Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Тимчасові труднощі не варто змішувати з переконаннями людини. Якщо зараз чоловік не може, а за рік зможе - ніц страшного, можна і попрацювать:girl_cool:

2. Левицька

Левицька New Member

є мами, які не паратизують в принципі))) ніколи))
    а є, для яких паразитування - то стиль життя)
    ну, та відносити можна все, що завгодно і куди завгодно) то як ви собі вважаєте за потрібне. Для мене особисто - домашні клопоти, то не проблеми, а розваги, бо вони не потребують моїх душевних сил та енергії, як робота, де є і стрес, і спілкування з різними не зовсім оптимістично налаштованими людьми, і існування керівництва, і графіку тощо. Але то мені, ви, можливо, бачите гармонію інакше і для вас це найбільш оптимальний сценарій життя.

3. Neverland

Он мені повно пощастило. Мій чоловік свято переконанаий, що він мус нас забезпечити, і що не мушу працювати, лише, як дуже хочу (а я і не хочу ггг :)) Хоча, за прикладом своїх батьків я була все життя свято впевнена в протилежному: що жінка не жінка самодостатня, якщо вона не працює, що є гроші спільні, а є його і мої, і ще багато чого. А муж відкрив мені і очі, і дав можливість просто розслабитися, просто не думати за те, що мені невластиво, і я відчула, що впав тааакий тягар з мене. І лише зараз я побачила сім"ю моїх батьків з іншого боку, все те, чого не бачила раніше, про що говорила Ліля. Ні, вони щасливі, вони виглядають щасливі, але всередині кожен по-своєму нещасний.
    П.С. Найцікавіше, що за 2 роки декрету я підрахувала, що зробила для саморозвитку більше, ніж за всі студентсько-робочі роки :)

4. Левицька

Левицька New Member

ну, а якщо в нього якраз такі переконання?

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Власне видно, що ви говорите не з власного досвіду а радше теоретизуєте.

Коли жінка і чоловік свідомо вступають в шлюб, мають більш-менш однакові погляди на життя, і розуміють що вони рівні з різними обов’язками, то ніколи не постане питання - я нещаслива, бо він не забезпечує сім’ю. Жінка зуміє побудувати все так, щоб навіть тої маленької зарплати вистарчатиме на них двох, трьох... скільки б їх там не було. І Бог допоможе їм так, що чоловік зможе забезпечити сім’ю щораз краще. В такій сім’ї жінка зуміє використати свою творчу натуру, щоб їм було легше жити.

Кінець сім’ї буде там, де чоловік не буде опорою дружині, а вона в свою чергу повинна буде переступити через себе аби принести гроші додому.

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я хоч не Орман, дозволю собі відповісти. Суть такої моделі сім"ї не в тому, щоб вважати чоловіка машиною для заробляння грошей. Очевидно, в тяжких ситуаціях жінка може і повинна заробити хоча б на необхідний мінімум. Більше того, якщо жінка не просто "сидить вдома", їй це вдасться.
    А взагалі, дивно так. В багатьох темах про стосунки обговорення зводиться до поділу на працюючих і непрацюючих жінок. Чи то я не туди дивлюся, чи то справді не головне в стосунках?

7. Neverland

Тоді біда:girl_haha:

8. invisible

invisible Well-Known Member

В сучасних українських умовах і при наших зарплатах це твердження здається надто ідеалістичним і не таким вже актуальним... На жаль, далеко не кожен чоловік зараз має змогу утримувати сім'ю повністю. Ось маю приклад сімейної пари-лаборантів, ну де ж йому з його зп в 1500 грн. утримати сім'ю з малою дитиною?
    Або в нас... Ну не складається з роботою в мого чоловіка, хоч ти трісни. То одне, то друге. Причому людина він дуже хороша і розумна, просто якийсь банальний нефарт. От і зараз, вже півроку шукає роботу, а я на 4-му місяці вагітності одна утримую сім'ю... Хоча, мушу визнати, саме зараз я була б не проти маленького заслуженого відпочинку... :) Благо працюю на дому, інакше здуріла м би :)
    Тож як не сумно, нині в багатьох українських сімейних парах твердження "чоловік зобов'язаний утримувати сім"ю, а жінка підтримувати домашнє вогнище" перетворюється в те, що жінка, як коняка, намагається тягнути на собі ото все - і роботу, і кухню, і домашнє вогнище, і дітей....

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Те твердження ні на що не перетворюється, воно просто не існує. І то не лише тому, що виховано цілі покоління трутнів.
    Я он теж працювала 7 років на нашу сім'ю. Коли одружилися, він ще не мав роботи, завершував навчання. Працювала я. Потім була дитина і моє навчання, а працював він. Зарплатня була така собі, але жили. Тут я працювала в сумі 7 років. Декрет із Натусиком не рахую, бо й тоді не мала повного відпочинку, а вчителювала. Але він знав про мою позицію, та й сам її поділяє, ну, але нема роботи. Шукає, шукає, а нема. Але він старається зробити все можливе, аби роботу таки знайти. І не лише в Україні є проблеми в сімей. У нас дуже багато знайомих, де тато сидить удома, займається дітьми й хатою, а мама працює. Важко чоловікам роботу знайти часом. І от там, де чоловік не працює і не є главою сім'ї, видно, що таки бракує щастя людині, а там, де брак роботи не впливає на ролі в сім'ї й розуміється, що ситуація тимчасово така, хоч і затягнулася, можливо, там відчувається мир.
    Про проблеми української жінки, яка любить тягнути на собі "три кути", а то й усі чотири, не варто говорити. На жаль, там такий вибір. При тому без обговорення й домовленостей із чоловіком. То так, як писала Орман про принців і коней.

10. Відповідь: Мистецтво бути дружиною

От. І я про те ж.
    Якщо однакові погляди на життя, то це чудово. Все в тій сім'ї буде добре. Навіть, якщо погляди однаково "неправильні" :)

Дякую усім за відповіді і пояснення. Є над чим задуматись.
    Але особисто для себе казати: чоловік "мусить" (цей той ступінь категоричності, про який запитувала Ліля) я не хочу. Розумію, що це не завжди реально, тож як на мене, краще казати "добре би було".
    Не думаю, що я буду нещасною, і після одруження працюючи на роботі, яку я дуже люблю. Хоча, час покаже.

11. Neverland

Я он над тим задумалась після появи дитини. Після 3 дитина не виростає. Хто водитиме в школу? Хто забиратиме? А уроки-гуртки? А пограти-поговорити? А чоловікові час? А дома? І як я ті 24 години не тасую, все не виходить мені на 2 стільці дупцю умістити, щоб і там і сям. Ідеально, коли в жінки робота вдома, або з вільним графіком, але в реаліях 8-годинного робочого дня, я не уявляю ЯК все змогти, по жіночій частині, і на себе час мати.
    П.С. Помітила, що якщо чоловік у сім"ї не головний, а так: фіфті-фіфті, то в нього начисто зникає мотивація, звідти і проблеми з роботою, з іншим... То так видається іноді, що він один не зможе, а насправді він просто розхолоджується, бо не відчуває тої відповідальності, яка мобілізує. Моє ІМХО.

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Народите дітей, розкажете про зміну поглядів.

13. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

14. Левицька

Левицька New Member

15. NataliaFed

16. Левицька

Левицька New Member

я стосовно того питання страждала і билась головою об стінку навесні перед виходом, якраз у цій темі. Думала-думала, як мобілізувати, як мотивувати... Нічого не придумала, лише від моїх спроб було гірше всім, то найгірший період з нашого подружнього життя, відлуння є й досьогодні. Що я зрозуміла
    - ми разом, бо підходимо один одному, як ніхто інший в світі,
    - ми такі, які ми є, а не такі як треба,
    - ну нема в нього підприємницького хисту чи таланту продавця і все тут, але від того я не люблю його менше,
    - мені комфортно вдома, але це не моя роль.

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 23:06 ----------

17. NataliaFed

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

От чого у нас все завжди на фінанси великі спихають? Правильно Маруся-мама пише
    Тут все діло в поглядах на життя. От тільки халепа в тому, що після родів погляди на життя у жінок часто змінюються (у мене точно змінилися), а чоловіки то більш-менш стабільні. І то ще треба вміти донести до них ці нові погляди.

19. AilataN

AilataN жива

Погляди загалом мають тенденцію змінюватись))

Якщо чоловіки ( оу, чоловіки:girl_in_love:)))виховані в традиціях примноження добробуту сім"ї то і не потрібно

Їх і не потрібно виховувати , бо вони стабільні. А доносити до них це значить виховувати? ..?(с)
    Але виховання- то "вдягання масок")) Так?
    Супер, але саме виховання впливає на розвиток мужчини, як мужчини. Що саме він несе відповідальність, що йому потрібно заробляти, що від нього залежить збереження світу. Вобщєм , Міцного Горішка має хтось виховати, бо інакше, той міцний горішок зі свома п"ятьмя пальцями так і буде бігати не знаючи куди їх втикнути:d7:)) Дякувати Богу, що я жінка))
    Традиції сім"ї ( теж , до речі, запрограмованими уже на рівні генетики, як носіння штанців і спідничок, бо складаються не десятиріччями, а сторіччями) є занадто важким тягарем, щоб з ним боротись, для відповідності ,невідомо ким і чому, визначеними стереотипами. Легше знайти людину, з якою тобі буде комфортно в тій, чи іншій ситуації. Інша справа, що не всім "втєрпьож" ту людину знайти))).
    Яким чином можна розграничити волонтерство і роботу, як таку? Тобто, якщо жінка працює і заробляє- то вона втікає від ...( якихось там проблем). А якщо це мистецтво і волонтерство, то це заняття для душі, не обтяжене ніякими зустрічами з дитячими страхами.

Останнє редагування: 11 Вересень 2012
  20. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

а чого ви так вважаєте? Того, що чоловіку не комфортно, коли ви вдома?

Питаю тому, що у мого чоловіка таке розуміння, що як жінка сидить вдома, то вона обтяжує життя чоловіку. Навіть наводив мені таке порівняння: чоловік тягне воза, на якому жінка, дитина. І все добре, поки дорога рівна, але як тільки починається якийсь підйом, то жінка мусить злізти з воза і допомагати чоловіку (ну само собою ясно, що у важкі часи можна мобілізуватись). А в ідеалі обоє мусять тягти того воза. І не може він зрозуміти, як сидячі на возі жінка має мотивувати чоловіка, щоб йому стало легше його тягти :))

Статус теми:
Закрита.