Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

якби в мене був вибір я так би і вчинила з Ромком...Анастезія в два рочки може аукнутись, якщо все ж робити доведеться, краще пізніше...Але на жаль в нього було не 2 а 16 зубів розсипані і чітко було ясно що інфекція проникнула в корені.

2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

в нас пошкоджені чотири передніх зубчика. Вони вже росли з дефектом. В дочки співробітниці та ж проблема. Малій півтора, пішло загноєння зубчика. Видаляли його під наркозом на Топольній в щелепно-лицевій хірургії. І що то з дитячими зубками. За наших часів такого не було, щоб через один з поганими зубами.
    В нас я відсотків на 90 впевнена, що то через антибіотики, якими мене кололи на сьомому місяці вагітності. Але вибору не було(((

3. Fleshka

ого! а врятувати ніяк не можна було?
    Питаю, бо в Романа теж двійка почала гноїтись, то врятували, правда два дні з дренажем після операції ходив...

4. lapocka

lapocka Well-Known Member

Розповім вам про наші консультації в Юлі з приватної клініки про яку тут досить часто пишуть. Я ходила трохи в шоковому стані поки не проконсультувалась у чергового стоматолога.
    По черзі. В Катрусі зіпсовані 4 передні зубки, не скажу що все аж так критично, надкришені двієчки 1ки трішки зіпсовані посерединці, все це посріблене, що додає "естетичного" ефекту.
    Зі слів Юлі, причина- звичайно ГВ, яке не повинно тривати довше 6міс, вбила мене фраза "Розумієте педіатри не працюють з мамами і не говорять про шкоду ГВ на зуби після року". Профілактика прогресування карієсу -давати кальцій з віт Д "Бо скільки там того сонечка, прийде осінь, а потім зима, бажано німецький, можна купити в нас - 150грн". Зубна паста еlmex, не буду спорити про її дієвість, хвалить багато стоматологів, але речення "придбайте в нас за 55грн, або купляйте в Німеччині". Йомайо, одне місце у Львові де продається чарівна паста.
    "Лікування зубів і обов"язкове лікування каналів, бажано під заг наркозом, можна тягнути і бавитись місяцями, але тягнути немає куди бо може бути ось таке - жахлива картинка з журналу розпухша губа і щока.- Бо дитина не контактна"
    Плюс лікаря в тому, що старається і дитина йде на контакт, але постійне наголошування на тому що в доці некрасиві передні зубки мене просто виводила...
    Ще один мінус, попередньо домовлялась про консультацію, вартість мала бути 50грн, пізніше виявилось що це коштує 100грн.
    Були сьогодні на консультації в обласній дитячій стоматології в іншого лікаря, облаштування кабінету і підхід лікаря зовсім не гірший. Катруся все розказала і відкрила ротик без будь яких вмовлянь. Зі слів лікаря не все так плачевно, потрібно, добре харчуватись, дбати про гігієну ротової порожнини, процес тримати на такому ж рівні. Каналів не потрібно пломбувати...
    Ось так..

5. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Це на Пекарській? А в кого були?

6. lapocka

lapocka Well-Known Member

На Пекарській нова будівля, за головним корпусом медичного університету. Були в Дубецької.

7. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ви попередньо не записувались? Саме до неї хотіли попасти, чи до будь-кого чергового йшли?

8. Natalya

Natalya Well-Known Member

І ми в процесі лікування зуба. Незважаючи на те, що чистимо з появи першого зубчика (в 1 рік), першу цукерку спробували після 2 років і їмо їх дуже мало, до 3 років нажили велику дирку і зубний біль :sad:. Вбили нерв, почистили, будемо пломбувати...

9. zabawa

zabawa Member

і ми теж. Я явно бачила одне чорненьке місце на зубках в доці. А коли пішли до стоматолога, то виявилось шість :eek: карієсів! Одним словом - записані ми всерйоз і надовго. В перший раз - було знайомство, огляд, гігієна. На другий - зробили відразу два зубки, і ще так на два рази тре піти... Доця плакала, бо думала, що будуть виривати і тп, але загалом-нормально.

10. MAKSA

MAKSA New Member

В нас така сама проблема!Синочку 1,4!!!А чотири передніх зубчики вже в процесі псування,ми ще на ГВ,і я в шоці що лактація може таке спричинити!!!В голові не вкладається!..Дівчата хто вже пробував те сріблення,що воно таке і як виглядає?Чи витерпить мій малюк таке???

11. Lamiya

Lamiya Active Member

Нам всього 2 рочки, а вже 4-х передніх зубок немає - спочатку впали і зламали 1, а решта самі покрошилися. Куди можна звернутися з цим? Чи можна до дорослого стоматолога чи є дитячі?

12. Fleshka

В нас в 2 рочки вже не було 9-ти зубів повністю...а 16 потребувало термінового лікування...
    До дитячого і чимпошвидше.

13. landscape

landscape New Member

до дитячого стоматолога обов"язково, дітям зараз ставлять коронки, нарощують нові зубчики, покривають спеціальним лаком щоб не псувались, засобів море, головне щоб грошей хватило і терпіння з дитиною до стоматолога ходити(хоч це все можна робити і під наркозом.

14. Lamiya

Lamiya Active Member

Може хтось знає чи в поліклініці на Симоненка є хороші дитячі стоматологи?

15. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

на першому поверсі, біля ренгенкабінету є приватний кабінет, там лікарка приймає і діток також

16. Neverland

Neverland Well-Known Member

А ми не можем ніяк з тими зубами, себто з їх чищенням. Я і так пробую і так, а малий стискає губи і якість мого чищення залишає бажати кращого. Вже при ньому чистимо 3 місяць, він в роті сам щіткою йорзає, але більше смокче, ніж чистить. І як то бути? Бо боюсь, що від такого поганого чищення можуть виникнути проблеми потім. Виходить, що більш менш я чищу зуби йому 1 раз в день: в ванній: він найбільш там дається

17. Dobra

Dobra Well-Known Member

Попробуйте силіконову насадку на палець і електрощітку.

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Маєте якісь передумови крім чищення ?

19. solomka

solomka Active Member

В мого малого вже випало два нижніх зубчики і почали рости постійні (йому минуло 5 рочків), а в наших знайомих хлопчик ходить в перший клас і ще має всі молочні зубчики. Я от думаю чи не за швидко вони повипадали, в старшої доні це було набагато пізніше.

20. Talya

Talya Well-Known Member

пам"ятаю, що в мене нижні зубки повипадали теж в 5,5 р., в 6 р. вже верхні повністю виросли, тому думаю, що не зарано))) і крім того, вже нічого не зміните, тому не переживайте)))