Тоді сміливо можете використовувати, там крім ефірноі олійки лимону тільки глина, а вона нешкідлива, в малих дозах навіть позитивно на травлення впливає) Направду, моя полюбила зуби чистити, коли ту пасту стали застосовувати. Попередня Велада дитяча була навіть мені противна на смак, так пролежала без діла і викинули. А цю Анюта просто вимагає: " ще дай пасти, я ще хочу зубки чистити", а це теж важливо для малих діток, яких важко змусити щось робити без згоди
дівчата розкажіть хтось про це... щодо алергопроб на анестетики, роблять після 3 років... тому ми пролітаєм, будем пробувати маленькими дозами на найменших моїх дірках
Дивно, що аж пiсля трьох роблять тепер алергопроби.Я старшому в неповних два iх на Ужгородськiй робила, то нiчого такого не казали.
Відносно герметизації, а що є якісь проблеми з молочними зубами? Ми плануємо робити, чекаємо п'ятірок, ну але в малої дуже погані зуби. Читала, що герметизацію треба робити одразу після прорізування зуба, якщо минуло більше півроку, то ефекту не буде. Ну і вона на 100% не захистить від карієсу, лише допоможе на деякий час захистити зуб від зовнішніх впливів.
не знаю точно, але верхні якось дуже наліт набирають жовтий, раз не почищу, то потім не можу довго його зчистити (а дещо в мене враження взагалі не зчищується, може то вже плями) (а він ще так верещить коли зуби чистити треба ,істерика, чистимо насилу) в малого така дієта що цукру мізер, хіба в домашній випічці і фруктах, але коли раціон розшириться, то думаю чи витримають зубчики я знаю що то найперше не на форумі радитись, а з лікарем, але наразі просто нагальніші візити маєм а з іншої сторони не можна пускати на самотік, бо лікування при такій алергії страх яке небажане думала за тусмус, але там є казеїн, малому неможна п.с. певно гермет нам вже не тойво, бо ті зуби рік тому почали лізти
Герметизацію роблять тільки на жувальні зубки. Щодо нальоту, можна пробувати міняти пасти. Зуби ми стали чистити під мультики, інакше спочатку не давала ніяк... Я щось не дуже вірю в дієвість тусмусу, нам принаймні не допомагає. Може залежить від стадіі псування. Відносно цукру, то тут головне просто чистити після солодкого. Моя взагалі солодкого не їла, коли в рік зуби полетіли. Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk
Ми без пасти ще чистимо, по причині тоі ж алергіі, але вже пару разів пробували ( там вроді нічого поганого нема, але оте пробування збіглося в часі з сильною алерг реакцією, знаю що не на пасту, але поки не даю) під мультики теж не дає чистити) нігтики підрізати ок, а от до зубів не дає доступу, навіть просто подивитися, навіть якьи феєрверки пускали) я теж думала про чищення після солодкого, а була на лекціі в Заблоцького, то там радять краще почистити до солодкого і взагалі чищення має відбуватися до чи після іжі, годинка часу якщо можливо перерви. От і зранку тому прийнято чистити до іжі, а не після, як от ввечері. Ми теж ту ж випічку пару міс як імо, але малому не можна ні риби, ні молочки, тому і за вітамінну підтримку переживаю, та й чистити важко + в мене зуби дуже псуються, надіюся в малого чоловікові дані перейшли Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
кальцій з риби засвоюється, якщо морську рибу ( найкраще скумбрію) перетушувати разом з костями. Тобто власне кості, доведені до м якості дають отой потрібний кальцій ( то нам колись теж стоматолог розповідав). Навряд чи мала дитина захоче їсти таку рибу. З молочки кальцій теж не надходить у тій кількості, в якій у нас в побуті прийнято вважати. Так що нічого страшного в тому, що дитина не вживає ні риби, ні молочки. Я вже писала, що в мене малий молока не вживає узагалі.Каші навіть в глибокому дитинстві варилися на воді, а не на молоці. І риби теж не любить. Хіба лосося може їсти.І то зрідка. А в малому віці я риби узагалі в нього не могла запхати. Усі молочні зуби випадали білюсінькими і цілими ( за вийнятком 2 четвірок, які треба було полікувати у 8 і 9 років, і 5-ки ось зараз випадають вже місцями підпсуті . Але тим 5-кам вже скільки років . А наші племінники- молочні діти.Але молочні зубки там з 2 років в поганому стані. Зрештою, в сім ях вегетаріанців, де діти також часто не вживають нарівні з дорослими ні риби, ні молочки, не прослідковується залежності стану зубів від харчування. Навіть навпаки- бо там одночасно із мясо-молочною продукцією обмежене і поступлення некорисних вуглеводів. В основному- корисні повільні ( злаки, горіхи, якщо солодощі- то фруктове домашнє морозиво) --- дописи об"єднано, Jun 19, 2015 --- мій майже до 3 років узагалі не давася зуби чистити. Нічим. А потім якось поступово до нього прийшло усвідомлення
І я чомусь не вірю в оті всі кальції і вітаміни для зубів. Все життя їм молочне і рибу люблю, і толку з того. Мабуть такі генетично зуби заклалися+ фізіологічні особливості.
Дівчата хто купував для дитини пасту тус-мус.. цікаво де у Львові її можна знайти, ну і чи допомогло???????????
Я купувала в Рікоті за 570грн. Допомагає відтермінувати процес поширення карієсу. Мені ефект подобається.
ні. абсолютно. мастила малому. ні грама нічого не дала. залишилось пів тюбика, мастила собі. мінімально знімає чутливість.
Ого, я пам'ятаю, що купувала тус-мус за 150 грн ще, це було десь 1,5 роки тому, правда) Малий майже одразу його з'їдав, тому не думаю, що він дав якийсь ефект. За такі гроші я б його точно не брала)
А оті серветки з ксилітолом не ок вам? Бо я за тобою змавпувала і замовила, то вони мені значно краще знімають наліт з зубиків, ніж щітка з пастою. Ми чистимо щодня, але і серветками користуюсь регулярно. Мені ними і простіше чистити))
Добрі вони, але так як малий дає доступ до рота, то теж не знімають нормально... Я би сказала що він більш менш знімається якщо декілька днів активно чистити всім і і почастіше А взагалі сама ті серветки люблю, ще після малого собі пробувала протести то дуже класне відчуття, гладенькі зубки без нальоту)) крім айхербу іх і в нас продають, в приватних стоматологіях і на тих острівках з засобами для зубів в КК і Вамі, але вдвічі дорожче
Я в КАСі купила місяць назад, до 400 грн. Точно не пам"ятаю ціни. Мащу малій щодня на ніч, коли вже засне. Показів ніби як таких немає, але я вже ладна на ладан дихати після пригод з Ромчиком. Лишнім не буде. Чищу обом дітям зуби елмексом, тим що до 6-ти років.