Молочні зубчики

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by dimalozz, Dec 17, 2008.

1. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

invisible, я б також лікувала вже, бо у нас також не було аж такої нагальної потреби, бувають ситуації і гірші, і знайшла лікарку яка бралась робити без наркозу, але це буде шалено боляче, бо треба видаляти нерви, і процедура ця триватимене не одян раз і не по 10 хв... декілька днів не спала,вичитувала, зважувала, обїхала декількох лікарів, і все ж зважилась на наркоз, про що зовсім не жалію. Це ваше рішення. Але чекати я б не радила, наші четвірки верхні зіпсулись за 2 міс., що б було далі і уявити важко.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Хм... цікава теорія. Я близько місяця тому була із своїм малюком в Тараса ( в Рікоті). В нас "злізає" емаль з верхніх одиничок. Отже він навпаки переконував мене, щоб я ще якомога довше годувала грудьми, тому що молоко покриває зубчики певною плівочкою, котра не дає так сильно прогресувати карієсу. Коли б я не годувала грудьми ( нам вже 1р. 5м.), то тих одиничок в нас вже не було б.... Це його слова.
    Дві теорії, і дві абсолютно різні. Звісно дивно трохи, палка з двох кінців.

• Подобається Подобається x 1
  3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Я б не чекала прорізування п'ятірок. До того часу може піти флюс не на одному зубі, а по всьому ротику. То не жарти. Ну і видаляти передні зубчики в два рочки як на мене маразм. Всі стоматологи радять зберегти ті зубки чим подовше, щоб постійні нормально сформувались.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. olenjatko

olenjatko Well-Known Member

в нас теж нема чотирьох передніх зубчиків, покришилися ще до року, зараз нам 2,1. ми їх сріблимо, правда, там вже нема що сріблити, одні пеньки. наразі навіть не думаю про якийсь інший варіант, для чого мучити дитину? колись ніхто і не знав, що таке лікувати молочні зуби, а тим більше нарощувати. в моєї коліжанки в дитинстві теж покришилися зубки і нічого ніхто не робив, виросли постійні, такі, що можна позавидувати.))) розумію, що дитина не може добре вкусити, дуже шкода його, тому стараюся йому давати маленькими кусочками зразу в ротик на кутні зубки. але класти дитину під заг. наркоз заради естетичного вигляду я б не ризикнула... але то особиста справа кожного...

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

мова йде не про естетику. покришені пеньки- це джерело постійної інфекції у роті + покришеними пеньками дитина не може нормально пережовувати їжу так, як це належить, а це - прямий шлях до проблем з кишково-шлунковим трактом у майбутньому. Крім того, гнилі пеньки впливають на зачатки постійних зубів .Одна справа коли пеньки з явилися в роті 5-річної дитини і зуби ось ось на заміну підуть, інша- коли ті пеньки в 2 роки .

6. algo

algo СуперМодератор) Staff Member

вже писал анер аз і ще раз напишу. в нас навіть нерви зігнили повністю. постійно стоматит-гінгівіт-ангіна. після лікування зубчиків все зупинилось. не в естетиці справа...

7. olenjatko

olenjatko Well-Known Member

звичайно, що в такому випадку ця процедура себе оправдує.
    в нас ті пеньки з одного рочку. як писала вище, ми їх постійно сріблимо, щоб не було

8. invisible

invisible Well-Known Member

Та хто говорить про естетику, навіть мови нема про це. У вас 4 покришені пеньки, а в нас 10 попсутих зубів, вже дві повністю зіпсуті четвірки, які мали б служити і служити ще довго для пережовування їжі. Під загрозою і інші зуби, які мають стояти до 10-12 років (чи ви пропонуєте дитині в ротик класти шматочками чи блендерити до 5-6 класу, поки постійні вилізуть?). Поки були покришені лише передні, я навіть не думала про лікування. А тут ще флюс виліз між верхньою одиничкою і двійкою, вже другий тиждень не сходить, з нього гній йде, а це реально небезпечно. А ви про якусь естетику. І так себе згризла, що я добровільно дитину на такий ризик віддаю, але бачу що виходу нема. Хіба наживо попсутий зуб вирвати і чекати, поки дасть решту пролікувати так.
    --- дописи об"єднано, Jan 21, 2015 ---
    Справді дуже дивно. Ще минулого тижня він мене переконував негайно згортати ГВ, щоб зберегти наші 4-ки подовше в тому стані, що є.

9. Naturals

Naturals Well-Known Member

Хто останнім часом пломбував зуби дітям в "Зазаденті", підкажіть які ціни зараз за пломби?

10. Nusja

Nusja Well-Known Member

Дівчата, де купуєте ТУС МУС? Через інтернет вигідніше?
    І щодо електричних дитячих зубних щіток, хтось може порадити, які краще брати?

11. invisible

invisible Well-Known Member

Питання до тих, хто нещодавно лікував дітям зубки під наркозом. Може хтось пам'ятає назву препарату для наркозу? Чи комусь пропонували варіант купиии окремо кращий препарат?

12. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

і нам Тарас ще в 1,3 радив згортати ГВ, може то в Рікоті два Тараси?!)
    --- дописи об"єднано, Jan 22, 2015 ---
    в Рікоті по 320 грн., і неті ті ж ціни. Користуємось вже рік щіткою Oral B Braun Stages Power B4510, нарікань не маю.

• Інформативно Інформативно x 1
  13. сніжна

наскільки я знаю, то він не є прихильником тривалого ГВ стосовно стану зубів. Коли я з малим вперше до нього потрапила майже у 8 років і сказала, що це наша перша пломба, він теж першим ділом спитав чи дитина була на ГВ і чи довго :)

14. Almariel

Almariel Well-Known Member

8 років - то рано чи пізно? Ск ви були на гв?

15. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Та ні.... один дитячий. Можливо це залежно від проблеми....

16. сніжна

17. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

та це я пожартувала ) маю племінника 7 років, який толком нічого не їсть( молочне взагалі табу), був на ГВ до 2 років, льодяники щодня гризе, зуби читить по великих святах і перша пломба у 6 років, от так то. І в батьків погані зуби.

18. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

В нас зубчики почали рости у 3 з половиною місяці. Це дуже рано, тому в нас така проблема. Зубки не встигли "дозріти"

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Маю великі сумніви, що проблема в цьому.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Так пояснив мені Тарас. Та й в родині вже були такі випадки...