Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

Не факт. Казала мені педіатр знайома, що тут 50\50 - декому допомагає, декому зовсім ні.

2. ViTanya

ViTanya Member

Є такі аналізи, дивіться допис #3943 тут http://www.posydenky.com/showthread.php?p=797314#post797314

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, хто має дитячого стоматолога - гарного спеціаліста, який би вмів з дітьми гарно ладнати, порадьте в ПП будь-ласка. Бо в нас на 4-і верхній якісь плямки білуваті і чорна крапочка, переживаю щоб це не був початок карієса. Маю свого стоматолога, лікар професіонал, але до дітей підхід в нього специфічний, моя Юлька його боїться.

4. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Через тиждень йдемо до дитячого стоматолога, з яким працює моя знайома(радила як хорошого спеціаліста з хорошим підходом до дітей). Після прийому розкажу, яке враження цей стоматолог справить на мене.

5. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Сріблили ми сьогодні зубчики, 4 верхні передні.... Процедура - 5 секунд. Малий не ходтів виходити від стоматолога, кричав, що хоче назад в крісло :) Єдине, ось що мені цікаво - стоматолог казав, що треба 3 рази сріблити з перервою в декільк днів, тобто, нам ще раз в четвер та понеділок робити те саме.... І так кожні півроку. Це завжди так роблять?

6. Svitlanka

Дівчата, а що вам лікарі говорили про причини такого швидкого псування зубчиків в діток? Бо мені наголошували тільки за солодке та ретельну гігієну зубів. Але ж мать ще бути причини.

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А мені нічого на 100% лікар не сказав. Серед причин псування на першому місці, яскісь стреси під час вагітності, а саме на 7-8 тижнях, або стафілокок,який інтенсивно лікувався...

8. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Сиджу і думаю... :sad: І зубки чистимо з 7міс., і солодким не зловживаєм, стресів на 7-8тижні вагітності не було, стафілокок нам жодного разу не висівали :confused:, а зуби такі поганющі, що слів нема...:umbrage:

9. Fleshka

мо екологія?...
    А ще, першим питанням стоматологів в яких ми консультувались було - скільки дитина була на ГВ...

10. Iryna

Iryna Well-Known Member

А нам причиною сказали тривале годування грудьми:hang1:, бо дитина вночі має пити лише водичку, а від молока порушуєть кислотно-лужний баланс (вроді так), бо молоко ж то моє, а я вже їм різну їжу, в тому числі і солодку. Короче повний брєд, але то вже в гілочку "перли....":girl_impossible:

11. Дана

Дана Well-Known Member

Нищаться і далі, і у нас і у моїх знайомих діткам сріблили зубки, в Соні передні чотири практично стерті, потім ми таки пломбували, срібленні не допомогло, ті зубки які мали біленькі плямки ми фторували то десь пів року плямки не збільшувалися потім знову фторували знову на 5-6 місяців, ось в жовтні треба буде йти знову фторувати.
    Мені казали що причиною таких поганих зубів є - токсикоз, ранній чи пізній- я не мала ні того ні іншого, погане харчування під час вагітності - то не про мене точно, бо дуже слідкувала що і коли я їла, прийом ліків під час першого триместру - також не моя історія, в кінці лікарка розвели руками.

12. Fleshka

то називається - "мєтодом тика":girl_mad:

13. Fast

Fast Well-Known Member

В моєї радості вчора 3 зуба прорізались:girl_dance:

14. Svitlanka

Мені вже боляче годувати, кожен раз....:sad::sad::sad: В малого такі гострі ті "поламані" зубчики стали....

---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ----------

Вичитала ось що :
    Как правило, раннее поражение молочных зубов кариесом связано с поражением зубных зачатков еще во внутриутробном периоде. Формирование зубных зачатков у эмбриона начинается в первом триместре беременности. Поэтому заболевания будущей мамы, перенесенные в этот период или прием медикаментов могут привести к нарушению правильного развития зубов у плода.

15. Юстина

Юстина Well-Known Member

Перечитала останніх дві сторінки і знову не можу зрозуміти, чого в мої дитини зуби темніють. Вагітність - гармонійна, вітамінна, здорова, без токсикозів, з правильним харування. Юстина на ГВ, має якісне харчування і догляд. За солодким взагалі не перепадає, компоти п"є непідсолоджені зовсім, кисляк такий.
    Знайомий дорослий стоматолог сказав, що це зараз поширене явище серед діток і, по секрету признався, що ні один стоматолог не знає тому причини. Дитячий стоматолог знайомим сказав, що у всьому винні батьки, зубки треба доглядати, як тільки вони з"являються. А ще велику роль грає генетика.
    У нас в родині у всіх зуби ненайкращі. Залишилися одна я без вставних, але вся попломбована. А в рік в дитини з"явилися темні плямки, зараз негарними є чотири верхнії передніх зуби і два кутніх. Внизу - білюнькі (ТТТ), нові лізуть гарні. Процес зупинила звичайним чищенням зубчиків. Прочається, капризує, але, в результаті, відкриває ротик і дає це зробити.
    Фторувати, сріблити не буду, бо маємо в дворі кілька 3-4 ох річних діток, які після цієї процедури бігають бежжубі.
    Чекаю, коли вже повипадають, а за дорослими будемо ретельно доглядати. Я в стоматолога сиділа вже чемно в 5 років.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Тут багато вже мамів таке написали. Мені здається, що просто треба глибше копати. Бо все-таки харчування, це те, що ми отримуєм на вході. А воно ще має засвоїтись. Організм має працювати без збоїв. А враховуючи кількість втручань в організм (починаючи ще від наших мам і в декого ще від бабусь) практично неможливо гарантувати, що в організмі все як має бути.

17. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

В нас після фторування,зупинився карієс,плямки є,але не ростуть,вже рік часу,подивимося шо буде далі,але планую до стоматолога знову,нижні треба вже лікувати.

18. Юстина

Юстина Well-Known Member

А яким чином виявити, коли зовні все виглядяє, як все в порядку?
    Виявити і зупинити чи запобігти.

19. Talka

Talka New Member

З приводу того,чому в діток чорніють зубки,можу поділитись досвідом .В мого синочка зубчики вилазили вже з плямками.Коли прорізались всі молочні-ми їх серебрили кожні 6місяців,аж поки ворни не повипадали і не повиростали постійні.Те,що їх потрібно було серебрити-це точно,адже вони б псулись і цим впливали б на стан постійних в подальшому.Кутні всі запломбовані,бо було замало серебріння,утворювались дірки.
    Лікарі мені пояснили цей негаразд в моєї дитини тим,що я вагітною могла приймати якісь препарат(вітамін?)і це вплинуло на зубки маля.Лікарі свідчать,що на формування зубчиків може вплинути прийом заліза матір"ю під час вагітності.Адже,часто мамамочкам призначають такі препарати,у зв"язку з падінням гемоглобіну ,чи з якихось інших причин.Так!Я приймала такий препарат вагітною.РІВНО один день!!!В мене тоді страшно розболівся шлунок і я сама собі його відмінила.Отже,цей один день міг вплинути на маля?!
    Не знаю.
    Це моя версія.

А вам усім бажаю здоровеньких діточок і зубчиків і мамочок!!!

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Для цього треба знати, що і як працює в органзімі. Рівень медицини в цьому мені особисто нагадує сліпе кошеня. Можливо хороші гомеопати.
    Мені близька теорія про те, що організм настроєний до самовідновлення, якщо йому не заважати. Але тут знову ж таки - як має виглядати оте "не заважати" - хтось знає? Зараз стільки є різних теорій, ідеологій, вірувань. Яке з них вірне?
    Можем думати, пробувати, намагатись.