Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Розкажіть, будь ласка, як чистити перші зубки? Яка щітка, водою чи пастою, якою пастою, як часто? І ота силіконова щіточка на палець, то більше, як масажер при прорізуванні?

2. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Не знаю, чи правильно роблю я, але чистимо щіточкою із штучної м'якої щетини (прочитала, що натуральна більше збирає мікроби). Пасту замовили на iHerb (earth щось там та Веледу) таку, що можна не випльовувати. Чистимо зранку після сніданку і перед сном. Процес дуже подобається) а після того як я почищу їм зубки, то даю побавитись щіткою (вони у нас повністю прорезинені, то гризти саме то).

Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  3. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

А коли треба починати чистити зубки?. Сину я починала чистити в рік. В доці зараз 2 зуби ніжні.

4. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Я дочиталась, що всі по-різному кажуть. Одні, що з появою першого зуба, інші кажуть, що раннє чищення зітре емаль. Більшість стоматологів за ранній початок чищення. Я чищу з перших зубчиків, мені так спокійніше, страшно боюся сама стоматологів і не уявляю як то таким мацьопам чистити. Не знаю, як і скільки треба терти, щоб пошкодити емаль. Мої зайці хоч і люблять то діло, але сидять пару секунд і відбирають щітку, щоб бавитися)

Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk

5. preciosa

preciosa Well-Known Member

от і я маю силіконову, але ще чистити зубки не починала:girl_blush2: ще в свого стоматолога проконсультуюсь, треба самій записатись...

6. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Ну ми час від часу трохи гриземо її, а трохи мама шурхає нею, як дається. От, думаю, чи не пора вже норм зубну щітку і пасту придбати. Бо нижні 2 зубки вже давно велетенські, а верхні от-от вилазять.

7. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Діагностували моїй малявці карієс на передніх зубках.
    Стоматолог сказала що наразі мастити тус-мусом, щоб його призупинити до віку, коли можна буде запломбувати.
    Мала практично не дає почистити зуби: кричить, плаче, висуває язичок.
    Що вам радили в такому випадку? Той тус-мус це щось нормальне? Знаю що містить фтор.

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

писала вже кілька раз. нам нічого не дав. абсолютно.

В понеділок були з Ярчиком в зубного. зробили трієчки, четвірки всі і п"ятірки. казала лікар що в нас не полікований один зуб - той що ще не виліз((
    Верхні четвірки дуже зіпсовані вже були. питання часу - десь три чотири місяці ( ми літом були на огляді ще того не було, а от в грудні січні я сама бачила що ситуація погіршується.
    Четвірки нижні і всі вилізші п"ятірки були вже практично без емалі на жувальній поверхні. покрили пломбочками. так само робили і Златці колись, то досі ті зубчики тримаються.

До речі, проскочила така інфо - спитала, чи приймали ми десь недавно антибіотики. а малий якраз восени приймав. каже що дуже видно то по зубах. з під ясен зразу гнилий зубчик вилазить.

9. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

А скільки вашому малому?
    Якщо тусмус не допоміг, то що ви робили?
    Малий нормально дає запломбувати?

10. algo

2. пломбуємо з 11 місяців. маю поганий досвід зі старшою, коли приходилось пломбувати корені нарощувати передні зубчики, то щоб не допускати до такого взялись за нього раніше.
    не дає. тримаю.

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Моя мала антибіотиків ще не приймала (ттт), а зуби по чуть чуть тютю.
    Після досвіду з старшим, то хухаю на них з 4 місяців. Двічі на добу тус-мус, тричі на день чищення. Може тому вони ще не зовсім розвалились. В старшого в її віці вже нічого було рятувати.
    Стоматолога відвідуєм з півтора рочку. Фторуєм, робимо гігієну, чистимо просто, ходимо дуже часто. Спершу просто ходили бавитись з лікарем, за декілька тижнів почали робити найпростіші процедури, в рік і 10 без проблем почали ставити пломби. Завтра от йдем пломбувати третій зубчик. Мала з лікаркою подружилась, на крісло біжить сама, ротик відкриває, чемно виконує прохання лікаря і з кабінету йде неохоче, хоч і з подарунком. Дуже хочу вірити що пломбочки триматимуться.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені лікар казав що свалу нема, тримати і чистити
    якраз власне, що пожаліла і не чистила регулярно, бо верещав нереально коли до зубів лізли,то і повязую ті каріозні плями
    (не тільки щіткою, підозрюю, що загалом мав і зараз чеж часами бачу, дуже чутливі ясна і зуби),
    мащу тус мусом, на диво малий норм реагує, хоча і сильний алергік (на котрусь зубну пасту, чіко чи що, не питайте чого купила, деякі стоматологи радять, захотілося різноманітності, рука дьорнула, коротше, досить сильні алергічні висипання)
    я в списку не бачила фтор, лиш кальцій і фосфор, але там є якісь бензоати ще

13. invisible

invisible Well-Known Member

Почитала останні дописи і ростроїлася. То часто так буває, що якщо в старшої дитини проблеми з зубчиками, то і в інших теж? Бо малій вже в 1,11 р. лікували 12 зубів під наркозом. Не хотілося б повторення, цікаво як то цьому запобігти. Кальцій потрохи жую під час вагітності, але діло то явно не в ньому.

Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

з диркою не помагає, але суто на етапі тих білих полосок то ніби трохи має стримувати, хз... може помічне якщо проблема у недостачі тих кальцію фосфору, а якщо інші причини то ясне діло без сенсу
    взагалі я так поняла, поки толковий лікар не гляне шо ето такоє то неясно що від того чекати, хіба що конкретно видно дирочку то ясно((

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

хз, в брата кращі зуби як в мене, і якісь швидше інші, але він був на ГВ більше року, а я ні))) і доглядав менше
    навть ті ж молочні в мене дуже псулися
    я думаю що ретельніший догляд вплине, от наприклад як у Флешки, ну і дасть Бог ліків не буде

16. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

ого
    то нам - добра не чекай...
    бо підряд мали дві пневмонії з антибіотиками
    я поки вирішила не сріблити доці зуби
    чистимо двічі на день різними щітками (казали дантисти, що я наліт погано вичищаю, то вирішила використовувати 2 різні щітки, можливо, вдасться краще)
    треба карієс полікувати, бо має 3 маленькі дірочки
    сумніваюсь, чи варто тус-мус застосовувати

17. algo

Я Ярчику мастила з 6-ти місяців))) фактично як почала бачити що такі ж зуби як Златині) правда лишилось в нас, дала знайомій, каже що їм помагає)

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

моїй подрузі лікар казав щоб робити перерву після 4 міс використання, на місяць чи скілкьи, але от нам власне нічо, мастіть та й мастіть
    --- дописи об"єднано, 26 Лютий 2016 ---
    а з якого часу присутній цукор в раціоні? мається на увазі не фрукти а доданий, типу в напоях печивах?

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Не обов"язково все повториться, не теба розстроюватись ранніше часу. В мого старшого 17 зубів під наркозом в два рочки. А в малої от ситуація в мільйон разів краща. Не до порівняння. А їй за місяць - два рочки.
    Сьогодні поставили фотополімер на передній зубчик. Дуже надіюсь, що триматиметься. Але навіть як ні, то не проблема, поставим ще раз. Головне що то все не травматично і не стресово. Пломбу як ставлять, то тримає ротик відкритим, слюнка не попадає поки лампою світять, тому надіюсь що зроблено якысно...побачимо.
    Ну і фото, для мотивації, що не завжди манюні стоматолога бояться:

--- дописи об"єднано, 26 Лютий 2016 ---
    думаєте то пов"язано?
    В моїх, то я не думаю.
    До прикладу старший навіть першу цукерку після 3 років спробував і така катастрофа. А менша рубає шоколад ледь не з пеленок і ситуація не така як в нього.

• Подобається Подобається x 10
  20. Багіра

Багіра Well-Known Member

яка вона молодчинка, захоплююся просто і тішуся що після того що ви перебули з зубами зі старшим Бог дає таку можливість справитися з проблемою (сорі за сентиментальність, просто зуби то моя болюча тема, сама стільки пережила, і над малим трясуся)
    я сама в передчутті(( бо ті зубки що вилізли через тиждень-два після АБ то нормальні ттт, ну але то напевно вони вже сформувались, а от останні 2 чекаю вже 4 міс