Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну проти генетики чи АБ не попреш звісно, але я бачу такий вплив по дітях друзів, особливо ті солодкі компоти і пропуски догляду)
    я думаю що дійсну картину можна побачити якщо є той догляд одразу як з молодшими дітками у вас і @algo, тобто очевидно що причини інші

бо я як і писала, таки дещо пропускала догляд, бо малий верещав і чітко памятаю в який період почали зявлятись плями, коли їжа прилипала до верхніх зубів, особливо пюреподібна, хоча її було небагато, малий дуже любив їсти шматками, в нас навіть періоду рідкі каші не було (при чому солодкого ще не їв взагалі, максимум печені яблука зрідка), чистити виривався та істерив, а зубчики не ополііскувались після їжі, бо не вмів ще пити з кружки (ну а ГМ не попадало на передні)
    але власне не всі мами признають , що пропустили щось, чи не знають як, чи не вважають що 2-3 пропуски чищення можуть до чогось призвести,
    шоколад до речі не є аж такою проблемою, на тих же лекціях в Заблоцького))) казала стоматолог що дуже впливає все що липне і осідає на зубах, карамельки, те солодке що довго в роті (льодяники), солодкі напої ,якщо після них не полоскати рот, бо той цукор осідає в труднодоступних місцях))) які важко чи нереально вичистити

ну але то все така теорія, "а пагаваріть", бо як псуються, то хоч одну воду пий, але псуються, але я особисто ці речі з виду не упускаю

• Подобається Подобається x 1
  2. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Дівчата, а порадьте якусь м'яку зубну щітку. Теоретично всі дитячі щіточки мали би бути делікатні, але ми купили, а вона така жорстка, ворсинки такі колючі, синок відмовився чистити зубки, хоч раніше любив ту процедуру.

3. Vероніка

Vероніка Never give up

Я купляю німецькі Dentalux і Rocs там, де товари з Європи. Досить м'які і комфортні.

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

ага, теж підтверджую, нам підійшла як перша, зараз Елмекс, то твердіша, але малому підійшла

5. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

В Злати після двох десь. А в малого ще не їв нічого, а Злата його цукерками годувала поки я не бачила) ситуація та сама.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

я 100% пропустила
    визнаЮ і посипаю голову попелом, але зараз то мало що змінить

в Ані вже 20, останні лізли якраз під час прийому АБ, зараз вони нормальні (не знаю, чи такими і лишаться)
    але ситуація з передніми якраз у цей час погіршилась (можливо, збіг?)

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

Мені здається у нас теж чуть погіршилася ситуація підчас прийому, але теж може збіг
    Про визнання мамами то я не мала на увазі що треба обовязково всім признаватись, то взагалі питання чутливе з тими зубами, а для когось взагалі болюче
    Просто догляд теж важливий, і на фоні тої генетики дає можливість на скількись відсотків покращити ситуацію, щось попередити
    Від багатьох чула, що от просто почали псуватись, шо зробиш, а як чую про догляд і харчування то підвисаю
    недавно якась бабулька побачивши що годую, пристала, чи в нас теж покришилися через Гв... еммм,ну є діти на ГВ з ідеальними зубами...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

В мене ситуацiя з зубками з меншим добра, в порiвняннi зi старшим, який в той час мав вже викришенi переднi чотири верхнi зуба, якi вже лiзли з гiпоплазiэю емалi- вiдтодi стали часто вiдвiдувати стоматолога, спочатку з плачем, але з частотою вiдвiдування i вiком ситуацiя значно покращилась. З меншим страшенно боялась тоi гiпоплазii - на щастя переднi зубки здоровi - хоч були , нажаль i антибiотики :sad: В той час як старшому антибiотики ще нiразу! не давала , але зуби маэ препоганi. Отак одна мати , рiднi дiти з довгим ГВ з такими рiзними зубами ;)

• Інформативно Інформативно x 2
  9. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Та я розумію:girl_wink:
    Але ж дуже хочеться когось застерегти на своєму прикладі!
    От посиділа, подумала: на постійних зубах і в мами, і в тата (моїх) є такі прикореневі ямки, які стоматологи не лікують. Тому, можливо, є і якісь генетичні особливості в Аніному випадку.

10. opron

opron Well-Known Member

Дівчата, напишіть, будь ласка, контакти хорошого дитячого стоматолога. Побачила у малої таке як жовтий наліт на зубчику, не зчищається. Напевно то дисплазія зубної емалі, йду читати темку :girl_cray:. Хтось ходив в Усмішку на Виговського?

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

ааа, ну власне і я про це, що треба озвучувати
    а щодо генетики, то зараз взагалі щось таке твориться, мені видається що вік псування зубів значно понизився, при тому що і доглядали колись гірше

12. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Син має 11 років. Жодного карієсу, зміни кольору зубів. Пропускала часом догляд, зараз малий сам часто пропускає, як я не нагадаю. Криві зубки були, то вже пластинку носимо купу років, бо ще не випали 3 молочних зубчиків, які мали б випасти на наш вік. Цукерки почав істи після року життя, ГВ було коротким, але на сумішах не був. Хворів мало. Зуб перший виліз у 8 міс. Не знаю чи є якась закономірність від чо о залежать хороші зубки. Думаю, що це генетика. В нас чоловіка більш-менш хороші, а мій тато ще жодного разу не був в стоматолога, всі зуби без карієсу, хоча літру варення зідає за тиждень, меншими банками мама не закриває.
    --- дописи об"єднано, 27 Лютий 2016 ---
    Ага, молоко малий п'є до 1 літри в день. Запиває ним геть усе, навіть суп, оселедець...+любить творог, кефір. Ну, але то у нас вся родина помішана на молочному.

13. Женічка

Женічка Well-Known Member

у вас були просто криві зубки?
    прийшла сюди з питанням пластинок. у моєї Насті верхні четвірки проклюнулись зверху. чи як правильно пояснити. вони вилізли над нижніми, хоч нижні ми видалили, як тільки помітили, що щось там над ними хоче прорізатись.
    в таких випадках ставлять лиш пластинки? хто мав досвід таких четвірок? на скільки часу ставлять пластинку? брекети я так розумію в такому ранньому віці лиш нашкодити можуть? в плані псування емалі.

зуби - 100% генетика. ну і догляд тут відіграє роль на відстотків так 30%. звичайно, якщо в дитини зуби слабкі, а до того ще й догляд закинути, то буде повний аврал. за моїми забуми ніхто впринципі ніколи не доглядав і не дивився. я підозрюю, що тут ще склад слини якусь роль відіграє. бо на моїх зубах навіть каміння не відкладається.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Та, як у баби Йожки:). Там якось постійні зубки лізли, а деякі молочні на той час не випали, місця не було і постійні полізли поверху. То пластинкою ми розширяли щелепу верхню. Пластинку тре носити до 1,5 року часу. Просто в нас потім нижній рівняли, а тепер почали потрошки випадати молочні, зубна ситуація постійно міняється і тому довго носимо. Син не вириває зуби в стоматолога, боіться. І постійний зуб лізе зверху, а під ним молочний ще сидить, смішно виглядає. І коли вже молочний висить на волосині, то вже сам його висмикує.

15. Raven

Raven Мама малятка

Водили, при записі уточнюєте скільки дитині, бо не за все хочуть братися, відправляють в кас.

16. Monada

Monada Active Member

В Усмішці ставила пластинку дитині. Результатом задоволена

17. Raven

Raven Мама малятка

Та пломбу там поставили, але казали, як несправляться, то в кас

18. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Дівчата, хтось має номер Крупник Наталі Миколаївни? Як вона лікує? Потрібно терміново !..

19. MAKSA

MAKSA New Member

Потрібна допомога! Порадьте доброго дитячого стоматолога, в якого в кабінеті є мультики)) Перепробували все, але малюк категорично відмовляється лікувати зубки! Залишився ось такий компроміс) Буду вдячна за будь яку пораду!

20. invisible

invisible Well-Known Member

В Юлі в КАС точно є мультики. Та певно і в Рікоті є і в інших сучасних приватних клініках, де є дитячі стоматологи.