Молочні зубчики

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by dimalozz, Dec 17, 2008.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

дівчата, це не крайність?
    дітки сухарики гризуть і емаль не шкодять, а тут щіткою зубки поцарапають?

2. Iryna

Iryna Well-Known Member

та в тому то й річ, що моя останнім часом нічого твердого нехоче їсти, максимум пообкусує шкірку з батона і то якщо вона м"якенька...тому й думаю, може то від того, що її якось неприємно кусати зубчиками...
    але коли ми були в стоматолога, то їй процедура чищення зубчиків машинкою сподобалася, просила ще))) тому й думаю, може дійсно купити таку електричну, бо звичайна не знімає наліт(((

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Зараз після всіх наших пригод з Романовими зубами я розумію, що треба було відповідальніше ставитись до процесу чищення з самого початку. Думала наліт - не так страшно. Зокрема завдяки саме йому втратили 16 зубів. До речі (я не лякаю, просто для статистики) почалось все з того що перестав кусати тверде, потім і м"ягке, а через рік перестав взагалі їсти, до того та чутливість емалі стала нестерпна.
    Після операції стоматолог порадила найпроблемніші місця прочищати бинтиком, бо ні одна щітка його зчистити не могла. Зараз так періодично і роблю, бо як накопичиться більше норми - зразу гінгівіт. То дуже просто, після того як почищу пастою, намотую бинтик на палець, макаю в настій ромашки і проходжусь по зубам, займає 20 секунд.

4. Iryna

Iryna Well-Known Member

а якою пастою чистите? бо стоматолог сказала до 3-х років не використовувати пасти...

5. Fleshka

Ну я теж не чистила пастами довго, але зараз без них ніяк, зуби - одна з найбільших Романових проблем, тому зараз ставлюсь до того аж задуже прискіпливо.
    Елмекс - два рази в день, і тус-мус на ніч.

6. Златка

Златка Well-Known Member

Я теж із Златкою так думала. Насправді наліт в неї був теж, чистити зуби як вона там могла - пила водичку з щітки, щось там махала та й все. Як я почистила їй раз в день зубки протягом 20-30 секунд, то було досягнення, бо вона виривалась, кусалась, плакала і нічого з тим подіяти я не могла. Гризли яблучка, моркву перед сном, та й все. Але десь в 2,5 років той наліт в процесі вже більш ретельного чищення ми зчистили та й втішились. Зараз чистити зубки дуже любить, особливо як купили їй електричну щітку.
    Певно саме така ситуація із Златкою мене й "розслабила". В в Юсті виявилось все по-іншому :girl_sad: До нормального самостійного чищення ми ще не доросли, а ситуація вже не добра - надломані 2 зубки, явний і глибокий карієс в 2, сильний наліт в 6. Тому до чищення зараз ставлення змінилось. В мене. Не в Юстинки. З тим маємо великі проблеми. Як тільки вона бачить мене з щіткою, сльози в очах, розвертається і втікає. З рук виривається при чищенні, а мені направду тих рук не вистачає, аби її нормально втримати і почистити зуби. І чи то від такого чищення примусового, чи то її особливість ясен - починає йти кров. Хоч чистимо взагалі щіткою з натуральною щетиною, яка зовсім нежорстка. Тому я взагалі не вірю в те, що з таким чищенням я сама якось можу усунути вже той наліт, що сформувався :girl_cray:
    Наталю, а Ромчику в процесі лікуванняі під наркозом забрали наліт?
    І ще одне питання до мамусь, чиї діти на ГВ і хто користується тус-мусом. Я вночі коли годую, то засинаю раніше, ніж Юстя доїсть і випустить груди. Якщо ставити будильник на певну годину, аби їй змащувати зубки, то вона від звуку теж проснеться, а так як засинаємо тільки з цицею, то знову не виходить намастити. Як Ви на ніч дітям тим тус-мусом мажете? Як виходите з цієї ситуації? І взагалі від користування ним коли побачили якийсь результат?
    І ще одне. Стоматолог нам радила після кожного прийому їжі чистити зубки. Але так в нас вже склалось, що діти самі собі беруть щось перекусити багато раз на день. При чому іноді за "стадним" інстинктом - бере щось Златка, Юстя - повторяє за нею. Ви чистите зубки дітям після кожного прийому їжі? Бо в нас тоді вийде суцільне їм-чищу :girl_in_dreams:

7. Fleshka

Так, звичайно. Повитягували всі нерви, понарощували зубки, щоб було чим кусати-жувати ну і позчищали наліт.
    В нас коли йде якесь загострення то так і є - суцільне їм-чищу, ну схильний він в мене до зубних болячок, тому більше не ризикую з прогулюванням гігієни. Не дай Боже того жаху, що ми пережили нікому.

І ще - тус-мус на зубки з нальотом накладати не можна, це не принесе корисного результату, швидше навпаки.
    Тус-тус мінералізує емаль, а якщо є сильний наліт - він мінералізує саме його, утворюючи міцне каміння (зновуж зі слів нашої лікарки).

Тому я обробляю при загостреннях, коли кровлять ясна, всім крім нього, а коли все гут, до звичайної гігієни додаю той тус-мус на ніч.

8. Златка

Златка Well-Known Member

Так розумію, що лікарка в нас одна й та ж , і нам вона при нашому обширному нальоті радила зараз використовувати тус-мус 4 рази на добу :girl_cool: І будь мудрий з тими лікарями :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible:

9. kolobok

kolobok Member

А той Елмекс має якийсь присмак/ запах? Бо наша доня якщо зачує м"ятний запах, хоч самий легкий, кричить "ця паста пекуча" і чистити тим не буде.
    Ми Веледою останнім часом чистили. Вона закінчилась і якось мені не попадає на очі щоб нову купити, хоча раніше часто бачилав аптеках в районі. Поки її не знайшла, то купила Лакалут. І от що мені в ньому не подобається - цей той полуничний запах і смак - мала ту пасту просто їсти хоче. З Веледою такого не було.

10. Златка

Златка Well-Known Member

В порівнянні з усіма іншими пастами, що в нас є - чіковська, дракоша, лакалут, елмекс має більш нейтральний запах. А присмак мені видається трошки содовий.

11. Fleshka

Зубки руйнуються дуже швидко, прямо на очах, в нашому випадку я взагалі моталась, не знала до кого кидатись, де шукати допомогу і кого слухати, не допомагало нічого:
    Це стан на червень 2010
    листопад 2010
    квітень 2011
    ну і це - повний капєц, в день перед операцією, вересень 2011. Знищено все, чим можна їсти:
    І це фото просто передніх зубок. Я бачила приближені фотографії того що було всередині. Навіть описати словати то не реально. Там не було нічого, одні вм"ятини в десна!

Зараз, ттт все позаду.
    За чотири місяці (то вперше за півтора року, до того ні грама зрушення) набрав три з гаком кг. Кусає, жує, але я тепер не попускаю гігієни. І ніякі сльози і скандали мене не спиняють, чищу ретельно попри вереск, чи плач. Тепер я розумію, що без цього навіть вилікувані повністю зубки довго не протягнуть:

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ----------

може в вас всеж трошки інакший стан зубів, бо я коли питала про тус мус, то чула саме це від неї, на що там його накладати?
    Та й зараз два рази або раз в місяць ми там на огляді, то його нам то призначають то відміняють в залежності від нальоту і загального стану зубів...

Last edited: Feb 6, 2012
  12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

пішла понюхала - такий ненавьязливий солодкувато-мьятний.
    Сама ним чистила для спроби, не пече і подібних відчуттів не було, але мьятою мені чути.
    А веледа постійно є наприклад в аптеці в КК - що навпроти ашанівських кас. Та й в D.S. здається веледа також є.

13. Януся

Януся Well-Known Member

Наталя, а як виглядає ваше чищення? Я дуже переживаю за донині зуби. Маю двох племінників, які не дуже любили чистити зуби, а батьки чекали поки доростуть до нормального чищення. І дочекались до плачевного стану в обидвох. Лікуали під загальним наркозом, нерви тягнули....
    Зубки так сказати чистимо давно. Спершу була тільки щітка і вода, останні пів року ще паста веледа. Та справа в тому, що Януся хоче робити все "сяма". І зараз чищення вигладає так: вона лиже щітку язиком, потім засуне її в рот, трохи потримала, порухала і все, злазить зі стільця. Пробувала примусово чистити, спершу вона верещала, то вдавалось більш-менш почистити, а тепер просто стискає рота.
    Приклади мами, тата, звірів з книжечки (нам стоматолог подарувала) не діють. Тобто вона каже, що як не чистити зуби то будуть "бібіти як в заї", а як до процесу, то не дає.

14. Iryna

Iryna Well-Known Member

ще бачила якось в Антошці на Науковій і в Знахарі.

15. Fleshka

Я вже тут описувала, але буду повторюватись хоч мільйон раз, лиш би іншим діткам наше пережите стало прикладом і вони з тим не стикнулись:
    Наше чищення, коли немає загострень і нічого не кровить:
    після сніданку чищу я собі, Роман збоку макає свою щітку в воду і щось там вовтузить, потім я йому допомагаю, може датись добровільно, деколи через плач(залежить з якої ноги встав і від чутливості десен в даний день), після чищення, бинтиком з ромашкою проходжусь по всій поверхні, акцентую на передніх, бо там найвразливіше місце в нього.
    В обід просто щіткою з водою перед сном, але деколи халявлю.
    Ввечері перед сном все теж що зранку. Після циці крізь сон пробую передні обробити тус-мусом, хочаб по верху, рот не відкриваю, бож знову цицятись доведеться.

Якщо бачу посилення нальоту, чи то все діло починає кровити, Роман відмовлється кусати - відміняю тус-мус, підключаю метрагіл (в екстренних випадках), обліпиху, ну і чищу вже 5-7 разів, до одужання...
    Карочє, дівчата, весело ми живем...

16. Iwka

Iwka Well-Known Member

В нас Гриць дає тільки мені чистити.
    І то з протестами трохи, але я йому постійно повторюю що потрібно, що з кожного боку треба почистити - то навіть якщо пхинькає - рота відкриває...
    А потім вже сам пробує щось там шурувати, правда віднедавна - бо до того тільки злизував пасту...

17. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

А ми любимо чистити зубки, робить це з задоволенням ( тобто, дається мені робити цю процедуру), та й стоматолог казала, що гігієна відмінна...Але це нас не врятувало від знищення передніх верхніх, та й моляри вже мають карієс. Гігієна не спасає.

18. Fleshka

Та й я на неї не покладаю 100% сподівань.
    Тому раз або двічі на місяць ми в стоматолога, щоб знову чогось не прозявити.

19. Ная

Ная Well-Known Member

Я недавно брала Таюсю з собою до стоматолога, мені лікували зуб, а дитина сиділа в мене на колінах і все спостерігала, лікар показував їй всякі "цирки", вона потім дала і собі подивитися в ротик,навіть з зеркалом і навіть дозволила пошпортатися там інструментом. На наступному тижні йдем до дитячого стоматолога, зубки в дитини псуються дуже швидко, за місяць часу друга двійка вже потемніла і має величеньку дірку зсередини... Ніяким срібленням-фторуванням ми бавитися не будем, плануєм ставити пломби, поки ще є на шо.

А з чищенням в нас просто-Тая всюди ходить за мною і робить те, що і я,я чищу зуби-вона собі, найбільше їй подобається полоскати після чищення. Але я все ж думаю,що від гігієни здоров"я зубів дуже мало залежить. В нас причинами могла бути спадковість або вагітність на фоні ГВ,або прийом дитиною сильних антибіотиків в піврічному віці,або все разом,а може і щось зовсім інше...

20. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

дівчата, напишіть мені хтось контакти вашого дитячого стоматолога Юлі і де це вона знаходиться?
    дивлюсь на фотографія Романа Флешки,то маєм теж жовту таку плямку на одному передньому зубі і маєм на всіх чотирьох жувальних по чорній вже... зубки чистимо від їх появи, але от вже пів року, як вона хоче сама, мені дає хіба хвилинку пошурувати...от і хочу сходити до стоматолога, але не уявляю, як це зробити, бо мала зразу в істерику впадає, як бачить людину в білому халаті...