшого болю.

Аліса також не була проти. Але для нормального пломбування треба більше часу тримати рот відкритим і не лякатись власне відчуття свердління. Спробуємо десь за півроку-рік. Якщо зубчик почте псуватись, то один варіант - знімати герметик та ставити нормальну пломбу.

Надя, а в кого плануєте лікувати зубчики?

Last edited: Feb 12, 2012
  3. kati

kati Well-Known Member

бо в малого тонка емаль. яскраво виражені оті фіссури..ну от тому і радять. Напевне таки буду, поможе не поможе....а вдруг:)

4. Ная

Ная Well-Known Member

Таюся вчора без жодних проблем дала запломбувати зуба :radist:, і то при тому,що він в неї чутливий, бо встиг досить глибоко зіпсуватися вже... Її навіть особливо ніхто не забавляв, лікар зробила все дуже швидко, Таюся чемно відкривала ротика і ні разу навіть звуку не подала. В винагороду їй дали іграшку але вона більше собою пишалася аніж іграшкою, бо дуже її всі хвалили, ніхто там і не сподівався, що вона так себе чемно вестиме.
    А я вірила, що у нас все пройде добре, зокрема завдяки вашим дописам у цій темі про ваш позитивний досвід у лікуванні маленьких діток,може і мій комусь буде корисним )))
    Я вище вже писала, що брала її з собою до стоматолога, коли лікували зуби мені, їй тоді так, видно, сподобалося, що вчора, побачивши стоматологічне крісло, дуже сильно зраділа і відповідно нічого не боялася. В нас ше є потреба в лікуванні, надіюся, що воно буде успішним, головне, що ми почали і дитина до того відноситься позитивно. Софія закатала мені істерику зі сльозами, шо вона теж хоче зуби лікувати і я маю наступного разу йти з нею, може якось спробую )

5. Златка

Златка Well-Known Member

Нині зробили герметизацію верхніх чотирьох. При чому зробили взагалі дуже оперативно, без всяких вступів-заговорювань - 15 хвилин і все :girl_claping:

6. Dobra

Dobra Well-Known Member

Наша лікарка пояснювала так - герметиком покривають для того, щоб дати час на укріплення емалі, бо із-за вживання такої їжі як печиво і т.д., швидко псуються, герметик заповнює порожнини, куди попадає така їжа. І ще прохопилась, що якби всі герметизували зуби, стоматологи залишились би без роботи.
    Як думаєте, є сенс герметизувати передні 4 зуби, вже півроку як жовті, але купи тримаються? Чи посріблити? Чи не роблять на перші зубчики?

---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ----------

У нас герметик плавно повторює рельєф зуба.

7. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

нам сьогодні лікарка сказала, що тільки кутні. в першу чергу - п"ятірки, бажано і четвірки. за її ж словами, той герметик тримається 3-6міс, до року.

8. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Сьогодні вперше повела малого до стоматолога. Йому 3.5.
    До того готувала - розказувала, відео діток показувала. Погодився йти.
    Але коли прийшли, то рота взагалі не відкрив...І лікар хороший, і атмосфера, і мультики...нічогоне допомогло. На мить відкрив, коли я йому своїм ліхтариком посвітила (ми вдома так тренувалися), але тільки лікар зазирнув, то одразу ж рота наглухо закрив. НІ вмовляння, ні машинка у подарунок не домомогли :sad: Зубчиків поганих багато (то я і без доктора бачила)...вердикт: лікування під загальним наркозом :sad:... боюся того наркозу - жуть.

9. landscape

landscape New Member

Якщо ви будете робити наркоз на І.Франка в "Клініці авторської стоматології", то все пройде на найвищому рівні. Я свому малому там лікувала зуби двічі під загальним наркозом, стресу менше для дитини, ніж ходити кожного разу і просити відкрити рота, сверлити....Стрес був у мене коли малому лікували перший раз, а другий то я навіть і не думала. Вони роблять такий наркоз, що коли відключається капельниця, дитина приходить до тями і йде додому своїми ногами. Рекомендація психолога була така, якщо багато роботи, то наркоз принесе менше шкоди чим дитячий стрес.

10. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Аналогічно..Але бачу, що без нього ніяк. На понеділок записані до стоматолога на першу консультацію. В Настюхи в роті повний капець. Верхніх чотирьох немає, одні пеньки. Замість нижніх кутових - чорні дири. До останнього тягнули з візитом до стоматолога, чекали корінних. Всі нам казали, раз не турбують, то нема чого дитину мордувати. Тепер вже тягнути немає куди, декілька днів плаче, що зуб болить..

11. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

а яке прізвище там в анастезіолога? Можно в пп...

Ми в Рікоті були у Тараса. Заклад обрали саме через лікаря.Анастез. там з чорнобильської лікарні. Може хтось там під загальним лікував?

Last edited: Feb 16, 2012
  12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

яка там приблизна вартість первинної консультації та пломбування зубчика?

13. landscape

landscape New Member

В клініці авторської стоматології анастезіолог з Чорнобильської лікарні Бандрівська, яка приходить із своєю медсестрою.
    В принципі приблизно так, подивляться на об"єм роботи порахують, порекомендують, що краще ставити, коронки, наростити зуб, пломба чи просто покрити.

14. Ная

Ная Well-Known Member

я зроблю все можливе і навіть більше, щоб уникнути загального наркозу... то надто серйозна процедура і її варто робити лише в дуже крайніх випадках,така моя думка.
    не розумію таких порадників... то лікарі таке казали?

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

16. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

ми були там вперше. Дітей приймають по понеділках і четвергах по запису.. Прийом тривав хвилин з 20-30. Він вмовляв відрити ротик, мультик включав, малому машинку подарував...вище писала, що ніц з того не вийшло - малий не піддався(...потім зі мною бесіду провів...за це все грошей з нас не взяли.
    Дали тел.анастезіолога (перед лікуванням треба в нього консультацію пройти - зважитися, кров та сечі здати).
    Пломба 195грн
    ендодонтія 150 (може хтось скаже, що то таке?)

Як не дивно, але в малоговраження лишилися приємні, бо він по телефону усім з захопленням розповідав, що був у стоматолога)
    В мене теж враження приємні.
    Ну і звісно, хочеться, щоб робота лікаря не розчарувала.

Той Тарас, він такий.....я би то сказати....такий цікавий...

...нда...
    ІМХО такі онсультації мають бути безкоштовні.

там, де ми були, лікар Гула з чорнобильської також з медсестрою....

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

+ коли дійде вже до болю, то роботи з лікування буде на багато більше, а, отже, і більше для дитини мордувань.

Я через те так рєзко взялася за ліування зубів у малого, що вони нездорові, але до болю ще не дійшло.

17. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Я також не розумію таких порад.

18. bioland7

bioland7 Well-Known Member

я теж погоджуюся, і ці самі слова сказала стоматолог, в якої я малому зубки лікувала.

19. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

І лікар теж, правда, дорослий. Десь в 2 рочки ходили посріблювати зубки, і стоматолог нам сказала, що особливого ефекту це не дасть. Ну і в подальшому, якщо зубки не турбують, то і не варто їх чіпати...

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Згідна, адже вплив на несформовану до кінця нервову систему таки є, щоб там не казали. Навіть бачачи, що в нас повний капєц я вірила що реально обійтись без наркозу, тому шукала лікаря з "підходом". Є дітки які краще переносять знечулення, є які гірше... Роман з тих, що переніс препогано. Коли ми стали перед тим вибором то я декілька днів плакала, бо вже знала що виходу немає. Навіть під загальним знечуленням всі оббігані нами лікарі відмовлялись лікувати Ромкові зуби, бачачи ситуацію в роті. В результаті моїх відтягувань і вагань, бігань в пошуках хто б взявся, ми дотягнулись до того що зуби почали гноїтись і боліти так, що обезболюючі не брали (це була справа трьох-чотирьох днів), дитина не далась себе обстежити перед наркозом, серце ми так і не перевірили. Ризик був страшенний, адже чотири години під наркзом - не жарти.
    Добре хоч одне - все позаду...