Моя дитина ніколи не їла шоколаду!!!

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Rodionochka, 4 Листопад 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Відповідь: Моя дитина ніколи не їла шоколаду!!!

та далеко!
    в магазинну випічку пхають дешеві цукрозамінники явно не природнього походження, то, мабуть, з відро цукру треба з*їсти, щоб зрівняти шкідливість
    ароматизатори, барвники, пальмова олія
    Для початку треба врахувати стан здоров*я дитини, наявність чи відсутність зайвої ваги, а також харчові звички сім*ї. Зрештою, як ви написали,
    .
    У нас от татко на дієту не збирається, хоча я смаженого майже не їм (але деруни страшно люблю, тому раз на 2-3 тижні себе балую, частіше - ні-ні, бо фігура страждає), то, мабуть, у дитини буде враження, що вона покарана, якщо їй постійно будуть такі штуки забороняти. І потім буде

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Моя болюча тема... Святика я тримала менш-більш здоровому харчуванні до тих пір, поки не пішов в садок. Він навіть не знав що таке цукерки-шоколадки і з чим їх їдять. Десерти у нас були всякі запіканочки сирні, рисово-яблучні і т.п., солодкі каші та й усьо. А як пішов в садок (2,4 роки), все, понєслась, дні Народження діток, всякі різнокольорові папірці, цукерки... І хоч в ясельній групі ми не пригощали діток шоколадними цукерками і все ж він дуже швидко в"їхав шо то таке і що це така конкретна дитяча "тєма"))) і вже приходилось час від часу дома купувати.
    З Андрієм тяжче, бо Святослав їсть, а той тоже хоче... Вперше з"їв "гулівера", коли мав рік, мама чуть з розуму не зійшла.:girl_impossible: Правда ніц йому не було, але спеціально я такого на даному етапі точно б не давала.
    У нас правда табу дома на сосиски і ковбаси, самі їх ніколи не їмо, ну може раз в пятілєтку, бо як прочитаю склад-реально жити не хочеться. На ту ціну краще купити м"яса і щось з нього приготувати. Ну, я так вважаю.

А так з шкідливого на разі Святик може пригоститися шоколадом, цукерками, про жуйки, чіпи, сухарики ми поки не знаєм... ну, та й мене саму від того добра шлунок пече, а що вже про дітей казати... За сочки воюю з мужом, інколи влітку може малому купити, а я всюди тягаю з собою компот.

І взагалі у нас в меню переважно каші всякі-різні, супчики, овочі, м"ясо, рибка... Впринципі чогось такого шкідливого малі не їдять. Ну, старший може час від часу щось смажене з"їсти, там котлетку, сирничок, відбивну, зразу, але і то стараюсь не зловживати, духовка нам у поміч. Вчора свою мультю забрала, то тепер вупше гуляєм...:girl_dance:

Останнє редагування: 7 Листопад 2014
  3. lilochok

lilochok Well-Known Member

Сьогодні зранку проходила повз магазин. Якраз вийшла мама з малесенькою дитинкою. Дитинка показує пальцем, а мама каже: "Так-так, то твій чупа-чупс. Даю-даю"
    І чим такі мамочки думають???
    Хоча далеко ходити не потрібно...моя кума почала дитині давати солодке і ковбаси з пів року. Казала, хай привчається

4. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Та власне маргарин, який мама покладе в свою домашню випічку, вже містить пальмову олію, ароматизатори і барвники (правда, в більшості маргаринів барвником йде натуральний бета-каротин). Своїм дописом хотіла власне застерегти мам від використання його у випічці, особливо для діток.
    Я взагалі питанням здорової їжі задалась вже давно, і бачу, що багато людей нездоровим вважають лише майонези, чіпси і цукерки, грубо кажучи. Але ж нездоровою є будь-яка смажена їжа, і надмір тваринних жирів - чого в нашій повсякденній кухні, погодьтесь, є дуже багато, і саме тому, що це для людей звично, бо так готує мама і бабуся - тому це не вважають небезпечним.
    А я якось бачила ще цікавішу картину: мамочка з дитиною зайшли в магазин, дитина не звертає ніякої уваги на продукти взагалі, нічого не просить, бавиться забавкою, мама каже: "Що тобі сьогодні купити?" Піднімає дитину до полиць з солодким, дитина далі не дуже щось хоче,ніяк не реагує особливо, вона сама вибирає якусь фігню і тицяє дитині....що тут казати?!

5. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Що тоді є здоровим? Яблука і зупки?
    Оскільки тема зайшла про солодке, то маю ще таке спостереження, що є діти солодкоїжки і ті, які просто солодкого не люблять, навіть маючи до нього доступ. Я солодкоїжка, моя старша дитина теж, і я її розумію. Тому просто вводжу прості правила: солодке тільки після основної їжі і завжди питати маму, що можна, а що ні. Шоколад в нас допустимо 1-2 кусочки, цукерки сама ніколи не даю (хіба що одні маю улюблені шоколадні, то можу дати штучку, але на них зараз така ціна, що за кілограм можна три дні всю сім'ю годувати:girl_sad:), але якщо хтось пригостить, проблеми не роблю. Печиво стараюся не купувати, печу сама на маслі або олії, часто печу бісквіти і сирники. Загалом поділяю думку, що важливіше привчити до культури харчування, а не просто сховати/заборонити цукерки.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Дана

Дана Well-Known Member

Мені напевно повезло(тьфу-тьфу) дитина моя досить рівно відноситься до солодощів. В кухні на столі постійно стоїть тарілка з ізюмом, курагою, горішками. Мала тягає їх на протязі дня. З маленького навчена м'ясо з овочами, картопля гречка рис окремо, паста також окремо. Дуже любить супи, і то різні. Вареники і пельмені любить але не так щоб пропадає за ними. Ось без чого вона не проживе то без гречки, супів і яблук.:girl_in_dreams:
    Ще одна порада мамусям діти які погано їдять, готуйте разом з ними. Дитина яка "сама" приготувала суп, той суп їсть з великим апетитом.
    Я проти категоричних заборон, потрібно дозувати "недобрі" продукти, не робити з них "забороненого плоду" і в той же час не робити з них "винагороду" за щось. Так є цукерка, хочеш?- Бери одну після обіду.
    Ще одна історія, був у нас бум на сухарики, хочу і все, діти до школи приносили, вона там спробувала.
    Я сказала -нема питань, приготувала сухарики, і гарбузову зупку-пюре, курс споживання дві ложки супу-один сухарик:connie_pull-pigtail. Дитина їла суп з великим задоволенням. І сухарики типу їла, і мені добре що дитина нормальну їжу їсть. Хитрість - то наше все:girl_in_dreams:

7. Mansikat

Здоровими є каші (якщо вже дуже придиратися, то мають бути цільнозернові), овочі (у великій кількості!) і фрукти сирі і запечені чи парові, тушені, риба і м'ясо нежирне приготовані в духовці чи на парі, ну або тушені, молочні нежирні (і жирні у невеликій кількості) та особливо кисломолочні продукти, яйця, горіхи, олії (оливкова, лляна, можна ще щось оригінальніше типу гарбузової чи з грецьких горіхів). І, до речі, власне запікання - набагато простіше у виконанні, ніж смаження, чому б і собі життя не спростити і вклад в здоров'я сім'ї не зробити?:girl_wink: Якщо людина харчується так, то не страшно спробувати чіпси, ковбасу чи ще щось таке за святковим столом, наприклад. Страшно їсти ту ковбасу щодня за сніданком.

8. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Дівчата, моя братова зараз якраз готує передачу про батьків, які досить серйозно відносяться до харчування своїх діток . Може хтось має бажання ій допомогти - поділитись власним життєвим досвідом)))? Була б дуже вдячна. Стукайте в ПП або в карму. Дякую!!!

9. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Мені здається, що якраз шкідливість смаженого і переоцінюють. Яскравим прикладом марних зусиль здорово харчуватися є моя родичка, яка на вареному-пареному, очищеній воді (і чистій водичці натще), природних скарбницях вітамінів і всіляких "очищеннях" примудрилася зрушити собі кислотність і нагромадити пісок і каміння всюди, де тільки можна. Тепер то вже кашки на водичці без варіантів.. Але і згадати-то особливо нІчого :sad: . Звісно, не йдеться про щоденні відбивні і смажену рибу, але раз на 1-2 тижні.. А про вміст і особливу користь наших рослинних олій я навіть не знаю, що сказати, добру ще треба пошукати підозрюю, що і зі складом не все ОК.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Mansikat

Ну частковий випадок тяжко коментувати, ми ж не знаємо, до яких крайнощів вдавалася ваша родичка, який стан організму в неї був до тих змін харчових, та й очищення води - тут справді все непросто, можна так очистити - що ще гірше буде.
    Процитую Оксану Скиталінську, дієтолога, категорична цитата, та все ж:
    Тут справа мабуть в тому, що люди звикли вважати шкідливим таке, що сьогодні з'їв - завтра стало зле, а от як через 20-40 років знайшлася серйозна хвороба, то хто ж то буде пов'язувати з відбивними? Та й, звичайно, в кожному конкретному випадку і неможливо визначити причини: генетика, харчування, стреси, повітря, вода, це все має сукупний вплив. І, зрозуміло, що знайдуться люди, які скажуть, що, от я їм і мені 90 років і все ок, так само як: от я курю цигарки все життя і нічого, але ж це не спростовує шкідливість нікотину?. То є свідомий вибір людини. Хтось вважає, що життя без улюблених шкідливих страв "несмачне". І має право від них не відмовлятися.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

кислотність- пісок-каміння в нирках чи жовчному мжуть бути і при супер здоровому харчування ( ну як людина так собі вважає). Тому що є індивідуальні особливості організму і не завжди певний корисний продукт саме цій людині показаний. Наприклад, ті ж баклажани, щи щавель, чи помідори. Самі по собі- корисні. Але в деяких людей споживання цих продуктів призводить до підвищеної кислотності сечі і утворення піску та каменів в нирках. Так само- з джерельною чи колодязною водою, яка має свій склад. Так само- не є здоровим вживати майже дистильовану воду натще, як популярно у людей середнього і старшого покоління, які користуються для очищення води оцими всякими приладами типу "Еководу", де йде електроліз. Так само- далеко не всім показані свіжовижаті соки. Та багато чого. Особливо у середньому та старшому віці.

12. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Малим дітям потрібен холестерин, який всі так сварять, для нормального розвитку мозку, тому діти в віці 1-2 роки схильні тягати з холодильника масло. Тому, щодо шкідливості тваринних жирів як таких я би посперечалася. А ще не треба забувати, що розумна присутність таких жирів в раціоні попереджує зараження туберкульозом. А якщо згадати, як харчувалися наші пра-пра, то від теорій парення все випарується:), бо багатші їли м'ясо (дичину в тому числі), а бідніші компенсували нестачу білків молочкою. Інша справа, що готували м'ясо більше на відкритому вогні, а не на пательні з олією.
    Щодо олії, я використовую оливкову для всього, в т.ч. і для смаження.

13. Mansikat

Абсолютно з вами згідна, тому і масло вершкове, і сметана, яєчний жовток, печінка - це обов'язкові продукти в раціоні дитини. Тут все питання в збалансованості, я писала, що погано не тваринні жири, а їх надлишок, і це тим актуальніше, чим старша дитина, власне у моєму дописі про нежирне молочне - то не стосується діток 1-2 року, ви праві.

14. Mansikat

Задалась я питанням перекусів (вирішила писати сюди, як в тему про здорове харчування).
    Виглядає мені зі сторони, що в нас дітки перекусують постійно: соломки, печенька, банани і т.п, діти на прогулянках дуже часто щось жують (напевно вперше звернула на це увагу після прочитання вдомого багатьом "Французького виховання"). І з погляду виховного - воно мені не дуже, якась така розхлябаність, чи що, типу їм, бавлюсь, бігаю, процес їжі не виокремлюється, можливо споживається без апетиту, а просто бо мама запропонувала смачне. Суджу по собі: якраз всякі перекуси - то переважно "зловживання" - власне, пригощає хтось чимось смачненьким, ситий чи ні, переважно не відмовишся, то ж не тарілка борщу, якщо я цілий день вдома і бігаю перекушувати - це вірна ознака, що мені нудно і нема чим зайнятись, перекусити хочеться завжди чимось "эдаким", а не бутербродом....одним словом, з мого дорослого погляду - перекуси (як вони є в житті по факту) - це швидше нездорово (як фізично, так і психологічно). Але от з погляду дитячої фізіології - тут не знаю - може є потреба постійно "підкріплятись", і це може, потрібно для шкт - таке часте дробне харчування, якби ще й перекуски корисні підбирати. Чи, зрештою, дитячі меню і розраховані на 4-5-разовий прийом їжі, і того достатньо?
    Ваші діти перекусують? Чим?
    p.s: 5-разове харчування, коли, наприклад, дитина їсть йогурт з печивом, чи ще щось такого типу - то вважю прийомом їжі)

15. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ну у нас три разове харчування, а то що для вас прийом їжі (йогурт) - це для нас перекус :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

Мої діти перекусують переважно фруктами. Тепер це сунички, полуниці, малина, ще є минулорічні яблучка. В липні-вересні - ожина, часом інжир чи абрикоси, грушки. На зиму також фрукти заморожую. А ще восени та взимку роблю дітям пюре із печених яблук та печеного гарбуза, яке вони дуже люблять.
    "Корисні" смаколики типу магазинного печива чи соломки намагаюся максимально обмежити. Знайомі мами дуже дивуються, як це мої діти ніколи не пробували "Барні", і не можуть зрозуміти, чому я так проти "Кіндерів" :).

• Подобається Подобається x 1
  17. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Мене цікавить чи даєте діткам морозиво?! Якщо так, то яке саме, марка?! З якого віку?
    Щодо нас, то трохи "присіли" на ці холодні солодощі на морі цього року. До того я не давала, та й не вміла мала його їсти.
    Не знаю чи правильно для себе думаю, але між цукерками/печивом типу барні, я надам перевагу морозиву. Хоч не вважаю це аж таким добрим. Та все ж коли гуляєм з ін. дітками, при чому, значно молодшими за мою, то мами їх прямо напихають Чупа-чупсами, сухариками, і сміються з мене, що не дозволяю того. Доця істерично плаче, бо її очі теж це все би їли.

18. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

І в нас так)) Мені все здавалось, що я зле годую дитину, як чула, що діти їдять 4-5 разів на день:girl_haha:
    Бо ж у нас три рази лише. А потім з`ясувалось, що сирчик, печиво йогурт, банан - то все прийоми їжі теж)))

Тому так, в нас перекуси то фрукти, ягоди, печиво, сир, йогурт.
    --- дописи об"єднано, 2 Липень 2015 ---
    САшко досить байдужий до морозива. Та якщо я їм, може біля мене трохи спробувати. Я не приділяю тому особливої уваги, бо їмо дуже рідко.

19. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Ми морозиво почали їсти минулого літа, але реально його їмо цього, він його дуже любить. Але малому я даю тільки біле морозиво у вафельному стаканчику, маю надію, що в ньому менше додатків всяких)
    Щодо інших солодощів - наша дитина твердих цукерок не їсть, жуйки - в жодному разі, на чіпси, сухарики і всяку таку хрінь -сувора заборона. І коли він бачить, що хтось там їсть чіпси чи сухарики, він того не попросить, бо знає, що діткам того не можна і це шкідлива річ. Інколи може поласувати шоколадними цукерками (якщо хтось принесе, спеціально я не купую), чупа-чупсом теж інколи. І зараз у нашому раціоні є морозиво, а без всього решта вважаю можна обійтися. Не думаю, що моя дитина почуває себе обділеною тим, бо, направду, вчу його, що краще з'їсти півлітри малини чи ожини, ніж напхатися цукерками чи сухариками.

20. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

В нас якось такого не трапляється. Серед наших друзів дітки не їдять тієї хімки. Та і на майданчиках не бачу щоб дітям таке давали. Переважно печиво, банан. Моя дитина з солодкого пробував лише шоколад. Тепер коли бачить що я їм, може попросити раз вкусити. Але не трясеться за шоколадом наразі. Інших солодощів, крім печива простого магазинного(коли мамі лінь пекти) ми не пробували.

• Зе бест! Зе бест! x 1