Молочні зубчики

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by dimalozz, Dec 17, 2008.

1. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

На рахунок міцності молочних зубів, то це дуже індивідуально. В старшого малого молочні зуби були ідеальні трималися так, що змушені були рвати, слава Богу постійні теж виросли добрі, а от в середньої малої карієс-посріблили, вилетіли дуже швидко, до 9 років мала вже всі постійні, ну і теж добрі, в найменшої поки нормальні, але їй тільки 1.7 р., але з чищенням не дуже складається, хоча це і не дуже впливає на стан зубів, принаймі до років 3-4, це за моїми спостереженнями.

2. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Я помітила декілька білих плямок на постійних передніх зубах в малого. Зуби ще не повністю навіть виросли, в стоматолога місяць тому були, цих плямок тоді ще не було. Мене аж в холодний піт кинуло - невже це починається карієс?!
    Останнім часом дитина трохи зловживає солодким - це факт. Тому планую найближчим часом візит до стоматолога і обмежую солодке плюс ретельно чищу йому зуби.
    Думаю, може то спитатись в стоматолога за тус-мус?
    Капєц якийсь, ну, 7 років - то ще дуже зарано для перших пломб на новеньких зубках, люди добрі...

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

розповім з нашого досвіду- у нас було те саме. Це своєрідний вид гіпоплазії емалі, який зараз дуже розповсюджений і на постійних зубах. ТОбто постійні зубки прорізуються з надзвичайно ніжною емаллю, яка легко руйнується. В ідеалі вона має до 12 років "укріпитися". але до того часу у зубів є всі шанси уже бути з пломбами. У нас так і сталося- на передніх постійних зубах уже пломби ( це при тому що всі молочні до часу зміни у нас були ідеальні).Минулоріч, в 9 років ,запломбували уже 4 постійних.Тус мус тут не помічний ( то нам і в Рікоті сказали, і в Зазаденті- що можна мазати, але з їх досвіду для постійних зубів він дає нулячий ефект). Зубки бажано чистити "елмексом"

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну а як того уникнути?
    читала що є якісь інші засоби, чи то для укріплення емалі чи то реміналізації і що вони кращі за тус мус
    наприклад у фірми Рокс щось таке є, але по-перше не можу знайти в неті щось, а по друге то російський виробник)
    Про Елмекс неоднозначні відгуки в неті, але певно краще ніж "масс-маркет"

5. сніжна

теж за неъ питалася, то теж не радили. Коли проблема вже дійсно серйозна, то є стоматологічні процедури реміналізації .
    в результаты нам порадили не зациклюватися на якомусь виробнику і просто брати нормальну пасту з відповідним дя віку вмістом фтору ( нам дозволили використовувати вже дорослу в 10 років, а не ту, яка до 12 років)
    ніхто толком відповіді і не дав. Постійні зуби закладаються внутрішньоутробно. То та сама проблема, що в багатьох з молочними, коли уже лізуть практично з гіпоплазією. Сазали, що з постійними зараз теж це дуже поширено. У багатьох діток ті постійні зуби, які вилазять, дуже скоро отримують оту крейдяну пляму", по суті- першу стадію карієсу.Тому усі рекомендації- загальні: слідкувати за вмістом кальцію в продуктах харчування, раз в півроку на огляди до стоматолога, використовувати пасти з відповідним вмістом фтору). При потребі- ставлять склоіономер ( фотополімер на зуби, які "молодші 5 років з часу появи" фотополімер вкрай не рекомендується- такі лиш з 12 можна, бо під фотополімером ніжний дитячий ще не до кінця зрілий дентин руйнується просто зсередини і те, що зуб псутий стає видно, коли він повністю виходить з ладу. Тобто фотополімерна пломба може собі стояти, а зуб повільно з середини псується).

6. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Дівчатка розкажіть будь ласка, як проходить огляд для карапузів в 1 рік, завтра йдем до Тараса в Рікоту на консультацію, бо емалі таки вже на одному зубчику немає, а синочок і чистити тепер ці зубики не хоче.

7. Ная

Ная Well-Known Member

В моєї Софійки теж є така пляма, стоматолог нам порадила хіба що глибоке фторування наразі, казала, що далі видно буде, бувають випадки, що та пляма зникає сама по собі або залишається білою плямою і не завжди є початком карієсу. Лікар з Рікоти нам теж про початок карієсу нічого не говорив, а лиш як про косметичний дефект. Зуб вже рік як прорізався, змін на гірше не помітно.

8. сніжна

в нас без змін трималося три роки ( верхні в нас змінилися в 6). Через три роки після прорізування зубів на місці білих плям- темні не з явилися ( таких типових каріозних), біля десен вони так і залишился ледве помітними білими, а ті, що ближче до міжзубних країв- стали крихкими і потребували пломб( нижні таких крейдяних плям не мали , хоч змінилися першими ще в 5 років) .ТОбто тут спостерігати і дивитися по ситуації. 5 років після прорізування зуба йде на його реміналізацію. В цей період найчастіше зміни. Якщо протримається зуб до 12 років без лікування- це буде ідеально

9. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Цікаво, чи щось допоможе якщо почати чистити дитині зуби пастою, яка типу як рідка емаль здатна мінералізувати і захищати зубну емаль. Побачила таке на мейкапі, пише що можна дітям з 6 років. Хтось щось про такі пасти чув чи користувався може? Паста німецька, коштує 112 грн.

10. Takamine

Takamine Well-Known Member

Підкажіть де тут на форумі можна знайти відгуки про дитячих стоматологів. Треба дитині полікувати один молочний зубчик, є дірочка.

11. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Ми завели в ту ж клініку куди і самі ходимо (клініка доктора Гаука), перший раз привели просто на огляд, нічого серйозного не робили, після огляду лікар подарувала Марчику подарунок (принесений нами тихенько), а наступного разу коли вже пломбу ставили, то він і не боявся, і чемно терпів бо знав що отримає подарунок )) тепер як тільки нову дірочку помічаємо, то аж світиться від щастя що піде до стоматолога ))) візьміть до уваги дану стратегію "привчання до стоматологів", бо зазвичай дитину ще до відвідування лікаря залякують фразами "ти не бійся, потерпиш трохи, будь мужиком" і тд, а потім в те крісло силою всадити не можуть...

12. Guapa

Guapa Active Member

В дитини 4 роки болить зуб. Чим зняти біль? І хто з дитячих лікарів завтра працює?

13. sonyafortuna

sonyafortuna Sonya Fortuna

В нас в меньшого в неділю перед НР напух зуб, я дала Нурофен. Видзвонили через десяті руки знайомого дантиста, щоб відкрив зуб. На наступний день вже були в медінституті в Колісніченка. Казав якщо болить то можна дати нурофен і перечекати. Навіть з підпухшим зубом але ми не ризикували. Знаю є чергові лікарі на топольні , але туди не радять звертатись , причому усі хто мав справу з зубами. Ще знаю що можна видзвонити дантиста у вихідні з приватних стоматологій.

14. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

по вул наливайка(в центрі, на куті ще є ресторан "прага") є цілодобовий кабінет стоматолога. обслуговують навіть по великих святах. може ціна трохи більша ,ніж зазвичай, бо беруть за урогентність.

15. сніжна

на топольный не постійно чергують. Усі державні стоматології мають графік чергувань. Тому , якщо треба на свята чи вихідні чи вночі- треба продзвонити стоматології і дізнатися, яка чергує саме в той час.

16. Женічка

Женічка Well-Known Member

У моеi Настi чомусь темнiе, так, нiби, жовтiе емаль вже на постiйних зубчиках.
    Дивно менi, бо гiгiена достатня, спадковiсть хороша.
    Користуемось вже пару рокiв лише елмексом, може, змiнити, але щось навiть не знаю гiдноi альтернативи.

17. сніжна

то може бути наліт, який не забирається звичайною чисткою. Професійну гігієну зубів проводять і для дітей ( за дитячою щадящою методикою)- різницю тоді буде видно. У мого малого такий жовтуватий наліт на передніх зубах після гігієни забрався, а от звиайна чистка не забирала. У дітей емаль на постійних зубчиках має дуже рифлену структуру, тому там леко назбирується наліт, який важко забирається

18. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Напишіть будь ласка в ПП координати тої київської стоматології де нарощують дітям зуби без наркозу - у нас від двох нижніх вже майже нічого не лишилося :sad:

19. invisible

invisible Well-Known Member

Тут мені здається не питання в тому чи лікують чи ні. У Львові теж можуть лікувати без наркозу, але хіба дитина в такому віці вам всидить на місці стільки часу нерухомо?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Та у Львові наче до 2 років навіть не пробують того робити. В нас всього 4 зуби... Було... Тепер фактично лишилося 2 верхні, та й ті кришаться. Отаке... Буде Влад в 1,5 року знов беззубим :sad:
    Записалися на 26 число в Рікоту, може пофторують те що лишилося...