Відповідь: Молочні зубчики Тримайся Наталі, все буде добре, ми з тобою....сили і терпіння вам!!!!!!!!!
Відповідь: Молочні зубчики Бідна-бідна дитина! Два тижні тому я, стара цьотка, сама конала, коли відходила анестезія - і це місцевий наркоз і тільки один канал, наколені і трошечки підрізані ясна, а як же ж йому, маленькому, з такими ранами! Знаєте, а за гінгівіт сильно не хвилюйтеся: він так миттєво ніколи не проходить, тільки один-єдиний раз у мене пройшло запалення десь за тиждень: лікарка під ясна закладала якісь ліки, а так навіть довше. Зі всього, що я перепробувала на собі, найкраще підійшло чайне дерево, я його мікроскопічну дозу з зубною пастою змішую, не пекуче, не противне на смак, хіба що запах трохи специфічний.
Відповідь: Молочні зубчики Показала мені на останньому прийомі лікарка всі фото Романових зубів "до ремонту" як то кажецца зсередини, оком професіонала...Чесно, те що я бачила своїм неозброїним оком - квіточки. Такого жаху я навіть уявити не могла. П"ятірок майже не було не те що зверху, а й в десні, там були величезні ями втоплені в десна. Четвірки, двійки...та ппц... Роботу вона проробила і вправду колосальну, не можу натішитись з своєї дитини, яка зараз постійно носить щось в руках і гризе не корчачись від болі, зроду такого не було. Проте її рекомендації щодо нашого ГВ мене не втішають. Каже якщо не припиним терміново принаймі нічні годування, то за рік як максимум картина може стати такою ж як була...Я не вірила ніколи в шкоду ГВ на стан зубів, і зараз не хочу вірити, але й з іншої сторони ніколи-ніколи не хочу навіть уявляти що доведеться ще колись пережити таке пекло як було тиждень назад. Зараз Романа чекає довга реабілітація від наслідків тотого лікування, не всі діти легко то все переносять... [post=1082673]ось тільки маленька частина проробленої нами всіма спільної роботи[/post]
Відповідь: Молочні зубчики Наталю, нам в КАСі також сказали, що нічне ГВ дуже шкодить зубам (хоча в нас не карієс, а тільки плямки за зубчиках). Але я також не вірю цьому, тому що знаю, що реальних досліджень було мало, і нашим лікарям тим паче мало що відомо... Вони чомусь пляшковий карієс прирівнюють до карієсу при ГВ. Тобто ставлять в один ряд нічні годування з пляшки та грудьми. Але, з іншої сторони, молочко це все ж таки їжа, яка залишається якийсь час в роті. І нехай там є і лактоферин, і мінерали, які відновлюють емаль, і слина виділяється при смоктанні грудей, але я ніде не знайшла відповіді на одне своє питання. Чи ці всі плюси ГВ дають перевагу, якщо емаль та зубки сами по собі недобрі? Тобто чи переважить в такому випадку користь від ГВ шкодою від того, що це молочко - це їжа... Я навіть не уявляю собі, як то відлучити таку грудну дитину як Аліса від нічних годувань. І не збираюсь. Наразі мажу зубки тус-мусом вночі як вийде і 1-2 рази під час денного сну. Зубки чистити Аліса майже не дає, про чищення з пастою і мови не йде. Солодке даю тільки у вигляді меду (рази 2 на тиждень) та іноді випічка. Декілька яблук щодня обовязково. Ніяких соків, поменше кислого. Пити даю тільки чисту воду. Після їжі або даю пити водичку, або полоскаємо ротик (виходить зле, але вчимось). Лікарка пропонує мастити тус-мусом після кожного нічного годування (ги-ги-ги) і чистити з пастою після кожної їжі. При такому розкладі або мама буде битись в істериці від недосипання, або вирішить покінчити з тим ГВ і спати спокійно...
Відповідь: Молочні зубчики У нас прогресу з станом зубів ніякого і рішення поки ми не прийняли ніякого. ГВ не відміняється, бо навіть при великому бажанні я не уявляю, як це можна зробити. Єдине, що безпроблемно чистимо 2 рази в день: трохи мама, трохи Юна (правда, передні не дає, бо на них найбільше ушкоджена емаль і, видно, чутливі дуже) і навчилися полоскати (!!!). Теж два рази в день. Шавлією. А найголовніша новина така - вчора дочка допустила до себе нашу лікар, яка була в переліку тих, кого Юстина боялася і плакала після наших лікувань. Зустрілися на нейтральній території, дівчата (лікар і її доня) принесли свого хатнього кролика, наша страшенно втішилася і вже потім цілий вечір я слухала: " А де Юля?" (бо кролик мусів ввечері типу втекти, дівчата пішли його "шукати", щоб ми спокійно потрапили до дому), "А коли вона прийде?", "Я хочу щоб вже прийшла!" і т.д. Я зітхнула з величезним полегшенням, бо вже всі навколо насіли на нас зі своїми зливаннями яєць, восками і т.д.
Відповідь: Молочні зубчики Дівчата. Я відлучила малого від грудей 1,5 міс назад. В нього з року верхні чотири зуба пожовтіли. А тепер, десь через два тижні після відлучення, в дитини після сну з"явився запах з ротика (з гв такого звісно не було) і ось тепер на одиничках я вже побачила маленькі коричневі плямки. Десь тут була ссилка на статтю, де звучала така весрія, що гв підтримує стан пошкоджених зубів, а відлучення - погіршує. Так от я можу тепер підтвердити це на нашому досвіді. Тепер так панікую з тими зубками. Бо дитина однозначно не підпустить до себе лікаря. І не знаю що робити...
Відповідь: Молочні зубчики Якщо ви впевнені, що поки не зможете відвідати стоматолога, робіть те, що ми. На останніх кількох сторінках багато інформації про дитячі пасти, гелі і т.д. Може зможете стабілізувати ситуацію. Ну а на рахунок запаху, я, особисто, не впевнена, що він від кількох підпсованих зубиків. Десна не набрякли? Шлуночок не турбує?
Відповідь: Молочні зубчики В кармі дівчата питають і радять щодо ГВ. Я схильна більше відлучити ніж не відлучити. Хоча не всі стоматологи які бачили Романа кажуть що виною довге вигодовування, але все ж хто хоч на каплю уявляє що в нас було мене певне зрозуміє. Але знову ж. Як відлучити дитину після всієї болі яку вона щойно відчувала. То певне троха варварство. Він ітак накричався настільки що на шиї вистувають грубі вени, не знаю чи вже щезнуть. Мусим трошки реабілітуватись і заспокоїтись, відлучення - черговий стрес для організму. Надіюсь я правильно мислю. Поки будем регулярно відвідувати стоматолога і привчати Романа що його писок не таке вже й інтимне місце, щоб в нього аж так ніхто не міг заглянути, ну і слідкувати щоб нові зубки не псувались. Якщо буде щонайменша ознака нового псування, доведеться прийняти міри...
Відповідь: Молочні зубчики Були сьогодні в КАС на Франка....Не знаю, дівчата, щось та лікар-стоматолог дітячий така молода, чи достатьно в неї досвіду?... Були моменти, що сумнівалась в правдивісті її слів, це, зрозуиміло про ГВ-шкоду після року, ну і здивувало ще ось що: каже, що твердого сиру ( типу голандського) дитині нашого віку ( 2.5 роки) треба було б з"їдати по 300 гр. на день, щоб задовільнити норму кальцію. Я щось не розумію? Бо 100 гр твердого сиру на день задовільняють, наскільки знаю, потребу дорослої людини . Що скажете? Гаранті на пломби - до 6 місяців. До 3 місяців в випадку, коли лікується за раз 12 зубчиків ( якщо не переплутала кількість). Як з тим в інших клініках, хто в курсі? Велике прохання, хто робив діткам зуби під загальним наркозом - напишіть в ПП де саме робили, радите/не радите , на що саме звернути увагу....Дякую!
Відповідь: Молочні зубчики Я теж спершу так зреагувала...молода... Гв і т.д. мене ще більше відштовхнуло... потім почала цікавитись через знайомих про неї, вона спеціаліст непоганий, робить добротно, так розказували, в самій клініці більше 5-ти років. Ну і регулярні тренінги і підвищення кваліфікації проходить, що не всі стоматологи собі дозволять... Шукала й інших, на мій погляд більш досвідчених, може б більше часу мала, знайшла б. Ті в кого була або довіру абсолютно не викликали, або за наш випадок братись не хотіли...А як почало гноїти зуби - зразу під руки її ж телефон попався. Ну і фото зубів що вона зробила я виставляла - вродь акуратно і добротно, по моєму говорить що не рік тим займається. Сподіваюсь що триматись то все буде не три місяці. А і ще, що зіграло мені в її користь, малого оглядала 30 секунд і зразу видала результат - де канали, де просто пломби, Роман не встиг крикнути. Я сумнівалась що за такий короткий час можна так оцінити ситуацію, поки не подзвонила їй в той день, коли в Ромка почали боліти зуби. Вона чітко сказала з якої сторони його болить і який саме зуб... М-дя...Де б я колись могла подумати що лікарі будуть показувати Ромкові зуби як приклад, що може статись.... Світланко, вам Юля рекомендувала загальне знечулення? наскільки ситуація того потребує?
Відповідь: Молочні зубчики Однозначно. Бо роботи багато. І взагалі, пояснила, о зараз мало хто практикує " тримати " дитину, яка налякана-перелякана, під місцевим знеболенням. Це виправдано, коли треба провести невелику роботу, не надто складну, є час на адаптацію дитини і т.д. Ні, ні. Вона показувала, як робить зубки і канали. Напевно. ваші фото були останні, от і показала
Відповідь: Молочні зубчики о, до речі про адаптацію - ми вже чотири рази ходили адаптовуватись, щось трохи не по прайсу))), нічого не платили.
Відповідь: Молочні зубчики Це вже після лікування? Бо ми теж платили не по прайсу за консультацію, по тел. сказали 50 грн, лікар - 100 грн. Може, довго консультували, бо були там 1.5 години майже.
Відповідь: Молочні зубчики Після. Ми вперше були годину, взяли 50...не знаю, може і вправду від часу...
Відповідь: Молочні зубчики Ми з малим там були кілька років тому. Можливо спеціаліст вона хороший. Полікувала зубчики, досі все нормально. Але мені особисто не подобається те, що там натягують на додаткові послуги, які досить дорого коштують, крім того, є в них така звичка, тупо дзвонити (ну просто безпардонно) і записувати на огляди. Тому, в мене склалося таке враження, що або в них роботи там не густо, або це така "палітіка партії". І ще про місцеве знечулення, хитався в мого сина передній молочний зубчик, лікар сказала, що потрібно видаляти і тільки під місцевим наркозом, я до цього якось скептично поставилася і добре зробила, бо зуб згодом сам випав.
Відповідь: Молочні зубчики Я в деталях не пам'ятаю, але наприклад: щоб подивитися який стан зубів прикладався спеціальний апарат, який "бачив" проблемні ділянки, бо дзеркалом цього можна і не побачити ще, ну і відповідно воно коштувало порядно, правда не пам'ятаю вже скільки, потім під час пломбування самого зуба були моменти. А ті телефонні дзвінки, типу " ми хочемо записати вашу дитину на огляд ( там простим оглядом тільки перший раз обходились, наступні вже з послугами, типу чистка зубів). Спершу ми приходили, потім вже почали коректно відмовляти (але таке враження, що вони того не розуміють, як роботи). Ну але це таке, чисто суб'єктивне враження. Можливо, я б і пішла туди, але ці нав'язування ну і ціна трошки відлякують. І ще, коли ми приходили, то завжди стан зубів був "Окашмар", бо дирки нема, але апарат побачив карієс. Ми такі зуби не лікували, і вже 2 роки ходимо, карієса не видко....