Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Левицька

Левицька New Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Отже, дозволю собі трохи систематизувати методи стимулювання:
    1. "Пиляти"
    2. Самостійно вдосконалюватися/рости/більше заробляти/забезпечувати.
    3. Радіти тому, що є, обмежуватись заради спільного комфорту.

Можливо є ще щось?

2. Provizor

Provizor Well-Known Member

Деякі жінки стають настільки самодостатніми, всемогутніми, що чоловікові залишається лише роль глядача. :girl_haha::drinks:

3. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

я б додала хвалити. Чула думку, що треба радіти кожній зарплаті чоловіка і казати який він молодець, що всі гроші в дім несе. А не казати - а чого так мало...

4. Левицька

Левицька New Member

також практикуємо) головне, щоб це було щиро. Бо, якщо це лукавство - то буде навіть зворотній ефект.

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

це просто не метод, ні в якому разі!
    для мене то головне. Радіти і цінувати те, що маємо. :)

6. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

4. Сісти і погорорити і прямо сказаи, що ви би хотіли і що вас не влаштовує, які ви бачите рішення. Як дорослі люди. (Часто люди просто не бачать, що щось не так, думають що все ідеально)

7. AilataN

AilataN жива

Було б добре ще придумати якусь спільну мету, якусь таку досить досяжну. Нууу, н-д поїздка кудись, або покупка чогось. Спекульнути на якомусь світлому почутті)))
    З моїм МЧ працює. З палаючими очима розказувати, як би це було класно. Не нудити і не просити, а разом мріяти. Головне ціль придумати реальну і йому цікаву. Можливо у нього є трохи стримуючого страху змінювати роботу, бажання є , а от все одно, щось страшить ( нові люди, нові задачі, може не так піде як треба, а на теперешній роботі все знайоме).
    Йдіть на роботу, не гризіться, а там і йому підфартить і знайде собі краще щось. Добре, що є куди піти, на ту роботу. гірше коли треба грошей, а нема куди йти(((.
    напевно, вже не раз були такі розмови. Та й мужчина і сам , скорше всього, бачить , що потрібно міняти і навіть знає, що для цього треба, але деколи цього замало.

8. Левицька

Левицька New Member

дуже хороший метод! для жінок... Я говорю прямо, вже багато разів. А варіанти розвитку розмови наступні:
    - звинувачення у спробі пиляння
    - цілковито погоджується, шукає роботу
    - пропозиція йти ще раніше на роботу, бо є ризик перетворення мене на "клушу"
    - реакція - я вигадую, бо в мене депресія, бо сиджу вдома
    - каже, що мені не пощастило з чоловіком...

і кожен раз по-різному, загалом, він розумний та адекватний, але розмов "по душам" не любить, вважає їх бабськими вигадками...

9. Provizor

Provizor Well-Known Member

Самостійно вдосконалюватись в якості менеджера талантів чоловіка. Показати, що він може більше. Вірити, що він може більше.

10. Левицька

Левицька New Member

також гарний стимул, я навіть його маю, тобто він має - власний будинок та подорожі.
    так, в ноього зараз зона комфорту - робота недалеко від дому, можна ходити на обід, ніхто психологічно не тисне, робота не важка, службове авто... от тільки платять мало, ну то нічого - жінка дозаробить)
    Бачу, розуміння в нього, що це професійний "тупик" вже є ... розвиваємо цю тему далі. Почав ходити на курси анг. мови, бачу, що сам вже хоче "рости".

---------- Додано в 15:55 ---------- Попередній допис був написаний в 15:52 ----------

ех, також була така ситуація, правда, його не взяли, на жаль. Я допомагаю з вакансіями, резюме, з вивченням мови, постійно кажу, що нормальних людей мало, що він нічим не гірший... не знаю, все-одно, здається, що або мало допомагаю, або, навпаки, тисну...

11. Tamilla

Tamilla New Member

Як на мене, ви достатньо робите, щоб покращити ситуацію. По тому, скільки ви тут описали... ви молодець. Головне, не опускати руки і

Адже все в наших руках. :girl_wink:

А якщо люди люблять і цянять один одного, то прагнуть зробити один одного щасливим і задоволеним. Головне, знайти свій шлях, як цього досягнути.

12. AilataN

AilataN жива

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не треба шкодувати чоловіка. Це його принижує. А принижений навряд зможе (захоче?) забезпечити Вас і дитину тим, чого Ви хочете.

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

мені також цього хотілось, бо завжди я заробляла більше за чоловіка і коли пішла в декрет був певний період коли здавалось що от межа вже.... і просвіту ніякого
    А потім ситуація змінилась, він реально зараз "рве землю" для нас, і це відображається у всіх позитивних змінах які мала наша сімья за останні рік-півтора. Але попри весь позитив чоловік минулої зими коли лише та робота почалась похудав одразу на 15 кг, потім поступово набрав але спочатку на нього шкода було дивитись. За той час він суттєво посивів, не скажу що постарів бо в свої 37 досить непогано виглядає на свій вік. Але я по ньому бачу як він втомився від того всього, і як би з радістю те все кинув якби не той факт що у Львові не буде такої роботи, а значить і доходів.
    А мені виходити на роботу немає сенсу, бо на загальному фоні те що мені пропонують в якості ЗП нічого суттєво не міняє.
    І чоловік тому й може на повну віддаватись роботі бо знає що тут дитина під наглядом, і з нею вдома, і ми тут чамі непогано даємо собі раду поки він там працює.
    Але ті щотижневі поїздки додому і знов туди реально напрягають всіх. Я переживаю бо це все ж таки дорога і трасса, і не дай боже ідіоти на дорозі зустрінуться. І чоловік каже що розривається між бажанням тупо полежати відпочити пару вихідних і бажнням побачити мене і дитину.
    Я вже не кажу про авто яке як робоча коняка туди-сюди їздить, і звичайно кращє від того не стає. Але це вже дрібниця на загальному фоні.

Шкода що такої роботи тут у чоловіка немає, верніше є але не з такими результатати, шкода що ми з малою бачимо нашого тата по вихідних і мала наша реально живе від суботу до суботи, бо в сботу приїзжає тато і вона до тої суботи дні рахує, а щонеділі ввечері завжди допитується чи може він цього разу на роботу не їхати.
    Шкода що від такого ритму життя чоловік здоровішим не стає, бо і нерви і втома та й загалом.
    У мене ранок щопонеділка починається з вмикання аськи, і якщо чоловік є в онлайні значить доїхав, слава Богу, можна спокійно бути тиждень. Якось в онлайні не був, і телефон був поза зоною пів дня, я передати не можу що я пережила...

Добре що тепер ми вийшли на інший рівень життя і чоловік почувши більші можливості тепер не хоче жити гірше, тепер має купу планів і дай Бог йому здоровья, сил, мудрості всі їх здійснити.
    Але оте власне риття землі заради певних важливих цілей, воно завжди має інший бік медалі, який багато кому невідомий, і можливо зі сторони здається що все прям в шоколаді і викликає у багатьох заздрість. Але насправді просто так нічого не дається, і чимось треба жертвувати і між чимось обирати, можливо не на завжди але перед вибором і розставлянням пріоритетів завжди опиниться кожен кому прийдеться щось змінювати у житті.

15. Suzi

Хочеться Вам написати, що, по-перше, з народженням дитини в більшості жінок радикально міняються погляди на життя, пріритети і цінності. (Хтось би мені сказав років 5 назад, що я в своєму розумі напишу такий пост, я би покрутила пальцем біля скроні і посміялась би). По-друге, мова не про те, що жінка хоче йти на роботу, бо їй хочеться. Ситуація (принаймні з посту) виглядає так, що мама лишає 8-ми місячну дитину без мами на весь день, тому що

16. Левицька

Левицька New Member

та ні, якби я була молодець, то не писала б тут і був би результат...
    От читаю зараз і думаю, а чого, власне, мені треба. От все ж добре. Зрозуміла, що я ж жива людина, не робот, коли вийду на роботу і мені буде важко, я буду злитись на нього, жаліти себе, от зараз хочу цього уникнути... роставити все по-поличках, для себе, в першу чергу...

17. Suzi

Дитині набагато важливіша щаслива мама і тато, який відчуває, що він для своєї сім*ї "кормилец, защитник, и вообще, с ним , как за каменной стеной", ніж модні чоботи чи дорога цукерка. Правда чомусь, там де є
    , там переважно є і модні чоботи, і цукерки, і поїздки :)

18. Левицька

Левицька New Member

звичайно, я свідома того і не факт, що б пустила його на роботу, яка нашкодить його здоров ю (точніше, факт, що не пустила б). Мені важливо розуміти, що він на таке здатний... Для чого? сама не знаю... ірраціональне якесь почуття. Просто до того, приходилось "рити" мені, і стреси переживати, і спати нормально я рік не могла тощо.

19. Suzi

Він ж не дитина, щоб його пускати. Або Ви йому жінка, або Ви йому мама. Визначайтесь.

---------- Додано в 16:31 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

Забезпечити сім*ю може дорослий, самостійний чоловік. І робити він скоріш за все так, як йому це найкраще виходить. Якщо дружина мудра, то дослухається до неї :) А

20. Tamilla

Tamilla New Member

Це точно, "дах може зірвати" серйозно... :girl_haha: Я про те, що після декрету деяким жінкам важко знову увійти в професійну струю... або не хочуть. На мою думку, таки треба себе переломати в тому моменті, щоб потім не нарікати.

Статус теми:
Закрита.