Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Мабуть варто уточнити термінологію :)
    Для мене особистість є узагальнення набору характеристик. Слабка, сильна особистість. М*яка, жорстка. Розчавлена життям також особистість.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Правильно любите, бо так і є. У Старому Завіті недаремно написано, що жінка з ребра чоловіка взята була, бо то власне і є символ її рівності з чоловіком. Якби вони не мали бути рівні, то би була взята з коліна (і була би нижче), або з голови (і була би вище).
    Та й Новому Завіті чітко сказано, що перед Богом усі рівні.
    Обов'язки в кожного свої, отут правда.
    Десь читала, що жодна жінка не почувається в сім'ї щасливою, якщо є заміна ролей, тобто якщо не чоловік голова сім'ї, а жінка. Вона може вдавати, що все супер і чудово, але насправді жодна жінка не хоче такої ролі, бо не створена вона бути головою в домі, в неї сутність інша.
    Це якщо ми говоримо саме про ролі, а не розподіл обов'язків.

3. Левицька

Левицька New Member

ну, в нас поняття "голова сім`ї" не вживається, але апріорі вважається, що чоловік, хоча я і працюю), то якраз в обов`язки.

4. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Так, тут Ви праві. Але з цим визначенням допис цьомцьомки є ще курйознішим.
    Можна. Особистістю (якоюсь) зазвичай стають. Людина, котра хоче стати якіснішою, зазвичай прагне досягнути того рейтингу, про який я писала вище. Людина, котра перейде від самоосвіти, самодисципліни, поваги до себе самої (як до нового рівня), буде поважати і інших людей, буде настільки самодостатня, що паразитувати (нехай матеріально або психологічно) їй не дозволять саме повага до себе і повага до партнера.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

а поняв, я паразит(ка).

свято переконана, що чоловік зобов"язаний утримувати сім"ю, а жінка підтримувати домашнє вогнище (в яких хочете значеннях).

6. Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Не люблю слів "жодна", "ніколи", "завжди".
    Те, про що ви говорите, чиста чиясь теоретика. А ваші слова "може вдавати" мене ображають.
    Я виросла в такій сім'ї. Я її член. Я щодня спостерігаю її зсередини. Вдавати? Ви про що?

Детально аналізуючи характери і батька, і матері, я вам можу з впевненістю сказати, що інакшого розподілу ролей бути і не могло (ну вроджене це, а можливо, й результат виховання). Хіба прийшлося б ламати себе. І батькові, і матері. Але для чого? Щоб відповідати теоретично ідеальній формі? Думаю, краще залишатись самим собою, ніж все життя грати роль "ідеальної" (для людей) дружини чи чоловіка.

Останнє редагування: 10 Вересень 2012
  7. Un.Known

Нєа, не зрозуміли. Зовсім.

8. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

добре, що ваш чоловік так вважає.
    Може буде зараз кидати в мене тапками, але мій так не вважає і я не знаю як йому це пояснити.

9. Liliyah Romanova

Не чиясь, а Творця. :)

10. Відповідь: Мистецтво бути дружиною

А виховання, на вашу думку, ніяк не впливає?

Мені шкода, що у вас був негативний досвід дитинства в такій сім'ї. Можливо, це тому, що зміщення ролей було вимушеним?
    У моїй сім'ї інакше бути не могло. Все гладко, ніхто себе не ламав. Просто підібралися дві половинки. І кожного разу, коли дивлюся на них, я дивуюсь, як то можна було так добре один до одного допасуватись. Знайшлися :)

11. Liliyah Romanova

Я такого не сказала, завважте. Чому саме ви так подумали? ;)
    На накладання масок? Ще й як.
    Для мене сутність, це даність. Виховання ж не впливає на кількість пальців на руках чи ногах. Покалічити їх може, але волію про такі випадки виховання не говорити.
    Хоча, якщо людина внаслідок виховання втрачає закладену Творцем сутність, тоді це, мабуть, і є таке виховання, що міняє кількість пальців.

12. Левицька

Левицька New Member

власне, такі висновки виникли і у мене... Для мене паразитування - це не бути на утриманні чоловіка, а виправдовувати свою лінь, використовувати оточуючих, знову ж таки, виправдовуючи свою лінь, керуватися лише своїми примітивними потребами, занедбуючи водначас свій власний потенціал...
    мій теж) я навіть тут питала поради, як стати музою, як надихнути, але зрозуміла, що прагну натягнути на себе чужу ковдру, бо це не наше...

от під час декрету мій чоловік почав вперше придиратися до того, як прибрано, що приготовано з їжі, бо раз я вдома, значить - то моя робота... я ж в собі педанта і кулінара так і не розбудила, хоча готувала і прибирала щодня. Тепер знову у нас до цього ставлення попростіше,

13. Un.Known

Саме так.

14. Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Ну з оцих слів
    випливає, що щастя в сім'ї зі зміщеними ролями є неможливим, і жінка лише вдає, що "все супер і чудово".
    Далі ви говорите, що теж (як і я) виросли в такій сім'ї, і, на відміну від мене, "не схильні ідеалізувати, а радше аналізувати". Тобто той опис щасливих відносин, які я надала, є тільки моєю ідеалізацією, а насправді все не так.

Якщо я вас неправильно зрозуміла, вибачте і поправте.

А якщо серйозно, дурним ми тут займаємось.
    Я вам розказую, що у нас все добре (хоч і не "як книжка пише"). А ви намагаєтесь мене переконати, що все погано :girl_haha:

А на рахунок виховання, ви, на мою думку, не праві.
    І виховання, і та модель сім'ї, яку спостерігає дитина, має значний вплив на становлення особистості, розвиток певних рис характеру..

Ну і ще роздуми на тему.
    Ми кожен судимо, виходячи з нашого власного досвіду, від тої моделі сім'ї, яка у нас самих, від тої моделі, яку ми схильні вважати ідеальною.
    Я схильна думати, що категоричність у даному питанні зайва. І вірю, що може якась жінка буде найщасливішою, не працюючи (це до статті, яку наводила Орман), а є жінки, які щасливішими будуть, коли працюватимуть.
    Але чому у відповідь я чую, що правильно лише ТАК. І не інакше. (?)
    То так, риторичне запитання. Просто самі задумайтесь.

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ой, тут писали про підбори. Цікаво так. Це напевно суто українське, що на роботу ходять лишень на підборах. Але то таке...

Доречі, дякую Марійці за статтю. Я себе там побачила на всі сто. Я дуже нещаслива з виходом на роботу, а саме тому, що дитячі рани не вилікувані. Треба частіше робити собі reality check, типу ось таких статей і не забувати, що життя прекрасне і його вартує прожити щасливо для себе. І я бачу велику проблему в тому, що моїх дітей виховав садок а не мама, що в нас нема бабці яка б балувала внуків і нема дідуся який би навчив внука бути мужчиною. Це великий промах для моїх дітей. Зараз вони входять в період статевого дозрівання і я бачу як жахливо є те, що вони не мають мами.

16. Liliyah Romanova

Ні, не щастя в сім'ї, а особисте щастя є неможливим.
    Я теж завжди вважала, що все супер, все гарно... Але дитина дуже багатьох речей не бачить у сім'ї батьків. От коли з'являється власна сім'я, діти, життя окремо, вічко одного дня може привідкритися й показати щось більше. А може і ніколи не показати, тоді дитина ніколи не знатиме, що були якісь підводні камені.
    Здивувало.
    А хіба я сказала, що ні? Характер, його риси, особисті риси - то все не є даністю.
    Я ж говорила про глибинну сутність, яка є даністю, такою ж даністю, як хімічний склад людського організму.

17. kljysochka

kljysochka New Member

ну, це все дуже глибинно і т.д., але грань дуже тоненька.. всетаки вернімось до реалій.. та сама мама в декреті. до якого віку дитини мама не паразитує, і є на утриманні, а з якого вже виправдовує лінь, сидячи вдома? зараз на няню мож скинути дитину хоч з місяця, а то і раніше, яслає і садок.. то як бути тут..? а про
    то це можна віднести і до ранішнього виходу на роботу і залишення дитини і проблем пов"язаних з нею, на няню...:connie_pull-pigtail

18. Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Оце ще це мене зацікавило.
    Цілком розумію таке ваше бачення ідеального подружжя. Не зовсім з ним згідна (ну, принаймні, не в тому ступеню категоричності), але приймаю.

Але що, якщо чоловік в силу різних обставин тимчасово чи навіть довгий період часу не може повністю забезпечити сім'ю, дозволивши дружині не працювати? (це стосується і статті, яку ви цитували). А в дружини саме такий ідеал подружжя, як ви описали.
    Тоді, підозрюю, дружина буде незадоволена. З вимушеним виходом на роботу її незадоволення зростатиме, відображатиметься на ставленні до чоловіка. Чоловік комплексуватиме, бо не відповідає жінчиному ідеалові... Сім'я під загрозою.

То трохи страшна картинка, але думаю, цілком реальна.

То я до того, що ідеали-ідеалами, але понад силу прагнути до них в реальному житті не варто.

19. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Аналогічно.
    Дякую вам за статтю. Ніяк не могла словами чоловіку виразити, що відчуваю останнім часом ( на другому році декрету).

20. Liliyah Romanova

А де там категоричність?

Статус теми:
Закрита.