Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

Звичайно, що залежить! Але ось такі ціни - 100 грн. за адаптацію - то капець! Я розумію, що пломба може бути дорожчою в 2 рази ( так, специфіка, діти...), коронки і т.д., але за адаптацію....
    Впринципі, нормальна клініка, мала б адаптацію безкоштовно робити. Хоча б першу. Ніхто цілу годину, думаю, з дітьми не проводить на адаптації. А 5-15-20 хв. і 100 грн....

2. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

та 100% не дешево! Але стоматологу я дам більше, тільки щоб та рот відкрила. Слава Богу в нас нема такої потреби, мала до стоматолога ходить нормально!
    100%, у більшості клінік перший візит безкоштовний, абе є і такі які беруть і по 300 грн

3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Віка, увагу я звернула. Добре, що в вас не було таких проблем. Бо коли починаєш ходити по стоматологах, то скільки лікарів, стільки й думок. І читала я не одну статтю. Одні за сріблення, інші фторувати, треті ремінералізація, четверті лікувати, п"яті-ніц не робити, бо то і так не поможе. Правда ж?
    В малої фактично вилізли зубки з дефектом. Хто в тому винен? може і я, але після всіх проблем з вагітністю, добре щоб зубками то все закінчилось. Як лікувати не маю поняття, і до кого звертатись також. Бо дитина рот не відкриє. Сріблити не хочу, бо вони всі чорні будуть і то малоефективно. Можливо оте фторування і було зайвим, я не стоматолог і не настільки компетентна. от, шукаю варіанти...

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

....а ще кожен додатковий візит до нового лікаря відбивається на дитині неповоротно...

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а ви також зуби лікаєте вже?

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

Марьясь, щось ти останнім часом гостро все сприймаєш. Я ж пишу не тому щоб підколоти, а тому бо ти хотіла знов піти фторувати, ну так ніби говорила, то щоб ти звернула увагу на це, і може перепиталась в лікаря щодо доцільності цього.

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

7. Angel

Angel Well-Known Member

Дайте будь-ласка адресу. Бо в Терези якась халепа з 1 і 2 зубами.Коричнево-рижуваті розводи зверху зубчиків,і поверхня на тих плямах вже не рівна,а так сказати з заглубленнями..тобто утворюються дирочки. Зуби чистимо з року,кожен день,правда тільки наніч...шо за халепа? І молочні продукти їмо,сир і т. п. А вчора ще 2 зубчик,відщербився з самого низу..,на 1-2 мм став коротший від другого.Але я тоже собі не уявляю,як мала дасть їх полікувати...

8. Cifalius

у більшості випадків, як на мене, то все генетика!

одному не відкриє, іншому відкриє, до кожної дитини потрібний підхід. Шукай, не падай в крайність.

Я взагалі проти серебріння! То якийсь капець просто, не то щоб це малоефективно...я вважаю, що то просто викачка грошей, а толку нема!

та ти сплюнь і постукай 1000 раз по дереву. Ні, в нас з зубами все ок. Правда коли мала після лікарні пила лікарство для підняття гемоглобіну, зуби в неї росли чорного кольору. Благо маю коліжанку яка працювала в стоматології, то сказала, що 50*50, зуби можуть відчиститись, а можуть чорними бути. То ми припинили вживання ліків, і зубки виросли біленькі!

9. Alonka

Alonka New Member

аналогічно:sad:
    перечитала і значить так. Зараз на ніч мажу тус-мусом, але мене запевнили що його можна не витирати і ковтати. Бо питалась чи наносити нам щіточкою мутлошити нею 3хв, а потім спльовувати, сказали не, краще уві сні. Спить мала чутко, з легким пробуджуванням вдається тяп-ляп намазати ззовні верхній ряд. Витерти не реально.
    Я роблю неправильно?( так мажемо з 10.07)

10. Юстина

Юстина Well-Known Member

Перечитую останні сторінки... Людоньки, то жахіття якесь з тими нашими зубками... Хіба колись таке було? Ну не було в радянські часи ніяких наркозів. Чи псувалися пізніше... Чи так масово не псувалися...
    Я точно пам"ятаю, що вже в 5,5 років я чемно без істерик сиділа в жахливому стоматологічному кріслі і мені борували, рвали. Я навіть не пікала. А от куму прив"язували, і руки, і ноги. До сих пір з жахом згадує. В результаті наступний її візит до стоматолога був в 29 років. Так, що я би теж за "байку" дала і 1000 грн, лиш би хтось щось кваліфіковано порадив і не травмував дитину. Бо, наприклад, в "Рікоті" славний Андрійко Рікота, знаючи, що нема дитячого стоматолога на місці і він зараз нічим мені не зарадить, поліз просто так собі до Юни. Щоб сказати мені, що таки десна набрякли від зубів і приходьте ще. Нащо лишній раз нервувати дитину? Та як нащо. Для того, щоб не упустити клієнта, будь якою ціною. Згодом в "Пароденті" на Личаківській дочка, як біля неї всі не скакали, рот вже не відкрила і тільки сплакалася на ніц.

11. Svitlanka

Ну не знаю....Подруга таки "витягнула" тим срібленням до постійних зубчиків, з 2 чи 2.5 років. Нам стоматолог сказав, що фторування нам не допоможе ( бо вже досить сильний каріозний процес був), а сріблення - 50/50. Тобто, притримувався політики відтягування в часі, коли малий зможе нормально сприймати лікування. А якщо не сріблити, то 100%, що за пару місяців з тих зубчиків нічого не лишиться...:sad: Один зубчик нам взагалі зруйнувався під самі десна...

12. Galya

Galya Well-Known Member

Наш лікар бере за свій час - тобто, якщо тільки консультація чи шось єрундове зробити - то бере 40грн. за ті 30-45хв., які ми зайняли. Причому не спішить нас, не підганяє, дає дитині освоїтись, настроїтись - це дуже важливо. Першого разу ми лікували зуби в 2,5р., то довго показував Юлі всі свої штуки, показував, де в нього "вітер дує"(подув їй на руку, шоб бачила, шо то не страшно і шо не обманює), де "водичка", де "бджілка" (бор-машина:)) і вона спокійно відкривала рот і дозволяла все робити. Причому весь час лікар далі пояснював шо він буде далі робити. Не прийміть за рекламу, але мені здається такий підхід оптимальним - знайти спільну мову з дитиною, щоб вона довірилась і не боялась.
    До речі, одного разу поки Юлі робили зуби привели злопчика - тільки подивитись, він на той момент так боявся, що в кімнату з тими кріслами заходити не хотів, мав дуже поганий досвід лікування зуба в іншій клініці, де його 4 дорослих тримали і силою пломбували...Наш лікар, великих надій на нього навіть не покладав, думав, шо то страх в нього на все життя буде до медиків, але вже під кінець години його вмовили посидіти збоку і подивитись, як Юлі роблять зубки (Юля ше підтакувала "то не болить, чесно!") і на наступний раз він вже прийшов робити зубчика і все пройшло нормально:)
    А в Юлі, коли вона відпочивала в Моршині з моїми батьками, несподівано почав боліти зуб. Пішли вони там до стоматолога, то вона навіть рота не хотіла відкривати і просилася тільки до нашого лікаря. Шо робити - поїхали до Львова, запломбували і вернулись назад:) От що значить довіра до лікаря.

13. kati

kati Well-Known Member

ну незнаю...От в нас два передніх верхніх посріблені , ще в рік малий впав і збив емаль по всьому зубу. Ті зуби практично стерлись за 4 роки, але не болять!!!Сподіваюсь ще рік дотримаються і це мені головне. Бо передні зуби не лікують, тільки виривати вже як болять. Тому все ж таки щось дає сріблення.
    Крім того в нас запомбовані ще 3 зубчика- зовсім безболісно дався.
    Ще є пару зубчиків на яких плямки з"явились ще півтора року тому- раз на півроку проводим глибоку мінералізацію. Нарапзі дирки не уитворюються, все як було.

14. Cifalius

одна з мамочок з якими ми гуляємо працює медсестрою у стоматолога. Так вона категорично проти того, щоб зуби чистити дитині (вона має дівчинку таку як моя мала), так каже, щоб зуби буди чисті потрібно їсти яблука, хоч по 1-му в день. Чесно кажучи, я особисто яблука дуже люблю, особливо зараз восени! Але зуби від того в мене не покращуються! :)

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Кать, а як це не лікують? А як їх просто так лишають кришитись далі? Бо в тій клініці про яку ми говоримо, атм навіть фотки діток з пеньками до і з нормальними зубами після лікування, і передніми також.
    Я чесно кажучи думала що лікують любі зуби дітям..

---------- Додано в 16:22 ---------- Попередній допис був написаний в 16:22 ----------

яким препаратом?

16. Svitlanka

17. kati

kati Well-Known Member

точніше нам казали так- якщо лікувати передні то тільки під накрозом. Я проти цього .
    незнаю...щось не цыквилась

18. Dobra

Dobra Well-Known Member

Читала наукові статті - розкопки скелетів дітей свідчать про карієс чи то 0,3 відсотків, чи то 3, не памятаю, але ну в дуже незначної кількості. Тепер через одного беззуба або страшненька посмішка. Мені також складна вагітність вилазить боком на доціних зубах.

19. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Менша доня сильно впала і нащербила передні ,постійні зуби :sad: то наша лікарка сказала мазати цією мазю наніч. Почистити зуби,намастити мазю і спати. Нам треба мастити два місяці

---------- Додано в 00:09 ---------- Попередній допис був написаний в 00:02 ----------

наша лікарка за таке гроші не бере, тільки коли вона щось робить дітям. І ходим всі гуртом, троє дітей. І Васько в кріслі сидів і катався -безплатно. Ходим до неї вже 5 рік

20. Alonka

Alonka New Member

десь здається Ніколь писала що ковтати чи то не можна, чи то не варто. Я просто думаю чи нормально що дворічна дитина "з'їсть 40 гр тої пасти? "

Нарешті в нас по прорізувались ікла, так що ми до своїх двох рочків вклались в 18 зубей:connie_pull-pigtail

Сьогодні глянула в нас на другому верхньому дві темні плямки, вже вм'яті, я так розумію дірки...ох-хох. І така різниця між чотирма передніми і вилізшим іклом(ікло таке біленьке і гладеньке)