Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

:) особистість, але не кожна особистість жіночої статі - вповні жінка :)

2. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

3. cjomcjomka

дарма такі порівняння. Просто моя особиста думка - така, що всі питання "мистецтва бути дружиною" зводяться до браку жіночності на всіх рівнях - від ліжка до складних питань цінностей і пріоритетів.
    Себе ідеалом не вважаю. І ще вважаю, що не треба намагатись бути ідеальною, але у правильному напрямку рухатись варто.
    Це лише моя думка

4. terezka

terezka котяка-вишивака

можна дізнатись, наприклад, як саме виглядає брак жіночності? особливо у наведених прикладах, а то я щось аж зависла на цьому визначенні

5. Orman

Orman Модератор-бомба

так того і пригадалось, а взагалі - негарно ...
    от зараз довго може цьомцьомка пояснювати, але це скорше з опери "відчути"

6. cjomcjomka

я вже трохи мудріше і пояснювати не буду :) хотіла, але зрозуміла, що часу забракне.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

по слідах карми ...

ні не відчутно, бо вже наскільки замилені очі, що ні жінка ні чоловік не відчувають коли займаються не своєю справою ...

колись Левандівка викладав чудове відео - кусок з семінару ... ще бурхлива була дискусія.

8. Відповідь: Мистецтво бути дружиною

А чому так однозначно?
    Розумію, що орієнтуєтесь на свою сім'ю. Але ж кожна пара - різна (ага, Америку відкрила))) І ролі в них розподіляються теж дуже по-різному, чи не так? Для якоїсь сім'ї надмір жіночності (в моєму розумінні) в дружини може так само стати великою проблемою, як у вашій - її брак.

9. Orman

Orman Модератор-бомба

так по-різному, а мають (ага Америку відкрила) однаково - чоловік голова сім"ї як Христос голова Церкви
    надмір вмісту олії в олії?
    це як всі (майже) переживають щоб дитину занадто не розбалувати, і майже ніхто не переживає, що замало любить.
    те саме з жіночністю - переживають що стануть надміру жінкою? Це як? Чи бути слабкою страшно? А чого?

розбавлю
    Сначала бегут коней на скаку останавливать, а потом плачуццо, хде же прынцы. Какие прынцы, вот вам кони.

10. cjomcjomka

Я не про курс, я про компас.
    пацталом.

а в мене яка карма кльова! ні, я не жінка зірки Кракена з сусідньої теми :)

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:34 ----------

так ціла тема є окрема про "бути сильною". І ще люблю, коли кажуть, що чоловік і жінка у подружжі - рівні.
    Пазл з квадратиків не складеш.

11. Un.Known

Взагалі - саме така асоціація і нема на то ради.

Ми всі пишемо про те, що відчуваємо, а прийде на форум новенька і недосвідчена, прочитає про черговість і посіє у собі сумнів - чи правильно те, що вона себе вважала хоч якоюсь та особистістю, не знаючи, чи вона вже досить Жінка.

Я не люблю довгих постів писати, але - чи обов'язкова та черговість? Кому вона потрібна? Чому дружина не може бути жінкою і особистістю водночас? А що, якщо хтось не настільки жіночний? Або не така сильна особистість? І для чого слово "мусить"? А ще - хто визначає процент жіночності, за котрим (вже!) жінка має право бути особистістю?

12. Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Мають?
    А як нє, то що? А як в сім'ї не так, але всі щасливі, і всім добре? :girl_wink:

Маю живий приклад моїх батьків. Щасливі в шлюбі 30 років. Розподіл ролей далекий до "ідеалу". Але ж щасливі. Бо вдало підібралися оті половинки. І характери взаємодоповнюючі, і не прийшлося нікому себе ламати, підганяючи до "ідеалу".

Я собі це уявляю як половинки чогось кругленького. Ну, печенько, наприклад :) Воно ж ламається не ідеально навпіл, не з рівним краєм, а з різними зазубринками. І якщо знайдеться половинка печенька, яка її доповнюватиме, разом вони стануть гарною кругленькою печенькою.
    Другий варіант - коли дві ідеальо рівнюсінькі половинки складають теж кругленьку рівненьку печеньку. Але такого не буває :girl_nea:
    То чим то перше печенько з неідеальних половинок гірше від того другого з "Палати мір і ваги"?

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

То вони не будуть нічого доводити і переконувати. Чим емоційніше людина реагує, тим більше її це зачіпає. Тобто навпаки :)

14. cjomcjomka

повністю погоджуюсь. але далі пояснювати буде задовго і я обєщала, що не буду засмічувати ефір :)
    бідні, бідні незаймані мізки недосвідчених форумлян! Взагалі я свою думку сказала, і думала, що не матюкаюсь.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

передумалпа зовсім

16. Un.Known

А я свою, і чомусь вважаю, що вона також має право бути.

А також переконана, що є чоловіки, котрим хочеться мати вдома "2 in 1", а не спочатку жінку, потім особистість, чи навпаки.

І жінки, котрі не хочуть відслідковувати черговість.

17. Левицька

Левицька New Member

перелік питань, що кочує з теми в тему вже надцятий раз.. і відповідь (о, невже, знов Америка?)) аааа))) - в кожної жінки своя. Я, наприклад, прочитала статтю, і чесно, не змогла приміряти її на себе, бо ті думки про біль і дитячі травми трохи далекі мені і незрозумілі. Мені навпаки добре вдома було, навіть дуже добре і весело, не боліла голова, приємно спалось, бо рівні відповідальності на роботі і вдома зовсім інші, хто б там що не говорив... Також вдома комфортно і затишно, цікаво, бо можна читати, вишивати, дивитися фільми, ходити гуляти з малечею, пити чай зі свекрухою і ні про що не думати... Але є момент, коли твердження про малу/недостатню зп чоловіка не відмазка, а реальна нестача грошей в сім`ї, коли ця нестача з часом перетворюється на агресію з обох строрін, коли агресія накопичується разом з дискомфортом і просто по душам поговорити вже не виходить. Так, відпочивати в декреті було добре (застосовую термін відпочивати, бо для мене це було саме так), але, разом з тим, мучила думка, що я щось роблю не те, потім вдалось поговорити з чоловіком, він зізнався, що йому тяжко через моє сидіння вдома, не так матеріально, як морально, він боїться, що я деградую і в цьому буде частина його вини. При чому, мій чоловік не підкаблучник і не слабак, він мудріший і розумніший за мене. Ці речі дуже особисті та індивідуальні, от у мене так, у когось - по-іншому. До речі, за його словами, більш жіночною я є тепер, а не пів року тому... і справа не в одязі чи підборах.

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А мені цікаво, як жінка може бути не_особистістю.

19. Un.Known

Та так само, як і чоловік.

Людина - не завжди дорівнює особистість. В когось великі амбіції, в когось его, в когось світлий розум, хтось виконує програму мінімум, маючи більше можливостей, а хтось вичавлює з мінімуму максимум, не задовільняючись малим - нехай в особистому житті, в рівні житті взагалі, в самоосвіті - а якщо брати глобально то у своєму особистому рейтингу.

Чи Ви не зустрічали людей життям розчавлених, чоловіків нечоловічних, жінок нежіночних, або ж жінок дуже жіночних, але примітивних, тому аж ніяк не особистостей, бо особистості зазвичай не паразитують на інших?

20. Orman

Orman Модератор-бомба

можна про "паразитують" докладніше?

Статус теми:
Закрита.