Молитва перед інтимом

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 Вересень 2009.

1. Лянка

Лянка Well-Known Member

Відповідь: Молитва перед інтимом

І в мене є знайомі, які вважають секс, а тим більше зачаття дитини в часі посту гріхом. НІколи цього не розуміла. Дитина - дар Божий і цей дарунок потрібно приймати в будь-який час.

• Подобається Подобається x 5
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Таким є вчення Православної Церкви, на жаль. Я коли читаю таке на pravoslavie.ru, то дуже сумно робиться...

3. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

А чому сумно робиться? Піст- це не тільки обмеження в їжі, але і в фізичних задоволеннях!
    Фізичне обмеження спричиняє очичення душі!

4. Irusya

Irusya Well-Known Member

Я би ще додала "Московського патріархату"

• Подобається Подобається x 4
  5. Liliyah Romanova

Так? І що? Діти зачаті в пості справді упосліджені?

У православній програмі релігійній почула таке:
    "Відомо, що діти, які були зачаті в часі посту, народжуються слабими, недорозвиненими та безрозумними (слабоумньіми)"...

У Біблії пише, що чоловік і жінка мають відходити одне від одного і перебувати в молитві та пості за обопільною згодою.
    А те, що люди собі придумали, то вже відносність. Крім того, є два календарі. За одним вже піст, за іншим ще ні, за одним ще піст, за іншим вже ні...
    Так що це все відносність. [​IMG]

Останнє редагування: 10 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  6. Лянка

Лянка Well-Known Member

Ну якщо на статеві стосунки дивитися лише як на отримання фізичного задоволення, то певно такий піст був би доречним. Але статеві стосунки несуть в собі також і відкритість до створення нового життя. І як можна забороняти союз благословенний Богом.

7. Liliyah Romanova

Представитель РПЦ рассказал, что делать супругам в пост

Соблюдение поста не должно выражаться только в плотских ограничениях

Принудительное соблюдение супружеского поста не принесет духовной пользы, пост не должен становиться поводом для взаимных упреков супругов, считает православный священник.

"Воздержание во время поста не должно быть против воли мужа или жены. Насколько долго должно длиться это воздержание, решать не может никто, кроме их собственной совести", - заявил порталу "Интерфакс-Религия" настоятель московского храма Апостола Фомы на Кантемировской священник Даниил Сысоев.

В отличие от пищевых запретов, за нарушение которых без уважительной причины каноны наказывают отлучением от причастия, относительно воздержания от супружеских отношений сказано: "Вступившие в брак сами себе должны быти довлеющими судьями", - напомнил Даниил Сысоев. При этом он отметил, что соблюдение поста не должно выражаться только в плотских ограничениях. "Рождественский пост - это время, когда мы вместе с пророками и патриархами шествуем к яслям Богомладенца Христа. Мы должны прочитать как минимум 15 книг Библии, чтобы проникнуться их священным духом", - сказал собеседник агентства.

По совету священника, начать нужно с Евангелия от Матфея, день памяти которого приходится на начало поста. "Потом прочитайте книги пророков Исайи, Даниила, книгу Бытия, Псалтирь", - рекомендует священник.

Православные верующие накануне вступили в период сорокадневного поста, установленного в честь Рождества Христова. Установление Рождественского поста (28 ноября - 6 января по новому стилю) относится к древним временам христианства. Он упоминается в исторических источниках уже с IV века. Первоначально Рождественский пост длился семь дней, сорокадневным он стал в 1166 году.

http://newsru.com/religy/01dec2008/suprugi.html

• Подобається Подобається x 7
  8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Та вони самі собі перечуть, ось ці заборонювачи статевих зносин. В першу чергу інтим між чоловіком і жінкою покликаний на створення нового життя і сам Бог зробив його приємним для людини.
    Звичайно, що якщо один з партнерів використовує іншого лише для свого задоволення то тоді не має ніякого значення чи той стосунок відбувся в суботу, чи в неділю, чи під час Великого Посту.

• Подобається Подобається x 4
  9. vitalinka

vitalinka Well-Known Member

я також дотримуюся тої думки, шо якшо секс у пості заради задовлення то гріх, якщо ж для створення нового життя - то ні..

10. Liliyah Romanova

Угу, писав один пан на одному форумі, що в часі посту секс мати можна, але без оргазму. :girl_crazy:
    Ще би хто такі думки підтвердив цитатою з Біблії.

• Подобається Подобається x 9
  11. Даніелла

АКТ Хрещення змиває первородний гріх. Бо в гріху зачала і породила мати! Переважно в всіх є вже діти, в кого одна в кого двоє, і всі пишуть, що займаються не для задоволення а для зачаття.....

12. Liliyah Romanova

Тобто первородний гріх - то секс батьків? :girl_crazy:
    А чому мати зачала й породила в гріхах? Чи не тому, що всі грішні?
    От тільки до чого тут секс? І чи не Господь створив наші тіла? Чому саме в оргазмі у чоловіка сім'я виходить? А клітор у жінки - то певно диявол доштукував. :8:

Даніелло, може, ви хоч поясните суть свого допису?

Останнє редагування: 13 Вересень 2009
  13. Маруся-мама

Тому ряд мусульманських країн жінці ту річ вирізає, просто викулуплюють, аби не знала задоволення.

• Подобається Подобається x 1
  14. Liliyah Romanova

Ще би чоловікові відрізали дещо й запровадили запліднення виключно ін вітро, аби вопше ніякого задоволення не було. :girl_crazy:

15. Даніелла

Лілю не перший раз веду з вами дискусію. Одне а я зрозуміла, вам властиво все перекручувати на своє. Почитайте релігійну літературу про хрещення! Піст- це очищення душі та тіла! Сексуальні утіхи в часі посту це є великий гріх.

16. Яруська

Яруська Well-Known Member

Та ви що, тьху-тьху...яке зачаття?:girl_haha::girl_haha:

17. Маруся-мама

Ну бо якщо не так як ви кажете то значить це перекручування на своє чи ще щось такого ґатунку?
    Цікаво що ігноруєте будь яке звертання до вас з цього питання. Ліля он вказала на статтю яка говорить що тілесні плоті не вважаються гріхом а ви наразі нічим не доказуєте а лише направляєте читати якусь літературу. А чому це тільки Ліля повинна її читати? Решті що не треба? Дайте мені посилання і в канонах вкажіть що статеві зносини з шлюбним чоловіком в часі посту це смертельний гріх чи ще щось такого типу.

ЙОЙ!!! Як мене то денервує.

• Подобається Подобається x 2
  18. Даніелла

Зважаючи на дружні відносини з пані Лілею вам властива захищати! Але спілкуючись з нашим духовим наставником, я повністю підтримую думку, що статеві відносини в часі посту гріх. Ми повинні контролювати свої бажання. Для мене статевий акт в пості прирівнюється до вживання спиртного. Але кожен сприймає це в міру своєї християнської вихованості. Питання до вас Маруся-мама, ви займаєтися цим в пості тільки для зачаття?

19. Orman

Orman Модератор-бомба

Даніелла, де в Біблії написано, що секс в період посту - це гріх?

По темі: перед інтимом не молимося, але думка мені дуже сподобалась - якось тепло так стало :)

• Подобається Подобається x 3
  20. Маруся-мама

Я не боюсь себе обмежувати в пожаданні заради задоволення, особливо якщо це вийде на зле мому чоловікові.

Плюс ніколи не випускаю думки що все керується зверха і якщо Бог вирішив що мені треба буде ще 5-ту дитину то він мені її подарує. Я писала вище і щераз напишу, що я щоразу відкрита до його задуму.

• Подобається Подобається x 6