Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Natalya

Natalya Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

Можливо. Але не факт, що так буде у Вас. А чого переймаєтесь? Як буде, так буде - на час появи зубів Ви і так не вплинете.

2. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Ооо... Я думаю, що то не одна дитина такого віку так "зубки чистить".:girl_smile: Моя навчилася зуби чистити самостійно щойно в 4 роки.:girl_crazy: А до того теж були "концерти".

3. ulcha

ulcha New Member

напишу свою думку з приводу здоров"я зубів.здоров"я зубів, як і решта органів закладається ще при зачатті. тобто, які вони будуть залежить далеко не від того, коли і як почне їх чистити дитина.ви ж не приділяєте стільки уваги кожному окремому органу. а зуби, чомусь мають бути обов"язково постійно чистими, бо туда потрапляє їжа. тоді можна проводити загальну очистку організму, бо їжа його теж засоряє , але ж ми того не робимо з дитинкою. у моїй родини по жіночій лінії у всіх здорові зуби. моя бабця в селі ніколи взагалі не чистила зуби. і ніколи не боліли. у мами теж добрі. я у свої 28 теж ніколи не була у стомаотлога. і на ті зуби не вплинула ні вагітність, ні довге годування грудьми. а чистити я почала їх , аж у 6 років, коли пішла у школу. тому, якщо зуби здорові, то їжа їм не шкодить, ну хіба, солодке. так, мама нас цим у дитинстві не балувала, велике спасибі їй за це.можете вважати мою думку суб"єктивною, просто мені не треба доказувати, що дитині з самого дитинства ОБОВ"язково треба чистити зубки, тому не хочу пускатися у дискус. це кожного особиста справа. я просто написала це для тих матусь, які хвилюються з приводу, що їх дітки не чистять зубки. раджу не заморочуватись. чисті руки куди важливіші.а якщо зуби нездорові, то чістіть ,не чістить. здебільшого тут теж відіграє не останню роль реклама паст і люди, які відстібають за це стоматологам

4. grammi

grammi New Member

Дівчата SOS! Моя мала вибила собі зубчик. (Зачепилася за ручку від тумбочки) Зуб випав досить довгий, зверху такий як трубочка. Малій 8 місяців. Хто скаже новий виросте, чи він вже з коренем випав?

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну то відкрийте свій секрет - як вплинути на здоровя зубів?

6. дашулька

дашулька Well-Known Member

Сходіть обов*язково до дитячого стоматолога,скоріш за все,будете чекати на появу нових,але це через років 5-7.( зверніться до лікаря,щоб не було зміщення зубиків.

7. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

В молодшого здається вже псуються зубки :sad::sad::sad: На верхніх зубчиках такі жовті плямки ( не наліт), схожі на карієс. Невже доведеться сріблом обробляти в такому віці? Може хтось знає причини, підкажіть....

8. дашулька

Світланка,жовті плямки,то ще не страшно.якщо вони біліють,то тоді треба щось дійсно робити. причин є безліч - спадкове,пляшечки з солодкими чайочками...намагайтеся щоразу після їжі дитинці чистити зубки,подивіться через пару тижнів,якщо не буде гірше,то тоді молочні зубки все це спокійно переживуть.)

9. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

В нас починалися ті жовті плямки,в нас це карієс,збільшувались вони,покрили фтором наче трохи зупинилося..

10. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

От до того були такі білі плямки, а тепер на цьому місці жовті, ще й виглядають як пори...:sad:

11. дашулька

Світланка,негайно до лікаря,бо виглядає як на карієс. а пори-перша ознака,що вони скоро будуть руйнуватись.(

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ми сьогодні гуляли на площадці з дівчинкою зсусіднього будинку. Їй як і Юлясі півтора рочки, то в тої дівчинки вже були коричневі плімки на зубчиках, мама її казала що вони почали виникати в 1.4 рочки.... я в шоці... І каже що пастами навіть дитячими вже чистить і ледь-ледь десь еффект помітний, ніби те коричневе зчіщається, а потім знов появляється....

13. Юстина

Юстина Well-Known Member

Це, на привеликий жаль, про нас. Щось подібне в Юстини відбувається з рочку (чотири верхніх передніх). Спочатку протирала зубчики бинтиком, змоченим водою, потім купили і зубну щіточку, і зубну пасту від 0 місяців. Були в стоматолога, для початку порадили протирати глюконатом кальцію. Процес зупинився. Чистимо з боєм зуби кожен вечір. І вже нові зубки ростуть біленькі і гарненькі
    А ще лікар сказав, що такий стан зубів у дітей - провина батьків. Зубки треба доглядати з малечку (попробуй вгадай в півроку потемніють вони чи ні...). А ще величезну роль грає генетичний фактор, а в нас в родині своїми зубами (але попломбованими) можу похватися тільки я. Отак і живем, чекаючи, коли вони вже повилітають...

14. Natalya

Natalya Well-Known Member

І я помітила пожовтіння на зубах :sad:. Хоч чистимо їх з появи першого (тобто з року). Йти до зубного? Але хіба ж дитина там рот відкриє?..

15. Skrynya

Skrynya Member

Краще йти зараз, а не чекати щоб стало гірше! Вони вже вміють так вмовити, що відкриє! В нас теж зубки проблемні покривали сріблом.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Недавно читала, що проблеми з зубами можуть бути викликані стрес під час вагітності (УЗД теж), десь на протязі 7-9 тижня, якщо я нічого не плутаю.

17. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

В нас знайомі синочкові ще у півтора рочки сріблили зубки, бо ті плямки самі не зникнуть, а тільки почнуть шкодити сусіднім зубчикам.

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

щось дуже багато зіток з плямками на зубах в півторачному віці......
    Юляся чистить ( з моїю допомогою) зубки не щодня, а як згадаєм так і чистим:girl_blush2: , але натяку на плямки немає, як і плямок, сподіваюсь що її зубки вдались в тата, де в 35 років жодної пломби.
    Але питання, якщо чистити то в 1.5 рочки вже можна пастою дитячою? просто Юлька з пастою напевно б чистила зубки з набагато більшим задоволенням ніж просто щіткою без нічого.

19. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Ми десь з такого віку купували дитячу зубну пасту, але треба було дивитись, бо малий ухитрявся нишком не стільки чистити скільки їсти пасту, вона ж солодка

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ось що маю на тему чищення зубів діткам до 3-х років