Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Левицька

Левицька New Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

ви праві, я коли ще писала це слово, воно мені не подобалось) просто на емоціях не можу знайти відповідника, чи навіть правильних фраз.
    мамою бути не хочу, ні в якому разі, але з дописів виходить, навпаки, аж страшно.

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Це не є робота яка завідомо шкодить, вона не є фізичною чи шкідливою для здоровья. Просто її надто багато, обьєм великий, часом немає часу вчасно поїсти, часом як і всюди грають на нервах, часом просто важко.
    Живе в готелі, харчується в ресторані, тобто побутом не обтяжений взагалі, але присутня фізична втома, яка накопичується поступово. У Львові інтенсивність і обсяги роботи були меньші, відповідно і легше то все давалось.

3. Левицька

Левицька New Member

та я не конкретно про вашого чоловіка... то так, як то кажуть "вагони розвантажувати", "нафту добувати"...

4. Tamilla

Tamilla New Member

Колись мені говорив один мудрий чоловік (Царство йому Небесне): "Наталя, ніколи не жалій чоловіка. Ні вголос, ні подумки!... Це я тобі, як чоловік кажу..." Вголос, я звичайно цього б ніколи і не зробила, бо такого приниження мій би точно не виніс... А от подумки - бувало... І це потім проявлялося в моєму ставленні до нього, що теж він відчував... і якось було некомфортно від того нам обом. Нічого хорошого в тому житті легко не дається, а те, що легко - то не завжди хороше. І чому жінка може заробляти, не дивлячись на всі "мінуса", а чоловік ні? Все нормально. Мій чоловік теж довго не міг знайти того, що приносило б спокій в нашу сім"ю - життя без боргів. А, знайшовши, вже ніби і рівень життя покращився, але і проблем менше не стало. Просто вони стали іншими.
    Підтримую Ніколь, в тому, що коли ціна за все це - присутність сім"ї лише на вихідні, це дуже висока ціна. Та, нажаль, сьогодні це краще, ніж бути з сім"єю і не мати змоги оплатити дитячі гуртки, купити гарний одяг чи іграшку... Я вже не кажу про інші потреби. А життя це така річ, що за короткий термін так все може перевернути - з ніг на голову! Головне, що сім"я є. :girl_wink:

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

6. Левицька

Левицька New Member

7. Tamilla

Tamilla New Member

Оооо... тут я вас підтримаю на всі 100%! Найгірше, відчувати, що наповнення сімейного бюджету і забезпечення елементарних речей буде тільки на твоїх плечах. І, страх за те, що він звикне до такого роду стану речей, не покидає ніколи... Тут потрібно в хід впускати дипломатію. Щоб чоловік зрозумів, що жінка може забезпечити себе, може забезпечити своїх дітей... ну але ж чоловіка..! тимчасово - теж так, але тимчасово. Бо якщо це постійно, то... "а воно їй треба?"
    Думаю, тоді для нього буде стимулом стати кращим за вас.

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

На мою думку, найкращим стимулом будуть захоплені очі жінки після того, як він виконає її бажання.

9. Левицька

Левицька New Member

от хочеться бути тією жінкою, захоплений погляд якої є стимулом! поки не виходить)

10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

О власне! Моя мама вважає, що так правильно, а я вважаю навпаки. Я віддала всі вузди правління чоловікові в руки, ну не зовсім всі, але більшу частину. І он в п’ятницю сперечаємось, і він зразу - ти хочеш сама все робити? а я, - ні! Я такого не казала, я просто сказала що дещо мене напрягає в твому відношенні (вказала що конкретно) але робити все сама не хочу. Дійшло. Обоє посміялись, і розійшлись з розумінням що мені не подобається. Чи подіє, не знаю, але головне що я свою думку висловила.

Супер! Саме так. Мій заробляє менше за мене, але я навпаки показую, що мій заробіток це лишень моя можливість зараз. Він всеодно всім керує, і він є головний.

Єдине чого ще не можу донести до його вух, це що не конче реагувати на мої ниття. Часами я просто хочу понити, навіть якщо це роблю в "непідходящий" момент. Дуже дякую Богу, що посилає мені добрих людей які мене час від часу напоумлюють і не дають впасти.

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

УГУ! Моє чудо після того як я наробила трошки непланованих закупів, пішов і купив мені подарунок. А потім ввечері щей мені манікюр робив. І тепер щодня перевіряє мої руки, чи треба знову робити. :girl_haha: Можете собі уявити які в мене були "задоволені лиця."

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Чоловіки так не вміють. Вони зразу хочуть знайти для тебе вихід, вирішення, а як не можуть - то дуже дратуються.
    Я свому зразу кажу, що "не давай мені порад, просто мене послухай". :xaxa:

12. Tamilla

Tamilla New Member

Підтримую на всі 100%. Тим паче, що воно і справді так є: сьогодні пан, а завтра пропав. Я взагалі вважаю, що неважливо хто на даний момент заробляє більше, головне, щоб була взаємоповага і не було сварок на грунті фінансових негараздів.

13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Во-во! Він зразу дратується і каже, "я не знаю як то вирішити і що ти від мене хочеш". Кажу, "ніц. Нічого не треба вирішувати, просто послухати моє ниття". А він тоді так смішно на мене витріщиться, і не розуміє, як то так, що ніц не треба вирішувати? :girl_haha:

---------- Додано в 19:34 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ----------

Сварки чи суперечки через фінансові негаразди будуть завжди, бо фінансові негаразди стаються зі всіма. Головне ЯК ми їх вирішуємо. Чи ми даємо тим негараздам посварити нас так, що є бажання когось затовкти, чи просто розуміти, що зараз я зла, мене це дратує, але це тимчасово і нема винних. Ба навіть як є, не конче нікому це доводити.

14. Левицька

Левицька New Member

о, майже так і в нас) мені доводиться пояснювати, що "поговорити" - моя природня потреба! Це не означає, що я придираюсь чи жаліюсь, просто мені ТРЕБА, інакше як буду терпіти, то потім стане зле)

15. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а успішна мама - це мама, яка працює? не впевнена.
    я вважаю це дорослішанням

16. Rona

Rona Мама-йожик

17. Zorica

Zorica Member

У мене абсолютно така ж ситуація, і , стримуючи себе в покупках (вважала це єдиноправильним), потім таки отримала
    Помаленьку виправляюсь, але все-таки по мірі його можливостей, бо була така ситуація коли, дозволивши собі купити більше (він був тільки "ЗА!"), в кінці місяця позичали гроші в батьків... :sad:
    Мій чоловік став однозначним "здобувачем" після того як ми дізнались що чекаємо другу дитину. До того ми заробляли і відкладали гроші (він заробляв більше), але він ніколи не поводив себе як "глава сім"ї" який робить все для нашого комфорту. Ми довго живемо в моїй однокімнатній квартирі, хоч мали можливість розглянути кращий варіант і набагато раніше. Він завжди знаходив причини щоб цим не займатись, навіть вимушений ремонт в ванній це був для нього просто подвиг в плані фінансового вкладу і морального дискомфорту. Я планувала і дуже хотіла на роботу, бо звикла себе забезпечувати і мені було некомфортно завжди казати "дай" (хоча мені ніхто не жалів і питань особливо не задавав), просто просила гроші тільки на все найнеобхідніше. Я планувала, а Бог покерував інакше :)
    Тепер, чи це від безвиході, чи може "доріс" до цього, але чоловік став брати все в свої руки і дійсно змінився на краще. Підтримує у всіх починаннях і вирішив квартирне питання :)))

18. Tamilla

Tamilla New Member

Успішна мама, це та яка має змогу себе реалізувати ще в інших областях, окрім материнства. Реалізувати себе можна тільки в роботі?.. Не думаю.

19. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

то швидше успішна жінка загалом. а успішна мама - то якраз та, що в материнстві себе реалізує.

20. Левицька

Левицька New Member

у мене з декретом навпаки, дитинство почалося, от тепер знову доросла)
    Дякуючи сьогоднішньому обговоренню, зрозуміла, що я роблю багато, щоб надихати. Але ще більше в мене з`явилося вимог до себе - бути більш організованою, не лінуватися, не шкодувати для себе аж так сильно.

Статус теми:
Закрита.