Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Не хоче відкривати - то не показник :) Пробуйте домовлятися, але не факт що вдасться.
    Ми маємо трохи проблемні зуби, чистити мусово, чистимо трохи раніше як з 1 року. То Влад досі кожного разу протестує. Я чищу через силу - "а шо дєлать?", вмовляння, розповіді, власний приклад не діють. Побавитися щіткою, пожувати, пошургати по язику - це він залюбки (тобто щітки не боїться), а от чистити щоразу доводиться з криками. :sad:
    Найцікавіше що ввечері сам каже "спатки лягати, тлеба зуби цистити", бере щітку, каже "сам-сам", намазує на неї пасту сам собі командує "йота вікивай" і навіть 2 рази возюкає по язику. Але коли я беру в нього щітку і чищу вже по-справжньому - все одно щоразу виривається і протестує. Хоч знає що "тлеба цитити зуби, тьотя ємонтувати, цистити будуть галні-галні зуби" :girl_in_dreams: Але сам процес йому все одно категорично не подобається. :dntknw:

• Подобається Подобається x 3
  2. Lanna

Lanna Member

От і в нас протест, взагалі не любить, щоб в ротик хтось заглядав, стисне губки і все, домовитись ше важко, бо не дуже розуміє, будем щось ще вигадувати. А з якої пасти Ви починали, бо ми ще маєм схильність до алергії?

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

Ніколи не думала, що писатиму тут, але довелося((
    У старшої (3 роки) 5 зубів з карієсом. Вчора полікували 2. Вона не плакала, не втікала, все мужньо перенесла, але потім казала, що їй не добре лікувати зубики. Сьогодні пішли, почали сверлити і вона заплакала (але не викручувалсь). Лікар сказала, що вони так не практикують, що дитина має спокійно і добровільно лежати, щоб потім не запам’ятала, що стоматолог - це щось страшне і болісне. Каже, що буде лікувати тільки під наркозом. Або можна почекати деякий час і потім спробувати ще раз. Але карієс буде тільки рости і бла-бла.
    Я розгублена. Заради 3-х молочних зубів з карієсом робити наркоз з усіма побічними діями (чи не простіше їх вирвати - ну це я "утрірую")? Чи шукати іншого лікаря, який буде готовий робити плачучій дитині? Лікар сказала, що треба десь 40 хв, щоб все зробити, що дитя стільки не витримає.
    А чи роблять таким малим дітям з уколом просто? Я була така розгублена вранці, що навіть не спитала. Нам гелем знеболювальним мазали, але я так розумію, що він не повністю знеболює.

4. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Я думаю, що можна підшукати іншого спеціаліста, головне не виробити в дитини думку, що стоматолог це погано. Хоча це і нелегко. З іншого боку попсуті зубки не дуже добре, якщо наркоз якісний, то можна спробувати.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  5. Akina

Загальний наркоз (яким би якісним не був) заради 3 зубів які через 2 роки випадуть, або як варіант дитина з півроку-рік і так дасть полікувати?
    Роблять. Нам робили. Шукайте іншого лікаря який зможе "заговорити зуби", або погодиться так лікувати. Бо в наркозу побічних дій набагато більше як в 3 зубів з карієсом.

6. Almariel

Так отож. Іншого лікаря вже знайшли, будем пробувати.
    Там 2 зуби передні - нацшвидше випадуть. Але один 5-й - до 12 років може сидіти.

7. invisible

invisible Well-Known Member

Я б передні наразі не рухала, а пробувала лікувати жувальні, чи в іншого лікаря чи через пару тижнів хоча б. Купіть набір стоматолога від Плей-до, побавтеся, придумайте якісь історії, в 3 рочки з дитиною певно можна якось пробувати домовитися. Тим більше зараз така стоматологія дитяча прикольна - і мультики, і кольорові пломби, і безшумні бори. Я своїй робила під наркозом, ну але їй тоді було 1,11 р., 12 попсованих зубів, у половині з яких чистили канали, гнійний флюс. Плюс додати до того гіперемоційність і боязнь незнайомих. А кілька попсованих зубчиків у 3 роки того не вартують, ІМХО.

8. Almariel

Способи заговорювання дайте?
    Я вже і цукерки обіцяла - не хоче. Після першого разу обіцяла багато-багато циці і дала ій довго поісти (зазвичай ми імо цицю макстмум один раз в день і то лише трошки). Другий раз не хотіла. І обіцяла, що в гості поідемо до друзів, куди вона дуже хоче - теж не діє. Я розумію, ій заболіло сильно і вона боіться повторення.
    Я готова ій робити під плач - головне щоб лікар погодився.

9. invisible

Способів на жаль не підкажу, бо на мою в 2-річному віці нічого не діяло. Може ігри якісь, щоб звірятам теж зубки лікувати, якісь набори стоматолога, тощо. Принаймні коли рилася в Неті перед лікуванням, то читала, що на деяких дітей таке діє.
    А ви в Німеччині лікуєте? Чула, що там стоматологічний наркоз то звичайна практика і особливо панькатися ніхто не хоче. Може спробуйте в Київ поїхати в Мамадентіст, якщо є можливість. Там точно лікують без наркозу навіть діткам менше 2 рочків, багато форумлянок туди діток возили. Або як будете у Львові, то до Тараса з Рікоти підіть. Кажуть, він робить мало не дива з малими дітьми, хоча нам, на жаль, не підійшов.

Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk

10. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Минуло 2 роки з часу, як я тут писала. Тоді в нас історія почалася з діагнозу - дичплазія зубної емалі. В малого в 1- річному віці почали летіти верхні різці. Ми погодилися покривати. Ніц не дало. Пішли до Тараса в Рікоту. Святку було 2 роки. Він чемно дав позаглядати. Тарас зиркнув і жахнувся: на той час 4 верхні різці скришилися, і почали псутися всі зуби, що повилазили. Здається вони вилазили уже нездоровими. Тарас розвів руками, що він дітей не мучить, і що або наркоз, або чекати свідомого віку. Ми вирішили почекати ще рік. Весь цей час чистили зуби і щіткою і марлею, уникали всіх некорисних продуктів- як могли консервували ситуацію. ГВ ясна річ не припиняли :) За рік Святко підріс, почав говорити, налагодилася якась загальна комунікація. Зуби ніби не попсулися відчутно більше - зусилля щос таки дали.
    Волею випадку ми потрапили в Ліайдент на Сихові. Лікар Ярина Степанівна також зиркнула і жахнулася, але погодилася принаймні спробувати робити без наркозу. Бо хоч все було страшненьке, але не настільки, що прям "наркоз-єдиний вихід".
    Перший зуб Святослав дав зробити без проблем. А от наступний передумав -і хоч застрілься. Ніякі вмовляння не допомагали, ніц. І постало питання, чи згідні ми на наркоз, лише заради того щоб він не ревів як бичок. Боліти його не боліло - сам казав, перепитували щоразу. Та й лікар підтверджувала, що до нервів далеко. А от ричав він жахливо. Відходив після чергового лікування зуба швидко: бавився, говорив, був в повному адекваті. Але ці 5-10 хвилин ревіння і виривання згадую з холодним потом. І так кожен зуб. Зубів було 12 з чотирьма чорними пеньками включно.
    Якби не його вроджена стресостійкість, то був би йому наркоз однозначно. А так - відбулися криками й місцевим знеболенням аж одного разу.
    Якби Святко важко відходив, Ярина Степанівна б на такі страсті-замордасті не погодилася б. Вона казала, що є такі діти, що дуже стресово переживають. Наш випадок не найгірши.
    Місяць тому ми були на огляді, і синочок дав нормально себе подивитися. Хоч виглядав напруженим і недовірливо поглядав на лікарів.
    Такий ось досвід. Зараз зуби пильнуємо як і пильнували, лише марлею чищу рідко. Паста в нас " Еко люкс". Купили в екомагазині що в Інтерсіті на Сихові. Справді натуальна. Вона м'яко кажучи специфічна, але діти і її оближуть поки не бачу. Так що фторові пасти почекають.
    В малого замість 4 чорних пеньків тепер 4 білі. І 8 пломб. Можна наростити, але то діло не горить- зуби молочні, кавалєр маленький. Підросте, дуже захоче - підемо і наростимо. Не захоче - не проблема. Все рівно випадуть через 3 роки.

Останнє редагування: 12 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 3
  11. La asiano

La asiano New Member

Дівчата, порадьте що ви використовували коли ті зубчики тільки починали лізти? я вже тиждень по дві години вночі люляю. Малому 7 міс. нижні два зубчики вилізли. А верхні ніяк. Десна набухли. Дентокінд не допомагає. Дентол гель теж. При чому малий не дає його втирати. Хіба вночі як кричить то можна намастити.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

спробуйте ще вібуркол
    від гелів більше шкоди, ніж помочі

• Подобається Подобається x 2
  13. Cabrera

Cabrera Member

Мамусі, порадьте дитячого хорошого стоматолога, який б акуратно подивився, і ніжно почистив зубчик якщо є така потреба. Вчора, як мені здалось, дитині в зубчик залізли або рештки їжі, або бруд (бо умудрився в 2,3 роки похрумати піску з камінцями). От тепер ніяк не вичищу і страшно так залишати.

14. Cabrera

Cabrera Member

Поспішила) бачу є спеціальна тема, ок - відбій)

15. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

Підросте, дуже захоче - підемо і наростимо. Не захоче - не проблема. Все рівно випадуть через 3 роки.[/QUOTE]

нас стоматолог сказав, що бажано наростити, бо почне нижня челюсть на переді вилазити. і можуть бути проблеми з мовлення, бо язик не впирається у верхні зуби, через їх відсутність
    --- дописи об"єднано, 6 Вересень 2015 ---
    ми у 2, 5 роки робили під загальним наркозом 8 зубів, бо ніякі умовляння не дали зробити жодного зуба
    якщо дитина дала зробити 2 зуба, значить дитина контактна і ви зможете доробити ще 3 зуба. Порада-шукайте другого лікаря. Загальний наркоз -це не ваш випадок точно!

Останнє редагування: 6 Вересень 2015
  16. Almariel

нас стоматолог сказав, що бажано наростити, бо почне нижня челюсть на переді вилазити. і можуть бути проблеми з мовлення, бо язик не впирається у верхні зуби, через їх відсутність

ми у 2, 5 роки робили під загальним наркозом 8 зубів, бо ніякі умовляння не дали зробити жодного зуба

якщо дитина дала зробити 2 зуба, значить дитина контактна і ви зможете доробити ще 3 зуба. Порада-шукайте другого лікаря. Загальний наркоз -це не ваш випадок точно![/QUOTE]
    Знайшли іншого лікаря. Вона поки просто подивилась і призначили наступну зустріч через місяць. Будем пробувати.

17. Deidra

Deidra Well-Known Member

Ми зуби лиш ростимо - хлопчику 9 міс буде. Маємо вже 8 зубчиків, але верхні перші маму насторожують: вони білесенькі по боках і жовтуваті на торці. І таке враження, що то біленьке як шкарлупка на зубчику. Питання: то нормально і не рухати дитину, чи то щось дивне і консультуватися у стоматолога?

Надіслано від мого HUAWEI P6-U06, використовуючи Tapatalk

18. invisible

Трохи неясно написано. Це можуть бути проблеми з емаллю. У нас теж схоже починалося. Зверніться до стоматолога краще.

Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk

19. jMoondance

jMoondance Member

А в нас виникла проблемка. Верхній ряд зубів почав сильно і досить швидко псуватись. Ходили до стоматологів і не одного і всі в один голос кажуть кидати ГВ. В загалі не раз про це вже думала, але ніяк не наважувалась. Доця дуже вимоглива крикуня( бабуся не раз підмічала генерал в спідниці). В день цицю їсть тільки підчас засипання і у випадках коли сильно образилась чи лячно (для заспокоєння), але просто вимагає і все, пробувала втішати, відволікати, то ще більше починає кричати, на ніч засинає з цицею, в ночі просинається вимагає знов цицю, пробували на руках колихати, але не витримували, раном як до просинання теж їй цицю давй.
    Одне єдине, коли мене цілий день нема, то за цицю не згадує, хіба на вечір і то можна відволікати. В день вкладається спати (або у візочку колихати або на ручках) на ніч аналогічно може вкластись, в ночі не знаю не лишала ні разу.
    Ось і постає питання, я хочу завершувати ГВ як мені це краще зробити, на жаль дуже поступове не виходить, дуже вимагає:
    1. піти з хати на пару днів?
    2. радили полином помастити?
    3. або щось інше?

Вмовляння і казання що нема думаю до плачу дойде...
    Порадьте будь ласка.
    Буду дуже вдячна.

20. Akina

Вирішувати, звісно Вам, але ото все "перли" стоматологів, ніяк не підтвердждені науково. Нам теж таке казали ще з 1 року (і у Львові, і в Києві). Ми ГВ не кидали, скришені 4 зуби наростили, решта зубів ще за рік абсолютно ГВ не зіпсувало. :) Ті перші зуби в нас видно вже виросли такі, зі слабкою емаллю, інші - заклалися з міцнішою, от і все.

• Подобається Подобається x 4